ΡΩΣΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ

 ΗΠΑ: Υπαίτιος ο Πούτιν για την κατάρριψη του Βoeing της Malaysia

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται «υπαίτιος» για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος και επανέλαβε ότι συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την G7 για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Reuters.

ΗΠΑ: Υπαίτιος ο Πούτιν για την κατάρριψη του Βoeing της Malaysia

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, προέβη σε αιχμηρά σχόλια σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους, συνδέοντας το περιστατικό με τη Ρωσία, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επικρίνει ότι παρέχει όπλα στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το έδαφος. Εκτοξεύθηκε από περιοχή η οποία ελέγχεται από αυτονομιστές και από μία περιοχή όπου οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν έκαναν χρήση, εκείνη τη χρονική περίοδο, αντιαεροπορικών όπλων», δήλωσε σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο ο Έρνεστ. «Για τον λόγο αυτόν έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και οι Ρώσοι είναι υπαίτιοι για αυτή την τραγωδία», είπε.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε την Παρασκευή με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται γύρω από το δυστύχημα, καθώς και τη πολιτική δυναμική της χώρας, αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

ΗΠΑ: Υπαίτιος ο Πούτιν για την κατάρριψη του Βoeing της Malaysia

 

«Ο πρόεδρος Ποροσένκο ενημέρωσε επίσης τον αντιπρόεδρο ότι η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει με βαρέα όπλα και εξοπλισμό τους αυτονομιστές και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δέχονται ολοένα και πιο συχνά πυρά από θέσεις στη ρωσική πλευρά των συνόρων».

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Μπάιντεν είπε στον Ποροσένκο ότι οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη G7 εξετάζουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσία σχετικά με τις «ανεύθυνες ενέργειές της στην Ουκρανία»

Χαιρετίζουμε τη στροφή στην ιστορική  πραγματικότητα του Λευκού οίκου (του προέδρου Ομπάμα,δηλαδή),ο οποίος, έστω και αργά, αντελήφθη πως δεν υπάρχουν περιθώρια διπλωματικών ελιγμών και  πολιτικής αντιμετώπισης του δικτάτορα της Ρωσίας. Τα μέτρα που επελέγησαν μέχρι σήμερα ως  “τιμωρία” στους εθνικιστές Ρώσους ήταν “λίγα” και αντιστρόφως ανάλογα με το μέγεθος των εγκλημάτων τους. Αλλιώς έπρεπε να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ τη σημερινή εθνικιστική Ρωσία.΄Ολα τα μέτρα ήταν…ημίμετρα. Κι αυτό αποθράσυνε τον “τσάρο” της Ρωσίας.

Τα αποτέλεσματα της ατιμωρησίας του είναι γνωστά. Πρώτα οι εκατοντάδες νεκροί στον εμφύλιο της Ουκρανίας,ο διαμελισμός της χώρας με την προσάρτηση της Κριμαίας  και την ανακήρυξη των άλλων περιοχών της χώρας σε… ανεξάρτητα κράτη(!) και τέλος η κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου με 300 νεκρούς (μεταξύ τους 80 παιδιά και επιστήμονες ερευνητές).

Αργά η γρήγορα, η Δύση θα καταλάβει πως  η παραπομπή του δικτάτορα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι μονόδρομος. Κι αυτό θα γίνει μια μέρα. Είναι πλέον ή σίγουρο. Μόνο που αυτή η ημέρα,πρέπει να είναι “κοντινή”. Αλλιώς, το τέρας της Ρωσίας θα φτάσει να απειλήσει τον κόμσο και με πυρηνικά .Κι αν δεν προφτάσει η Αμερική να τον “δέσει” ή να καταστρέψει με “ακαριαία” επίθεση  το πυρηνικό του οπλοστάσιο,το πιθανότερο είναι πως το κτήνος της Ρωσίας θα προχωρήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Είνα τόσο παράφρων.  Ως εκ τούτου, αδίστακτος και ανίκανος να λειτουργήσει ως φυσιολογικός άνθρωπος. Πόσο μάλλον ως ηγέτης ,που έχει στα χέρια του ένα  τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο. Είναι ένας νέος Χίτλερ. Προλάβετε!