“ΖΕΙ” Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ; ΝΑΙ, “ΖΕΙ” ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ!

Ε.ΡΕΤΒΕΛΑΤΖΕ: «Ο Μ.Αλέξανδρος είναι στην Βαβυλώνα, όχι στην Αμφίπολη»«Ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου είναι στη Βαβυλώνα. Μην τον ψάχνετε στην Αμφίπολη. Είναι εκεί θαμμένος στη Μεσοποταμία. Ούτε στην Αλεξάνδρεια , ούτε αλλού….»Αποκλειστική συνέντευξη στον ΠΕΤΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ για το hellasforce.com

Ποιός τα λέει ολα αυτά¨; Ποιός ισχυρίζεται με ντοκουμέντα τέτοιες εκδοχές; Μόνον ενας που δεν αμφισβητείται μπορεί να μιλά έτσι….

Είναι ο πιο διάσημος αρχαιολόγος της Ασίας ο Εντβαρ Ρετβελάτζε, ο αρχαιολόγος -μύθος , ο ακαδημαικός που ψάχνει 50 χρόνια τις πόλεις που έχτισε ο μέγας στρατηλάτης στην Κεντρική Ασία. Που σαν αλλος Ιντιάνα Τζόουνς ταξιδεύει 50 χρόνια τώρα με αλογα, με καμήλες, με αυτοκίνητα , με αεροπλάνα , για να ανακαλύψει ιχνη της θρυλικής εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να ανακαλύψει ιχνη της συναρπαστικής εποποιίας που ολοκλήρωςε ο μεγάλος Ελληνας στην ακρη της γης….

securedownload (3)

Σε ενα φτωχικό σπίτι με τςίγκινη στέγη σε μια απομονωμένη γειτονιά της Τασκένδης ζεί ο διαπρεπής αρχαιολόγος. Το ξύλινο πάτωμα είναι στρωμένο με κιλίμια, μια παλιά μπαρουτοκαπνισμένη σόμπα καίει ξύλα και ζεσταίνει την τσαγιέρα , μια γάτα γυροφέρνει τα τρία δωματιάκια του σπιτιού που είναι γεμάτα βιβλία και τα ράφια γέρνουν απ το βάρος συγγραμμμάτων που κουβαλούν σοφία σε υπέρμετρη δόση…

Είναι πρωί και σχεδόν εχει αδειάσει το πρώτο (?) πακέτο τσιγάρων παρά την απαγόρευση των γιατρών(χθές βγήκε απ το νοσοκομείο ο αθεράπευτα επίμονος αρχαιολόγος) και μας καθηλώνει με την κουβέντα του

«Ο στρατηλάτης σας ανοιξε δρόμους στην Ιστορία και μόλις πρόσφατα η διεθνής επιστημονική κοινότητα επιβεβαίωσε αυτό που σας είχα πεί και παλαιότερα πως ανακάλυψα την Αλεξάνδρεια την Ωξειανή, την Αλεξάνδρεια του Ωξου(Καμπίρ Τεπέ) . Εκεί βρήκα και αμυντικούς πύργους, οχυρά του Αλεξάνδρου , κάστρα που είχε εγκαταστήσει φρουρές Μακεδόνων. Εκεί στο Καμπίρ-Τεπέ βρήκα και παπύρους μια ολόκληρη αρχαία βιβλιοθήκη στη Βακτριανή γλώσσα με Ελληνική αλφάβητο!!!»

securedownload (4)

– Αλήθεια, βρήκατε τόσους θησαυρούς…..

– Οι αμυντικοί πύργοι, εργα θωράκισης των περιοχών που καταλάμβανε ο Αλέξανδρος εντοπίστηκαν 60 χιλιόμετρα αποτο Τερμέζ στα βουνά Γκάρα Κούγκι Τάνκ και τούς λέμε Ουζουνταρά. Β΄ρεθηκαν πολλά κάστρα-πύργοι και πολλά νομίσματα Ελλήνων Βαςιλέων , του Ευθύδημου απο τη Μαγνηςία και του Ευκρατίδη . Μάλιστα εντοπίσαμε πως οι Σάκες κατέστρεψαν το οχυρό….

securedownload

– Η Αλεξάνδρεια του Ωξου, η πρόσφατη μεγάλη σας ανακάλυψη….

-Πρόκειται για εργο ζωής. Βρέθηκε η Ακρόπολη, η κεντρική πύλη, ο ναός αφιερωμένος η στον Δία η στον Ποσειδώνα. Αλλά και ενας ποταμός απο νομίσματα.Του Αντιόχου, του Σελέυκου, του Ευθύδημου, του Αντίγονου του μονόφθαλμου, του γιού του του Δημητρίου Πολιορκητή και πολλών αλλων Βασιλέων.

-Στον τύμβο της Αμφίπολης -τονίσατε στην αρχή πως δεν βρίσκεται ο Αλέξανδρος- κι οτι ο τάφος του είναι στη Μεσοποταμμία, στη Βαβυλώνα…

-Αυτό υποστηρίζω. Στην Αμφίπολη ισως να βρίσκεται ο Αντίγονος ο μονόφθαλμος ο μακροβιότερος Βασιλιάς της Ασίας η η Ρωξάνη. Καμμία ομως βεβαιότητα για να είμαστε σοβαροί.Τώρα που σας μιλώ για τη Ρωξάνη εντόπισα με ακρίβεια την «Πέτρα του Οξυάρτη» εκεί που ο Αλέξανδρος πολιόρξησε το οχυρό του πατέρα της και γνώρισε την ίδια οπου και την παντρεύτηκε. Είναι το μικρό χωριό Ντερμπέντ του σημερινού Ουζμπεκιστάν 100 χιλιόμετρα βόρεια του Τερμέζ (σ.σ οι αρχαίες Θέρμες). Εκεί ηταν το περίφημο οχυρό του πεθερού του Μ.Αλεξάνδρου απ οπου ανέβηκαν σε καταδρομική επιχείρηση οι στρατιώτες του για να το καταλάβουν….».

 

Στην Αμφίπολη “ζει” ο  βασιλιάς Αλέξανδρος ο Μακεδών  μόνο  στα  μυαλά των θερμοκέφαλων εθνικιστών. Ας τελιεώνουμε και μ΄αυτό το μύθο.