ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ

ΕΘΝΟΣ σήμερα
Πούτιν: O Νο1 εχθρός – παρίας της Δύσης

Με δύο εντυπωσιακά εξώφυλλα αφιερωμένα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κυκλοφορούν τα περιοδικά Time και Newsweek απευθύνοντας στον Ρώσο ηγέτη ένα οξύτατο «κατηγορώ» για τη συμβολή του στην αεροπορική τραγωδία της ανατολικής Ουκρανίας που οδήγησε στο θάνατο 298 ανθρώπους.

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμά του για τον Πούτιν με τίτλο «Στα ενδότερα της αλεξίσφαιρης φούσκας του νούμερο ένα δημόσιου εχθρού-παρία της Δύσης», το αμερικανικό περιοδικό Newsweek αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο «δικτάτορα των τελευταίων ημερών». Το εξώφυλλο εμφανίζει τον ρώσο πρόεδρο να φορά γυαλιά ηλίου στα οποία απεικονίζονται εκρήξεις.

Το δημοσίευμα υπογράφει ο αρθρογράφος Μπεν Τζούντα, συγγραφέας του βιβλίου «Η εύθραυστη αυτοκρατορία: Πώς η Ρωσία ερωτεύτηκε και ξε-ερωτεύκε τον Βλαντιμίρ Πούτιν», ο οποίος επί τρία χρόνια παρακολουθούσε ενδελεχώς τη ζωή του Ρώσου ηγέτη. Ο αρθρογράφος αποκαλύπτει πολλές άγνωστες πληροφορίες από τη ζωή του Πούτιν, τον οποίο οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του αποκαλούν «Τσάρο».

Ανάμεσα σε αυτές το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει δοκιμαστή φαγητού, κατά το παράδειγμα της Κλεοπάτρας αλλά και των σουλτάνων, ότι δεν έχει τηλεόραση και δεν συμπαθεί το ίντερνετ το οποίο και χρησιμοποιεί σπάνια και ότι απολαμβάνει τα ζεστά και κρύα μπάνια εναλλάξ.

Σε ακόμη πιο σκληρό ύψος κινείται το αφιέρωμα του περιοδικού Time. Στο επίσης κόκκινο εξώφυλλο ο Ρώσος Πρόεδρος εικονίζεται να περπατά βλοσυρός ενώ η σκιά του σχηματίζει ένα αεροσκάφος.

Με τίτλο «Ψυχρός πόλεμος ΙΙ», ο αρθρογράφος Σάιμον Σούστερ αναφέρεται στην κατάρριψη του αεροσκάφους και στις εκατοντάδες σορούς που «κείτονται σαπίζοντας» ενώ «αυτονομιστές μεθυσμένοι υψώνουν τα όπλα τους», κρατώντας μακριά τους παρατηρητές των διεθνών οργανισμών.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει την πλάνη στην οποία βρίσκονται οι νέες γενιές των Δυτικών, που θεωρούν ότι ο «Ψυχρός πόλεμος» έχει τελειώσει καθώς και ότι η ειρήνη είναι δεδομένη: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει την διάλυση του ΝΑΤΟ και την επαναφορά της ρωσικής επιρροής σε όλο τον πλανήτη. Έτσι εξηγείται η σχεδόν απαθής στάση του Ρώσου προέδρου στο θέμα της κατάρριψης του Μαλαισιανού αεροσκάφους, που σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο, ήταν μια ευκαιρία για τον Πούτιν να αναδείξει τη δύναμή του!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο, μια φωνή και μόνο θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν απλά κούνησε το δάχτυλο προς την ουκρανική κυβέρνηση και κατ΄ επέκταση στους δυτικούς συμμάχους της…».