IEFIMERIDA.GR: “ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ. “ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ, ΤΩΡΑ, ΣΙΧΑΜΕΝΕ ,ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΠΟΛΑΚΗ;”

Προδημοσίευση από το editorial του Κώστα Βαξεβάνη στο Documento της Κυριακής

Διευκρίνιση:

Μέρες τώρα  (παρασυρθήκαμε κι εμείς εδώ), ο  Παύλος Πολάκης  χωρίς, εντελώς  κανένα στοιχείο, όπως διαπιστώθηκε επίσημα και με διαβεβαίωση από τον ίδιο  τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο  Ντογιάκο,    κατηγόρησε το Νίκο Χατζηνικολάου με ψευδείς, κατασκευασμένες  δηλώσεις περί μυθικών χρεών των εταιριών του γνωστού δημοσιογράφου  σε δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες .

Στηρίζαμε  το Σφακιανό βουλευτή εδώ  ,όπως οι φίλοι έχουν διαπιστώσει, γι΄αυτό και προχωρήσαμε ,ανεξέλεγκτα παραδεχόμαστε, στην αναδημοσίευση των κατηγοριών.  Ζητάμε συγγνώμη, λοιπόν,  γιατί κι εμείς  παγιδευτήκαμε στην αμετροέπεια και το θράσος   του αδίστακτου βουλευτή.

 Δηλώνουμε,επίσης, πως και  για μας πλέον, μετά την άδικη αυτή  επίθεση, εναντίον ενός έντιμου και αξιοπρεπούς εκδότη, ο Πολάκης είναι  τελειωμένος.

 

 

 

Γράφει σήμερα ο εκδότης της εφημερίδας  iefimerida.gr,   Χρήστος Ράπτης: 

“…Και τί απάντησε ο κύριος Νίκος  Χατζηνικολάου στις καταγγελίες Πολάκη ότι τάχα  “οι εταιρείες του χρωστάνε 32,5 εκατομμύρια; Και  ακόμα χειρότερα  πως το  2020 (δηλ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) ο Νίκος Χατζηνικολάου, κάνοντας χρήση διατάξεων νόμου του 2019 που ψήφισε η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ, κατόρθωσε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να πετύχει την εξάλειψη και ολοσχερή διαγραφή της υποθήκης που είχε επιβληθεί στο σπίτι του το 2017 για τα παραπάνω χρέη της  “REAL FM AE” ,  χωρίς να έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ για τη συγκεκριμένη οφειλή;  ΄Οταν, μάλιστα ,  εκατομμύρια σπίτια  (πρώτη και μοναδική κατοικία)  φτωχών  δανειοληπτών είναι υποθηκευμένα     και με ελεύθερο τον ανά πάσα στιγμή εκπλειστηριασμό τους;”

Και συνεχίζει στο άρθρο του ,  δικαιολογημένα εκνευρισμένος και αναστατωμένος (γιατί θα μπορούσε και ο ίδιος εδώ εκδότης της iefimerida.gr  να βρισκεται στην δεινή  και άδικη θέση Χατζηνικολάου)   ο Χρήστος Ράπτης: 

“…Σε σύντομη μεν, αλλά  καταλυτική  απάντηση στο τουίτερ , ο αδίκως  κατηγορηθείς εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου,   διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό (“ο μόνος αρμόδιος για να απολογηθώ”, όπως τόνισε)  ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όσα τόλμησε να υποστηρίξει  ο  αδίστακτος  βουλευτής του  Σύριζα.  Τα χρέη ΗΤΑΝ  πολύ     λιγότερα από εκείνα τα ποσά  που κατασκεύασε ο συκοφάντης  π. υπουργός  και    ρυθμισμένα φυσικά  από την αρχή μέχρι που εξοφλήθηκαν ήδη από τον Ιούνιο του 2021 και μάλιστα εν  μέσω πανδημίας.   Κατέληξε, δε,  πως  σύντομα  θα οδηγήσει  τον Πολάκη στα δικαστήρια να απολογηθεί  για τις ψευδείς  αυτές κατηγορίες που εφεύρε ο προκλητικός βουλευτής   για άλλη μια φορά,  κατηγορώντας χωρίς στοιχεία , έντιμους ,επιφανείς και εξαιρετικούς  ΄Ελληνες επιχειρηματίες. Και ο  μόνος λόγος που τους στοχοποίησε και τους παρέδωσε βορά στα βαριά όπλα  Πακιστανών, άλλων αλλοδαπών και ημεδαπών τρομοκρατών, είναι     γιατί ανήκουν στη μεγάλη, ιστορική παράταξη της  Δεξιάς, είναι πατριώτες, οικογενειάρχες και χριστιανοί”.

“Και όντως”, συνεχίζει  ο αρθρογράφος, “χτες ,  ο     Νίκος Χατζηνικολάου  στο βραδινό  δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στη συνέχεια των παραπάνω διαψεύσεων, συνέτριψε στην κυριολεξία τον αναιδή συκοφάντη Πολάκη .  Παρουσίασε  ένα  πλήθος αποδείξεων  πως όχι μόνο δε χρωστάει  σε κανέναν δεκάρα τσακιστή, πολλώ μάλλον στο δημόσιο και πως  τα χρέη του ,ελάχιστα στο παρελθόν, δεν έχουν ρυθμιστεί, αλλά εξοφληθεί εντελώς.  Πρόσθεσε, μάλιστα , για να αντιπαραθέσει το δικό του ήθος σε εκείνο του ασεβούς Συριζαίου Κρητικού πως ενώ θα  μπορούσε ήδη από την πρώτη ρύθμιση,  αν ήθελε,  να άρει  την υποθήκη από το σπίτι του (πρώτη κατοικία της πολυμελούς οικογένειάς  του, τόνισε), δεν προχώρησε στην άρση της, ακριβώς για να βουλώσει (όπως  επι λέξει το διατύπωσε)  στόματα  άθλιων συκοφαντών, όπως ο  Πολάκης και οι εκπρόσωποι  του πολακισμού.

“Τα υπόλοιπα, κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος-εκδότης,  θα τα βρούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων με αγωγές και μηνύσεις που οι δικηγόροι μας  ετοιμάζουν.Τα ποσά που θα μας επιδικαστούν”, κατέληξε,   “θα διατεθούν  για  φιλανθρωπικές  δωρεές”.

Αναδημοσίευση   από iefimerida.gr, ,Πρωταπριλιά, 2023.