Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΥΒΡΕΩΣ!

  1. ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
    Ο Ινδιάνος αρχηγός Ραόνι κατά Μπολσονάρου: «Πρέπει να τον ξεφορτωθούμε, θέλει να μας αποτελειώσει»

Ο Ινδιάνος αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε

Θέλει να αποτελειώσει εμάς τους αυτόχθονες και το δάσος του Αμαζονίου»
«Πρέπει τον ξεφορτωθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε για τον ακροδεξιό Βραζιλιάνο πρόεδρο ο διάσημος ινδιάνος αρχηγός μαχητικός υπερασπιστής του δάσους του Αμαζονίου σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θέλει να αποτελειώσει το δάσος, θέλει να αποτελειώσει εμάς (τους αυτόχθονες). Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που κάνει», συνέχισε ο γηραιός ινδιάνος αρχηγός κατηγορώντας τον Μπολσονάρου ότι προωθεί την ανάπτυξη γεωργίας, υλοτοπίας και εξορυκτικής δραστηριότητας σε γη των αυτοχθόνων κοινοτήτων.

«Αυτός είναι που παρακινεί αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους αγρότες, οι οποίοι τον ακούν, νομίζουν ότι έχουν όλα τα δικαιώματα και αρχίζουν να καίνε τα δάση», επισήμανε ο 89χρονος Ραόνι που αγωνίζεται για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων κοινοτήτων.

*******

Η ηθική έχει μοναδική και αποκλειστική έδραση στη Φύση.΄Ο,τι είναι φυσικό ,είναι και ηθικό. Μια κορυφαία φυσική,  ηθική αρχή  είναι ο σεβασμός  σε ό,τι αποκαλούμε φυσικό κόσμο. Μια επίσης  διαχρονική και απαράγραπτη αρχή είναι εκείνη που  προειδοποιεί πως η εναντίωση στους νόμους της Φύσης και η έλλειψη σεβασμού  σ’ εκείνη,   είναι  ‘ Υβρις, η διάπραξη της οποίας επιφέρει εξοντωτική τιμωρία και ατίμωση στον παραβάτη.

Καίμε τα δάση, δηλητηριάζουμε την τροφική αλυσίδα,μολύνουμε το περιβάλλον, καταστρέφουμε το όζον, αλλάζουμε το κλίμα. Ουδέποτε στην Ιστορία της ανθρωπότητας παρατηρήθηκε μια τέτοιας έκτασης  και επί  του συνόλου του πλανήτη  καταστροφή της Φύσης,τις περισσότερες,αν όχι όλες τις φορές ,με σκοπό το κέρδος. Οι φυσικές καταστροφές,που καταγράφει η Ιστορία,όπως οι σεισμοί,τα ηφαίστεια,οι πλημμύρες ,οι άλλες θεομηνίες και μάστιγες ,τουλάχιστον δεν συμπορεύονταν με τις σημερινές  ανθρώπινες ,καταστροφικές παρεμβάσεις  και έτσι η ζημιά δεν ήτα ανυπολόγιστη, μόνο και μόνο από τη μανία των  φυσικών αυτών  φαινομένων .

Στην εποχή μας, στερούμαστε ιστορικής εμπειρίας και πληροφόρησης για τις συνέπειες αυτού το συνδυαστικού φαινομένου καταστροφής ,που θα υποστεί ο μελλοντικός ΄Ανθρωπος. Μπορούμε  μόνο από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις μας να  υποπτευτούμε  πως οι συνέπειες θα είναι τεράστιες και μη αναστρέψιμες. Ακόμα κι αν αυτή την ώρα συνειδητοποιήσουν οι εξουσίες  την εγκληματική τους τακτική απέναντι στη Φύση και την έλλειψη πρόνοιας για την ποιότητα ζωής  στις νέες γενιές ,είναι αργά για να υπάρξει επιστροφή στο χρονικό σημείο από το οποίο παραλάβαμε μια Φύση παρθένα,αγνή,αμόλυντη και τη καταστήσαμε πια  εχθρική και εκδικητική απέναντι στον άνθρωπο.

Μοναδική ελπίδα  σωτηρίας είναι η υιοθέτηση από το σύνολο του πληθυσμού της γης, της βασικής και ιστορικής  μορφής της οικονομίας,που τη αποκαλούμε πρωτογενή και οικιακή . Είναι αυτή που  υπακούει στη αρχή “ό,τι παράγω, καταναλώνω”.Αυτή η μορφή της οικονομίας  είναι εκείνη  ακριβώς που  στοχεύει  στη συντήρηση της ζωής και την προσπορισμό   των  βασικών  αγαθών   και όχι στο  κέρδος.

Και είναι βέβαιο πως η επιστροφή σε τέτοιες φυσικές αξίες είναι μονόδρομος για τον ΄Ανθρωπο του Μέλλοντος. Αλλά,  και σε άλλους πλανήτες  κι αν μετοικήσει και με άλλους εξωγήινους πολιτισμούς κι  να επικοινωνήσει,αν δεν συνειδητοποιήσει ΤΩΡΑ το μεγάλο έγκλημα που διαπράττει,η γη θα πάψει να είναι μάνα, όπως την ξέραμε. Θα καταντήσει μέγαιρα ,λάμια,  “Μολώχ”  εξόντωσης των σπλάχνων της και των παιδιών της.

2. Μπουτάρης: «Η ιστορία θα κρίνει αν ήμουν καλός δήμαρχος -Πάω διακοπές και για τρύγο»

Γιάννης Μπουτάρης

Μπάρμπα Γιάννη,Μπουτάρη, εκτός από το… καλό κρασάκι,που ξέρεις να φτιάχνεις,είναι καλό (και σου πάει εσένα) να ασχοληθείς  (ακόμα περισσότερο) και με τη Ιστορία . Ουδείς  ζημιώθηκε από την εμπειρία της. Αντιθέτως.

Αν  είχες, λοιπόν, περισσότερη και συχνότερη ενασχόληση, θα διαπίστωνες πως αυτά που σε μάθανε  στα σχολεία και αναμηρυκάζεις κι εσύ σήμερα,όπως και οι περισσότεροι συνΕλληνες,  είναι   ανυπόστατα. Η Ιστορία  Θα ΓΡΑΨΕΙ και ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ ,είναι μια από τις κρίσιμες διαστρεβλώσεις  της επιστήμης της Κλειούς.

Οπότε η Ιστορία σε έκρινε κι εσένα  ήδη για το έργο σου.Δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει παραπάνω.  Και για του λόγου το αληθές,μπορείς να κάνει μια αναδίφηση στις σελίδες του Homo-Naturalis  και θα μάθεις πώς κρίναμε το έργο σου ιστορικά.

Οι κορυφαίοι Ιστορικοί,όπως  ο Θουκυδίδης,ο  Ξενοφών, ο Πολύβιος ο Μεγαλοπολίτης  και οι περισσότεροι άλλοι ανά τους αιώνες, έγραφαν για τα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της εποχής τους. Σύγχρονες αναφορές και μόνο  με την ευκαιρία αυτών των περιγραφόμενων και κρινόμενων,προχωρούσαν και  σε αναφορές στο παρελθόν. Αυτή είναι μια αναμφισβήτητη αλήθεια.

Η Ιστορία, λοιπόν γράφει και κρίνει την ώρα που ξετυλίγεται το ιστορικό γίνεσθαι. Αλλιώς,αν περάσουν χρόνια θα είναι αργά. Πέρα από…μπαγιάτικη, θα στηρίζεται σε υποθέσεις,   πιθανότητες, συνειρμούς,   ασάφειες και  αοριστολογίες. Και φυσικά  στην εγκληματική δημοσιογραφική παραπληροφόρηση, που είναι η χειρότερη μάστιγα και απειλή των ημερών μας.  Μόνο το διασωζόμενο  μέσω τς Ιστορικής δημοσιογραφίας ως τότε αρχειακό υλικό   θα μπορούσε να  είναι πλήρες και ασφαλές  για  κρίση και συμπεράσματα σε ένα ιστορικό του Μέλλοντος.

Ο αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας,είναι πάντα ο καλύτερος πρεσβευτής της Ιστορίας. Και ο πλέον  ενδεδειγμένος, για να προχωρήσει σε ιστορική κρίση και συμπεράσματα, ιστορικός.

3. Το Made In Italy κινδυνεύει από τη… μαφία -Όλο και περισσότερα ιταλικά προϊόντα με αναφορά στην Κόζα Νόστρα

Ο πιο διάσημος καφές στον κόσμο, ο εσπρέσο με καταγωγή την Ιταλία

Μάφια πίτσα» ή «μαφιόζικος καφές». Ολο και περισσότερα προϊόντα στην Ιταλία, αλλά και όλο τον κόσμο πωλούνται με αναφορές στο πιο διάσημο οργανωμένο έγκλημα του κόσμου, την Μαφία.

Η μεγαλύτερη αγροτική ένωση στην Ιταλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα που πωλούνται στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο και αναφέρονται στο οργανωμένο έγκλημα, καταφέροντας πλήγμα στην εικόνα του Made in Italy.

Πόλεμος ενάντια στα ηλεκτρικά πατίνια σε Ιταλία και Γαλλία -Απαγορεύτηκαν στο Μιλάνο

«Η χρήση ονομάτων που αναφέρονται στη μαφία είναι ένα εμπόριο που προκαλεί βαθύ πλήγμα στην εικόνα του Made in Italy, καθώς εκμεταλλεύεται στερεότυπα που συνδέονται με τις μαφιόζικες οργανώσεις σε βαθμό που τις τυποποιεί» είπε ο Ετόρε Πραντίνι, ο πρόεδρος της Coldiretti, του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υλυκά «Μαφιόζος με φιστίκι» και «Κόζα Νόστρα» στην Ιταλία
Στην Ταορμίνα, μια κοινότητα στη Σικελία, ένα ζαχαροπλαστείο προτείνει στους πελάτες του τα γλυκά «Μαφιόζος με φιστίκι» ή ακόμη «Κόζα Νόστρα με αμύγδαλα», την ώρα που ο δημοφιλής αμερικανικός ιστότοπος Tripadvisor περιλαμβάνει μια θεματική ενότητα για τους «θαυμαστές των μαφιόζων».

Το «στυλ μαφία» στον τομέα του μάρκετινγκ, που φέρνει εκατομμύρια ευρώ, είναι παγκόσμιο, διαπιστώνει το συνδικάτο Coldiretti. Μπαρ και εστιατόρια ονομάζονται «Κόζα Νόστρα», ή στο «Σπίτι των Μαφιόζων», «Belle Mafia», «Mafia Pizza», από το Μεξικό έως την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, περιγράφει η ένωση.

Κανόλι, το επιδόρπιο της Μαφίας;
Το συνδικάτο ανακάλυψε επίσης ότι στη Νορβηγία, «τη χώρα της βόρειας Ευρώπης, που θεωρείται μεταξύ των πλέον πολιτισμένων στον κόσμο», ο ιστότοπος της δημόσιας τηλεόρασης παρουσιάζει το κανόλι, το γνωστό σισιλιάνικο γλυκό, ως «mafiakaker eller cannoli» (το επιδόρπιο της μαφίας, τα κανόλι).

Στη Βουλγαρία μπορεί κανείς να πιει καφέ «Mafiozzo», ενώ στο Βέλγιο μπορεί κανείς να δοκιμάζει τη «σάλτσα mafia» με τις τηγανιτές πατάτες του.

****

Να καταργήσουμε,δηλαδή,την Ιστορία,για να έχουν καλύτερες πωλήσεις των προϊόντων τους οι Ιταλοί παραγωγοί; Η Μαφία ήταν και είναι μέρος τς Ιταλικής ιστορίας.Και μαζί με τα εγκλήματά τους,  τα μέλη της είναι  γνωστά κι από τις γευστικές τους προτιμήσεις. ΄Οπως και από άλλες, όπως για παράδειγμα τις…θρησκευτικές!

Κι αυτό δεν αλλάζει,όσο κι αν το θέλουν οι  λαοί  να εξωραϊσουν την εθνική τους Ιστορία. Κάθε λαός έχει τις καλές και τις κακές του ιστορικές στιγμές. Και πρέπει να μάθουμε να  τις δεχόμαστε μεν, αλλά να μην τις αποδεχόμαστε ως μέρος της  ζωής μας πλέον.

4. ΗΠΑ: Ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ηλεκτρονικά τσιγάρα

Eνας ενήλικος στο Ιλινόις των ΗΠΑ υπέκυψε σε μια σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια, η οποία προκλήθηκε από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αμερικανικές αρχές.

*****

Κι ακόμα δεν είδαμε και δεν ξέρουμε τίποτα.Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να  παρατηρήσουμε  στατιστικά μια 30ετία για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον κίνδυνο και του ηλεκτρονικού καπνίσματος. Και ως τότε ,θα θερίζει αυτή η επάρατη συνήθεια, είτε  βομβαρδίζεις  με καπνό, είτε  ψεκάζεις με ατμό  τους δύστυχους   πνεύμονες. Τους δικούς σου και του παθητικού καπνιστή δίπλα σου!
5. Αιδοιολειχία.  Η  εγκληματική αποσιώπηση του κινδύνου.
Image result for Μάικ Ντάγκλας
Κάποτε ο διάσημος ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας, σύζυγος της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, είχε σοκάρει το κοινό, λέγοντας: “Έπαθα καρκίνο του φάρυγγα, επειδή απολάμβανα να κάνω πολύ στοματικό σεξ στις ερωμένες μου”. Και συνέχισε: “Όχι δεν θεωρώ υπεύθυνα τα τσιγάρα και το αλκοόλ. Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από ένα ιό (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδοιολειχία”.
*******

Επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα, με αφορμή  χτεσινή μας συζήτηση στην παρέα και τη πληροφόρηση από  μέλος του στενού του οικογενειακού κύκλου  για το θάνατο παλιότερα ΄Ελληνα  καλλιτέχνη από καρκίνο του φάρυγγα  με πιθανότερη αιτία αυτή τη σεξιστική συνήθεια των ημερών μας. Σε παλιότερες κοινωνίες ήταν άγνωστη.

Η παραπληροφόρηση  από την εμπορική δημοσιογραφία για τους συγκεκριμένους κινδύνους και η παντελής αποσιώπηση είναι απίστευτα εγκληματική και συνεχιζόμενη.  Ακόμα και ειδικοί πάνω σε αυτό το ζήτημα από  φόβο μήπως θεωρηθούν οπισθοδρομικοί ή…φαλλοκράτες αποφεύγουν να πουν “τα σύκα,σύκα και τη σκάφη, σκάφη”.

Να, η αλήθεια, όπως την είχαμε επισημάνει παλιότερα εδώ σε κείμενό μας:

ΑΙΔΟΙΟΛΕΙΧΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ  ΣΙΩΠΗ; (15/12/2ο17)
Δεν έχουν το θεό τους. Αδίστακτη, εγκληματική τόσο η εμπορική  δημοσιογραφία, όσο και η βιομηχανία θεάματος. Αδερφούλες σιαμαίες. Αλλαξοκωλιές. Η μια τρέφει την άλλη και αντίστροφα.

Ο λογικός (δε χρειάζεται να πούμε δα και ο σοφός) με στοιχειώδη συναίσθηση του αυτονόητου, αντιλαμβάνεται εδώ πως οι  έμποροι παραπάνω δεν ορρωδούν μποστά σε τίποτα. Για χρήμα και αναγνωρισιμότητα. Εδώ στο τόσο σοβαρό θέμα του φονικού  ιού του Aids, για να μας ευαισθητοποιήσουν ,λένε, χρησιμοποιούν καθαρά σεξιστικό-πορνογραφικό υλικό!  Και μάλιστα τσίτσιδο.

Ο σεξισμός, δηλαδή ,που μαζί με την ανοησία (πάνε μαζί αυτά) ευθύνεται για τη μόλυνση κάποιου από τον ιό (πλην εξαιρέσεων) επιστρατεύεται για να μας  αφυπνίσει! Μια τρέλα.  Σαν να βάζεις ένα υγιέστατο, ροζ  πνευμόνι φωτογραφία, για να ενημερώσεις για τον κίνδυνο του καπνίσματος.

΄Ολο αυτό το τημ, έμποροι και ηθοποιοί, είναι ηθικοί αυτουργοί της μάστιγας που πλήττει σήμερα μεγάλος μέρος του πληθυσμού του πλανήτη. Καλλιεργούν ασύστολο σεξισμό και παράλογες, αφύσικες  τακτικές στο σεξ. Από την άλλη, η επιστημονική κοινότητα για τους δικούς της εκείνη λόγους, σιωπά.΄Η μιλάει για κρίσιμες και σοβαρές επιπτώσεις από σεξιστικές  συνήθειες,  με το σταγονόμετρο.

Συζητούσαμε πριν κάποιες μέρες  στη γνωστή παρέα μας θέματα του σεξ.  Ο κολλητός,όπως πάντα λαλίστατος και παραστατικός, ενημερώνει την ομήγυρη πως αισθάνεται  ασφαλής και υγιής ,αν και με πολύχρονη, πλούσια εμπειρία στο σεξ, γιατί ξέρει να τηρεί τους κανόνες. ” Βάζεις προφυλακτικό”,  πάει να διευκρινίσει ο διπλανός του. “΄Οχι”, επιμένει εκείνος. “Πέρα από προφυλακτικό, αποφεύγω ανέκαθεν, εντελώς και αυστηρώς την…αιδοιολειχία”!

” Α”, πετάγεται  η άλλη,  δίπλα του. “Εγώ, και να με συχωρείτε,  με άντρα που δε γλείφει, δεν πάω”. “Οπότε”  της κάνει ο κολλητός   “δε βάζεις και προφυλακτικό”. ΄Οχι, βέβαια”, ανταπαντά η άμυαλη.  “Το προφυλακτικό είναι απαραίτητο, γατί  εκτός  της προφύλαξης από  ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη,σε προστατεύει  και από λογής…παράσημα. Αρρώστιες και τέτοια !

Μάλιστα . Αυτόπτης και αυτήκοος  μάρτυρας ο γράφων. Μας λέει, δηλαδή, η κυρία…ελαφρότης,  πως ο ηλίθιος κλαρινογαμπρός που πλαγιάζει μαζί της,  βάζει, μεν,  προφυλακτικό για να μην κολλήσει aids και την ίδια ώρα, τρέχουν   στο  στόμα του βρύση μολυσμένα και βρώμικα  υγρά από την αιδοιολειχία.

Αν μη τι άλλο, πέρα από επικίνδυνο, είναι και ηλίθιο να βάζεις προφυλακτικό, για να αποφύγεις την εγκυμοσύνη ή  άλλες αρρώστιες και την ίδια ώρα, αν είσαι άντρας,  να ρουφάς μέσα σου ατόφιους τους ιούς, τους μύκητες, τη βρωμιά και τη δυσωδία.  Μια τρέλα, πέρα από ηλιθιότητα.

Σοβαροί γιατροί εδώ και πολύ καιρό (το έχουμε επισημάνει παλιότερα)  “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” γι΄αυτή την επικίνδυνη σύγχρονη σεξιστική συνήθεια .  ΄Απειροι οι καρκίνοι  γλώσσας, στόματος, λάρυγγα τα τελευταία χρόνια που καταγράφονται, εξαιτίας αυτής της ολέθριας συνήθειας.

Και όμως.  Μας συμβουλεύουν  οι επιτήδειοι να βάζουμε προφυλακτικό, αλλά την ίδια ώρα δε  ενημερώνουν πως είναι άχρηστη τέτοια προφύλαξη,  αν καταπίνεις  βρώμικα και μολυσμένα υγρά με την αιδοιολειχία. Παράνοια ή σκοπιμότητα;

Τί κόσμος! .Ανόητος, ηλίθιος ,παραδομένος στο σεξισμό, την απάτη και τον καιροσκοπισμό.,