ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΩΖΕΙ  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  2.  ΚΟΙΝΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ  ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ. “ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ”  ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.
  3.  ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ, ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ
  4. ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ;
  5.  ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ  ΦΥΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
1. FAZ: Για το θεαθήναι η δίκη Γεωργίου-Η Αθήνα αναζητά ένοχο για την κρίση
 FAZ: Για το θεαθήναι η δίκη Γεωργίου-Η Αθήνα αναζητά ένοχο για την κρίση

«Μια δίκη για το θεαθήναι εναντίον του επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος της  Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία κάνει λόγο για μια- στην ουσία- πολιτική δίκη με στόχο την ανεύρεση ενόχου για την κρίση.

Ειδικότερα στην εξαγγελθείσα δίκη του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον τίτλο: «Μια δίκη για το θεαθήναι εναντίον του επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας».

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στον υπότιτλο αναφέρεται «Η Αθήνα χρειάζεται έναν ένοχο για την κρίση των τελευταίων ετών και τώρα η εισαγγελία κινεί τις διαδικασίες κατά του Ανδρέα Γεωργίου (…)».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η Ελλάδα οδεύει προς μια πολιτική δίκη που αφορά στη δημοσιοποίηση των καταστροφικών δημοσιονομικών στοιχείων του 2009. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κινδυνεύει με έως και 10 χρόνια φυλάκιση. Οι διεθνείς πιστωτές των Ελλήνων, από την πλευρά τους, κινδυνεύουν να χάσουν μια αξιόπιστη στατιστική βάση για την αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας».

Όπως σημειώνει με ιδιαίτερα κριτική διάθεση η εφημερίδα, «η λαϊκίστικη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει απροκάλυπτα πόσο πολύ εργάζεται στην κατεύθυνση της συστηματικής κατάληψης θέσεων ισχύος στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της δικαιοσύνης που ελέγχεται όλο και περισσότερο από την κυβέρνηση».

«Τραγικό πρόσωπο σε αυτό το ελληνικό δράμα», συνεχίζει η FAZ, «ο Ανδρέας Γεωργίου, ένας έλληνας οικονομολόγος ο οποίος γεννήθηκε στην Πάτρα, αλλά σπούδασε και σταδιοδρόμησε μέχρι το 2010 στις ΗΠΑ. Όταν ο Γεωργίου ορίστηκε τον Αύγουστο του 2010 επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ, ήταν ξένο σώμα στην οικογενειοκρατία της αθηναϊκής πολιτικής και στον βούρκο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Γι΄ αυτό και πολλοί εχθροί έχουν τώρα κατά νου την εκδίκηση. Ο Γεωργίου όμως επελέγη ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο στη θέση του επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας στην Ελλάδα, επειδή δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα κακώς κείμενα του παρελθόντος».

Κουταμάρες  γράφει η  Deutsche Welle.  Επιπόλαιη δημοσιογραφική προσέγγιση του θέματος. Σιγά, που είναι τραγικό πρόσωπο (και γιατί να είναι;)  ο Γεωργίου.

Ουδείς τολμά να  κατα-δικάσει το Γεωργίου.  ΄Ολοι γνωρίζουν στην Ελλάδα γιατί και ποιοι  θέλουν μια  τέτοια δίκη. Για να καλύψουν τις ευθύνες  της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15%. Αυτός είναι ο βασικός ένοχος της χρεοκοπίας της χώρας.

Η Νεο-ΕΡΕ (Ν.Δ) θέλει πάση θυσία να βγάλει “καθαρό” τον Κώστα Καραμανλή. Κι ας λένε πως ο Κυριάκος έχει διαφοροποιηθεί απ΄αυτή τη γραμμή. Αν τολμήσει ο Μητσσοτάκης να στήσει στο απόσπασμα  τον “ανιψιό”, θα τον  σταυρώσουν στο λεπτό.

 Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας με εντολή του οποίου  κίνησαν δικαστική δίωξη οι μαριονέτες του Αρείου Πάγου, επιθυμεί κι αυτός να συνεχίζει να είναι στο απυρόβλητο ο Κωστάκης. ΄Εχουμε, άλλωστε γράψει τόσα πολλά γι΄αυτή τη σχέση  Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή.

Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται το μυστικό. Στη σιωπηρή συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων να ρίξουν στην πυρά έναν αθώο (Γεωργίου), για να σωθεί ο …μεγάλος (Κωστάκης). Μόνο που δε θα τολμήσει η διαπλεκόμενη ελληνική δικαιοσύνη να προχωρήσει σε τέτοια καταδίκη. Κι αν το κάνει, θα καταπέσει η απόφαση με την καταδίκη  Γεωργίου πανηγυρικά στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Κάνουν πως δεν τα γνωρίζουν αυτά.

Αλλά είναι και το άλλο.”Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο”.  Ο Κώστας Καραμανλής έχει δικαστεί και καταδικαστεί στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας. Τώρα, αν οι διεφθαρμένοι ΄Ελληνες “πολιτικοί”, το κομματικό κράτος με τους χειραγωγημένους θεσμούς και τα πελατειακά κόμματα θέλουν να “βγάλουν λάδι” τον Καραμανλή και δεν το στέλνουν σε ειδικό δικαστήριο, είναι δικό τους πρόβλημα.

Οι οπαδοί σιγά-σιγά θα εξαφανίζονται από τη χώρα. ΄Οσο περνάει ο καιρός και έρχονται νέες γενιές,  οι πολίτες θα είναι πιο πολλοί. Και τότε, όταν  εκλείψει, ή έστω ελαττωθεί αισθητά ο συρφετός των οπαδών, θα  καθίσει και ο Κωστάκης με την παρέα του στο ειδικό δικαστήριο. Είναι υπόθεση ζωής και θανάτου για   κομματικό σύστημα της χώρας. Αλλιώς, θα καταρρεύσει συθέμελα.

Αλλά, κι αν δε συμβεί αυτό και δεν τον δικάσουν οι ΄Ελληνες,  οι ΗΠΕ (Ενωμένες Πολιτείες Ευρώπης) δεν πρόκειται να καλύψουν τον “ανιψιό”.Δεν έχουν κανένα λόγο. Θα καθίσουν  οι Ευρωπαίοι τον τ.πρωθυπουργό στο σκαμνί. Επομένως, δε σώζεται σε καμιά περίπτωση. Και το γνωρίζει. Είναι μέγα το έγκλημά του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο στα χρόνια μετά τη λεγόμενη μεταπολίτευση.

2. Ερντογάν: Εξίσου τρομοκράτες ο Γκιουλέν, το ISIS και το PKK – Δεν έχουν διαφορά
(AP Photo)

 

Τρομοκράτες που δεν έχουν διαφορές καθώς «δρουν από κοινού» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τους τζιχαντιστές του ISIS και το κουρδικό PKK .

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει προσωπικά από τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, πριν από έναν χρόνο, την έκδοση του Γκιουλέν.  «Εγώ προσωπικά ζήτησα από τον Ομπάμα να εκδώσει τον Γκιουλέν πριν από έναν χρόνο. Του το ζήτησα ξανά μετά τα τελευταία γεγονότα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Τα πράγματα κινούνται προς διαφορετική κατεύθυνση στη χώρα μας και ένας στρατηγικός εταίρος δεν θα έπρεπε να κάνει δυσκολότερο το έργο του εταίρου του», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν επέρριψε ευθύνες στους υποστηρικτές του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, κατηγορώντας τους ότι έπαιξαν κάποιον ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην ανατολική Τουρκία.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με “κοινές επιθέσεις” από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που “δρουν από κοινού”. Υπογράμμισε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν ήταν συνένοχοι στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), από τις οποίες σκοτώθηκαν επτά άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίστηκαν άλλοι 224 άνθρωποι. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, του PKK και της “τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκιουλενιστών”.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, όταν μέρος του στρατού επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση. Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, αρνείται κάθε κατηγορία.

Από ιδεολογική σκοπιά, ο Γκιουλέν, που είναι ισλαμιστής ιεροκήρυκας, δεν έχει σχεδόν τίποτα κοινό με το αριστερών τάσεων PKK που τάσσεται υπέρ του κοσμικού κράτους και επιδιώκει την αυτονομία των περιοχών της νοτιοανατολικής Τουρκίας που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους. Το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Ο “Σουλτάνος”  δε δικαιούται να μιλάει για συνεργάτες του ISIS. O ίδιος είχε άριστες εμπορικές (όχι ιδεολογικές) συναλλαγές με τα τέρατα. Είναι καταγραμμένα αυτά.  Μάταιη η προσπάθεια τώρα να “θολώσει τα νερά”.

Από την άλλη, Γκιουλέν και Τζιχαντιστές φυσικά και συνεργάζονται, όπως και οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι” και οι λοιποί φονταμενταλιστές Ισλαμιστές στον κόσμο. Είναι “συγκοινωνούντα δοχεία” όλες οι φανατικές παραφυάδες των Ισλαμιστών και ας κάνουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ πως δεν το βλέπουν.

Ο Καντάφι, όσο ζούσε, μιλούσε επανειλημμένα γι΄αυτό το ζήτημα και είχε προβέλεψει ακριβώς τί θα συνέβαινε.  Γνώριζε πολύ καλά  ποιοί συνεργάζονται για την ίδρυση ισλαμικού κράτους και ποιες συνέπειες θα αντιμετώπιζε η Ευρώπη,αν επικρατούσαν οι φαναατικοί του Ισλάμ.

΄Αφρονες όπως πάντα στην “Ατλαντική συμμαχία” τάxτηκαν τελικά  στο πλευρό των εχθρών της Δύσης. ΄Εκαναν κυριολεκτικά χαρακίρι,  ιδρύοντας το ISIS  και βοηθώντας να πέσουν τα καθεστώτα του Ιράκ,της Αιγύπτου και τη Λιβύης.

Γνωστά .Δε λέμε τίποτα  καινούριο. Κι ακόμα δε βρήκαν λύση .Παλέυουν τάχα να εξοντώσουν τα ζόμπι του Ισλαμισμού,αλλά …αδυνατούν.   Το τερατώδες δημιούργημά τους , o ISIS, ζει και βασιλεύει. Και είναι ο δικός μας εφιάλτης,αλλά και η συνέχιση της δράσης του, ο εξευτελισμός της δύναμης των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Ως πότε  όμως;

3. ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
«Οχι» στη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη λένε οι Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιου
«Οχι» στη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη λένε οι Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιου

Κράτος εν κράτει τα λαμόγια  του τουρισμού της Κρήτης. Απειλούν και βρίζουν θεούς και δαίμονες, αν μολύνουν πρόσφυγες τα… ιερά χώματα της νήσου, που ρέει ο  πακτωλός του μαύρου χρήματος.

Η υπόλοιπη Ελλάδα τί είναι, δηλαδή, που φιλοξενεί  (έστω, όπως φιλοξενεί) δυστυχείς ανθρώπους που βγήκαν από την κόλαση του πολέμου; Ξεχωριστή ,ανώτερη φυλή είναι τα …Κρητικάτσια, που δεν καταδέχονται δίπλα τους παρακατανιούς;

Θράσος και αλαζονεία… καρατίων! ΄Οπως όλοι οι κλέφτες και οι απατεώνες. Και φυσικά παρτάκηδες, σκληροί, άκαρδοι.

Ας δώσουμε στα νησιά της απάτης ,της διαφθοράς και της λαμογιάς ένα γερό χαστούκι. Σε όλα τα νησιά και όχι μόνο της Κρήτης που βάζουν πάνω από τον ΄Ανθρωπο,το χρήμα, το κέρδος,  την πάρτη τους. Ας τους φτύσουμε, αφού δεν έχουν πέτσα. ΄Οπως αυτοί  φτύνουν τον δυστυχή, τον κατατρεγμένο, το γονιό που είδε το πτώμα του παιδιού του να το εκβράζουν τα κύματα του Αιγαίου.

Πανάθλιοι, μας ενδιαφέρει πρώτα και αποκλειστικά ο πρόσφυγας και όχι η δική σας κονόμα. Και δεν έχουμε καμιά διάθεση να σας διαδάξουμε την ηθική του ανθρωποκεντρικού πολτισμού. ΄Ατομα σαν κι εσάς, είναι ανεπίδεκτα τέτοιας μάθησης.  Ζήστε στην κόλασή σας!

 

4. Η κυβέρνηση επιτίθεται με non paper σε δημοσιογράφους, ΜΜΕ και κόμματα για την Αίγινα
Η κυβέρνηση επιτίθεται με non paper σε δημοσιογράφους, ΜΜΕ και κόμματα για την Αίγινα

 

Σκληρή επίθεση της κυβέρνησης εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ με αφορμή το θέμα του δυστυχήματος με το ταχύπλοο στην Αίγινα.

Παράλληλα κυβερνητικές πηγές αφήνουν και αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ο τίτλος είναι «Όταν η δημοσιογραφική αλητεία συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της».

Τι αναφέρει το non paper 
«Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.

Ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση. Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε; Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».

«ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».

“Ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει   σκοτώσει τη μάνα του”, λένε στην πιάτσα τους. Δηλαδή, ο  Θεοδωράκης, ο Παπαναγιώτου , οι αχυράνθρωποι του Ψυχάρη ,πού είναι οι χείριστοι στο συνάφι ,τί μπορεί να έχουν κάνει, δηλαδή;

Τα πάντα λεμε εμείς. Είναι αδίστακτοι, αλλά και αμετανόητοι και  προκλητικοί. Γνωρίζουν την αλήθεια και εν γνώσει τους την κακοποιούν. Ξέρουν πως δεν μπορείς να “βγάζεις από τη μύγα ξύγκι”. Κι όμως, το κάνουν.  Και ο Ψυχάρης και ο Θεοδωράκης και όλο αυτό το εγκληματικό τημ που λέγεται “Τύπος”.

Και λίγα, τελικά,  τους είπαν από του Μαξίμου. Μετράνε κι αυτοί τα λόγια τους  μάλλον,γιατί τους χρειάζονται.

 

5. Σήμερα εξετάζεται το αίτημα ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών
Φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον το επίσημο αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των 8 κατηγορούμενων από την Τουρκία ως επίδοξων πραξικοπηματιών που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την 16η Αυγούστου.

Το υπουργείο επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε το αίτημα και αναφέρει ότι «προχωρεί άμεσα στον έλεγχο νομιμότητας και στη σχετική διαδικασία και εφόσον συντρέχουν οι όροι πιθανότατα την Παρασκευή 19 Αυγούστου θα αποστείλει το φάκελο προς την αρμόδια Εισαγγελία».

ο λόγο τότε θα έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να αποφανθεί αν θα πρέπει ή όχι να εκδοθούν οι οκτώ στρατιωτικοί στην Τουρκία.

Ας μην τολμήσουν να πάρουν εντολές εκεί στη διεφθαρμένη ελληνική δικαοσύνη, για να εκδώσουν τους Τούρκους. Να τους στείλουν, δηλαδή ,κατ΄ ευθείαν στην καρμανιόλα. Καλύπτεται νομικά απολύτως η χορήγηση ασύλου, όπως έχουμε ξαναγράψει. Η ίδια η κυβέρνηση το είχε διαμηνύσει  προ ημερών με τη φράση

«Θα τηρηθεί το ελληνικό και διεθνές δίκαιο»”.

Θα το πληρώσει ακριβά ο Αλέξης Τσίπρας, αν δε σεβαστεί το δικαίωμα των Τούρκων για χορήγηση ασύλου, αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους, αν παραδοθούν  στην Τουρκία.  “Τρίζει τα δόντια”, δεν αστειεύεται ο “Σουλτάνος”.