ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. Η “ΜΗΧΑΝΗ” ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!
  2.  Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑ…ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ.
  3. ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο “ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ”!
1. ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Οι υπολογιστές μπορούν να κάνουν πιο ακριβείς διαγνώσεις του καρκίνου των πνευμόνων από τους γιατρούς
Φωτογραφία: Commons.Wikimedia

 

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι δυνατό να εκπαιδευθούν έτσι ώστε να είναι πιο ακριβείς σε σχέση με τους παθολόγους, όσον αφορά την αξιολόγηση των καρκινικών ιστών των πνευμόνων, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Μάικλ Σνάϊντερ, διευθυντή του Κέντρου Γονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature Communications”.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένας υπολογιστής με λογισμικό μηχανικής μάθησης μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους καρκίνου των πνευμόνων, καθώς επίσης να κάνει πρόγνωση για την επιβίωση κάθε ασθενούς, καλύτερα από τους γιατρούς που χρησιμοποιούν την κλασική μέθοδο ταξινόμησης των όγκων.

«Η παθολογία όπως εφαρμόζχεται σήμερα, είναι πολύ υποκειμενική. Δύο άκρως έμπειροι παθολόγοι που αξιολογούν την ίδια εικόνα, θα συμφωνήσουν μόνο στο 60% περίπου των περιπτώσεων. Ο υπολογιστής αντικαθιστά αυτή την υποκειμενικότητα με εξειδικευμένες ποσοτικές μετρήσεις, που πιθανότατα θα βελτιώσουν την έκβαση των ασθενών», δήλωσε ο Σνάϊντερ.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι, εκτός από τον καρκίνο των πνευμόνων, η ίδια προσέγγιση μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλα είδη καρκίνου.

Εδώ και δεκαετίες, οι παθολόγοι αξιολογούν τη σοβαρότητα του καρκίνου σε “στάδια”, χρησιμοποιώντας μικροσκόπια για να μελετήσουν τον καρκινικό ιστό. Όσο πιο αφύσικος φαίνεται ο ιστός (αναφορικά π.χ. με το μέγεθος και το σχήμα των καρκινικών κυττάρων) και όσο πιο πολύ έχει εξαπλωθεί η νόσος σε άλλα μέρη του σώματος, τόσο πιο προχωρημένος θεωρείται ο καρκίνος. Ανάλογη είναι και η πρόγνωση για την εξέλιξη του ασθενούς, πράγμα που καθορίζει και κατά πόσο οι ογκολόγοι θα ακολουθήσουν επιθετική θεραπεία.

Στον καρκίνο των πνευμόνων όμως το σύστημα αυτό ταξινόμησης δεν είναι πάντα αποτελεσματικό. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν περίπου 2.200 εικόνες από καρκινικούς ιστούς, καθώς επίσης πληροφορίες για το στάδιο κάθε ασθενούς και πόσο έζησε ο καθένας μετά την αρχική διάγνωση, προκειμένου να «εκπαιδεύσουν» ένα πρόγραμμα λογισμικού, ώστε στη συνέχεια αυτό να κάνει τις δικές του -ακόμη πιο ακριβείς- αξιολογήσεις.

Ο υπολογιστής αποδείχθηκε ότι είναι σε θέση να εντοπίσει στις εικόνες των ιστών περισσότερα χαρακτηριστικά σχετικά με τον καρκίνο, από όσα μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι, ακόμη και το έμπειρο. Συνολικά, το ειδικό λογισμικό μπορεί να ανιχνεύσει σχεδόν 10.000 διαφορετικά καρκινικά χαρακτηριστικά, έναντι μερικών εκατοντάδων που «πιάνουν» οι γιατροί. Για παράδειγμα, ο υπολογιστής είναι ικανός να διακρίνει το σχήμα και την υφή του κυτταρικού πυρήνα, καθώς και τις αποστάσεις ανάμεσα στα γειτονικά καρκινικά κύτταρα, πράγματα αδύνατα για το ανθρώπινο μάτι.

«Οι υπολογιστές μπορούν να αξιολογήσουν ακόμη και τις παραμικρές διαφορές ανάμεσα σε χιλιάδες δείγματα, με πολλαπλάσια ακρίβεια και ταχύτητα σε σχέση με τους ανθρώπους. Αυτό φέρνει την παθολογία του καρκίνου στον 21ο αιώνα», τόνισε ο δρ Σνάϊντερ.

΄Εφτασε η  χρυσή εποχή , που η “μηχανή” θα επικρατήσει απόλυτα  σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας. Η τεχνολογία-βιοτεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ προετοιμάζονται να αναλάβουν από τις λεπτεπίλεπτες  χειρουργικές επεμβάσεις και τις άλλες ιατρικές ειδικότητες  μέχρι ακόμα και  την άσκηση της πολιτικής εξουσίας, αλλά και την κατάκτηση-λειτουργία των θεσμών μιας πολιτείας.

Ευτυχως! Ο άνθρωπος απέτυχε στα περισσότερα. Ειδικά,  σε ό,τι αφορά την κατίσχυση στις κοινωνίες των βασικών-διαχρονικών  ατομικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Μένει να προγραμματίσει σωστά, δηλαδή ανθρωποκεντρικά, τη “μηχανή” και να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. Είναι σίγουρο πως θα την κάνει σωστά και δίκαια. ΄Ετσι το όνειρο θα γίνει μια μέρα πραγματικότητα. Το περιμέναμε γενιές και γενιές.

 

2. Πιονγκγιάνγκ: Ξανάρχισε την παραγωγή πλουτωνίου -Συνεχίζει και τις πυρηνικές δοκιμές
Πιονγκγιάνγκ: Ξανάρχισε την παραγωγή πλουτωνίου -Συνεχίζει και τις πυρηνικές δοκιμές

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ξανάρχισε την παραγωγή πλουτωνίου προχωρώντας στην επανεπεξεργασία εξαντλημένων ράβδων πυρηνικών καυσίμων.

Παράλληλα δεν σκοπεύει να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές της όσο συνεχίζονται οι απειλές από τις ΗΠΑ, μετέδωσε το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

 Οι κακοί  δαίμονες της υφηλίου.    Πούτιν και  Κιμ Γιονγκ Ουν είναι οι πιο επικίνδυνοι δικτάτορες ,όχι μόνο για τις χώρες τους, αλλά για την ανθρωπότητα ολόκληρη .

Οι Αμερικανοί παίζουν το γνωστό παιχνίδι. Αφήνουν τους  αισχρούς ιμπεριαλιστές και τους παρανοϊκούς ηγέτες χωρών  να φτάσουν  στα άκρα για να φανούν…απαραίτητοι και ως η μοναδική εγγύηση της ασφάλειας και της ειρήνης του κόσμου.  Να  προπαγανδίσουν την άποψη πως αν δεν υπήρχε η Αμερική ο πλανήτης  θα είχε καταστραφεί. Ανήθικη τακτική.

 Επικίνδυνη καθυστέρηση και στρατηγική  που θέτει σε κίνδυνο την παγκόμσια ειρήνη. Εδώ και τώρα “τελειώστε” τα δύο τέρατα  της Μόσχας και της Πιονγκγιάνγκ. ΄Οσο ζουν και  ασεβούν στους διεθνείς κανόνες και την παγκόσμια τάξη, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη.

3. Απόρρητο γερμανικό έγγραφο καίει τον Ερντογάν -Διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες
Απόρρητο γερμανικό έγγραφο καίει τον Ερντογάν -Διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες

Ο  “Σουλτάνος”  συνεργάστηκε και με το  ISIS . Οπότε οι αποκαλύψεις αυτές δεν είναι ούτε τυχαίες ούτε κατευθυνόμενες. Οι  “αδελφοί Μουσουλμάνοι” ήταν ο προπομπός  των Τζιχαντιστών. Αυτούς έβαλαν μπροστά οι φανατικοί Ισλαμιστές, για να κρύψουν το πραγματικό τους  πρόσωπο του τρόμου, της βίας και της απανθρωπιάς.

Καθαρός ο Ερντογάν δεν είναι .Το μόνο σίγουρο.