OI ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

_______________________________________________________________
ΥΒΡΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΕΒΗΣ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ!

__________________________________________________________________________

1. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΜΕΓΑΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ
2.ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ   ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.  ΤΟΣΟ…ΜΙΚΡΟΣ !
________________________________________________________________
(ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ)

 Ψήφισαν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ για Πρόεδρο!

Θα ψηφίσουν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ για Πρόεδρο

 Ο έσχατος εξευτελισμός της Δημοκρατίας! ΄Υβρις στην Ιστορία. Η σημερινή Βουλή των Ελλήνων είναι κατάπτυστη ιστορικά. Συναγελάζεται και συμψηφίζει με τα τέρατα του Ναζισμού.

Ντροπή! Ντροπή και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας(!!!), που θα εκλεγεί από μια τέτοια Βουλή!

___________________________________________________________________

1. «Ναι» στον Σταύρο Δήμα από 168 βουλευτές – 131 «παρών»

«Ναι» στον Σταύρο Δήμα από 168 βουλευτές - 131 «παρών»

Δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε στη Βουλή την Τρίτη.Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, κατά την οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι για την εκλογή Προέδρου.Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους, ενώ 131 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Απούσα ήταν μία βουλευτής, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.Σαμαράς: «Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει “παρών”»«Παρά τις όποιες διαφορές μας, και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα – Καμμένου, και άλλοι βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά το τέλος της δεύτερης ψηφοφορίας.«Ευελπίστώ ότι στην τρίτη ψηφοφορία θα αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια. Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει “παρών”, θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Ο κάθε βουλευτής θα βρεθει ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και το συμφέρον της πατρίδας του. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του ως προς τη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας» είπε ο κ. Σαμαράς.Τσίπρας: «Με την καινούργια χρονιά, η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα»«Ούτε η Βουλή ούτε ο λαός πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας. Με την καινούργια χρονιά, η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα για πραγματική διαπραγμάτευση. Με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την ψηφοφορία.Κουβέλης: «Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα»«Η άρνηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν είναι η άρνησή τους να συμβάλουν στη διατήρηση των υπαρχουσών πολιτικών. Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα» δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.Καμμένος: «Δεν θα υπάρξει καμία διαρροή στην τρίτη ψηφοφορία»«Θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους. Να είναι σίγουρος ο ελληνικός λαός ότι η ελπίδα έρχεται με την απελευθέρωση της χώρας από της πολιτικές που επιβάλλουν ξένοι κατακτητές» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Οι ΑΝΕΛ είμαστε όρθιοι και θα παραμείνουμε όρθιοι μέχρι το τέλος» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρχει από τους ΑΝΕΛ καμία διαρροή» στην τρίτη ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία

Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος απουσίαζε στην πρώτη ψηφοφορία.

«Ναι» στον Στ. Δήμα ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης, Μίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς.

«Ψήφισα Σταύρο Δήμα, διότι είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά και διότι οι εκλογές θα φέρουν πίσω την οικονομία», είπε ο Παν. Μελάς, αιτιολογώντας την ψήφο του.

Ψήφο στον Σταύρο Δήμα έδωσαν και οι Ευστάθιος Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή.

«Εχω τη συνείδησή μου καθαρή« δήλωσε ο Ευστ. Μπούκουρας, αναφερόμενος στην ψήφο του.

«Παρών» ψήφισε η Νίκη Φούντα, που λίγο νωρίτερα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ.

«Παρών» για δεύτερη φορά ψήφισαν ο Βύρων Πολύδωρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

«Θα επιμείνω στο “παρών” και στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας.

«Η σταθερότητα και η ασφάλεια αυτής της χώρας μπαίνουν πάνω από την μικροπολιτική και από κόμματα και το εθνικό συμφέρον πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας.

Λίγο μετά τις 11, αποκλείστηκε από την αστυνομική φρουρά της Βουλής η πρόσβαση στο περιστύλιο σε δημοσιογράφους και επισκέπτες, προκειμένου να εισέλθουν στην Ολομέλεια οι βουλευτές της ΧΑ που έχουν μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό.

Ποιοι άλλαξαν στάση

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που άλλαξαν την ψήφο τους στη δεύτερη ψηφοφορία είναι οι:

Παναγιώτης Μελάς: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών»

Βασίλης Οικονόμου : Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών»

Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε

Γιώργος Κασαπίδης: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε

Στάθης Μπούκουρας: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Απουσίαζε από τη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στην πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών». Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρούσα στη διαδικασία της ψηφοφορίας θα ψήφιζε «Παρών», ωστόσο εξέφρασε μόνο πρόθεση και η ψήφος της δεν προσμετρήθηκε.

 Θα εκλέξετε ή όχι  ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με ψήφους των (έστω και πρώην) Χρυσαυγιτών  Ευστάθιου Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και με την παρουσία στη διδικασία ψηφοφορίας των πρωτοκλασάτων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης των Ναζί,που καμώνονται τους βουλευτές  ; Και με τα  εκατομμύρια των αθώων θυμάτων  του Χίτλερ στον οποίο υποκλίνονται οι  Νεο-Ναζί (ή έστω υποκλίνονταν οι μεταμεληθέντες) τί θα γίνει; Από ποιον πήρατε το δικαίωμα να αποφασίσετε σεις τί είναι ιστορικά δίκαιο ή άδικο;  Ποιος σας είπε πως  “ο σκοπός  αγιάζει τα μέσα” και μπορείτε να ασεβείτε με αυτόν το τρόπο στη μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας των Ναζί;

Αυτός ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ο ανώτατος άρχοντας της χώρας,αν εκλεγεί από ψήφους ή με την παρουσία στη Βουλή των  Νεο-Ναζί “βουλευτών” του Μιχαλολιάκου. Δεν μπορείτε εσαεί και ατιμωρητί  να ασελγείτε στην Ιστορία.

Το πολίτευμα της χώρας δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, όσο παρίστανται στη Βουλή  και συμμετέχουν στις διαδικασίες των εργασιών της η ομάδα των Νεο-Ναζί -Χρυσαυγιτών. Είναι άκυρη αυτή η εκλογή, επειδή ακριβώς είναι πολιτικά ανήθικη και έξω από τις επιταγές  της Ιστορίας. Εμείς από εδώ δε θα δεχτούμε ως πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανώτατο άρχοντα της χώρας εκείνον που θα εκλεγεί με ψήφους ή με την παρουσία Ναζί στη διαδικασία εκλογής του.

___________________________________________________________________________

2. ΔΗΜΑΡ: Τα βρήκαν με ΣΥΡΙΖΑImageHandler

 

Επιφυλάξεις για την συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και από Θωμά Ψύρρα και Νίκο Τσούκαλη – Μαρία Ρεπούση: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της εκλογικής συνεργασίας προχώρησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι πλέον επικοινωνούν απευθείας για το θέμα αυτό.

Όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς το βράδυ της Δευτέρας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος, τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές συνεργασίες. Η συζήτηση ανάμεσα στα δύο κόμματα, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι, φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να καταλήξει. Όμως, παράλληλα, οι φόβοι διαρροών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος παραμένουν. Ο Θωμάς Ψύρρας, η Νίκη Φούντα και ο Νίκος Τσούκαλης, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ μιας υπό όρους συναινετικής λύσης στο θέμα του Προέδρου και, την ίδια ώρα, εκφράζουν επιφυλάξεις για τη συμπόρευση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν… στη ζώνη υψηλού κινδύνου και δεν αποκλείεται να… αυτομολήσουν, αν όχι σήμερα, την ερχόμενη Δευτέρα κατά την τρίτη ψηφοφορία.

Γράφαμε στις  21-6-2013 εδώ:

“Ανακοίνωση κόλαφος κατά του Κουβέλη από 4 μέλη της ΔΗΜΑΡ: “Γινόμαστε ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ”

 

Μετά την αιφνίδια απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ άρχισαν τα όργανα, με πολλούς να βάλλουν κατά του ίδιου τους του προέδρου.
Με ανακοίνωση τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά της στάσης του κ. Κουβέλη, κατηγορώντας τον πως έκανε άλμα στο κενό και πως η ΔΗΜΑΡ μεγένθυνε αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την κυβέρνηση.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη.
Αναφέρουν και οι 4 πως η κίνηση του Φώτη Κουβέλη είναι πρόσχημα για να αποφύγει η ΔΗΜΑΡ το βάρος των κυβερνητικών ευθυνών, επικαλούμενη, τον “αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της Νέας Δημοκρατίας.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατακεραυνώνουν τη στάση της ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως ενώ η “κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ”.
Πάντως, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του κ. Κουβέλη, όλα δείχνουν πως μέσα στο καλοκαίρι έρχονται εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ.”(ΜΜΕ)
“Μαυρογυαλούρος”  απεδείχθη τελικά  και ο Φώτης. Φαίνεται πως δεν υπάρχει περίπτωση να  εκλείψει το είδος των Ελλήνων “πολιτικών”,που σχεδόν πάντα και την τελευταία στιγμή πουλάνε τα πάντα σ΄αυτή τη χώρα και  θέτουν το κομματικό ή το προσωπικό τους συμφέρον υπεράνω όλων.  Από το 2008 και μετά που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, είδαμε τον Κ.Καραμανλή να θυσιάζει τη χώρα και να τη βυθίζει στη δεινή οικονομική κρίση που βιώνουμε,για να κερδίσει τις εκλογές του 2009 και ο Γ.Παπανδρέου με το περίφημο δημοψήφισμα που εξάγγειλε ξαφνικά, προσπάθησε να καρπωθεί κομματικά και προσωπικά οφέλη. Τσίπρας και λοιποί κομματικοί επίσης,όλα θυσία στον κομματικό “Μαμωνά”. Και τώρα σειρά του…Φώτη. Μόλις πέταξε λίγο μπόϊ, την είδε… μεγάλος και τρανός.   Πώς λένε “έκανε και η μύγα κ@λο ,έχ@σε τον κόσμο όλο”!
“Μωραίνει Κύριος, όν βούλεται απολέσαι”. Νόμος!