ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ: Ο…ΟΜΠΑΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (“ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ”!

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ»
Ρωσία: Υπεύθυνες εν μέρει για την ουκρανική κρίση οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ φέρουν μέρος της ευθύνης για την κρίση στην Ουκρανία μέσω της στήριξής τους προς την κυβέρνηση του Κιέβου, ανακοίνωσε η Ρωσία.

Ρωσία: Υπεύθυνες εν μέρει για την ουκρανική κρίση οι ΗΠΑ

“Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ωθούν το Κίεβο προς την ισχυρή καταστολή του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας. Ένα είναι το συμπέρασμα: η κυβέρνηση Ομπάμα φέρει μέρος της ευθύνης τόσο για την εσωτερική σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και για τις σοβαρές επιπτώσεις της”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση αυτή απαντά στις κατηγορίες του Λευκού Οίκου ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι “υπεύθυνος” για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι επιπλέον κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την ΕΕ για την ουκρανική κρίση θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας και θα υπονομεύσουν την μάχη κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

“Η λίστα με τις επιπλέον κυρώσεις είναι η άμεση απόδειξη ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν χαράξει μία πορεία προς τον απόλυτο περιορισμό της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει και τη μάχη για την εξάλειψη των όπλων μαζικής καταστροφής, την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και άλλες νέες προκλήσεις και κινδύνους. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες αποφάσεις θα γίνουν δεκτές με ενθουσιασμό από τους διεθνείς τρομοκράτες”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

΄Ηταν μέγα λάθος η απραξία του ΝΑΤΟ και προσωπικά του προέδρου Ομπάμα στα εγκλήματα και τις προκλήσεις της εθνικιστικής Ρωσίας. Γράφαμε λίγο πριν πως ο δικτάτορας της Ρωσίας είναι παράφρων. Δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης, δε λειτουργεί πλέον ως φυσιλογικό άτομο,ως κανονικός ηγέτης χώρας. Είναι  “άρρωστος”.

Τώρα επιζητεί αφορμές, για να ξεκινήσει αύριο να απειλεί πως τα πυρηνικά του είναι στραμμένα σε Αμερική και Ευρώπη και μπορεί να μας… εξαφανίσει “από προσώπου  γης”.  Οπως λέγανε οι μουλάδες του Ιράν για το Ισραήλ.

Πότε θα  αντιληφθούν  οι ηγέτες της Δύσης πως δίπλα μας ζει  ο πιο επικίνδυνος σήμερα δικτάτορας της υφηλίου;