ΖΩΑ …”ΖΩΟΦΙΛΟΙ. “ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΙ ΣΤ΄ ΑΛΕΥΡΙ”

“Οργή για την 75χρονη που πέταξε μπαστούνι σε σκύλο -Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Δικογραφία -μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media- σχηματίστηκε χθες Πέμπτη, σε βάρος της 75χρονης, που φαίνεται σε βίντεο να πετάει το μπαστούνι της σε ανυπεράσπιστο σκυλάκι, χωρίς κανέναν λόγο”.

 

****

Αν μισώ κάτι περισσότερο από τα ελαττώματα και τις μικρότητες των ανθρώπων, είναι η διπολικής διαταραχής  ηθική τους. Η υποκρισία τους.  Οι “Γραμματείς και οι Φαρισαίοι”, κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό των Ευαγγελίων. Φάρα, πέρα από κακιά ,και σφόδρα επικίνδυνη.

Εξεμάνη  η οχλάτζα  που είδε  τη γυναίκα, άτομο με ειδικές ανάγκες, να αμύνεται λογικά και απολύτως ηθικά και με τις δικές της ελάχιστες δυνάμεις  στο ενδεχόμενο κίνδυνο να της επιτεθεί ένας σκύλος που είναι αδέσποτος. Ακόμα κι αν δεν ήταν σχεδόν ανάπηρη  κι αν ήταν  υγιής, είχε  το απόλυτο δικαίωμα  να προφυλαχτεί   από το άλογο ζώο. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά ενός ζώου, που στα γνωρίσματα τους ειδους του, ανήκει και  η επίθεση  κατά ανθρώπου.

Θα έκαναν το ίδιο  οι παρανοϊκοί τούτοι ,αν ένας σκότωνε φίδι στη μέση του δρόμου; Κι ακόμα για τους βάρβαρους κυνηγούς που ντουφεκάνε αβέρτα και σκοτώνουνε αθώα ζώα και πουλιά του δάσους (αρχίζει  σε λίγο η περίοδος  της επαίσχυντης και χρόνιας  αυτής βαρβαρότητας), πότε αντέδρασαν  με τέτοιο ντελίριο, μάλιστα,  όπως με την άρρωστη γυναίκα που πέταξε στο σκύλο το μπαστούνι της ; (και δεν τον σκότωσε ).

Και φυσικά τσιμουδιά  οι κουφιοκεφαλάκηδες για την πολιτεία και τους τοπικούς άρχοντες. Οι  τάχα μου ευαίσθητοι  δεν έσπευσαν, να τους μηνύσουν,γιατί  επιτρέπουν σε  αδέσποτα σκυλιά να τριγυρνούν στους δρόμους, να γίνονται πολλές φορές απειλή και ειδικά για παιδιά. Αλλά και τα ίδια τα  δύστυχα ζώα, αντί να βρίσκονται σε ένα χώρο  προφυλαγμένο με εξασφαλισμένη τη σωστή τους διαβίωση, να τιμωρούνται  παρατημένα στους δρόμους.

Ορθά έπραξε η γυναίκα. Και απολύτως κατανοητά.  Πολλώ μάλλον, αν  κουβαλάει  εμπειρία επίθεσης από σκύλο, που μπορεί πλέον να σου  γίνει ψύχωση, φόβος και πανικός, ακόμα και στη θέα σκύλου. Και μιλάμε για πάμπολλες τέτοιες περιπτώσεις. Κάθε οικογένεια, τουλάχιστον σε επαρχία , θα έχει να πει για ένα τέτοιο περιστατικό για μέλος της.

Ο γράφων είναι  δύο φορές θύμα τέτοιας επίθεσης. Κι ας μη μου έμεινε φοβία (δυο σκυλιά και 4 γάτες έχω).  Μία παιδί, όταν αγριεμένος  σκύλος και μάλιστα από τα νώτα, μου επετέθη και χρειάστηκε από   τη  δαγκωματιά, ένα μεγάλο τραύμα που έχω ακόμα τη σφραγίδα του, να μεταφερθώ  σε νοσοκομείο  και  να θανατωθεί το ζώο. Πιο  σκληρή  ήταν η επίθεση από άγρια, πεινασμένη αγέλη σκύλων στο Βουκουρέστι.  Πάλη πραγματική , για να μη με κάνουν κομμάτια. Και εντελώς τυχαία βγήκα  αλώβητος από εκείνη την άνιση  μάχη. Υπήρχε  κείμενο  παλιά  εδώ ανεβασμένο που δεν μπορώ  αυτή την ώρα να βρω στο αρχείο . ΟΔΥΝΗΡΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ Η  ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Κι αν είσαι δυνατός και μπορείς να παλέψεις, πάλι καλά.  Αν είσαι σαν τη σακατεμένη  παραπάνω γυναίκα, μόνο τον παλιανθρωπάκο  και τον υποκριτή  τον πιάνει η… ψυχοπόνεση για το σκυλί και όχι για την ανάπηρη. Και μάλιστα  ζητάς να πάει…φυλακή ή να πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο για το αυτονόητο δικαίωμά της στην άμυνα. ΄Εχουν απλά “μπερδέψει τα μπούτια τους”;    Είναι “φτηνοί στα πίτουρα και ακριβοί στ΄αλεύρι”; ΄Η μήπως πρόκειται για ανεγκέφαλους ,διπολικής διαταρχής άτομα;

Λοιπόν , για να εξηγούμαστε.΄Ακου υποκριταρά που θίχτηκε η  φιλοζωική ευαισθησία  σου από τον τρόπο που αντέδρασε μια ανήμπορη γυναίκα στον κίνδυνο επίθεσης ενός σκύλου, αλλά:

  1. Για 15.000 παιδιά που πεθαίνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από έλλειψη μιας απλής βατσίνας, λες …χέστηκα!
  2. Για εκατοντάδες  «κολασμένους της γης» που πνίγονται   τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο και το Αιγαίο  (ακόμα και με χειροπέδες τους πετάνε στη θάλασσα στις επαναπροωθήσεις (και δεν πρόκειται για  σκυλιά), λες…χέστηκα!
  3. Για τον  απεργό  πείνας Γ.Μιχαηλίδη που έδινε μάχη ζωής και θανάτου πρόσφατα  κι εσύ, δεν πάτησες  ούτε μια φορά  σε  διαμαρτυρία  συμπαράστασης, λες, πάλι, χέστηκα!

 Οπότε, κρετίνε μου, μη μου  μιλάς για την καταπάτηση των δικαιωμάτων  των σκύλων, που μάλιστα γίνεται ΝΟΜΙΜΑ και ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ,όταν αδιαφορείς ακόμα και για τη ζωή   συνανθρώπων σου. Θα είχε  λόγο να μιλήσεις , αν… «και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι”.  

Δεν πείθεις κανέναν, υποκριταρά , θορυβοποιέ μου. Μόνο τη συνομοταξία σου.  Τους πάσχοντες από  διπολική  διαταραχή συνείδησης και ηθικής. Και μάλιστα αρρώστια βαριά και ανίατη.

Οποτε…βούλωσέ το μεγαλόπρεπα!

Και ένα παλιότερο σχετικό κείμενό μας:

 

 Ιωάννινα: Πρόστιμο 61.400 ευρώ σε ιδιοκτήτη σκύλων, τα είχε δεμένα

Σκέψεις που κάνουν τα αδέσποτα ζώα (φωτογραφίες) - Provocateur

“Συνελήφθη αλλοδαπός, στα Ιωάννινα, για παραβίαση του νόμου περί προστασίας των ζώων.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε εντός αγροτεμαχίου δυο σκυλιά δεμένα με αποτέλεσμα να περιορίζει την κίνηση τους. Φυσικά υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πνιγμός για τα ζωντανά.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Ιωαννίνων και σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο που ανέρχεται σε 61.400 ευρώ. Η δικογραφία της υπόθεσης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων”.

***

Καλά, είναι τούτοι  ζωόφιλοι ;  Είναι αυτή απόφαση προστίμου  που βοηθάει τα ζώα και προάγει τη ζωοφιλία;  Το αντίθετο. Το σίγουρο είναι πως μισούν τα ζώα, αν  παίρνουν  τέτοιες αποφάσεις.

Είχε τα σκυλιά του δεμένα  ο άνθρωπος, προφανώς για να μη δαγκώσουν, αν κυκλοφορούσαν  ελεύθερα . Και καλώς. Θα έκανα το ίδιο, αν  οι σκύλοι  μου  ήταν επικίνδυνοι για τον περαστικό.

Και φυσικά, τα τάιζε τα πότιζε , τα αγαπούσε.  Αλλιώς ,δε θα τα έδενε, θα τα πήγαινε στο δάσος να τα απολύσει, όπως κάνουν οι περισσότεροι παλιάνθρωποι ιδιοκτήτες τους.

Και ουδείς, βέβαια, περιφράσσει το κτήμα του μόνο και μόνο , για να περιορίσει τα  σκυλιά, που  έστω κι αν είναι  σε περιφραγμένο χώρο, ελεύθερα, εύκολα μπορούν  να αποδράσουν, αν είναι άγρια  και να επιτεθούν σε άνθρωπο.

΄Αρα ορθά,  ορθότατα, ως σώφρων και φιλόζωος   τα έδεσε. Κάθε λογικός θα έκανε το ίδιο.

Και ερωτώνται τώρα οι αθεόφοβοι παντός είδους που   βγάζουν ή στηρίζουν τέτοιες αποφάσεις. Ποιος, ύστερα από τέτοιο πάθημα, θα είναι ηλίθιος να συμμαζέψει ένα αδέσποτο και να το περιθάλψει; Για να του κοπανήσουν στο κεφάλι 60.000 πρόστιμο; Ούτως  ή άλλως,  είτε δαγκώσει  κάποιον, είτε τον δέσει, για να μην είναι επικίνδυνος ο σκύλος,  ο   φιλόζωος  θα πληρώσει  τη νύφη.

΄Εχουν παλαβώσει . ΄Η  μισούν  τα ζώα ή  είναι ψυχάκηδες!