ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , Ο ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ (*)

Βάνα Μπάρμπα για Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Τον ευχαριστώ πολύ που με άκουσε.Γι’ αυτό θα ψηφίσω Κυριάκο Μητσοτάκη”,

 

«Ευχαριστώ πολύ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που με άκουσε, μου πρότεινε και βρήκαμε λύσεις, για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας… Δε μασάει ο πρωθυπουργός».

mparmpa_mitsotakis82
***

Το μεγαλύτερο (ανάμεσα σε  πολλά άλλα) πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα, όπως επανειλημμένα γράφουμε , είναι η έλλειψη ικανών συμβούλων ΄Η, καλύτερα, η παρουσία  δίπλα του ανθρώπων  που τον σπρώχνουν στο γκρεμό.  ΄Οπως για παράδειγμα ο μακαρίτης  Ηλίας Νικολακόπουλος,  ο…άλλα αντί άλλων, συμβουλάτορας της  Κουμουνδούρου.  Φίλος του Τράγκα και του Χατζηνικολάου,  αλλά παράλληλα,  κατά δήλωσή του…  αριστερός  και σύμβουλος  του Τσίπρα! ΄ Ενας από εκείνους που με τις… σοφές  συμβουλές του,  οδήγησε   το  γόνο της διεφθαρμένης  φαμίλιας  Μητσοτάκη  στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Επομένως, καθά και ξάστερα: ΄Η, τέτοιοι σύμβουλοι, είναι εντελώς «αδιάβαστοι» ή, εκτός τόπου  και χρόνου ή  ανεπαρκούς αγχίνοιας (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο).

Αλλά, καλά τούτοι.  Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, με ισχυρή πολιτική  υποδομή πια, μετά τις «παιδικές, ιδεολογικές αρρώστιες»  που πέρασε,  με δυνατό  αριστερό εξοπλισμό  και  καλές  εξετάσεις ως πρωθυπουργός,   δεν αντιλαμβάνεται τα τεκταινόμενα;    Δεν ασφυκτιά  από τη βαριά,  περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα;

Πώς διολισθαίνει   εδώ και καιρό  στον γκρεμό; Γιατί   πέφτει σε σοβαρές  παγίδες; ΄Οπως  η πλέον επικίνδυνη αυτή την ώρα για το κόμμα του.   ΄Ετοιμη να  καταπιεί  ένα  αριστερό  κίνημα, που αν και δυνατό και υπέρτερο  σε πολιτική εκπροσώπηση στην Ελλάδα,  δυστυχώς έχει καταδικαστεί σε ουραγό,  λόγω αιτιών, που  δε δικαιολογούνται  σε καμιά περίπτωση.

Η αμείλικτη  ΝΕΑ πραγματικότητα είναι τούτη. Καιρό τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  μολύνει επικίνδυνα  τον πολιτικό –ιδεολογικό του ιστό, εξαιτίας  ενός πρωτοφανούς, απερίσκεπτου και ανεξήγητου  ρατσιστικού μισανδρισμού.   Πρωτοστατεί στη φασιστική ,έμφυλη  αντιπαράθεση  που τον οδηγούν κάποιες «Μαινάδες»  μέσα στο κόμμα ή το  ελληνικό,  ακροδεξιό μόρφωμα ΜΕ ΤΟΟ.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε εδώ και καιρό , πόλεμο κατά του αντρικού φύλου!  ΄Οχι κατά της πατριαρχίας  της φαλλοκρατίας  και της διαστροφικής συμπεριφοράς κάποιων «τεράτων¨, αλλά συλλήβδην κατά του αρσενικού  φύλου. Σαν να είναι ο άντρας η αιτία όλων των δεινών και όχι και τούτος θύμα,  όπως ακριβώς το αναλύει, έστω και με τις υπερβολές του σε κάποια σημεία του,  ο Γάλλος διανοούμενος  Πασκάλ Μπρυκνέρ στο νέο του βιβλίο «Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος»,

 

 

Στην τελευταία  μας  δημοσκόπηση, πριν λίγους μήνες, εντελώς  απρόσμενα, οι συνεργάτες μας έγιναν  μάρτυρες μια στατιστικής πραγματικότητας που ομολογούμε,  την υποψιαζόμαστε μεν, αλλά  δεν την είχε κανείς πάρει στα σοβαρά. Και η  αλήθεια που βγήκε στατιστικά είναι τούτη:     Η ΜΕΓΑΛΗ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ !

΄ Ηταν πραγματικά μια έκπληξη και την  ανακοινώσαμε την ίδια στιγμή τότε, μαζί με τα αποτελέσματα   της δημοσκόπησης. Είχαμε, μάλιστα,  εξαγγείλει μια νέα έρευνα με αντικείμενο αυτή τη διαπίστωση.    Μια δημοσκόπηση που εδώ και δυο σχεδόν εβδομάδες, έχει ξεκινήσει, πάλι  πανελλαδικά και το  δείγμα φιλοδοξούμε να φτάσει τα  2.000 άτομα. (Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερες  λεπτομέρειες).

΄Εχουμε, λοιπόν,  εδώ και καιρό, ένα  ΣΥΡΙΖΑ που έχει  κηρύξει   πραγματικό πόλεμο,  όχι κατά της ελάχιστης εκείνης μερίδας  αντρών, που συμπεριφέρονται  με βιαιότητα κατά γυναικών (ίδια, ασφαλώς συμπεριφορά τέτοια  άρρωστα άτομα, θα επιδεικνύουν  στη ζωή τους και σε άντρες), αλλά στον αντρικό πληθυσμό γενικά,  ως φύλο ,ως «ράτσα» και «γένος» πλέον.  Ο καλύτερος, ως γνωστόν, τρόπος  απαλλαγής του ενόχου και απόσεισης της ατομικής ευθύνης, η οποία συλλογικά πλέον μετατίθεται στο «είδος», τη «ράτσα»   που δεν μπορεί, και να θέλει, να πράξει διαφορετικά, εξ αιτίας του ατταβιστικού φορτίου που κουβαλάει από τη φυσική του κατασκευή. (Ίδια, ακριβώς, ερμηνεία για όλες τις ρατσιστικές ,ειδικά τις ναζιστικές  συμπεριφορές. )

Σε αυτό, λοιπόν  τον έμφυλο πόλεμο-ρατσισμό,  αυτή την αλλόκοτη  εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Φύσης,  ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ  ο ΣΥΡΙΖΑ.   Σε αντίθεση με τη Ν.Δ που σε ανάλογες περιπτώσεις ,όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά βιαιότητας,  τηρεί τις λογικές  αποστάσεις, επιμερίζει προσωπικές ευθύνες σε άτομα και όχι σε σύνολα ,αλλά κι αποφεύγει  χτυπήματα «κάτω από τη μέση» ,όπως  ακριβώς δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα το γκεμπελικό επιτελείο της παράταξης, αλλά και σημαντικά στελέχη του  κόμματος του Αλέξη Τσίπρα,  φαντάζονται πως  κάνουν  αντιπολίτευση με  υστερικές  εμμονές    σε παιδοβιασμούς,  βιασμούς και  γυναικοκτονίες. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΘΥΤΕΣ ΑΝΤΡΕΣ!  Και μάλιστα, αν είναι και στελέχη της Δεξιάς, η υστερία λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά αλλόκοτου   παραληρήματος.

Μέχρι και ειδικό  άρθρο συνέστησαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει   με αναφορά   (συνηθισμένη  στη γαμική  παράδοση και όχι μόνο την ελληνική)  στην εκπόρνευση   μιας 12χρονης  από τον Κολωνό. Όμως, χρόνια τώρα δεν είδαν , δεν άκουσαν στο ΣΥΡΙΖΑ  για τα  τσιγγανάκια που τα παζαρεύουν οι οικογένειες από τα 6 τους και στα 12 είναι  ήδη γονείς!   Εδώ η πορνεία  καθίσταται  νόμιμη δια του (αφύσικου) γάμου και τέτοια  εκπόρνευση και αγοραπωλησία , κατανοητή , λόγω φτώχειας!

 Αλλά  και σε άλλα, ακρούντως   ευαίσθητα κοινωνικά  ζητήματα, όπως αυτό της συνεπιμέλειας των παιδιών  στα διαζύγια,  ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε σε ένα πραγματικά φασιστικό-ρατσιστικό-απάνθρωπο έγκλημα,  αρνούμενος     τη   φυσική  συνεπιμέλεια  , φτύνοντας στην κυριολεξία στα  αναφαίρετα ,ως φυσικά,  δικαιώματα και μάλιστα  του ΝΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ , ο οποίος ,πλην των άλλων , ελάχιστη σχέση  έχει πια  με τον παλιό «πάτερ φαμίλια».  Το …αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ “εκχωρεί”  πραξικοπηματικά την ανατροφή του  παιδιού  στη μάνα. Και  καταδικάζει τον πατέρα-γονιό σε  φορέα  “επιχορηγίας” , με αντάλλαγμα τις εβδομαδιαίες,  ολιγόωρες συναντήσεις με το παιδί του,   που μπορεί κι αυτές  να τις στερηθεί,  αν δεν υπάρξει καλός “κουβαλητής” στο νέο νοικοκυριό  που άνοιξε η πρώην του!

Αν ήμουν  Συριζαίος, αλλά και πατέρας μικρού παιδιού,  μετά από μια τέτοια  ανήκουστη συμπεριφορά  από  το κόμμα μου  στα γονικά δικαιώματά μου , «θα είχα τινάξει τη σκόνη από τα παπούτσια  μου» και … θα την έκανα. Όχι ψήφο, ούτε πέρασμα απ ΄έξω από την Κουμουνδούρου και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ,  θα έκανα.

Μισούν τον άντρα.  ΄Οχι μόνο οι «Μαινάδες» του ΣΥΡΙΖΑ .  Συνυπογράφουν αυτή  την υστερία, κορυφαία στελέχη του κόμματος. Μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας,  που ακολουθεί, αν δεν το συναισθάνεται,  αφύσικη, ρατσιστική και φασιστική πορεία.  ΄Εχει προχωρήσει σε ένα  απίστευτο, αλλά πραγματικό και ορατό δια γυμνού οφθαλμού, σε μας τουλάχιστον ,  χαρακίρι!

 

 

 

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  έπιασε την μπάλα στον αέρα. Μια παράταξη  παραδοσιακά υπέρ  της πατριαρχίας και  της φαλλοκρατίας, «έβαλε νερό στο κρασί» της και χωρίς κραυγές, κορώνες, μισανδρία   και έμφυλο ρατσισμό, κράτησε τις φυσικές και λογικές  αποστάσεις .  Και κέρδισε, έστω και αν δεχτούμε  ως  δημαγωγικά τέτοια τερτίπια, μεγάλη μερίδα   αντρών ψηφοφόρων.

Μια απόδειξη είναι και  η πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηθοποιό  Βάνα Μπάρμπα,  που δημόσια έχει πάρει θέση κατά των  υπερβολών  και των  συλλήβδην επιθέσεων  κατά του αντρικού φύλου  του μορφώματος του ΜΕ ΤΟΟ .   Δεν αποκλείεται ,μάλιστα, να την   ετοιμάζει και  για υπουργό πολιτισμού, αν καταφέρει ο γιος του Κων.Μητσοτάκη  με όλα αυτά τα τετρτίπια,  να πάρει πάλι  τις εκλογές.

 Η Βάνα Μπάρμα (**),  ώριμη  πλέον ηλικιακά,  “ιέρεια”  επί συναπτά έτη της βιομηχανίας θεάματος και του σεξισμού, χορτασμένη όμως  σεξουαλικά και χωρίς νευρωτικές στερήσεις, κράτησε  έξυπνα,  φρόνιμες   αποστάσεις από  το  Μπεκατωρισμό-Παπαχαραλαμπισμό.    Και σήμερα ασφαλώς,  εξαργυρώνει αυτό το γραμμάτιο.

 Στις ιστορικές μας κρίσεις, είμαστε και το γνωρίζουμε, εξαιρετικά  αυστηροί  με τις  κυβερνητικές επιλογές, αλλά και το χαρακτήρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Του   αναγνωρίζουμε, όμως, στο συγκεκριμένο ζήτημα  πως αντελήφθη  τα  σημεία των καιρών, έπιασε  την ευκαιρία από τα μαλλιά και κατάφερε ΑΚΟΠΑ, να κερδίσει, έστω και ευκαιριακά, ανδρικούς  ψήφους, που παραδοσιακά ανήκαν σε άλλους κομματικούς χώρους , έξω από το δικό του.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ.  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΝΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ,  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ,  ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΑ…ΠΕΝΑΛΤΙ.  Ο ΕΜΦΥΛΟΣ ΡΑΤΣΙΜΟΣ  ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ  Ο  ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ.

 

Υ.Γ  ΑΣ  ΔΩΡΙΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ  “ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ”.   ΑΛΛΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ… ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ, ΜΕ…ΚΑΤΑΛΟΓΟ!   ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΙ “ΜΑΙΝΑΔΕΣ” ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΤΩ ΚΡΑΝΙΩ ΣΕ Ο ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΓΙΗ  ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΑΝΔΡΙΣΜΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΩΝ.

(*) Πασκάλ Μπρυκνέρ: Πώς κατέληξε ο «λευκός» άνδρας ο αποδιοπομπαίος τράγος της εποχής μας

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο Προεδρικό: Η εκπληκτική ...

Ο διάσημος Γάλλος διανοητής Πασκάλ Μπρυκνέρ στο νέο του βιβλίο «Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, εξηγεί πώς η νέα Αριστερά, έχοντας μετατοπίσει το κέντρο βάρους της από την πάλη των τάξεων στην πολιτική ταυτοτήτων, μετατρέπει ρατσιστικά τον λευκό ετεροφυλόφιλο άνδρα σε ένοχο για τα πάντα, οδηγώντας λαϊκιστικά τον δυτικό πολιτισμό σε ένα πολύ επικίνδυνο δρόμο.

***

(**)ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ, ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Βάνα Μπάρμπα: «Όταν πρωτοβγήκε η Μαρία Κορινθίου με είχε πιάσει η καρδιά μου! Λέω πάει, καταστράφηκα»

Βάνα Μπάρμπα

“Με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Βάνα Μπάρμπα μίλησε για τον ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στις γυναίκες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, η Βάνα Μπάρμπα με αφορμή τη συνεργασία της Ντορέττας Παπαδημητρίου, της Μαρίας Σολωμού και της Κατερίνας Ζαρίφη στις Roomies σημείωσε: «έτυχε η γυναικεία συνεργασία να κάτσει σε σας και να είναι καλή. Αυτά είναι μπούρδες. Οι γυναίκες είναι πάντα ανταγωνιστικές από την φύση τους. Πάντα. Δηλαδή μην κοιτάς εγώ τώρα που μεγάλωσα και βλέπω τα κορίτσια με αγάπη, ας ήμουν στην ηλικία τους και θα σου ‘λεγα εγώ! Θα καθόμουν πλάι στην Ντορέττα έτσι άνετα; Απλά τώρα είμαι σε μια άλλη ηλικία, έχω κάνει τον κύκλο μου και είμαι άνετη».

«Παλαιότερα δεν υπήρχε κανείς στα τραπέζια που καθόμουν. Το γυναικείο φύλο έφευγε! Δεν υπήρχε καμία ωραιότερη από μένα οπότε…Το είχα λύσει. Μόλις έμπαινα σε ένα τραπέζι, έφευγαν όλοι και έμενα μόνη με δυο τρεις άντρες. Όταν, όμως, μεγάλωσα και άρχισα να βλέπω ωραιότερες από εμένα, γιατί αυτή είναι η ζωή, να ανοίξει η γη να τις καταπιεί ήθελα! Δεν τις άντεχα» πρόσθεσε η ηθοποιός στο Roomies.

«Όταν βγήκε η Κορινθίου που ήταν ένα αστέρι, λέω «αμάν, πάει πια! Κάηκα»! Την οποία Μαρία την αγαπάω και είναι εξαιρετικό πλάσμα. Είμαστεκαι οι δυο αγαπημένες πολύ. Όταν πρωτοβγήκε με είχε πιάσει η καρδιά μου! Λέω πάει, καταστράφηκα», είπε χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα”.

Πηγή: iefimerida.gr

****

Τη Μαρία Κορινθίου που μνημονεύει ζηλότυπα  η Βάνα Μπάρμπα ως  αρπάξασα  το ψωμί από το στόμα της, μέχρι  σήμερα δεν την είχα ακουστά, αλλά ούτε και…ζωγραφιστά αντικρύσει.  Τη Βάνα ,ναι, αφού όντως στα δικά μας χρόνια,  ήταν  μια από τις φαντασιώσεις μας.  Ως θύματα  και οι γενιές μας  του άκρατου σεξισμού που καλλιέργησε  κυρίως εκείνη  η περίφημη σεξουαλική επανάσταση στη  δεκαετία του ΄60.

Βεβαίως, ολίγον υπερβολικό, αυτό που λέει   πως  “παλαιότερα δεν υπήρχε κανείς στα τραπέζια που καθόμουν. Το γυναικείο φύλο έφευγε! Δεν υπήρχε καμία ωραιότερη από μένα οπότε…Το είχα λύσει.  Μόλις έμπαινα σε ένα τραπέζι, έφευγαν όλοι και έμενα μόνη με δυο τρεις άντρες”.

Παραστατικό μεν, αυτό που περιγράφει,   αναληθές δε στην υπερβολή που το διακρίνει. Υπήρχαν “ωραίες” και “ωραιότερες”  απ΄αυτή γυναίκες και όχι μόνο στο χώρο το δικό της. Παντού τις συναντούσες.  Στο δρόμο που περπατούσες, στα μαγαζιά, που άραζες, στα πανεπιστήμια που κυκλοφορούσαμε τότε εμείς. Απλώς, εκείνες δεν είχαν τη δική της  προβολή, κάνανε, όμως,  τη ίδια   “θραύση”  στο δικό τους περίγυρο.

Κι ακόμα, να λάβουμε υπόψη μας πως οι εποχές  είναι αυτές που καθορίζουν τα πρότυπα ομορφιάς και σεξουαλικότητας. Για την  ..ωραία Ελένη  του Μενέλαου, κατά πάσα πιθανότατα, ουδείς σύγχρονος Πάρις θα  ξεκινούσε Τρωικό πόλεμο για χάρη της. ΄Ιδια και  κανένας Ρωμαίος δεκάρα δε θα έδινε, για να κλέψει την καρδιά της Βάνας Μπάρμπα, πόσω μάλλον να  θυσιάσει  και τη ζωή του    για χάρη  της δικιάς μας Ιουλιέτας.

Τέλος, οι εποχές και οι “τόποι”   καθορίζουν επίσης για διάφορους λόγους το μέτρο της σεξουαλικότητας που επικρατεί. Για παράδειγμα, άλλη περιρρέουσα  σεξουαλική ατμόσφαιρα υπήρχε στο Μινωικό και άλλη στο Μυκηναϊκό πολιτισμό. ΄Αλλη θέση είχε το σεξ στις παραμονές της ανάληψης της εξουσίας στη Ρώμη από τον Οκταβιανό Αύγουστο και άλλη τη  Βικτωριανή εποχή στη Μ. Βρετανία. Και φυσικά, αλλιώς αντιμετωπίζουν σήμερα το σεξ  στις  αυστηρές, Ισλαμικές κοινωνίες κι αλλιώς στις  “Δυτικές”.

Πέρα απ΄αυτές τις γενικές ,χιλιοειπωμένες  και ως εκ τούτου  γνωστές στους περισσότερους,  παρατηρήσεις, να μείνουμε και να σχολιάσουμε κάτι άλλο πιο σημαντικό  με αφορμή την πάσα που μας έδωσε με όσα είπε η  Ελληνίδα ηθοποιός  , sex symbol.  Λέει:

“…Αυτά είναι μπούρδες. Οι γυναίκες είναι πάντα ανταγωνιστικές από την φύση τους. Πάντα. Δηλαδή μην κοιτάς εγώ τώρα που μεγάλωσα και βλέπω τα κορίτσια με αγάπη, ας ήμουν στην ηλικία τους και θα σου ‘λεγα εγώ! Θα καθόμουν πλάι στην Ντορέττα έτσι άνετα; Απλά τώρα είμαι σε μια άλλη ηλικία, έχω κάνει τον κύκλο μου και είμαι άνετη».

΄Εχουμε, λοιπόν, κατά Βάνα  Μπάρμπα  διατύπωση ,   άντρα και γυναίκα.  Που στην ουσία, όπως ισχυρίζεται,  είναι δυο διαφορετικά …είδη.  ΄Εκανε ήδη μια  κακή, άστοχη   αρχή που αν την ξεκινήσεις έτσι,  το σίγουρο είναι πως θα καταλήξεις σε λάθος κρίσεις και  συμπεράσματα. Σαν να λες από την  αρχή, άλλο Πακιστανός, άλλος ΄Ελληνας. Διαφορετικός ο  “Μπαλαμός” , άλλος ο  “Γύφτος”. ΄Εχεις ήδη  δείξει ταυτότητα. Ξέρουμε  πια τί θα πεις  πού θα το πας με το καλημέρα σας.

Λοιπόν, αγαπητή μας  Βάνα.  Μάλλον δεν το  έχεις μάθει καλά ακόμα, αλλά θα το διαπιστώσεις οσονούπω,  μια και , όπως και η ίδια λες, ωρίμασες πια ηλικιακά.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ.  Τουλάχιστον, τέτοια διαφοροποίηση και έτσι, όπως τη θέτεις εσύ, δεν την υπογράφει η Φύση.   Αυτές οι ταμπέλες είναι  κοινωνικές επινοήσεις με σκοπιμότητες πολλές και διάφορες.

Η Φύση όρισε να υπάρχει ΄Ανθρωπος. Και δεν παραχώρησε αυτή την ιδιότητα στους Λευκούς και όχι στους Μαύρους, στους Κινέζους και όχι στους Ευρωπαίους  στους κοντούς  και όχι στους   ψηλούς  στους άντρες και όχι στις γυναίκες.   Οι ανατομικές διαφορές σε όλες αυτές τις κατηγορίες  που αναφέραμε ,αν και υφίστανται, είναι δευτερεύουσας σημασίας για τη Φύση. Η ιδιότητα του Ανθρώπου είναι κυρίαρχη και μοναδική.

Τώρα, αν οι κοινωνίες μοιράζουν ρόλους και αναθέτουν “καθήκοντα”  για τους ιδιαίτερους λόγους τους, αν  κάποιες θεωρούν  τον ΄Ασπρο ανώτερη φυλή, τον Κινέζο σχιστομάτη κιτρινιάρη, το αρσενικό ισχυρό σε αντίθεση με το θηλυκό, αυτά είναι ζητήματα της κοινωνιολογίας κα των συναφών  επιστημών προς έρευνα. ΄Οχι, όμως και της Φύσης που έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα πως ο ΄Ανθρωπος είναι τέτοιος σε όποια ανατομική  “έκδοση” κι αν υφίσταται.

Και όσον αφορά ,ειδικά τα δύο  φύλα, να κάνουμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις σε σχέση  πάντα με τους ρόλους που τους ανάθεσαν τα διάφορα ιερατεία και οι άλλες εξουσίες  ανά τους αιώνες:

  1. Ο  άντρας,  ως  σωματικά  δυνατός,  είναι ο εύκολος και απαραίτητος “κιμάς” στις μάχες, τη σκληρή εργασία και  στις  αποτελεσματικές  φάσεις της  άσκησης των εξουσιών. Με αυτές της ιδιότητες στα παλιότερα χρόνια το προσδόκιμο  ζωής, αλλά και το  κόστος από  την εργασιακή    ταλαιπωρία  ήταν  δυσανάλογο για τον άντρα   και υπέρ της γυναίκας,  συνυπολογιζόμενης ακόμα και   της ευκολότερης τότε θνησιμότητας στη γέννα.
  2. Στη  γυναίκα είχε ανατεθεί ο ρόλος της “μηχανής”  παραγωγής  του  αρσενικού “κιμά”.  Και παράλληλα η ίδια ,αλλά μόνο   στη  γόνιμη ηλικία  (νεανική)  είχε επωμιστεί και τους  επίσης  σοβαρούς  ρόλους της διαφύλαξης με τη μονογαμία της κληρονομικής συνέχειας της ιδιοκτησίας,  αλλά και   του  σεξουαλικού μέσου  “ανάπαυλας του πολεμιστή”. Η αναγνώρισή  της σε αυτή την ηλικιακή περίοδο  ήταν ταυτισμένη με τη μητρότητα και τη θηλυκότητα.
  3.  Ως σεξουαλικό αντικείμενο στη συγκεκριμένη ηλικιακή περίοδο,  η γυναίκα   εισέπραττε μεταχείριση  απάδουσα προς την ανθρώπινη ιδιότητά της. Η ίδια, μάλιστα,  από την ίδια την τρέχουσα   αντίληψη  και κουλτούρα   ανταγωνισμού,   όχι μόνο δεν αρνιόταν  αυτό το ρόλο, αλλά τον καλλιεργούσε και τον επαύξανε  με κάθε μέσο και κυρίως του  στολισμού, της διαμόρφωσης  μοντέλων επιθυμητής  ομορφιάς και σεξουαλικής πρόκλησης.
  4.  Είναι ανάγκη να σταθούμε και να επισημάνουμε πως και παλιότερα και σήμερα  ο όρος “γυναίκα” συνειρμικά  οδηγεί σε άλλες, θηλυκές  έννοιες και ιδιότητές και ειδικά της μητρότητας κα της σεξουαλικής της άνθισης. ΄Οπως πολύ καλά επισημαίνει και η ηθοποιός  παραπάνω, άνθρωπος  και ή ίδια έγινε  μετά την εμμηνόπαυση. Ως τότε, ήταν και  αντιλαμβάνονταν τον κόσμο,  και η ίδια και οι άλλοι,  ως  …γυναίκα -θηλυκό!
  5.   Το μέγα λάθος του φεμινισμού είναι αυτό.  Ζήτησε ισότητα με τον άντρα  και δεν απαίτησε στην ουσία να πάρει πίσω  την ανθρώπινη ιδιότητα που της στέρησαν οι αιώνες. ΄Εσπευσε  να αντιγράψει τον άντρα και όχι  να τον αποτρέψει να την  αντιμετωπίζει ως  θηλυκό. Αντίθετα, όχι μόνο κουβάλησε στη νέα εποχή τους ρόλους  στερεότυπα των αιώνων, αλλά   έκανε τα πάντα ,πέρα από τη συστοίχισή  της με τις αντρικές  συμπεριφορές,   ΝΑ  ΥΠΕΡΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΣ ΘΗΛΥΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ.  Το αποτέλεσμα ,ο σεξισμός με την ισχύ  λοιπών βιομηχανιών που τον εκμεταλλεύονται και τα πρότυπα που χτίζει, να έχει χτυπήσει στις ημέρες μας κόκκινο. Σοβαρότερο πρόβλημα ακόμα κι από την πείνα, τη φτώχεια,  τις αρρώστιες, το ρατσισμό.
  6.   Συμπερασματικά: Με… κραγιόν, καθρέπτη και τακούνια, με κοιλιακούς,  άλλα αρσενικά “προσόντα”  και  …ξέσκισέ με  άντρα (!)  , δεν πρόκειται ποτέ να περάσει ο κόσμος στις νέες κοινωνίες,  οι οποίες , εκτός των άλλων, θα είναι ΑΦΥΛΕΣ.  Δε θα υπάρχουν αρσενικοί και θηλυκοί ρόλοι ,όπως τους γνωρίζαμε ως … φυσικά στερεότυπα!  ΄Οσο για τη  Βάνα Μπάρμπα θα είναι και τούτη ,φυσικά, καλοδεχούμενη σε αυτές  τις κοινωνίες.  Αλλά ως ΄Ανθρωπος, όχι ως θηλυκό.  Προπαντός, δε θα λέει αυτά  που λέει σήμερα.  Και ας μη φοβάται,  δεν πρόκειται ποτέ, καμιά  Κορινθίου ,να   της φάει το ψωμί.   Δε θα υπάρχει τέτοιο  σε κείνα τα μέρη και τα χρόνια.