ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ

 

“Κιβωτός του Κόσμου: Σοκ από τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση -«Ανυπόστατα ψεύδη» απαντά ο π. Αντώνιος

Ο Πάτερ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου

“Το βράδυ, ο πατέρας Αντώνιος μίλησε στην ΕΡΤ έχοντας δίπλα του την πρεσβυτέρα του Σταματία Γεωργαντή, λέγοντας ότι είναι αγανακτισμένος, καθώς πρόκειται για «ανυπόστατα ψεύδη».

«Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα» δήλωσε.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθέναν χωρίς αποδείξεις και έλεγχο», πρόσθεσε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην Κιβωτό του Κόσμου ζουν πολλά παιδιά. Όπως πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας. Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία».

****

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΟΧΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ “ΔΙΑΦΟΡΟ”

 

 

Α-λήτες, ρου-φιάνοι, δημο-σιο-γράφοι!

Το διαχρονικό πια  σύνθημα, που τα έσπαγε παλιά στις δικές μας πορείες και συναθροίσεις. Με 3 μαγικές  λέξεις –κλειδιά, ανοίγει  και ξεχύνεται   όλος  ο  γκεμπελικός δημοσιογραφικός οχετός.  Δε χρειάζονται άλλες αναλύσεις.

Αλλά, μόνο σε μια τέτοια κοινωνία  ρουφιάνων, όπως είναι η ελληνική,  θα μπορούσε να επιβιώσει αυτό το είδος της μαφίας της παραπληροφόρησης. Την  έχουν στο αίμα τους οι ΄Ελληνες την προδοσία.  Δεν είναι οι δημοσιογράφοι τους μόνο τέτοιοι.

Απόγονοι των δωσίλογων και των κουκουλοφόρων της Κατοχής και λίγο αργότερα στο  Αντάρτικο.  Ρουφιάνοι και καρφιά ήταν , όχι   μόνο  Χίτες και Μάυδες με “στολή”, οι περισσότεροι από εκείνους που δίκαζαν και   εκτελούσαν οι Αντάρτες τότε.

Και βγήκαν μετά  τα παιδιά και τα  εγγόνια τους ,μέχρι σήμερα ακόμα,   στην…αναφορά παραπόνων . Και αντί να ντρέπονται για το όνειδος της οικογένειας, απόκτησαν και τούτοι  το ίδιο χόμπι τις μαύρες   εποχές  της ΕΡΕ και της Χούντας.   Κατά τα άλλα ,  όπως   λένε  ο Λευτέρης  Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Λιάνης,   ο Παντελής Βούλγαρης και το λοιπό αληταριό της “πένας”  και της…Τέχνης «όλοι τα ίδια  κάνανε στο  εμφύλιο».   Στο ίδιο  τσουβάλι το δωσίλογο, τον κουκουλοφόρο , το Χίτη με τον Ελασίτη και τον Αντάρτη.

Κοινωνία ρουφιανιάς η ελληνική, ανέκαθεν. Το καρφί , ο ανακατοσούρας  και ο μπελαλής είχαν   περίοπτη  θέση στην κοινωνία. Και ήταν χρειαζούμενος σε  φίλους και εχθρούς.

Στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα που έφταναν καραβιές οι μετανάστες από Ευρώπη, οι ΄Ελληνες ξεχώριζαν για τέσερα πράγματα, περιέγραφαν οι Αμερικανοί.    Τη μαυριδερή  φάτσα , τις  φουστανέλες, τις φανατικές πολιτικές συζητήσεις που κατέληγαν σε  καυγά και σφαγή και τη…ρουφιανιά.  Κάρφωνε ο ένας τον  άλλο στις αρχές , τον εργοδότη, το συνδικαλιστή. Τέτοια ράτσα δωσίλογων.

Στη δικτατορία ,εκεί να  δεις τί γινόταν στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια.  Στις σχολές, δεν ξέραμε τι καπνό φουμάρει   ο διπλανός στο θρανίο  στο   αμφιθέατρο    Παπαρρηγόπουλου  της Σόλωνος.  Γι αυτό  στα διαλείμματα, την καφετέρια της Λέσχης,  Ιπποκράτους 15 και στον “Κοραή”, δίπλα στη Γραμματεία της Φιλοσοφικής,  Ιπποκράτους 33, φυλαγόμαστε.  Ακόμα και στην ίδια  παρέα. Δε γνωρίζαμε  ποιος είναι ο φίλος και ποιος το καρφί.  Δεν ήξερες από πού θα σου έρθει. Ποιος  ήταν του Ρουφογάλη ,του Σπανού και  του Μάλλιου.

Πλήρωσα  τη δεκαετία του ’70 ,ως φοιτητής αυτό το  χαφιεδισμό   και μάλιστα πολύ ακριβά. Συμφοιτητές  με “έδωσαν” στον  Καρμίρη και τον Ηλιόπουλο. Μου διέκοψαν τις  σπουδές και  με πέταξαν  κωλοφάνατρο  στο Βέρμιο όρος σε τάγμα εκστρατείας  μέσα στο καταχείμωνο. Οι ίδιοι, τα καρφιά, όταν μετά από χεδόν 2μισι χρόνια (!)  απολύθηκα ,είχαν ήδη πάρει  το πτυχίο τους και δούλευαν σε φροντιστήρια ή είχαν διοριστεί ανπαληρωτές σε σχολεία . Ο ρουφιάνος δε ρουφιανεύει  μόνο από βίτσιο , έχει και το διάφορό του φυσικά.

 

 

 

Η παραδοσιακή   κιβωτός  του Νώε ,   λοιπόν,  που θα έσωζε ζώα και ερπετά κάθε είδους πάνω στη γη από τον κατακλυσμό  (αλήθεια, ο γέρο Νώε είχε και ανοικονόμητους δεινόσαυρους  σε εκείνο το σκαρί; Αλλά, τί ρωτάω, παντοδύναμος  είναι ο Γιαχβέ,ό,τι θέλει  κάνει!) μετεξελίχτηκε σημειολογικά-συμβολικά   σήμερα σε “Κιβωτό του Κόσμου”  με τιμονιέρη πια τον «πάτερ Αντώνιο». Κι αντί για ζώα  και σκορπιούς, φιλοξενούσε παιδιά παρατημένα, εγκαταλελειμμένα,  “ασυνόδευτα”.

Και ως εδώ , καλά. Ας ήταν και παπάς,  ο καλός Σαμαρείτης-πατέρας  Αντώνιος.   ΄Ολες  αυτές οι προσπάθειες  που γίνονται αφιλοκερδώς από οποιονδήποτε, είναι καλοδεχούμενες.  Κέρδος έχει ο απόκληρος, ο πένης  και άξιος επαίνου  είναι ο πρωτεργάτης,

Αρμένιζε καλά στο πέλαγος  ως τώρα η “Κιβωτός”.  25 χρόνια  είπε η «πρεσβυτέρα»  έχει ζωή αυτό το έργο! Και σίγουρα πρόσφερε. Είναι αυτονόητο.  Κι έκανε καλή δουλειά, όταν οι περισσότεροι απ ΄αυτούς που σήμερα  έπεσαν να κατασπαράξουν τον παπά, ήταν και είναι από παντού απόντες (όπως πάντα).

Κι εκεί που όλα έβαιναν ομαλά  ,αλλά αφού τους τελείωσαν στη μηχανή του κιμά    ο Λιγνάδης, ο Φιλιππίδης, η 12χονη από τον Κολωνό,  τσόντες που πότισαν με τόνους σπέρμα τη νοσηρή ,  ελληνική κοινωνία, οι  γκεμπελικές ύαινεις έπιασαν  στα άγρια δόντια τους να το ξεσκίσουν  άλλο θήραμα  τώρα.

Να το θυμάστε, θα τον σταυρώσουν τον κακόμοιρο τον  παπα Αντώνη. Είναι το μόνο σίγουρο.  Κι αν ,μάλιστα  ο νέος δράστης του…παιδοβιασμού στο ΄Ιδρυμα   είναι στέλεχος της Δεξιάς ή έστω αναγνωρίσμος   οπαδόςτης,  ο Βαξεβάνης και η ΄Αντα  θα κάνουν πάλι   νέα  “Λαμπρή” ανθρωποφαγίας.

Δε λέμε πως δεν μπορεί να συνέβησαν παρέκτροπα. Ακόμα και σεξουαλικές παρενοχλήσεις και  κακοποιήσεις στο ΄Ιδρυμα.  Αλλά αρμόδια να τα φέρει στο φως όλα αυτα δεν είναι η Τατιάνα , για να έχει φρέσκο σκουπιδοϋλικό στο πρωινάδικό της, αλλά η συντεταγμένη  δικαιοσύνη.  Ο θεσμός και οι φορείς του είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να   βρουν και να τιμωρήσουν τους δράστες. ΑΛΛΑ…ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ.  ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΟΡΔΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΝΑΝΙΑ.

΄Εγιναν  πάλι οι “α-λήτες, ρου-φιάνοι, δημο-σιο-γράφοι”  εισαγγελείς  και δικαστές. “Παλιά τους τέχνη, κόσκινο”.  Και δεν ντρέπονται, δεν έχουν  πέτσα όταν κοιτάζουν τα βράδια τα παιδιά τους στα μάτια με όσα νοσηρά  λένε και γράφουν. Για το βρώμικο ψωμί ή το παντεσπάνι  που τα ταϊζουν σε τέτοιο βόθρο ζημωμένο.    Αλλά ,ποιος  έχασε την πέτσα ,για να τη βρει ο Ευαγγελάτος και ο Χατζηνικολάου; Σιχαμένη φάρα. Ρουφιάνοι, όπως ειναι η πρώτη και  επίσημη  ιδιότητά τους.

Κι  όσο για την «Κιβωτό»,  εμείς ξέρουμε πως  δημοσιογραφικά , «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι”.     Θα το δείτε  στη πορεία  πως είναι μια ακόμα κατασκευή ενόχων από  τα  γκεμπελικά «στρατοδικεία» με  μάρτυρες κατηγορίας  τους σπιούνους  και τον Κυρ Παντελή με την κυράτσα του στις γειτονιές. Μπορεί και το Ρουβίκωνα που τέτοια πανηγύρια  δεν τα χάνει  με τίποτα για τους δικους του λόγους.

 

 

 

Κράτα παπα-Αντώνη. Θα σε στηρίξουμε  έτσι  και έχεις  καθαρή τη φωλιά σου.  Μη φοβάσαι τον οχετό.  Πλένεσαι, ξεβρωμίζεις, αν σε αγγίξει. Αλλοίμονο   σε όσους είναι οι ίδοι ο  οχετός και  ο βόθρος. Αυτοί είναι οι κατάπτυστοι και οι νοσηροί.