ΦΤΑΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ… ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ!

 

“Καμπανάκι» Σαρηγιάννη για τη μετάλλαξη «Δέλτα»: Κίνδυνος για 2.000 κρούσματα μ.ο τέλη του μήνα

Παγώνη:
“Τα πράγματα θα είναι δύσκολα αν μέχρι το Σεπτέμβριο δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού”

***

Περασμένη Παρασκευή ,  λίαν πρωί από Πειραιά,  σύμπασα η ευρύτερη ,εξ αίματος και αγχιστείας,  οικογένεια, ταξιδεύουμε στη Σίφνο για κοινωνική μας υποχρέωση. Στο λιμάνι ο μέγας χαμός. Μπουλουκιδόν  ο κόσμος ταξιδεύει  για τα πέρατα της νησιωτικής Ελλάδας.  Στην κυριολεξία  “όπου φύγει-φύγει”.

Κατά την επιβίβασή μας , οι ελεγκτές έδειχναν  μοναδικό  και λεπτομερειακό ενδιαφέρον,  για να κόψουν το απόκομμα του εισιτηρίου (διάβαζε για να εισπράττει η  ναυτιλιακή εταιρία  το πανάκριβο αντίτιμο  που είναι 50 ολόκληρα ευρώπουλα κατ΄άτομο  (*) “πήγαινε” και  άλλα τόσα “γύρνα!), αλλά από ελάχιστο ως καθόλου για να ελέγξουν σοβαρά ποιος είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή   έστω και μια υπεύθυνη δήλωση  πως είχε μόνος του  κάνει το τεστ   και ήταν αρνητικό.  ΄Ενα μπάχαλο. Εμείς επιμέναμε να  τους δείχνουμε τις οθόνες στα τάμπλετ με το “πράσινο πασαπόρτι” μας  κι εκείνοι μας απόδιωχναν, μας έσπρωχναν να μην τους ενοχλούμε!

Στη δε επιστροφή, Κυριακή απόγευμα, ακόμα χειρότερα. Το έλα να δεις.  Πάλι εισβολή  μπουλούκι μέσα στο καράβι, αλλά τούτη τη φορά, ούτε ο τυπικός έλεγχος   για πιστοποιητικά.  Μόνο αυστηρό  “σκανάρισμα”  πάλι  στα εισιτήρια και απαγόρευση εισόδου σε λαθρεπιβάτες, π χ,  μια παρέα εφήβων που δε είχαν ούτε εισιτήρια ούτε λεφτά να βγάλουν  εκείνη την ώρα και ξέμειναν στο λιμάνι.

 

 

Αυτό όλο,  βέβαια,  το “μπάτε χίλιοι αλέστε”, που ιδίοις όμμασι  διαπιστώσαμε στο ταξίδι μας,  σήμαινε χωρίς  καμιά αμφιβολία πως όσα  προπαγανδίζουν ότι  γίνονται με τους αυστηρούς ελέγχους και τη δέουσα…προσοχή  οι χαρτογιακάδες στα  (αν)αρμόδια υπουργεία, αλλά και  ο ίδιος  ο πρωθυπουργός με το “χωνί”  των  Γκεμπελίσκων, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Για το θεαθήναι και μόνο.

Παράλληλα , αυτό το ίδιο  σημαίνει (και δε χρειάζεται να το λένε οι  ειδικοί, το βλέπει και ο άσχετος  “δια  γυμνού οφθαλμού”) πως άμα περάσουν οι ζέστες  (ο ιός φαίνεται να μην αντέχει τον καύσωνα), εκεί κάπου τέλος Αυγούστου και μέσα Σεπτέμβρη ,το νέο κύμα της εξαιρετικά , απ΄όσο λένε,  επικίνδυνης,  μετάλλαξης  “ΔΕΛΤΑ”,  θα…  φάει κόσμο και κοσμάκη.

Ακόμα και εμβολιασμένους! ΄Απαντες οι σοβαροί  ειδικοί    “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου”. Και μόνο οι κουφιοκεφαλάκηδες, οι συνωμοσιολόγοι,  οι ψωνισμένοι, οι δημαγωγοί και ψηφοθήρες   δεν αντιλαμβάνονται το κακό  που ζυγώνει και  “πουλάνε τρέλα με το καντάρι”.

 

 

Λοιπόν, εμείς από εδώ, για να είμαστε ,όπως πάντας  στις ιστορικές  επάλξεις μας, όρθιοι και καιροφυλακτούντες  , χωρίς στο ελάχιστο να  υποστείλουμε τη  σημαία της ιστορικής αλήθειας και γι΄αυτή τη νέα τραγωδία , που φαίνεται να ζυγώνει,    παρουσιάζουμε τη λίστα των ενόχων. Αυτοί που πρέπει μια μέρα να λογοδοτήσουν ,  γιατί είναι η αιτία, που όλα δείχνουν πως  θα ζήσουμε μια νέα φρίκη, όπως  τη ζήσαμε ,ΑΝ ΔΕ ΛΗΦΘΟΥΝ  ΣΗΜΕΡΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΑ) ΜΕΤΡΑ:

 

1. Οι αρνητές του εμβολίου.

Τους χαρακτηρίσαμε ήδη σε παλιότερα κείμενά μας. Καθώς και τί σόι  μυαλά κουβαλάνε.  Είναι οι αιωνίως  ανίκητοι ΒΛΑΚΕΣ.  Υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες, όλων των εποχών.  Η κατάρα, η κόλαση  του εύφρονος, του συνετού, του λογικού,    οι φορείς της ανοησίας, της προκατάληψης, των δεισιδαιμονίας, του  εγωισμού -ατομικισμού,  ,της παλαβομάρας. Από τους  “Σταυροφόρους”,  τους θύτες των ποντικοκτόνων γαλών στο Μεσαίωνα, τους λιθοβολητές  των μαγισσών και των  μοιχαλίδων, τους  Τζιχαντιστές και τους αυτοανατιναζόμενους   “Μάρτυρες”, τους φανατικούς και φονταμενταλιστές κάθε είδους.

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο  απ΄όλους αυτούς  τους ευήθεις,  όλων  των κατηγοριών, οι πλέον αστείοι και ανεγκέφαλοι είναι όσοι προτάσσουν το δικαίωμά τους  να “γ@μούν”  οι ίδιοι τη ζωή τους με τους δικούς τους τρόπους, αλλά ΠΑΝΤΑ σε βάρος των άλλων!  “Παίρνοντας μαζί” τους στον όλεθρο και τα διπλανά αθώα παιδιά. (Γιατί έτσι τους  αρέσει,   ρε γαμώτο!) . Και δεν ντρέπονται φυσικά (ποιος βλάκας έχει τσίπα), που δεν εξαφανίζονται από προσώπου γης.  Που δε χώνονται στα δάση και τις σπηλιές, να ζήσουν μακριά από τις κοινωνίες το δικαίωμα στη ζωή  των οποίων δε σέβονται.  Τέτοιος εγωισμός,  παρτακισμός και μισαλλοδοξία, μόνο ο ενδεής φρενών μπορεί να κουβαλάει.

2. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν έχει ένα αποδεδειγμένο… προσόν για τους ανήκοντες στη δική του συνομοταξία,  είναι η απόλυτη διαφθορά.  Αυτός είναι και  ο λόγος που τον “πάνε” στην Ελλάδα, όπως  και την κυβέρνησή του, μόνο  όσοι πιστεύουν  στην αρχή “δούλευε να φας  και κλέψε να ΄χεις”.  Αυτός είναι ο μάγκας. Ο πονηρός!

Είναι αυτονόητο ,επομένως  πως και την πανδημία, όπως και κάθε πρόβλημα ή ζήτημα της χώρας  ο  ο υιός του αλήστου μνήμης  Μητσοτάκη, το βλέπει από την οπτική του προσωπικού  ωφελιμισμού και κατ΄επέκταση  του στενού  ψηφοθηρικού-κομματικού  συμφέροντος.  Στη διαχείριση της   πανδημίας  έκανε τα μύρια όσα λάθη. Πάντα με το βλέμμα στο “τί με συμφέρει. Εμένα και το κόμμα”. Από την “Πετσολίστα”  και τις απευθείας αναθέσεις,  μέχρι το καθολικό 7μηνο lockdown.

Τα λέμε ήδη εδώ από τον Ιανουάριο του 2020. Τί όφειλε να κάνει και δεν έκανε. Μια απλή αντιγραφή  της διαχείρισης της πανδημίας από τους σώφρονες. Π.χ η  Ταϊβάν. Μάσκες από την αρχή (επί μήνες δεν υπήρχαν!) , αυστηρός έλεγχος εισερχομένων στις πύλες της χώρας (έως  20/25 Μάρτη 2020, ανύπαρκτος),  τεστ ανίχνευσης σε κάθε γωνιά της χώρας (απατηλό όνειρο).  Απλά, εύκολα αποτελεσματικά. Και με ελάχιστο κόστος,  ψυχικό και οικονομικό.  Ούτε κατάργηση του Συντάγματος και ναζιστική απαγόρευση κυκλοφορίας, ούτε ψυχοπαθείς και ιδρυματοποιημένοι,  ούτε  οικονομία  στα Τάρταρα ΄Ομως, προείχε η “πάρτη”.  Να μη χάσει τις  ψήφους των θρησκόληπτων. Τους άφησε μπουλούκια να προσκυνάνε και να μεταλαβαίνουν στις εκκλησιές και τα μοναστήρια,   τσούρμο οι “Χατζήδες” από του “Αγίους  Τόπους”  να μπαίνουν μέσα ανενόχλητοι και  να κάνουν τη χώρα έρμαιο του ιού.  Σιγά, που θα έχανε τις ψήφους των άρρωστων της  Εκκλησίας  για το συμφέρον της χώρας.

Τώρα, συνεχίζει την ίδια τακτική. Αντί  “δια ροπάλου”  να επιβάλει, ειδικά σε μέσα μεταφοράς  ταξιδιωτών,  αυστηρό  έλεγχο και  επιβολή προστίμων στους παραβάτες, και  φυσικά   τον υποχρεωτικό  εμβολιασμό  (το αυτονόητο, δηλαδή και  συνταγματικό δικαίωμα  του  ατόμου και του λαού στην υγεία),  βγαίνει ο άθλιος Μαυρογυαλούρος και ισχυρίζεται πως δεν αναγκάζει το βλάκα και το  φασιστάκο του Τράγκα   να εμβολιαστεί,  γιατί είναι… αντισυνταγματικό! .Ενώ το μπουντρούμιασμα   ενός  ολόκληρου λαού ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ,  ήταν …συνταγματικό!  Και έχει ο άνους,  αρνητής της λογικής πρωτίστως,  δικαίωμα να εκθέτει τη ζωή του παιδιού σε άμεσο κίνδυνο, αλλά όχι και το παιδί το συνταγματικό δικαίωμα  να προφυλαχτεί από την  εγκληματική συμπεριφορά  του  θύτη.  Είπαμε ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.  Η προσωποποίηση  της  απόλυτης διαφθοράς και του άρρωστου λαϊκισμού.

3. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ

Πιστεύαμε πως ο Αλέξης Τσίπρας τουλάχιστον, δεν είναι ούτε Φώφη, ούτε Κουτσούμπας. Αλλά προπαντός πέταξε πια  το “πουκάμισο του φιδιού”  της δημαγωγίας και άφησε  πίσω παρασάγγες τον παλιό του σύντροφο και φίλο Βαρουφάκη, που παραμένει εισέτι  ίδιος, ως αυτή την ώρα  (Σημ. με την ευκαιρία.  Γράφει   με αφορμή τη σημερινή επέτειο: “Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, με το μεγαλειώδες νέο ΟΧΙ, έγραψε μια ακόμη σελίδα στους δημοκρατικούς αγώνες και τις αγωνιστικές παραδόσεις του ελληνικού λαού, για Δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση» και προσθέτει πως «ανεξάρτητα από την -εκ των υστέρων- τραγική ακύρωση της πρωτοφανούς δυναμικής του, το δημοψήφισμα προκάλεσε ρωγμή στο πολιτικό κατασκεύασμα της μεταδημοκρατικής Ελλάδας». (Θου, Κύριε , φίμωτρο στο αθύρωτό του  στόμα!).

΄Ομως, στο ζήτημα της διαχείρισης  της πανδημίας έκανε τα ίδια σοβαρά λάθη και ο Αλέξης Τίπρας.  Μπορεί κάποια στιγμή να συνήλθε  και να “ανέκρουσε πρύμναν”  , αλλά ήταν  αργά. Συναίνεσε στο locldown,  δεν έφερε τα “πάνω κάτω”, όταν   δεν υπήρχαν για μήνες μάσκες, ανιχνευτές,  τεστ, έλεγχος  συνόρων. ΄Εβαλε στην υπογραφή του κι αυτός στα εγκλήματα της υπόλογης κυβέρνησης.

Σήμερα, κάνει τα ίδια. Για να μαυλίσει κι αυτός  ψήφους  Χαχόλων.  Χαϊδεύει  τους αρνητές του δικαιώματος των  παιδιών  μας  να ζήσουν  χωρίς πανδημίες και φόβο.  Ακολουθεί τη δημαγωγική τακτική “μια  στο καρφί και μια στο πέταλο”. ΄Εχει ευθύνη. Και  η Ιστορία του την έχει καταλογίσει στο  δικό του μερτικό.

 

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ  ΜΕ  ΕΚΚΛΗΣΗ:

 

1.ΠΡΟΣ  ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ  ΠΕΡΑ ΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΕ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΛΛΟ.  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙΤΕ,  ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.  ΕΜΕΙΣ , ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ.  ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

 

2. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ “ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ”. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΕΝΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΑΦΛΟΥΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΟΛΟΓΑΤΕ  ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ.  ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.  ΑΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

 

3. ΠΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΔΕΙΞΤΕ  ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ …ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

____________________________________

(*)

Λέγαμε για την παράνοια του καπιταλισμού, την αρπακτικότητα  και την έλλειψη  στοιχειώδους ευαισθησίας μπροστά  στο κέρδος.

΄Ενα ζευγάρι με δυο παιδιά,  για να κάνει ένα Σαββατοκύριακο  διακοπές στην Σίφνο, θέλει ένα…χιλιάρικο!  Υπερβολή; Ασφαλώς όχι. Και  μιλάμε για να έχει τα στοιχειώδη. Πάρτε χαρτί και μολύβι:

(εισιτήρια)  100 Χ 4=

Δωμάτιο 4κλινο) 80 Χ 2 ή 3=

(γεύματα, εκτός πρωινού). 6 Χ  40=

(καφετέριες, ένα γλυκό, μια λιχουδιά, ταξί…)   ;;;;;;

Υ.Γ. Για  1 και  2  εβδομάδες διακοπές στη  Σίφνο (και όχι μόνο) , αντέχουν  κάποιοι σαν   τον Τζεφ Μπέζος μάλλον:

“Δείτε το σκάφος που τον φιλοξενεί -Η παρέα των βαθύπλουτων Αμερικανών που οργώνει το Αιγαίο.


“Ο ιδρυτής και CEO της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα με το τεράστιο σκάφος, μήκους 92 ποδιών, του Μπάρι Ντίλερ”.

 

Εσείς …  “τα κεφάλια μέσα” καλοκαιριάτικα.    Και δε σας λυπάμαι διόλου.”΄Οπως έστρωσε κανείς κοιμάται”.    Μόνο που παίρνετε κι εμάς στο λαιμό σας μια ζωή. Στο όνομα της “χιλιομπαλωμένης” δημοκρατίας σας  και των  εγκληματικών  επιλογών σας!