• Ιθαγενής του αμαζονίου
   Προωθημένο μήνυμα —–
  Από: Diego Casaes – Avaaz <avaaz@avaaz.org>
  Στάλθηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019, 3:52:31 μ.μ. EEST
  Θέμα: Ο Αμαζόνιος ΚΑΙΓΕΤΑΙ
  Δεν έχει ξανασυμβεί! Αυτή τη στιγμή, ΧΙΛΙΑΔΕΣ πυρκαγιές καίνε το δάσος του Αμαζονίου, και μαύρη κάπνα έχει βυθίσει ολόκληρες πόλεις στο σκοτάδι… 

  Ο πνεύμονας του πλανήτη ασφυκτιεί, κι ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρου ήδη δέχεται σφοδρή πίεση για να λάβει μέτρα. Βοήθησε να γιγαντώσουμε την παγκόσμια κραυγή για την προστασία του δάσους, πριν είναι πολύ αργά! Υπόγραψε εδώ και διάδωσέ το παντού.


  ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ


  Είναι έγκλημα. Μισό ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ δέντρα κόπηκαν στον Αμαζόνιο μέσα σε ένα χρόνο.Αυτή τη στιγμή, Βραζιλιάνοι βουλευτές προτείνουν νέα προστατευτικά μέτρα για το δάσος και ομάδες ιθαγενών ζητούν παγκόσμια στήριξη για να το σώσουν. Βοήθησε να σηκώσουμε ένα τσουνάμι συμπαράστασης για να υπερασπιστούμε τον Αμαζόνιο!

  ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

  Φίλοι και φίλες, 

  Πρόκειται για έγκλημα: Μέσα σ’ ένα χρόνο, καταστράφηκε δασική έκταση στον Αμαζόνιο ίση με 500.000 γήπεδα ποδοσφαίρου! Περίπου μισό ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ δέντρα ξεριζώθηκαν…

  Εισβάλουν με όπλα σε προστατευόμενες ζώνες και δολοφονούν τους ιθαγενείς ηγέτες που αντιστέκονται. Υπάρχουν ακόμη και αναφορές για αεροπλάνα να καταρρίπτουν βενζίνη για να κάψουν το δάσος. Κι ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζ. Μπολσονάρου τα έκανε ακόμη χειρότερα, γδύνοντας τον Αμαζόνιο απ’ όποια προστατευτικά μέτρα του είχαν απομείνει.

  Αυτή τη στιγμή, σύμμαχοί μας Βραζιλιάνοι βουλευτές εξετάζουν νέα ισχυρά μέτρα για την προστασία του πολύτιμου τροπικού δάσους. Και οι ομάδες ιθαγενών που παλεύουν για να σώσουν το σπίτι τους ζητάνε παγκόσμια στήριξη.

  Βοήθησε να σηκώσουμε ένα τσουνάμι συμπαράστασης για να βάλουμε τέλος στη λεηλασία του Αμαζονίου. Όταν το ψήφισμα γίνει τεράστιο, οι σύμμαχοί μας θα το παραδίδουν στο Κογκρέσο με κάθε ευκαιρία: 

  Υπόγραψε για τον Αμαζόνιο 

  Ο Μπολσονάρου όχι μόνο εξυμνεί αυτούς που καταστρέφουν το δάσος, αλλά έκοψε και τα κονδύλια για τα προγράμματα προστασίας του και απείλησε να εκδιώξει ολόκληρες κοινότητες ιθαγενών απ’ τα πατρογονικά τους εδάφη. Αν δεν τον σταματήσουμε, δε θα χάσουμε μόνο το δάσος, αλλά την ισορροπία στον πλανήτη Γη. Ο Αμαζόνιος εισπνέει και αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα – χωρίς αυτόν δεν γίνεται να βάλουμε φρένο στην κλιματική κρίση.
   
  Γι’ αυτό Βραζιλιάνοι βουλευτές ετοιμάζονται να προτείνουν μέτρα που θα μπορούσαν να εκμηδενίσουν την παράνομη αποψίλωση, και ιθαγενείς ηγέτες καλούν τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα για την υπεράσπιση του δάσους. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε!
   
  Ο Αμαζόνιος μας χρειάζεται τώρα. Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το για να βάλουμε τέλος στη λεηλασία του Αμαζονίου, πριν είναι πολύ αργά. Όταν συγκεντρώσουμε αρκετές συμμετοχές, θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να σώσουμε το δάσος – με δημοσκοπήσεις, διαφημίσεις, δράσεις και πίεση σε κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να πάρουν θέση: 

  Υπόγραψε για τον Αμαζόνιο 

  Πριν μερικά χρόνια, όταν η Βραζιλία ήθελε να βγάλει στο σφυρί μια δασική έκταση του Αμαζονίου στο μέγεθος της Δανίας, 1,9 εκατ. αβαζίτες και αβαζίτισσες απ’ όλο τον κόσμο ενώσαμε τις φωνές μας και ΝΙΚΗΣΑΜΕ! Τώρα η απειλή είναι ακόμη μεγαλύτερη… Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε πιο δυνατά και πιο έξυπνα από ποτέ για τον Αμαζόνιο!

  Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
  Diego, Bert, Laura, Andrew, Mel, Nana, Luis και όλη η ομάδα του Avaaz

  Περισσότερες πληροφορίες:

  Ο Αµαζόνιος πεθαίνει µε τις ευλογίες του Μπολσονάρο (Έθνος)
  https://www.ethnos.gr/kosmos/51715_o-amazonios-pethainei-me-tis-eylogies-toy-mpolsonaro

  Βραζιλία: Τρομακτική αύξηση του ρυθμού εκδάσωσης του Αμαζονίου υπό τον Μπολσονάρου (CNN Greece)
  https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/183116/vrazilia-tromaktiki-ayxisi-toy-rythmoy-ekdasosis-toy-amazonioy-ypo-ton-mpolsonaroy

  Στα Αγγλικά:

  Κάθε λεπτό καταστρέφεται ένα «γήπεδο ποδοσφαίρου» στον Αμαζόνιο (BBC)
  https://www.bbc.com/news/science-environment-48827490

  Βραζιλία: Σε άνοδο η καταστροφή του Αμαζονίου υπό τον Μπολσονάρου, όπως δείχνουν τα στοιχεία (The Guardian)
  https://www.theguardian.com/world/2019/jul/03/brazil-amazon-rainforest-deforestation-environment

  Οι δωρητές του Ταμείου για τον Αμαζόνιο της Βραζιλίας έχουν δίκιο (Rio Times)
  https://riotimesonline.com/brazil-news/brazil/donors-of-brazilian-amazon-fund-get-their-way/

  Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επιτίθεται στα μέτρα προστασίας του δάσους του Αμαζονίου (The Guardian)
  https://www.theguardian.com/world/2019/jan/02/brazil-jair-bolsonaro-amazon-rainforest-protections

  Ο Μπολσονάρου της Βραζιλίας δίνει τη δικαιοδοσία της γης των ιθαγενών στο υπουργείο γεωργίας (Telegraph)
  https://www.telegraph.co.uk/news/2019/01/02/brazils-bolsonaro-gives-farm-ministry-power-decide-indigenous/


  Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 51 εκατομμύρια μέλη 
  που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

  Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση emailerozer2000@yahoo.gr.

  Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


  Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμουwww.avaaz.org/el/contact.

  __________________________________________________