NEA ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 1. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.
1. Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συνεχίζουν να κυριαρχούν -Σε ποια θέση βρίσκονται τα ελληνικά
Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συνεχίζουν να κυριαρχούν -Σε ποια θέση βρίσκονται τα ελληνικά

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης της Σανγκάης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Από τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται στις θέσεις 301-400, όπως και πέρυσι, ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις θέσεις 401-500, επίσης όπως και πέρυσι.

Για 14η διαδοχική χρονιά, το Χάρβαρντ βρίσκεται το 2016 επικεφαλής αυτής της κατάταξης των 500 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου που πραγματοποιείται από το ανεξάρτητο γραφείο Shanghai Ranking Consultancy.

Οι τρεις πρώτες θέσεις του πόντιουμ (και οι οκτώ από τις δέκα πρώτες της κατάταξης) καταλαμβάνονται εξάλλου από αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς το Στάνφορντ έρχεται δεύτερο, όπως πέρυσι, και ακολουθεί το Μπέρκλεϊ (+1 θέση).

Το βρετανικό πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ έρχεται 4ο, δηλαδή μια θέση μπροστά σε σχέση με το 2015. Βρίσκουμε κατόπιν τα αμερικανικά MIT (5ο), που κατεβαίνει δύο θέσεις, και Πρίνστον (6ο όπως πέρυσι).

Και φυσικά δεν ντρέπονται  εδώ στη χώρα της διαπλοκής, της διαφθοράς, του αίσχους  οι εισβολείς, που απόκτησαν με… “ντου” (νεποτισμό, κομματικές πελατειακές, γκομενικές και ποικίλες άλλες  σχέσεις) τις πανεπιστημιακές θέσεις .   Τα κορυφαία υποτίθεται πανεπιστήμια της χώρας, καταποντισμένα  στις τελευταίες θέσεις. Για τα υπόλοιπα ελληνικά, ούτε καν υπάρχει κατάταξη. Κάτω από το μηδέν.

Εν τούτοις, οι άθλιοι πανεπιστημιακοί μας έχουν το θράσος να συνεχίζουν να ξεκοκαλίζουν πέρα από τους μισθούς, που δεν τους αξίζουν, κονδύλια και παροχές για έρευνα και άλλες επιστημονικές δραστηριότητες, που ή δε διεξάγονται ποτέ ή γίνονται στο πόδι. Από κοντά και οι φυλλάδες που δουλειά τους είναι η κονόμα. Μέσω του….πατριωτισμού δε χάνουν ευκαιρία να βγαίνουν από καιρού εις καιρόν με πυχιαίους τίτλους για το τί καλά πανεπιστήμια έχουμε και τί έξοχη δουλεια γίνεται στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τέτοια.

Κανείς σ΄αυτή τη χώρα δεν αισχύνεται. Κανείς δεν τιμωρείται. Και όλα συνεχίζουν να πηγαίνουν με την… όπισθεν, όπως τόσα χρόνια, όπως πάντα.

΄Ενας “Γερμανός”  μας σώζει. Να κατέβη να βάλει τάξη, να πάρει μαστίγιο και πρώτα – πρώτα για τους οπαδούς. Αυτοί ψηφίζουν, αυτοί φανατίζονται, αυτοί αναμένουν “διάφορο” πουλώντας εν ψυχρώ μαζί με την ψήφο και την αξιοπρέπειά τους. Οι οπαδοί, όπως και οι πιστοί όλων των συνομοταξιών, πρωτίστως είναι άτομα χωρίς αξιοπρέπεια. Οι πανεπιστημιακοί μας, πρώτα και πάνω απ΄όλα, είναι εντελώς αναξιοπρεπείς.  Ρεντίκολα.

2. Σκάνδαλο στη Βουλγαρία: Ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας διακινούσε μετανάστες!
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Σκάνδαλο ξέσπασε στη Βουλγαρία, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας Αντόνιο Ανγκέλοφ και ο αναπληρωτής του διακινούσαν… μετανάστες.

Αμφότεροι ααπομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους, εξαναγκαζόμενοι σε παραίτηση.

Να ήταν το μοναδικό σκάνδαλο στη Βουλγαρία! Η χώρα είναι ίσως ,μετά την Αλβανία, η πιο διεφθαρμένη στην Ευρώπη. ΄Ολα πωλούνται  και αγοράζονται στη γείτονα. Ακόμα και να  περνάς εποχούμενος στους δρόμους της.

Αν είσαι οδηγός στη Βουλγαρία, ειδικά ξένος και  θες να διασχίσεις μια απόσταση 10 χιλιομέτρων ,οφείλεις να πληρώσεις…διόδια στους τροχονόμους, που καραδοκούν κρυμμένοι στις στροφές των δρόμων. ‘ Οχι, βέβαια,  για να τσακώσουν τους παραβάτες, αλλά για να ληστέψουν τους οδηγούς.

Γράφαμε γι΄αυτό το θέμα (4-10-2011)
“ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:Οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων διαδήλωσαν εναντίον της εγκληματικότητας που,όπως ανέφεραν, δημιουργούν ομάδες αθιγγάνων, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια και συλλήψεις.”(ΜΜΕ)
.
“΄Ολα τα χει η Μαριωρή ,ο φερετζές της λείπει”.
Η Βουλγαρία, μετά την Αλβανία, είναι η χειρότερη βαλκανική χώρα από άποψη εγκληματικότητας. Αλλά και η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι σχεδόν δραματική. Για να μη μιλήσουμε για τη διαφθορά και  τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα συναλλαγής με το κράτος. ΄Ενα βιωματικό παράδειγμα θα καταθέσω, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της διάβρωσης του κράτους και της διαφθοράς των υπαλλήλων του.
΄Εχω ταξιδέψει πάνω από εκατό φορές στον αυτοκινητόδρομο Σόφιας-Ρούσε.Η διαδρομή είνα μια κόλαση. Στενός δρόμος (πλην 80 χιλιομέτρων βγαίνοντας από Σόφια), οδόστρωμα πεπαλαιωμένο, τούνελ “αρχαία” και πολλά, επικίνδυνες προσπεράσεις οδηγών.  Αλλά, αυτά είναι τα…καλύτερα. Γιατί από Πλέβεν μέχρι Ρούσε αρχίζει η πραγματική κόλαση. Ολοζώντανοι παραμονεύουν ανά 500 μέτρα ο Προκρούστης , ο Σίνης ,ο Περιφήτης για να ληστέψουν τους δυστυχείς ταξιδιώτες. Και οι ληστές αυτοί είναι κανονικοί… αστυνομικοί.  Κρυμμένοι πίσω από στροφές του δρόμου, μόλις δουν αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, εφορμούν, το ακινητοποιούν και σε έξαλλη κατάσταση στα βουλγαρικά σου δίνουν να καταλάβεις πως έτρεχες με…140! Εσύ παθαίνεις, προσπαθείς να τους εξηγήσεις στα αγγλικά ότι σε τέτοιο δρόμο ούτε με 60 μπορείς να πας (και με τόσο πήγαινες),αλλά χάνεις τα λόγια σου. “Δεν καταλαβαίνουν θεό”. Σου ζητάνε (σου αρπάζουν καλύτερα) τα “χαρτιά” σου, κρατούν το δίπλωμά σου και σου λένε “φεύγα τώρα”. Διαμαρτύρεσαι, φωνάζεις, ρωτάς γιατί όλα αυτά, αφού δεν έκανες παράβαση,  απειλείς πως θα τους αναφέρεις, αλλά, αν συνεχίσεις, κινδυνεύεις να σου βάλουνε χειροπέδες ή να σου σπάσουν κανένα κλομπ στην πλάτη και να πας μέσα για… αντίσταση κατά της αρχής. Η μόνη ΛΥΣΗ είναι να βγάλεις ένα 10άευρο,να τους το δώσεις ευγενικά και με υπόκλιση ,οπότε σου επιστρέφουν το κατασχεθέν δίπλωμα, σε κτυπούν φιλικά στην πλάτη, σου λένε… ελληνοπρεπέστατα «ευχαριστώ κύριος» και εσύ συνεχίζεις ευτυχής το δρόμο σου που γλίτωσες τη φυλάκα με μόλις 10 ευρώ.
Αν πάντως (όπως ο γράφων) για λόγους αξιοπρέπειας ,”αρχών” – “φιλοσοφίας ζωής”,  αρνηθείς να καταβάλεις “λύτρα”, για να περάσεις από την… Κακιά Σκάλα της Βουλγαρίας, θα διανυχτερεύεις κάθε φορά στο αστυνομικό τμήμα Πλέβεν-Ρούσε, μέχρι να βαρεθούν να σε κρατάνε, αφού καταλαβαίνουν πως δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα από σένα και τους έγινες μπελάς, οπότε  σου δίνουν το… αποφυλακιστήριο.
Υ.Γ 1. Αν σου συμβεί κάτι από τα παραπάνω, μη χάσεις το χρόνο σου και στείλεις έγγραφη διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα, σε εισαγγελέα ή αρμόδιο Βούλγαρο υπουργό ,δεν πρόκειται να λάβεις ποτέ απάντηση.
 2. Κατά τα άλλα, οι Τσιγγάνοι φταίνε για το χάλι της γειτονικής χώρας. Αυτοί γίνονται… εισαγγελείς, μπάτσοι, τροχονόμοι, δημόσιοι υπάλληλοι.
Τι τα θες!  ΄Οταν έχεις  μέσα σου το φασισμό, στο μέτρο που σε παίρνει, εκδηλώνεις πάντα το Χιτλερίσκο που κλείνεις μέσα σου. Δεν κρύβεται ο άτιμος με τίποτα.
3. ΓΓ Δημοσίων Εσόδων σε τουρίστες: «Ζητήστε απόδειξη»
ΓΓ Δημοσίων Εσόδων σε τουρίστες: «Ζητήστε απόδειξη»

«Ζητήστε απόδειξη» είναι το μήνυμα που απευθύνει στους τουρίστες μέσω της ελβετικής εφημερίδας «Le Temps» ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Χώρα του μπάχαλου και της φαιδρότητας. 3 ημέρες τώρα στο γύρο της Πελοποννήσου και όπου μείναμε, όπου ήπιαμε καφέ, όπου φάγαμε,δε μας έδωσαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Και ζητούσαμε και επιμέναμε και δεν έδιναν. Οπότε, ή φεύγεις για να μη γίνουν τα νεύρα σου κλωστές ή μένεις ,πλακώνεσαι με δαύτους και παθαίνεις εγκεφαλικό.

Μετά τα φταίνε οι πολτικοί.΄Οχι ο μικρομεσαίος αληταράς που κονομάει μαύρο κατάμα υρο χρήμα από την ταβερνίτσα, το καφέ, το μπαρ,το ταξί, απ΄όπου μπορεί εν πάση περιπτώσει να εκμεταλλευτεί και να κλέψει.

Μια αηδία κατάντησε αυτή η χώρα.

 

4. Πέθανε ο Σωτήρης Δημητρίου -Ανθρωπολόγος και συγγραφέας
Πέθανε ο Σωτήρης Δημητρίου -Ανθρωπολόγος και συγγραφέας

«Έφυγε» σε ηλικία 91 ετών ο Σωτήρης Δημητρίου, πολιτικός μηχανικός και ανθρωπολόγος, σύντροφος της σκηνοθέτιδας Αλίντας Δημητρίου, συγγραφέας πολλών δοκιμιακών βιβλίων και άρθρων σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Στα 1964 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του «Προϊστορικοί πολιτισμοί και εξέλιξη».

“Μπάτε χίλιοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε”  κατάντησε  η επιστήμη της ιστορίας ,ειδικά στη δική μας χώρας. Πολιτικός μηχανικός ο Δημητρίου, αλλά του… κατσικώθηκε να το παίξει  και ιστορικός .

Να βγάζω κι εγώ άδειες, λοιπόν,  να χτίζονται σπίτια; Να μπαίνω σε εκκλησίες να λειτουργώ; Να πιάνω να εγχειρίζω προστάτες και καρδιές; Γιατί ακούγονται αυτά περίεργα και ακατανόητα,αλλά καθόλου δεν πειράζει, αν αυτοαναγορεύεσαι σε ιστορικό σε μια εποχή που  οι ιστορικοί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να συγγράφουν “αληθινή” ιστορία;

Στις προσδοκίες μας  είναι σύντομα να ζητήσουμε  με δικαστική απόφαση να αποσυρθούν ΟΛΑ τα βιβλία που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις βιτρίνες και τους πάγκους των βιβλιοπωλείων και  διαπραγματεύονται ιστορικά θέματα από μη ιστορικούς. Ως εδώ. Να μαζευτούν όλες οι μαϊμούδες στο τσίρκο τους. Εκεί είναι η θέση τους. ΄Οχι να κυκλοφορούν ελεύθερες στους δρομους.