ΗΜΕΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ (ΕΠ)ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

1.Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη / Βούλευμα – «βόμβα» Υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis – Δεν υπάρχει σκευωρία

ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται η Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνει σμπαράλια τις κατηγορίες περί δήθεν σκευωρίας Novartis με τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι ενέργειες όσον αφορά στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες. Παράλληλα αναφέρει ότι οι μάρτυρες που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν υποτιμητικά ως «κουκουλοφόρους» νομίμως μπήκαν σε καθεστώς προστασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατά πλειοψηφία παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας καθώς και η παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, δεν αφορά στους χειρισμούς τους όσον αφορά  στα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται για το σκάνδαλο Novartis και για τα οποία δέχθηκαν σκαιότατες κατηγορίες περί σκευωρίας.

Αντίθετα αφορά στο ότι, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, δεν διαβιβάστηκε αμέσως στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει  στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Γκεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητούσαν να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για μη ανατιμολόγηση  φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015 που όπως υποστήριζαν είχε σαν αποτέλεσμα τη ζημία του δημοσίου αλλά και ιδιωτών.

Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου και για πλήρη κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί σκευωρίας Novartis.

2.Λοβέρδος: Ομόφωνο βούλευμα τον απαλλάσσει από την κατηγορία της δωροληψίας στην υπόθεση Novartis

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή

Την απαλλαγή του πρώην υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου από την κατηγορία της δωροληψίας για την υπόθεση Novartis αποφάσισε ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το τριμελές δικαστικό συμβούλιο με εισηγητή τον πρωτοδίκη Αθανάσιο Μαρνέρη υιοθέτησε την σχετική  πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία είχε ζητήσει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Με το απαλλακτικό βούλευμα ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος των ερευνών για τυχόν εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, που είχε ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2018 με τη διαβίβαση στη Βουλή από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς της σχετικής δικογραφίας με τα ονόματα των δέκα πολιτικών προσώπων, καθώς ο φάκελος για τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν ο μοναδικός που παρέμενε εκκρεμής στη Δικαιοσύνη.

Τι αναφέρει το σκεπτικό του βουλεύματος για την απαλλαγή Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του βουλεύματος επισημαίνεται  ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση , που κατά την κατηγορία φέρεται να  είχε  τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 έως  17.5.2012.

Παράλληλα, οι δικαστές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Α. Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση  των επίδικων φαρμάκων της Novartis,  αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη  επαρκών ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Τέλος, στο βούλευμα γίνεται αξιολόγηση των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης». Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι οι ένορκες καταθέσεις είναι αόριστες, με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνουν  συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας , ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής, οι ίδιοι, δε, δεν ήταν ούτε αυτόπτες, ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

Ανδρέας Λοβέρδος: Ημέρα δικαίωσης, ημέρα νίκης, ημέρα χαράς
Μετά την ανακοίνωση της απαλλαγής του από την κατηγορία της δωροληψίας για την υπόθεση Novartis από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Ημέρα δικαίωσης, ημέρα νίκης, ημέρα χαράς. Προσωπική δικαίωση αλλά και, ας μου επιτραπεί, νίκη της Δημοκρατίας εναντίον εκείνων που την υπονόμευαν. Η αλήθεια και το δίκαιο είναι αήττητοι αντίπαλοι της αδικίας και της συκοφαντίας. Είναι όμως και οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι εκείνου που βάλλεται αδίκως.

Σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας Νοβάρτις είχα πάντοτε με το μέρος μου και την αλήθεια και το δίκαιο. Η ‘Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια’ και ο μεγεθυντικός φακός της ανέδειξε όλη την αλήθεια. Επιχειρήθηκε έως την τελευταία στιγμή με τρόπο αδίστακτο η πολιτική, η ηθική και η προσωπική μου εξόντωση. Δεν τα κατάφεραν. Το βούλευμα της 9ης Αυγούστου 2022 αποκαθιστά μία τεράστια αδικία.

Ένα είναι το μήνυμα προς όσους επιχείρησαν να κλονίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

***

(Ανδρέας Λοβερδος , με απύθμενο θράσος και  χυδαία προκλητικότητα  απευθυνόμενος, προφανώς, σε   χαχόλους  και κρετίνους:  ” Σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας Νοβάρτις είχα πάντοτε με το μέρος μου και την αλήθεια και το δίκαιο. Η ‘Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια’ και ο μεγεθυντικός φακός της ανέδειξε όλη την αλήθεια. Επιχειρήθηκε έως την τελευταία στιγμή με τρόπο αδίστακτο η πολιτική, η ηθική και η προσωπική μου εξόντωση. Δεν τα κατάφεραν. Το βούλευμα της 9ης Αυγούστου 2022 αποκαθιστά μία τεράστια αδικία. Ένα είναι το μήνυμα προς όσους επιχείρησαν να κλονίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».)

 

 

 

Μπορεί να αποφάσισε η συστημική δικαιοσύνη με το άλλο πρόσωπο του Ιανού ( η προσωποποίηση της αντίφασης ,αλλά και της συναλλαγής) την απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά  τον τελευταίο  λόγο τον έχει το ανώτερο όλων και μη συστημικό  δικαστήριο. Αυτό το αδέκαστο της Ιστορίας. Και από εκεί ο  Ανδρέας Λοβέρδος, όχι μόνο δεν απαλλάσσεται, αλλά έχει ήδη καταδικαστεί   για το ατιμωτικό έγκλημα του χρηματισμού  ( «έγκλημα λευκού  κολάρου»).

΄Οσα προκλητικά ψεύδη κι αν    αραδιάζει ο  ξεδιάντροπα χρηματισθείς  τότε υπουργός .΄Οσο κι αν η εξαρτημένη εν πολλοίς ελληνική δικαιοσύνη  (οι εξαιρέσεις δεν ανατρέπουν τον κανόνα), απείρως πιο ξεδιάντροπα , απάλλαξε έναν ένοχο  που καταδίκασε η παγκοσμίως αποδεκτή, ως η σοβαρότερη και πλέον  ανεξάρτητα λειτουργούσα  Δικαιοσύνη στον κόσμο, αυτή των ΗΠΑ.  Εν ολίγοις, ό,τι και να κάνει το  διαπλεκόμενο αυτό σύστημα  εξουσιών, για να σκεπάζει τις πομπές του, εν τέλει η αλήθεια  θα λάμψει.

Σήμερα, μπορεί να έθαψαν το ήδη σεσηπός  πτώμα της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά ,πέραν του  οδυνηρού θανάτου , υπάρχει  και η  χαρμόσυνη διάσταση.    Η Ανάσταση   ενός νέου δικαιικού θεσμού που δε θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό πτώμα.

΄Ισως ,οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι   αυτή την ώρα στο σκάνδαλο Novartis , μαζί και  οι δικαστές που διέπραξαν ΄Υβρη με την υπογραφή  μιας τέτοιας  υπαγορευμένης απόφασης, ούτε καν φαντάζονται ή υπολογίζουν  πως θα βρουν μπροστά τους  την αναστηθείσα αυτή δικαιοσύνη. Με  πέλεκυ στο χέρι  για όλους αυτούς, επειδή, ακριβώς,  θα είναι πλέον   ζήτημα ύπαρξης για την ίδια, αν δεν το κατεβάσει βαρύ στους τράχηλους των ενόχων.

Και πρώτος  φυσικά ο αισχρός και  απαλλαγείς με δόλο και σκοπιμότητα, Ανδρέας  Λοβέρδος , θα είναι αυτός που θα υποστεί το σφυροκόπημα.  Ο καταδικασμένος στο δικαστήριο της Ιστορίας  για ένα από τα  πλέον άτιμα εγκλήματα, αυτό του χρηματισμού . Και όχι μόνο ο ίδιος. Σίγουρα ,θα  υποστούν τις βαριές συνέπειες  και της διαπόμπευσης, εκτός των άλλων,  τα ίδια τα  παιδιά του (και όχι μόνο του Λοβέρδου) ,όταν εξαναγκαστούν μια ημέρα να απολογηθούν για τον αισχρό  γονέα  τους.  Αλλά και να επιστρέψουν, με τους τόκους, μάλιστα , όσα ο εκείνος  έκλεψε και τους κληροδότησε, αν  δεν αποποιηθούν την παράνομη και επαίσχυντη κληρονομιά. (Όπως έξυπνα και  συνετά  έπραξαν, για να θυμίσουμε με την ευακιρία,  πρόσφατα , τα παιδιά του  Γιώργου Τράγκα. Και τούτος από το δικό του πόστο, διέπραξε παρεμφερή εγκλήματα με τους  καταδικασθέντες  ιστορικά  για το μέγα   σκάνδαλο Novartis).

 

 

 

Αυτό το προκλητικά άδικο και διαπλεκόμενο ελληνικό, δικαιικό σύστημα,  έπαιξε στην τελευταία του πράξη . Και η αυλαία έπεσε. Οι δικαστές που αθώωσαν σήμερα τον Λοβερδο τοποθέτησαν την επιτάφια πλάκα και την επιγραφή:  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΘΝΕΩΣΑ.

Κι αυτή η ΤΑΦΗ , ακριβώς,  σηματοδοτεί και προοιωνίζει   την   ΑΝΑΣΤΑΣΗ.   Η ελληνική κοινωνία, όταν θα εξελιχθεί σε φυσική,  δεν μπορεί να  υπάρξει  χωρίς το ζωντανό δικαιικό θεσμό στη θέση του ταφέντος.    Είναι  πλέον ή  βέβαιο πως μια νέα ημέρα θα ανατείλει για την ελληνική δικαιοσύνη μετά το θάνατο της παλιάς. Κι άρα,  «ουδέν κακόν αμιγές καλού», όπως και η αρχαία σοφία παρατήρησε.

Πότε θα αναστηθεί ο νέος ελληνικός θεσμός της δικαιοσύνης και ποιες θα είναι οι νέες δυνάμεις που θα πετύχουν αυτό το γιγάντιο έργο, δεν είναι δύσκολο από σήμερα να το δούμε. Δε θα είναι ασφαλώς… υπερκόσμιες δυνάμεις. Το  εγχείρημα θα ανήκει στην ίδια την κοινωνία,.  ΄Οχι, φυσικά, συλλήβδην, ούτε στη σημερινή, που είναι ο καθρέπτης των διεφθαρμένων θεσμών και των εξουσιών της.   Συνειδητοποιημένοι  πολίτες, καθαροί στο μυαλό και τη συνείδηση, θα είναι εκείνοι που θα  αναλάβουν  το  έργο της   κατεδάφισης του παλιού και της ανέγερησς του καινούριου.

Σε όσους δεν πείθονται πως είναι εύκολο ένα τέτοιο εγχείρημα και λένε  πως  οι “Αναστάσεις” είναι περισσότερο θρησκευτικός  μύθος, παρά πραγματικότητα στη ζωή, τους θυμίζουμε πως οι κοινωνίες που ανέχονται   οι κατηγορούμενοι να γίνονται κατήγοροι και οι θύτες θύματα, είναι ιστορικά  απολύτως  βέβαιο  ότι  αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσουν.  Και στη χώρα μας οι  περισσότεροι θεσμοί πριόνισαν το κλαρί  πάνω στο οποίο κάθονταν οι εκπρόσωποί τους. Είναι βέβαιο πως θα συντριβούν στο έδαφος. Και μαζί τους θα συμπαρασύρουν όλο το  άρρωστο σώμα της κοινωνίας.

Οι νέες, φυσικές κοινωνίες που έρχονται, θα είναι αντιεξουσιαστικές, αταξικές,αντικαπιταλιστικές, αντικαταναλωτικές,άθρησκεις και άφυλες. Πώς “σε παλιό ασκί να βάλεις νέο κρασί;” Πώς  ένα  τέτοιο  “τριμελές δικαστικό συμβούλιο με εισηγητή τον πρωτοδίκη Αθανάσιο Μαρνέρη, που  υιοθέτησε την σχετική  πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία είχε ζητήσει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου”, θα μπορούσε ποτέ να συσταθεί και να σταθεί, έστω και με ζωή μιας ώρας σε τέτοιες φυσικές, νέες κοινωνίες;  Θα ήταν σαν να ζητούσαν  ψάρι να ζήσει στη στεριά.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ριζικές αλλαγές στην Ιστορία δε μετριούνται με το συνήθη χρόνο.  Δε ζουν  στα ασφυκτικά του πλαίσια .΄Οπως οι αποστάσεις  των αστεριών.   Το “αύριο” ζει από “σήμερα”.  Αλλά,  το ίδιο “σήμερα”, κουβαλάει και το “χτες”.

Για να μιλήσουμε συμβολικά και σημειολογικά . Για  όσους διέπραξαν ,όπως είπαμε ΄Υβρη με την απαλλαγή του  κατάπτυστου  και διεφθαρμένου αυτού κρετίνου του κομματικού συστήματος , Ανδρέα Λοβέρδου, ,ας γνωρίζουν πως ήδη εισήλθαν στη  σκοτεινή  δίνη που θα τους καταπιεί.  Τώρα πια είναι μόνοι. ΄Οσους υπηρέτησαν για τους λογους που αυτοί γνωρίζουν,  δεν μπορούν πια να τους προσφέρουν χέρι σωτηρίας.  Βρίσκονται και οι ίδιοι, άλλωστε, στην ίδια μαύρη και μανιασμένη θάλασσα.  Και τούτους θα τους καταπιεί η αντάρα της.

Η  κόλασή  τους άρχισε!  Η δική μας κόλαση είναι όλοι τούτοι, μέχρι να εξαφανιστούν  εντελώς από προσώπου γης!