OΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

Στο Μιλάνο κατά του Πούτιν οι FEMEN

Στόχος διαμαρτυρίας της γνωστής φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN από την Ουκρανία έγινε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κίνητοποίησή τους έγινε έξω από το Ντουόμο στο Μιλάνο όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ασίας.

Δύο από τα μέλη των FEMEN έβγαλαν τα ρούχα τους, ενώ στο σώμα τους είχαν γράψει συνθήματα όπως «σταματήστε να αγνοείται την αιματοχυσία στην Ουκρανία» και «Σταματήστε τον πόλεμο του Πούτιν». Στη συνέχεια έριξαν κουβάδες με κόκκινο κρασί πάνω τους, που, όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους, συμβολίζει το αίμα των Ουκρανών πολιτών.

Οι γυναίκες της οργάνωσης κατηγόρησαν επίσης με συνθήματα τους ηγέτες των χωρών που λαμβάνουν μέρος στη σύνοδο ως «συμμάχους του Πούτιν».

«Πιστεύουμε, πως καλωσορίζοντας έναν δολοφόνο, έναν άνθρωπο που σκοτώνει έναν ολόκληρο λαό και δίνοντάς του το χέρι, σαν να αγνοούμε τους βασανισμούς, τις δολοφονίες και τον πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε η αρχηγός της οργάνωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, θα έχουν συνάντηση το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την Guardian.

Αυτό το έγκλημα της αδιαφορίας του ΝΑΤΟ και του Δυτικού κόσμου γενικότερα για το τεράστιο έγκλημα που διέπραξε ο Πούτιν και συντελείται (είναι σε εξέλιξη κι αυτή την ώρα) στην Ουκρανία, θα το πληρώσει το μεν ΝΑΤΟ με την αυτοδιάλυσή του (άχρηστο τελικά αποδείχτηκε και όχι μόνο σ΄αυτή την κρίση), οι δε δυτικές κοινωνίες και τα πολιτεύματα με πρωτοφανείς ανακατατάξεις. Δε μιλάμε για πολιτικές, αλλά για πολιτειακές ανατροπές ,όχι απλά κυβερνήσεων και καθεστώτων. Πολιτεύματα που κουβαλάνε ιστορία αιώνων,  θα συντριβούν και θα πάψουν να υφίστανται από το βάρος της ανικανότητάς τους να ανταποκριθούν στο ρόλο του προστάτη της ειρήνης της ανθρωπότητας  και εγγυητή της επιβίωσης  του ανθρώπινου είδους.

Η Δημοκρατία, ως πολίτευμα, όπως τη μελετάμε  αλλά και τη βιώνουμε καθημερινά, είναι αυτό ακριβώς που έλεγε ο Τσώρτσιλ: “Το χειρότερο πολίτευμα, αλλά δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί άλλο καλύτερο”. Βέβαια, αυτό δεν  είναι  τίποτα περισσότερο από ένα  λογοπαίγνιο και δεν έχει να κάνει με την ιστορική αλήθεια και τη σημερινή πραγματικότητα. Μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά είμαστε σε θέση να επινοήσουμε, να ανακαλύψουμε, να συγκροτήσουμε νέα πολιτεύματα. Και δεν είναι απαραίτητο να αναπαράγουν ή να αντιγράφουν τα μοντέλα των παλιών συστημάτων, αυτών που γνωρίζουμε ως σήμερα. Να συγκεράσουμε την πείρα του απώτερου παρελθόντος (και ειδικά εκείνου του “πρωτόγονου” ανθρώπινου πολιτισμού),αλλά και του νεότερου με τις νέες κατακτήσεις του ανθρώπινου μυαλού και τα επιτεύγματα του τεχνολογικού πολιτισμού . Να γεννηθεί άνα άλλο, νέο, υγιές  πολίτευμα από αυτό το πάντρεμα. ΄Ενα σύστημα “εξουσίας” -διακυβέρνηςη που δε θα θυμίζει σε τίποτα τα “άρρωστα” ή έστω τα αναποτελεσματικά σήμερα πολιτεύματα. Μπορεί να συμβεί, κι ας λένε πως δε γίνεται οι έχοντες “διάφορο” .(Είναι από τα θέματα, που δουλεύουμε εδώ και μεγάλο διάστημα και ελπίζουμε, αν ζήσουμε, να το ολοκληρώσουμε κάποια στιγμή και να το ανεβάσουμε εδώ.)

Προς το παρόν να θυμίσουμε μόνο πόσο άδικο και επικίνδυνο είναι να κρατούν  στα χέρια τους την ειρήνη του κόσμου, την ασφάλεια και την επιβίωση των παιδιών μας, ξαιτίας ακριβώς του τρόπου λειτουργίας  των  σημερινών πολιτευμάτων, ένας Πούτιν και ένα Ομπάμα! Και οι δυο εκλεγμένοι τάχα με… δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες όμως στην ουσία ή είναι ανύπαρκτες ή είναι προσχηματικές και ατελέσφορες. Τον μεν Πούτιν εξέλεξε πρόεδρο (διάβαζε δικτάτορα) μια μεγάλη ομάδα μαφιόζων που ελέγχει ασφυκτικά μεγάλο μέρος της ρωσικής κοινωνίας και του ιδιόμορφα λειτουργούντος  ρωσικού κράτους και τον αμερικανό πρόεδρο εξέλεξε στο αξίωμά του η τεράστια “Αποχή” ή η νομική αδυναμία προσέλευσης στις κάλπες ενός μεγάλο τμήματος του αμερικάνικου πληθυσμού και φυσικά ο “πακτωλός” δολαρίων των μεγάλων εταιριών.

“Χειρίζονται ,δηλαδή, αυτοί οι δύο άνθρωποι την ειρήνη του κόσμου (και όχι μόνο, αλλά αυτό είναι το σοβαρότερο σήμερα) με “εξουσιοδότηση”, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του  (κατ΄ευφημισμόν”) δημοκρατικού πολιτεύματος,  μόνο ενός 45-50% των πολιτών σε Αμερική και Ρωσία. (Καποιες φορές και με πολύ λιγότερο ποσοστό). Οι υπόλοιποι,σχεδόν οι μισοί πολίτΟι υπόλοιποι,σχεδόν οι μισοί πολίτες, εν δυνάμει ψηφοφόροι για χίλιους λόγους ούτε εκπροσώπηση έχουν ούτε να εμποδίσουν την εκλογή κάποιου μπορούν με την φυσική τους παρουσία στην κάλπη και τη δύναμη της ψήφου.  Είναι πολιτικά νεκροί! Αυτούς τους “νεκρούς” πολίτες,όμως,  εκμεταλλεύεται ανέκαθεν το “σύστημα” και εκλέγει  “ηγέτες” στις χώρες  του κόσμου που όχι μόνο δεν είναι τις περισσότερες φορές οι καλύτεροι, αλλά αντίθετα κυβερνούν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών και της ειρήνης του κόσμου. Μάλιστα στις ισχυρές χώρες, είναι αυτοί ακριβώς οι ηγέτες  που  κρατούν  και τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους.Τίς ζωές όλων μας!

 Τραγικό παράδειγμα η σημερινή πραγματικόητα. ΄Ενας δικτάτορας απειλεί με τα πυρηνικά του ολόκληρη την ανθρωπότητα, αν δεν το αφήσουν να ολοκληρώσει τη φαντασίωσή του να γίνει… “Τσάρος”. Και ένας πρόεδρος  μιας μεγάλης χώρας, όπως είναι η Αμερική, αδύναμος, φοβισμένος, εν συγχύσει και τρικυμία κρανίου  ευρισκόμενος,κυβερνά (:), μεταφέροντας… δικαστηριακές διαδικασίες στη διακυβέρνηση και τις επιλογές δράσης του κράτους, σαν να είναι ακόμα δικηγόρος στα δικαστήρια στου Ιλινόις ή βουλευτής της Βουλής της ίδια πολιτείας.

Στο μεταξύ, ο μεν δικτάτορας της Ρωσίας θα συνεχίσει να ανασύρει από το παλιό σεντούκι της ιστορίας το μεγαλεπήβολο σχέδιο των Τσάρων και θα φτάσει,αν δεν τον σταματήσουν ΤΩΡΑ , στα σύνορα της Ρουμανίας.  Οι δε Τζιχαντιστές ανεμπόδιστοι , με μια Αμερική και Ευρώπη ανύπαρκτες, ως δυνάμεις αντίστασης, που προελαύνουν σήμερα στο Ιράκ και μπαίνουν στη Βαγδάτη, αύριο, θα αυτο-ανα-κηρύσσονται “μάρτυρες” και θα αυτο-ανα-τινάσσονται στο μετρό της Αθήνας!