ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. “ΡΕΦΕΝΕ” ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

                      ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

“Το νέο πλαίσιο κυρώσεων και ποινών που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προβλέπει χαμηλότερες ποινές για το ξέπλυμα χρήματος, μειώνοντάς τόσο το χρόνο προσωποκράτησης, όσο και τις χρηματικές ποινές που πλέον τις ορίζει με «ημερήσιες μονάδες» και όχι με συγκεκριμένα ποσά”

****

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας  και γιος του πιο διεφθαρμένου πολιτικού που είχε  ποτέ  η χώρα στα χρόνια της πορείας της ως ελεύθερο κράτος,  δεν είναι μόνο υπόδικος ο ίδιος, επειδή ακριβώς κληρονόμησε ,αλλά και νέμεται  και επαυξάνει το “μαύρο –  “ξεπλυμένο”  χρήμα και μάλιστα σε αστρονομικά ποσά.  Τα 32 διαμερίσματα και το σπίτι στο Παρίσι είναι η…κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς που βαραίνει τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό.

Το παράνομο   χρήμα του ίδιου που δεν είναι ορατό και μια μέρα θα έρθει  στο  φως (θα αναγκαστεί ο ίδιος  να το κάνει σε καλύτερες για τη χώρα πολιτικές  συνθήκες) , θα κάνει  κάποιους , το λιγότερο,  να “τρίβουν τα μάτια” .Και  άλλους, κυρίως,…αγαθούς και αφελείς,    να πέφτουν με …γδούπο από τα σύννεφα.

Να  διευκρινίσουμε, όμως,  κάτι.  Η σφοδρή έκπληξη δε θα αφορά  τη διαφθορά της φαμίλιας.  Αυτή είναι γνωστή και δεν υπάρχει στη χώρα άνθρωπος με στοιχειώδη  ενημέρωση και λογική που να μην το γνωρίζει.  Το πρωτάκουστο, όπως το χαρακτηρίσαμε, θα είναι πως  μιλάμε για  εξωφρενική και τέτοιας έκτασης διαφθορά, που  αποφέρει     αστρονομικά ποσά  και αδιανόητα  για τον  κοινό ,  του “μέσου” ανθρώπου, νου.

Να επισημάνουμε επίσης  κάτι πολύ σημαντικό εδώ. Ο παράνομος -αδικαιολόγητος αυτός πλουτισμός  αφορά ολόκληρη  την οικογένεια Μητσοτάκη.  ΄Οχι μόνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.  Κι το επί πλέον “πρωτάκουστο”  για  πολιτικές οικογένειες  σε χώρες με στοιχειώδη πολιτικό κα δικαιικό πολιτισμό, είναι τούτο.  Ο   αδικαιολόγητος  πλουτισμός   δεν αφορά , μόνο την προέλευση παράνομου  χρήματος, όπως την  ορίζει ο νομοθέτης, όταν αναφέρεται  στα γνωστά εγκλήματα του “λευκού κολάρου”.

Δεν πρόκειται συγκεκριμένα για  “μαύρο” χρήμα ΜΟΝΟ από μίζες,  νομοθετικές διευκολύνσεις,  άλλες χαριστικές αναθέσεις ” έργου”,  πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις, δωροδοκίες , χορηγίες , οι γνωστές μέθοδοι που  ορίζουν τη διαφθορά των πολιτικών και των πέριξ αυτών.  Ο συγκεκριμένος  πλούτος της  οικογένειας  έχει προέλευση από ένα πλήθος πηγών.   Από τη γνωστή πολιτική εκτροπή  με την Αποστασία και την προετοιμασία της ανακτορικής δικτατορίας των στρατηγών , τα υπεξαιρεθέντα χρήματα της Mayo,  μέχρι τις αρχαιοκαπηλίες  του “πατριάρχη” της οικογένειας, για να μνημονεύσουμε τα πλέον γνωστά, αλλά όχι και μοναδικά,  στο πανελλήνιο.

Είναι αυτή η πλούσια, αλλά παράνομη  κληρονομιά που άφησε στα παιδιά του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και της οποίας, φυσικά ,ουδείς ποτέ “εισαγγελέας”, οικονομικός ή όχι, τόλμησε   να ερευνήσει την προέλευσή της. Κάτι  αντίστοιχο  σε σύγχρονα κράτη δεν είναι εύκολο κανείς  να συναντήσει.  Μόνο σε χώρες σαν  τη Βουλγαρία και την  Αλβανία, για να μείνουμε στη γειτονιά μας, δε λείπουν  κι εκεί τα τελευταία χρόνια, φαινόμενα τέτοια.

 

΄Ομως,  μια άλλη διάσταση εγκλήματος, ασυνήθιστη στην ελληνική πολιτική-κομματική  κοινότητα, ιδιαίτερα στους  πλέον παλιότερους εκπροσώπους της , είναι  εκείνη που αφορά τις  κατηγορίες για  εμπλοκή  του  ΄Ελληνα πρωθυπουργού σε υποθέσεις   στις οποίες ως τώρα… διέπρεπε ένας ιδιαίτερος,  περιθωριακός και “δακτυλοδεικτούμενος”  κόσμος,  ο γνωστός… υπόκοσμος.   Μιλάμε για  εμπόριο ναρκωτικών και    “συμβόλαια θανάτου”!

Βεβαίως, στην  οικογένεια Μητσοτάκη, όπως  και άλλες φορές αναλύσαμε εδώ,  δεν είναι άγνωστες και τέτοιες  βαριές   κατηγορίες .  Η  υπόθεση της δολοφονίας από τη Β΄17Νοέμβρη του Παύλου Μπακογιάννη για την οποία τόσα πολλά έχουν ειπωθεί και τόσες βαριές υπόνοιες και υποψίες υπάρχουν,  δεν μπορεί  σε καμιά περίπτωση ούτε να αποσιωπηθεί  ούτε να διασκεδαστεί  με τη γνωστή και εύκολη  “απαλλαγή” πως πρόκειται  για κουτσομπολιά, συκοφαντίες και σκευωρίες  .

 

Αλλά,  να υπάρχουν κατηγορίες για πρωθυπουργό περί   σύναψης  “συμβολαίων θανάτου” και ανάθεση  σε πληρωμένους δολοφόνους, εντολής εκτέλεσης δημοσιογράφων ,   είναι  στις ημέρες μας φαινόμενο σπάνιο και από τα πλέον ανατριχιαστικά. Και  μπορεί, μεν,  να μην είναι περίεργο για το Ρώσο μονάρχη, οποίος  από πολλούς θεωρείται και αρχηγός της    Ρώσικης  Μαφίας ή  για μεμονωμένες άλλες  περιπτώσεις, όπως αυτή του πρωθυπουργού  της Μάλτας και σε παλιότερα χρόνια εκείνη του Ιταλού Αντρεότι ,  αλλά στη σύγχρονη  Ε.Ε   φαινόμενο τέτοιο,  δεν ξανακούστηκε.

Δεν είναι σύνηθες  και δε  θα μπορούσε να ισχυριστεί  κανείς  πως όλα αυτά διακινούνται  σε επίπεδα   συνωμοσίας ή  σκευωρίας ,  να  βγαίνει ευθέως και χωρίς υπεκφυγές ένας  δημοσιογράφος μετά την αποτυχημένη  απόπειρα δολοφονίας  εναντίον του και     να κατηγορεί κατά πρόσωπο   τον πρωθυπουργό της χώρας πως είναι πίσω απ΄ αυτή την εκτέλεση!  Ούτε, πάλι, άλλος  δημοσιογράφος, ο Κώστας Βαξεβάνης,    να αφήνει και τούτος φανερά υπονοούμενα πως και η δική του δολοφονία είχε σχεδιαστεί και ανατεθεί  από “ψηλά”, σε επαγγελματίες εκτελεστές  με συμβόλαια θανάτου!

Θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμός, τόσο σε επίπεδο δικαιοσύνης, όσο και κοινοβουλευτικό μετά  από τέτοιες καταγγελίες.  Για να μη μιλήσουμε για την ευθύνη της δημοσιογραφίας, έστω και  εμπορικής, που σχεδόν έπνιξε το θέμα εν τη γενέσει του.  Να θυμίσουμε μόνο πως η γνωστή “αριστερή” Εφημερίδα των  Συντακτών, ούτε καν  καταδέχτηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες  του διασωθέντος από την απόπειρα δημοσιογράφου με τη φασιστική πρόφαση πως ο  Χίος είναι αναξιόπιστος, ακροδεξιός  και “πυροβολημένος”!

Να κατηγορείται ο πρωθυπουργός μιας χώρας για σύναψη “συμβολαίων θανάτου”, να υπάρχουν  επώνυμες καταγγελίες ,αλλά και ικανά στοιχεία για διενέργεια έρευνας  και σύμπασα η χώρα να σιωπά, είναι σίγουρο πως δεν έχει προηγούμενο, ούτε  θα συνέβαινε σε άλλη  στοιχειωδώς  πολιτισμένη χώρα. Στην Ελλάδα, ως Μπανανία, δεν  “κουνήθηκε  φύλλο”. Τέτοιο αίσχος!

 

 

΄Ομως,  το ίδιο  πρωτάκουστο    για πολιτικό  και μάλιστα πρωθυπουργό, είναι και  οι κατηγορίες  από παλιά  για     διατήρηση φιλικών σχέσεων με τον  κατηγορούμενο  για  εμπόριο  ηρωίνης,   εφοπλιστή Β.Μαρνάκη  στις επιχειρήσεις του οποίου εργάζεται και μάλιστα  συνεταιρικά και επί πολλά χρόνια, ο  σύζυγος της  αδελφής του πρωθυπουργού,  ο Ισίδωρος Κούβελος!    Ανθρώπου νους δεν το χωράει! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ο εφοπλιστής θεωρείται, πέρα από στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη  και χορηγός  του κόμματος της Ν.Δ.

Ειρήσθω εν παρόδω,  πως ο κατηγορούμενος Β. Μαρινάκης,  δεν έχει ακόμα δικαστεί, αφού  ανακριτές, εισαγγελείς και δικαστές δεν αναλαμβάνουν  τη συγκεκριμένη υπόθεση από φόβο  για τη ζωή τους!    Να σημειωθεί  επιπλέον  πως  πάνω από 10 μάρτυρες στην ίδια υπόθεση  έχουν ήδη  χάσει τη ζωή τους  από περίεργους θανάτους και ατυχήματα,  με κατηγορούμενο πάντα τον ίδιο εφοπλιστή.

 

 

Και για καταλήξουμε,  με αφορμή την είδηση που παραθέσαμε στην αρχή,  θα λέγαμε πως   μετά από  τέτοιες διαπιστώσεις δεν είναι πια καθόλου  περίεργο ή ανεξήγητο  το γεγονός  πώς  ο αρμόδιος υπουργός δικαιοσύνης κατέθεσε νομοσχέδιο που προβλέπει χαμηλότερες ποινές (!) για το μαύρο  χρήμα και το ξέπλυμά του. Περίεργο θα ήταν   αν δε το έκανε κι αυτό μια κυβέρνηση που έχει τη διαφθορά χόμπι  και επάγγελμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.  Μια κυβέρνηση με επικεφαλής, μάλιστα , έναν   πρωθυπουργό που δείχνει να είναι χωμένος  ως το λαιμό  παντού. Σε χοντρή διαφθορά και  βαριά εγκληματικότητα.