ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.  ” L΄ ETAT C΄ EST MOI”.
  2. Ω, 77ΧΡΟΝΕ!
  3.  ΑΡΤΟΣ, ΜΠΥΡΑ, 8 ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ…55 ΕΥΡΩ!
  4. ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ…ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
1. ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΣΥΡΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
Ιδιοκτήτης καφετέριας στο Ρέθυμνο απείλησε εφοριακούς: «Θα σας σφάξω!»
Ιδιοκτήτης καφετέριας στο Ρέθυμνο απείλησε εφοριακούς: «Θα σας σφάξω!»

Παραλίγο σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες στο Ρέθυμνο της Κρήτης όταν εφοριακοί πήγαν για έλεγχο σε γνωστή καφετέρια.

Το μικτό κλιμάκιο, επέλεξε να κάνει φορολογικό έλεγχο σε μεγάλη καφετέρια στην κεντρική πλατεία του Ρεθύμνου. Ελέγχοντας την ταμειακή διαπίστωσαν ότι εκείνη την ώρα το κατάστημα δεν είχε κόψει 8 αποδείξεις σε ισάριθμα τραπέζια. Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία προστίμου – και προφανώς του 48ωρου «λουκέτου» στο μαγαζί – ο ιδιοκτήτης εξεμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε να απειλεί τους εφοριακούς ουρλάζοντας: «Θα σας σφάξω, φύγετε από εδώ». Προς στιγμήν απειλήθηκε σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες. Ευτυχώς, το κλιμάκιο ελέγχου ήταν μικτό, ήταν παρών δηλαδή και άτομο από την Οικονομική Αστυνομία ο οποίος και «συνέτισε» τον έξαλλο ιδιοκτήτη, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Μετά την έκρηξη που είχε κινδυνεύει με «λουκέτο» μέχρι και 1 μήνα καθώς κατηγορείται με την διάταξη για παρεμπόδιση φορολογικού ελέγχου.

Θα του κάνουν τα… μούτρα κρέας, αν του  κλείσουν το μαγαζί ένα  μήνα! ΄Εχει μαζέψει τόσο μαύρο χρήμα  ο  τσαμπουκάς, που και οριστικά να του κλείσουν, θα περνάει  “ζωή και κόττα” με τα κλεμμένα για το υπόλοιπο του βίου του.

Οι περισσότεροι, μιλάμε για τη συντριπτική πλειοψηφία όσων εκμεταλλεύονται τον τουρισμό στα νησιά και ειδικά στην Κρήτη, είναι της ίδιας πάστας και συνομοταξίας με τον… αιμοβόρο ιδιοκτήτη της καφετέριας. Λαμόγια, διεφθαρμένοι παρτάκηδες.

 Δεν έχουν αξιοπρέπεια τα άτομα. Εκεί εντοπίζεται η ρίζα του κακού. Θεωρούν την κλοπή και τη λαμογιά μαγκιά. Οπότε,  δεν υπάρχουν περιθώρια συνετισμού τους, μετάνοιας, αλλαγής συμπεριφοράς και νοοτροπίας.

Μόνο τη σκληρή τιμωρία καταλαβαίνουν. Είναι θρασύδειλοι. Αφού  αφέθηκε ελεύθερος  ο μαχαιροβγάλτης  Κρητικός, γιατί να μην το κάνουν και άλλοι; Το πολύ- πολύ να τους ρίξουν  κανένα πρόστιμο,που για τους περισσότερους από δαύτους ,θα είναι για γέλια.

Θα παιζόταν  στη Σουηδία τέτοια σκηνή; Στην Αμερική;  Σε άλλη χώρα με στοιχειώδη πολτισμό;

 

2. α. Γιατί έφυγες από το σημείο της σύγκρουσης ο 77χρονος
 β. Λυκουρέζος αποσύρεται από την υπεράσπιση του 77χρονου εξαδέλφου του, χειριστή του ταχύπλοου

γ. Ποιοι ήταν στο μοιραίοι ταχύπλοο

Από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωθέντα στοιχεία, προκύπτει ότι στο ταχύπλοο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” Τ. Αίγινας 171 επέβαιναν τα κάτωθι τέσσερα (04) άτομα:
  1. Λυκουρέζος Θρασύβουλος, ετών 77, ως Κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τις κατηγορίες της παράβασης των άρθρων 94, 302, 310 και 278 του Π.Κ., ήτοι συρρέον ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη καθώς και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και πήρε αναβολή προκειμένου απολογηθεί αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.
  2. Βενετσιάνος Επαμεινώνδας – Παύλος, ετών 83
  3. Βενετσιάνου Ευθυμία, ετών 80
  4. Καρακάση Θεοδότη, ετών 65.
δ. Ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου στην Αίγινα ξεσπά: Ο 78χρονος δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου

 

ε. O επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι πρέπει “να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη” καθώς “οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια”.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού:
“Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δι

Ο 77χρονος, του 77χρονου, τον 77χρονο, Ω, 77ΧΡΟΝΕ!   Σε μια μέρα μέσα η  φυλλάδα, που αναφέρεται με… συνεχή ενημέρωση(!) στο τραγικό δυστήχημα , απαξιοί να αναφέρει με το όνομά του τον χειριστή του ταχύπλοου.  Είναι ένας …77χρονος μόνο! Το ίδιο, βέβαια, κάνουν και οι άλλες πατσαβούρες, όχι μόνο iefimerida.

Τί κι αν έχει όνομα και μάλιστα πασίγνωστο ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος; Για τη βιομηχανία παραπληροφόρησης στην οποία ενδημούν πιθηκάκια κάθε είδους και κυρίως πιστσιρικάδες, άσχετοι αλλά και ασεβείς και  αδίστακτοι, το να είσαι 77 χρόνων, είναι…έγκλημα καθοσίωσης. Αν δεν είσαι 20 χρόνων, δεν πρέπει να οδηγείς, να πηγαίνεις αγκαζέ στο δρόμο με τη γυναίκα σου,  να πίνεις τον καφέ σου σε πολυσύχναστα μέρη, να…αναπνέεις  γενικώς.

Στην Ελλάδα ο ηλικιακός ρατσισμός είναι ίδιος και χειρότερος από  το φυλετικό ρατσισμό των Ναζί.΄Αλλωστε ο φασισμός και ο ναζισμός  έχουν ποικίλες μορφές και εκδηλώσεις. Γνωστά αυτά.

3.  Η απόδειξη από ταβέρνα της Γαύδου που έγινε viral -Εξαλλος ο πελάτης.

Διαβάστε πώς περιγράφει την εμπειρία του:

Η αγενέστατη ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, αφού μας είδε να μπαίνουμε στο “μαγαζί” της, αντί για Καλησπέρα μας είπε “όφου και που θα κάτσετε που είναι ρεζερβέ όλα (στις 7.05 το απόγευμα, με ένα μωρό αγκαλιά).

Η κυρία ****  μας έφερε ψωμί, χούμους, μια (1) μελιτζάνα με τυρί από πάνω και ένα μικρό κομματάκι κατσίκι (κόκκαλο) με 7 τηγανιτές πατάτες. Α, και μια μπύρα.

23, 5 €. Η κυρία *****, όταν από τα νεύρα μας της ζητήσαμε απόδειξη (που δε το κάνουμε ποτέ), μας ενημέρωσε χαμογελαστά ότι το μαγαζί δεν διαθέτει άδεια και δε μπορεί να μας δώσει απόδειξη.

Καλοφάγωτα τα 23, 5 € κερα ******, και τα υπόλοιπα 500 € που θα βγάλεις σήμερα. Και καλό ψάρεμα στους υπόλοιπους Μ@λακες που θα έρθουν στο “μαγαζί” σου.

Μάλιστα.   Κράτησα κι εγώ τη σημερινή  απόδειξη από  ψαροταβέρνα  στην παραλία στο Λουτράκι (ΙΧΘΥΟΕΣΣΑ)   και  αντιγράφω αποσπάσματα:

ΑΡΤΟΣ 3 ευρώ

ΣΑΡΔΕΛΑ 8 ευρώ

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ 5,5 ευρώ

ΜΠΥΡΑ    4 ευρώ

Σύνολο … 55.22 ευρώ για… 2 ενήλικες και ένα παιδί!

Θα του κάνουν κι αυτουνού του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στο Λουτράκι  τα… μούτρα κρέας οι αρμόδιες υπηρεσίες. Πώς δε θα του τα κάνουν! Αύριο κιόλας θα συρθεί στα δικαστήρια με την κατηγορία (εκτός  των άλλων) και του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Τυχαία, λέτε,  πάει η χώρα κατά διαόλου;

 

4. Τετ α τετ Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα την Παρασκευή
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

“Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια”.   Κωνατντίνος τ. Βασιλιάς-Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -Γιώργιος Τζιτζικώστας, ο γνωστός βασιλικός βουλευτής της ΕΡΕ-Ν.Δ,  ιδρύουν πριν κάποια χρόνια το Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου, για να φοιτήσουν τα …βασιλόπουλα και τα παιδιά του Τζιτζικώστα. Σήμερα, οι γιοι τους στην κληρονομική  βασιλεία της…Δημοκρατίας, συνεχίζουν τη συνεργασία και τη φιλία των πατεράδων τους.

Κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες,αλλά και τους δικαστές και τους δημοσιογράφους και τους δασκάλους που του αξίζουν. Πού είναι το περίεργο;