ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΟ ” Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ” ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ!”

Επί 3-4 ώρες από το πρωί , αγγάρεψα φίλους και συνεργάτες να αναζητήσουν στις Λιγναδοφάγες  φυλλάδες   τις αναφορές στις εξελίξεις της υπόθεση του πρώην Δ/ντή του Εθνικού θεάτρου  τους τελευταίους μήνες.  Εκεί κάπου στις ΔΥΟ ΧΙΛΑΔΕΣ (2000!)  τέτοια μικρά ή μεγάλα κείμενα, που εντόπισαν,  τους είπα πια να σταματήσουν. Δεν είχε άλλο νόημα η συνέχιση της έρευνας.

Ειδικά το Ντοκουμέντο και η Εφημερίδα Συντακτών συγκέντρωσαν από όλες μαζί τις άλλες ,τις περισσότερες και πλέον δηλητηριώδεις (πραγματικό ντελίριο) δημοσιεύσεις κύρίως στο “σκάνδαλο της αποφυλάκισης του παιδοβιαστή ΛΙγνάδη”. ΄Εκαναν ως και “έκτακτη ενημέρωση” τα πανό ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ που σήκωναν οι “Μπιμπίλες” σε  θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Μόνος μου “ξεφυλλίζω» αυτή την ώρα  (13.30)  τους ιστότοπους  της κολεκτίβας Συνταχτών  και του Κώστα Βαξεβάνη. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ. ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ.   Ό,τι ήταν να πουν το έγραψαν χτες. Και η είδηση δεν περνάει πια  μήτε στα ψιλά τους. Πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται να  ξεκινήσουν εκστρατεία   να  σηκώνει ο κόσμος πανό  Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ σε πλατείες  και γήπεδα.  Προσεχώς, θα βλέπουμε,  μεν , νύξεις  ευκαιριακές για το σκάνδαλο της αθώωσης  Λοβέρδου , αλλά μέχρι εκεί.  Λοβερδορφάγος ο Κώστας Βαξεβανης και η ‘Αντα  Ψαρρά  δεν πρόκειται   να γίνουν ποτέ.

Την ίδια ημέρα  που το δικαστήριο άφησε ελεύθερο το Λιγνάδη,   ειδικά αυτές  οι δυο φυλλάδες, είχαν λυσσάξει στην κυριολεξία  να  βγάζουν χολή για το μεγάλο δικαστικό έγκλημα, που διέπραξαν οι δικαστές.   ΄Ολη σχεδόν η ύλη τους εκείνες τις ημέρες και ως σήμερα,  αφορούσε το σκάνδαλο αποφυλάκισης Λιγνάδη , τα πανό που σήκωναν οι …ιεροφάντες της Τέχνης με  το  «θέσφατο»  γραμμένο πάνω  ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ  και τις αποκλειστικές δηλώσεις για το ίδιο ζήτημα  των  “ψαγμένων” τραγουδιάρηδων     Γιώργου  Νταλάρα και ο Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ναι, ξέρουμε.  Επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα.  Μιντιακά Μέσα  και Κοινή Γνώμη  έχουν  αμφίδρομη και ισχυρή σχέση. Η δεύτερη υπαγορεύει στα πρώτα τα  θέματα που τέρπουν τ ΄αυτιά της μάζας. Κι αυτά έχουν πάντα σχέση με “αίμα και σπέρμα”. Από την άλλη, η Μιντιακή Βιομηχανία  εισακούει και φροντίζει να  σερβίρει με μπόλικη τέτοια γρανιτούρα   τα    πιάτα της σκουπιδοτροφής  που ετοιμάζει για το κοινό τους . Είναι ένας κανόνας  που δεν ανατρέπεται  εύκολα .Μια σχέση αγάπης και  μίσους ανάμεσά τους, που δύσκολα θα μπορέσουν ακόμα κι αν ενσκήψουν οι… “10 πληγές του Φαραώ”,    να την αποδυναμώσουν.

Και είναι αυτός ο λόγος που από σήμερα και μετά , δε θα υψώσει κανείς “Μπιμπίλας” πανό σε δημόσιο χώρο  «Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ». Οι αρουραίοι μπήκαν στα λαγούμια τους πάλι. Θα ξαναβγούν την επόμενη φορά  που ο νέος Δ/ντης του Εθνικού Θεάτρου θα κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση της  θεατρίνας  με τη φρέσκια σάρκα, που όμως δεν αρκούσε ως δόλωμα , για να παίρνει πρώτους ρόλους.

  Ως τότε ο Λοβέρδος θα έχει κυκλοφορήσει μια σειρά βιβλίων με  τίτλο  “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”!  Και ο  πρωτοδίκης Αθανάσιος Μαρνέρης θα  εκλεγεί  πρόεδρος  του Αρείου Πάγου  με την   εισαγγελέα Πρωτοδικών Μαρία Κάψου,  εισαγγελέα στο  ίδιο Ανώτατο δικαστήριο.

Ελλάς το μεγαλείο σου!  Και “όμορφος κόσμος ηθικός” …ελληνικά  πλασμένος!