ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ …ΓΙΟΚ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ!

Γράφαμε πρόσφατα:

“…ο Υιός του Αποστάτη έλαβε ψήφους για να γίνει κυβέρνηση από  το τόξο της  σκληρής  Ακροδεξιάς  ως εκείνο της Χ.Α και των Ναζί.

Δε λέμε καινούρια.Οι αριθμοί μιλούν από  μόνοι τους. Στα δύο και κάτι εκατομμύρια που πήρε η Ν.Δ,  σε αριθμούς ψήφων, τουλάχιστον πάνω από 300.000  είναι οι χρυσαυγίτικες.  Λίγο πιο  πάνω-λίγο κάτω, η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα στις πρόσφατες εκλογές.

Αλλιώς, πώς το…τιμημένο 9%  του Μιχαλολιάκου  συρρικνώθηκε κάτω από 3%; Μήπως πήγαν και ψήφισαν..ΚΚΕ ; ΄Η ήρθαν μαζί μας να ενισχύσουν την πολιτική στάση της Αποχής; Μην τρελαθούμε”.

___________________________________________________

  1. Ο Αμαζόνιος φλέγεται -Παγκόσμια ανησυχία

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Αδυναμία να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές δηλώνει ο Μπολσονάρου

Φωτιά στον Αμαζόνιο και ο χάρτης πυρκαγιών

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «διεθνή κρίση», σημειώνοντας ότι θα θέσει το ζήτημα των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο στην σύνοδο κορυφής του G7 που αρχίζει το Σάββατο στο Μπιαρίτζ. «Το σπίτι μας καίγεται, κυριολεκτικά» έγραψε στο Twitter. «Η Αμαζονία, ο πνεύμονας του πλανήτη μας που παράγει το 20% του οξυγόνου μας, είναι στις φλόγες. Πρόκειται για διεθνή κρίση. Μέλη της G7, ραντεβού σε δυο ημέρες για να συζητήσουμε αυτήν την κατεπείγουσα κατάσταση», τόνισε ο Μακρόν μέσω Twitter.

Ζαΐχ Μπολσονάρου/Φωτογραφία: AP

Η χειρότερη συγκυρία μια και  στη Βραζιλία κάνει κουμάντο ένας Νεο-Ναζί  λοχαγός, δικτάτορας…εκλεγμένος!Ο   Ζαΐχ Μπολσονάρου και να θέλει, με τέτοιο μυαλό που κουβαλάει, είναι αδύνατον να συλλάβει το μέγεθος των συνεπειών που θα έχει για την ανθρωπότητα η   ανυπολόγιστη καταστροφή.

Οι ακτιβιστές όλου του κόσμου ήδη έπρεπε να βρίσκονται στους δρόμους. Η οικολογική πληγή  θα είναι και βαθιά και μόνιμη.

 

2.Ποια είναι η διάσημη μητέρα της ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ -Τα «ακούει» για την κόρη της

Η Γκρέτα τώρα δικαιώνεται. Ο Αμαζόνιος συμμετέχει στη διαμαρτυρία της.

Τυχεροί τέτοιοι γονείς. Αλλά ,”το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει”, λέμε εμείς εδώ.

Προχώρα  άγγελε! ΄Εχεις όλους τους νοήμονες και ευαίσθητους πολίτες πλάι σου.

 

3.α. Η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο και επίπεδο -Το «ταμείο» της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Παρίσι

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν

Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο και περνάει σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας, ισχυρής ανάπτυξης και διεκδικεί ρόλο και λόγο στα τεκταινόμενα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που ξεκίνησε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Πηγή: iefimerida.gr

β.ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
Moody’s:  τα «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία

Moody's

Όπως εξηγούν οι αναλυτές του οίκου η αβεβαιότητα αυτή πηγάζει από τις δυσμενείς δημογραφικές τάσεις, καθώς και τα χαμηλά επίπεδα τόσο των επενδύσεων όσο και των αποταμιεύσεων. Παράλληλα ο οίκος κάνει λόγο για αδύναμες επιδόσεις στο Κράτος Δικαίου, την κυβερνητική αποτελεσματικότητα και τον έλεγχο της διαφθοράς, όπως αυτά μετρώνται από τους δείκτες Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

******

Πρώτο θέμα στη γνωστή ακροδεξιά φυλλάδα η θριαμβολογία για τα ανύπαρκτα ως τώρα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπό προθεσμία πρωθυπουργού στο Παρίσι. Ασύστολη ψευδολογία,παραπλάνηση και δημαγωγία.

Η αλήθεια,η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας,  βέβαια, είναι αυτή ακριβώς που παρουσιάζει  ο  Moody’s. Και μάλιστα, ιδιαίτερο βάρος ρίχνει ο οίκος αυτός στη διαφθορά.  Και είναι προσεγμένη παρατήρηση για μια κυβέρνηση που έχει αντιπροέδρους έναν Πικραμμένο και ένα Γεωργιάδη από τους πρωταγωνιστές του μεγάλου σκανδάλου της Νovartis.

΄Οταν στη κορυφή της κυβέρνησης βρίσκονται τέτοια πρόσωπα,αλλά και επικεφαλής της πρωθυπουργός  είναι ο φίλος  ενός Μαρινάκη, Χριστοφροάκου, Φουρζή, αν αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ως το μεδούλι διεφθαρμένη, τότε έχουν χάσει τη σημασία τους οι λέξεις.

Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα μπορούσε να εμπιστευτεί   αυτό το μαφιόζικο κυβερνητικό συνασπισμό; Σε κάφρους ή χαχόλους σαν τους οπαδού της νομίζει πως απευθύνεται ο εσμός της κυβερνητικής διαπλοκής και της διαφθοράς;

 

4.α. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ
Στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Στο οικόπεδο-βόμβα που καθαρίστηκε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μάτι

β.«Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ CREDITS»
Ειρωνεία Κυρίτση για επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι: Καθαρίστηκε ένα οικόπεδο με κλαδιά

*******

Αδίστακτος και θρασύς, όπως ο πατέρας του.  ΄Οπως όλοι οι δημαγωγοί.

Αντί να αισχύνονται, συνεχίζουν να σκυλεύουν τους νεκρούς που έκαψαν οι ίδιοι ως  Μακεδονομάχοι.

Υιός Μητσοτάκη!  ΄Ενα κανονικό τέρας  του πολιτικού  πολιτισμού. Βήματα πίσω στα “πέτρινα χρόνια” της χώρας.

 

5. Ο Βασίλης Ζούλιας αποθεώνει τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τη συγκρίνει με την Αμαλία Μεγαπάνου

Η Μπριζίτ Μακρόν με την Μαρέβα Μητσοτάκη

΄Οταν η πολιτική ασκείται και με  τις πρώτες κυρίες ως γλάστρες στις συναντήσεις των …κυρίων τους, ο πολιτικός πολιτισμός είναι ακόμα εποχής   και επιπέδου …Marie Antoinette!

 

6.ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί σύμφωνα με το Forbes

Ντουέιν Τζόνσον / Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ / Μπράντλεϊ Κούπερ

ταινια

Ακολουθεί το top 10 της κατάταξης σε εκατομμύρια δολάρια:

Ντουέιν Τζόνσον (89,4 εκατομμύρια)
Κρις Χέμσγουορθ (76,4 εκατομμύρια)
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (66 εκατομμύρια)
Ακσάι Κουμάρ (65 εκατομμύρια)
Τζάκι Τσαν (58 εκατομμύρια)
Μπράντλεϊ Κούπερ (57 εκατομμύρια)
‘Ανταμ Σάντλερ (57 εκατομμύρια)
Κρις ‘Εβανς (43,5 εκατομμύρια)
Πολ Ραντ (41 εκατομμύρια)
Γουίλ Σμιθ (35 εκατομμύρια)

Μπορεί να   παριστάνεις τον προοδευτικούλη, να λες πως μισείς (θεωρητικά)  τον καπιταλισμό,να μην ανέχεσαι το ρατσισμό σε όλες του  τις μορφές. Γενικώς να δείχνεις συνετός και  άτομο με αξίες. Μπορεί για  τόσα  και άλλα τέτοια να σεμνύνεσαι.

΄Οταν,όμως, στρώνεσαι βραδιάτικα στον καναπέ και ετοιμάζεσαι  με περισσή  αγωνία και ηδονή, να περάσεις δυο ολόκληρες ώρες αγκαλιά με τον άντρακλα Ντουέιν Τζόνσον και τους  γκομενιάρηδες Αντζελίνα  Τζολί  και Μπραντ  Πιτ,  τύποι σαν ελόγου σου είναι όσοι  τους ρένουν με  εκατομμύρια δολάρια. Το  Χόλυγουντ   ζει και θριαμβεύει  χάρη σε σένα, τον… ακτιβιστή, τον ψαγμένο, που επιλέγει ως διασκέδαση την απομόνωση  του Ντίβι ντι του !

Είσαι γιαλαντζί προοδευτικός. Δεν είσαι από τούτη τη δική μας τη μεριά. ΄Η  στέκεις απ΄εδώ  με το ένα πόδι.  Είσαι ένα μικρό γρανάζι στη μηχανή παραγωγής του πακτωλού ,που ρέει στις τσέπες  των αστέρων του Χόλιγουντ.

Και βρες χίλιες δικαιολογίες. Δεν αλλάζει η εικόνα σου.  Δεν είσαι καλύτερος από τους άλλους που  γεμίζουν τις τσέπες  των σκουπιδοπαραγωγών  της κιτς, αμερικάνικης  υποκουλτούρας. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

 

7. ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Κομάντο των Ιμίων έβαλε ο Ερντογάν στην ηγεσία του τουρκικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο

Κομάντο έβαλε ο Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο

Η  φαιδρότης  και σε ρεσιτάλ  βαρβαρότητας.  21ος  αιώνας ,παρακαλώ!

8. ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΠΟΓΙΕΣ
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο εστιατόριο του Εκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Eπίθεση στο εστιατόριο του σεφ ΄Εκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι έκαναν τις πρώτες πρωινές ώρες μέλη του Ρουβίκωνα.

Οι νεαροί φέρονται να παραβίασαν την εξωτερική είσοδο του καταστήματος στην οδό Βασ. Γεωργίου, να πέταξαν μπογιές, να έσπασαν τη γυάλινη εσωτερική πόρτα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά να εξαφανίστηκαν.

*******

Πού είναι αυτά τα “παλικάρια της φακής, που κρύφτηκαν στ΄αμπάρι”,  μόλις τους κούνησε το δάχτυλο ο Υιός του  Βασιλοχουντκού πατρός; Λίγους μήνες πριν,αλωνίζανε ανεύθυνα. Δεν περνούσε ημέρα να μην προχωρήσουν  εκ του ασφαλούς και σε μια ακόμα πράξη… επανάστασης,  μουτζουρώνοντας  πρεσβείες και πετώντας… βαθυστόχαστα πολιτικά  τρικάκια. (Πλην, βέβαια, της Ρωσικής πρεσβείας,που ως γνωστό εκεί φυλάσσονται οι λίστες  σίτισης των δικών  της  αχυρανθρώπων).

“Βρεγμένη σανίδα” που χρειάζεται ο Γιώργος Καλαϊτζίδης. Από τους δικούς του, πρώτα. Νεροκουβαλητής στο μύλο Μητσοτάκη κατάντησε . Συνειδητά ή ασυνείδητα,δεν έχει καμιά σημασία. ΄Επαιζε το παιχνίδι της Δεξιάς τόσο καιρό. Φως-φανάρι,σήμερα.