Η ΑΝΔΡΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΑΠΟ 13/12/2022

Επαναλαμβανόμενη  ανάρτηση για τα στελέχη και τους οπαδούς της εγκληματικής Οργάνωσης της Μητσοτακικής Δεξιάς

                     Επαναλαμβανόμενη  ανάρτηση

Σ. Κρικέτος στο One Channel για σύλληψη Ζακ Κωστόπουλου ...

 

 Ο Σπήλιος Κρικέτος (π. Υπ. Βουλευτής Ν.Δ. Ανατ. Αττικής)  είπε δυνατά εκείνο που έχουν στο μυαλό τους τα στελέχη και οι  οπαδοί της εγκληματικής Οργάνωσης της Μητσοτακικής  Δεξιάς (διάβαζε   αλητείας),  ένοχοι της δολοφονίας στην Πύλο ,σχεδόν  500 μεταναστών με τα βρέφη και τα παιδά στην αγκαλιά τους: 

 “Αν επιζούσαν  οι πνιγέντες , θα έκλεβαν, δε θα δούλευαν και θα τριγυρνούσαν στην Ομόνοια”. (Οπότε, καλώς τους αφήσανε και  πνίγηκαν!).

______________________________________________________

 

Ανοιχτή επιστολή σε γυναίκες ψηφοφόρους

Αγαπητές φίλες,

Οι γυναίκες ψηφοφόροι είμαστε η πλειονότητα του εκλογικού σώματος και είμαστε εμείς που θα καθορίσουμε με την ψήφο μας την 25η Ιουνίου το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για το μέλλον του τόπου μας ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μας καλεί να τον ψηφίσουμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι είναι το μόνο κόμμα που έχει τόσο ψηλά στην πολιτική του ατζέντα την ισότητα των φύλων και των ίσων ευκαιριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει αποδείξει πως αντιμετωπίζει την ισότητα των φύλων ως οικουμενική αρχή, γι’ αυτό και στο τελευταίο συνέδριό του ψήφισε και εφάρμοσε την καθιέρωση του 50/50 σε όλα τα όργανα του κόμματος. Είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που έκανε πράξη το μεγάλο αίτημα των γυναικών για ισόρροπη συμμετοχή των φύλων στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων, γεγονός που τον φέρνει στην πρωτοπορία των πολιτικών ευρωπαϊκών σχηματισμών.

Στην Ελλάδα, η πολύπλευρη επίθεση της κρίσης και των μνημονίων, σε συνδυασμό με τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που πρυτάνευσαν τα τελευταία χρόνια, πολλαπλασίασε τα εμπόδια ισότιμης ένταξης των γυναικών στη δημόσια σφαίρα. Φόρτωσε στις πλάτες μας την απουσία υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, με την απλήρωτη παροχή ευρέος φάσματος υπηρεσιών φροντίδας, που μας αποστερεί επιπλέον από προσωπικό χρόνο και δυνατότητα ενασχόλησης με τα κοινά και την πολιτική. Ταυτόχρονα συσκοτίζει τις πολλαπλές μορφές βίας που υφιστάμεθα και που έχει αυξήσει και ο νόμος για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια –ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας– που συχνά οδηγούν σε γυναικοκτονίες. Και φυσικά οι πολλαπλές εξαρτήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε συμπιέζουν ασφυκτικά τις επιλογές ζωής μας και θέτουν σημαντικά εμπόδια στην πορεία χειραφέτησής μας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελούν άμεσες προτεραιότητες η αντιμετώπιση των διακρίσεων που συνδέονται με τα φύλα στους τομείς της αγοράς εργασίας, η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, η τροποποίηση του νόμου 4800/2021 της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, η άμεση συμπερίληψη του φαινομένου της γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα, η ενθάρρυνση της μητρότητας ως επιλογής, η διασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων, οικονομικών, ιατρικών και κοινωνικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχώρησε στην κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης 4531/2018 (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (χρόνιο αίτημα των γυναικείων οργανώσεων), ψήφισε τον Νόμο 4604/2019 για την προώθηση της Ουσιαστικής Ισότητας των Φύλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναγνωρίζει και σέβεται τα αναπαραγωγικά και σεξουαλικά δικαιώματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν το 2011 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Οικογενειακού Προγραμματισμού (IPPF).

Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεσμεύεται να αντιμετωπίσει άμεσα τα ζητήματα των διακρίσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της έμφυλης βίας, της εκπαίδευσης, της οικογένειας και των σχέσεων φύλου στο εσωτερικό της κοινωνικής αναπαραγωγής, των στερεοτύπων και προκαταλήψεων κ.λπ., και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη στη διαδικασία διαμόρφωσης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων. Είναι απόλυτα καθαρό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πως οι πολιτικές και τα μέτρα στήριξης και προώθησης της Ισότητας των Φύλων και της Ισης Μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών απαιτούν γνώση και κατανόηση της έμφυλης κοινωνικής πραγματικότητας στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, προσεκτικό σχεδιασμό, με θέσπιση στόχων και προτεραιοτήτων και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.

Αγαπητές φίλες, η ανησυχία μας για την επόμενη μέρα και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ως ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτέλεσε την αφορμή γι’ αυτή μας την επιστολή απεύθυνσης προς εσάς.

*ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου
**φεμινίστρια, πρ. συνδικαλιστικό στέλεχος
***ακτιβίστρια για την Ειρήνη, Μη Βία και Ανθρώπινα Δικαιώματα των Γυναικών

****

Oι Μαινάδες στα όπλα. Ξαναχτύπησαν με επιστολή -πρόσκληση ,  ο ελληνικός γυναικείος πληθυσμός   να ψηφίσει   τον… ανδροκτόνο ΣΥΡΙΖΑ. Και πάντα η βάρβαρη υπόμνηση, διατυπωμένη ευπρεπώς :  Οι…κακοί άντρες (καλός άντρας ο  νεκρός άντρας) και οι… καλές γυναίκες, (καλή γυναίκα, η αντροφάγα γυναίκα).    Ο έμφυλος ρατσισμός  σε ρεσιτάλ παράνοιας και τύφλας.

Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τέτοια  ρατσιστικά παραληρήματα. Και μάλιστα  διακηρύξεις της μορφής, είμαστε  περισσότερες, άρα  ισχυρότερες.

Η Φύση ,ό έμφρων Νους δίνουν  απάντηση σε τέτοια  φασιστικά μορφώματα σε  γλώσσα,  που μιλάει διαφορετικά.  Υπάρχουν ασύνετοι, αυταρχικοί, βίαιοι, κακοί εγκληματίες άντρες.   Το ΄Ιδιο, ακριβώς,  ισχύει και για τις γυναίκες.  Η διαφορά στους αριθμούς και στη συχνότητα  βίαιων συμπεριφορών ,  έχουν να κάνουν  με  μια σειρά από   στερεότυπα, νοοτροπίες και   παθογένειες των κοινωνιών. Παλιά  και σήμερα. Τίποτα περισσότερο.

Και ασφαλώς, ουδείς καταδικάζεται επειδή  στις φλέβες του τρέχει αίμα με τεστοστερόνη.  Και καμιά δεν εξιλεώνεται γιατί  είναι έμφορτα τα μέσα της   με οιστρογόνα. Τέτοιες απλοϊκές  διακρίσεις,  δεν είναι τίποτα περισσότερο από  επικίνδυνο φασισμό και έμφυλο ρατσισμό.

Υπάρχουν ΜΟΝΟ ΄Ανθρωποι. Καλοί και κακοί, δε θα το λέγαμε,  γιατί οι όροι έχουν ηθική  φόρτιση.  Θα το διατυπώναμε,  φυσικοί και αφύσικοι, νουνεχείς και  ανισόρροποι. Οι κοινωνίες, όμως,  εξελίσσονται. ΄Ηδη έχουν  ανέβη  στο τρένο με προορισμός τις  άφυλες, χωρίς ρόλους, δίχως αρρενωπότητα και θηλυκότητα, ανθρώπινες κοινότητες Κανένα μόρφωμα και  καμιά υστερική ομάδα Μαινάδων δεν μπορούν να ανατρέψουν αυτή την ιστορική πορεία.

Δεν ήταν, όμως , στις προθέσεις  μας η απάντηση στην υστερία των τριων παραπάνω ανδροκτόνων θηλυκών.  Αφορμή μας δόθηκε.. ΄Αλλωστε, να μην τα  ξαναλέμε.  ΄Εχουμε αναλύσει τα συγκεκριμένα  ζητήματα του έμφυλου ρατσισμού και της αντιπαλότητας  του ΜΕ ΤΟΟ άπειρες φορές,  εδώ. ΄Αλλο θέλουμε να επισημάνουμε με αυτή την αφορμή.

Γράφαμε πριν μήνες:

“…  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΝΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ,  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ,  ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΑ…ΠΕΝΑΛΤΙ.  Ο ΕΜΦΥΛΟΣ ΡΑΤΣΙΜΟΣ  ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ  Ο  ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ” (Homo-Naturalis.gr,18 Νοέμβρη 2022)

Πολλές φορές στέλνουμε στα κόμματα αναλύσεις θεμάτων μας.  Κάτι σαν δελτίο τύπου. Μια ενημέρωση για ζητήματα  που έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως τα ενδιαφέρουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαιρείται.

Τα “Μαύρα Μαντάτα” μας,  που ανέβηκαν εδώ  και τα σχολιάσαμε στις 13 Δεκέμβρη 2022, τα κοινοποιήσαμε, ασφαλώς  και στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Αλλά τα συζητήσαμε  και με Συριζαίους οπαδούς στον περίγυρό μας.

΄Απαντες, έπνεαν μένεα εναντίον μας.  Και μάλιστα κάποιοι τόλμησαν να πουν πως σαμποτάρουμε με τέτοιες διαδόσεις (!) και δημοσκοπήσεις το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.  Πως και καλά παίζαμε κι  εμείς στο τραπέζι με τους άλλους  τζογαδόρους των πέτσινων δημοσκοπήσεων.

Τους φταίγαμε εμείς για τις διαπιστώσεις που βγήκαν τελικά απολύτως  σύμφωνες με τα εκλογικά αποτελέσματα.  Σε αντίθεση με εκείνα των εξαγορασμένων  ποσοστών   που υπέγραφε  η  βρώμικη  συντεχνία  των ΠαναγοπουλοΦαναροΓεράκηδων. Κι αυτός είναι ο λόγος που  υπέστησαν πανωλεθρία στις ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις τους. Ουδείς,  σε αυτά τα  φέικ ποσοστά , πίστευε σε τέτοια διαφορά, όπως την είδαμε  στα εκλογικά αποτελέσματα.

Εμείς ,την είχαμε ήδη επισημάνει εδώ  στις 13 Δεκέμβρη 2022.  Και μάλιστα ,αν  δει κανείς τους αριθμούς, τα ποσοστά που δίναμε σε  εκείνη τη δημσκόπηση, αλλά και αν  διαβάσει  τους δικούς  μας σχολιασμούς, θα αντιληφθεί  εύκολα πως προσεγγίσαμε σχεδόν επακριβώς το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ξαναβάζουμε εκείνες τις διαπιστώσεις:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ!

 

“Οι  αντιδεξιοί κομματικοί σχηματισμοί  δηλώνουν  πως ο  πυρήνας της   πολιτικής τους  ιδεολογίας, είναι αντιρατσιστικός-αντιφασιστικός (αυτό έλειπε, να μην είναι!).    Και   μάλιστα,   χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα  (και μπράβο τους) , για  τη ρατσιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ιδιαίτερα  στις μειονότητες . Ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά, και σε όλους τους τόνους,  κατηγορεί την κυβέρνηση  για  βαναυσότητα και απανθρωπιά  απέναντι στους πρόσφυγες με τις   αποδεδειγμένες   επαναπροωθήσεις, που είναι ο  βασικός στόχος  της κυβερνητικής  πολιτικής  στο προσφυγικό.

΄Ομως, σύμφωνα με όσα δημοσκοπικά στοιχεία  παρουσιάζουμε στη συνέχεια,  δε φαίνεται  να έχουν  την έγκριση της πλειοφηφίας,  οι  μέχρι σήμερα συμπεριφορές και οι εκφρασμένες απόψεις  του αντιδεξιού κομματικού τόξου,  σε  άλλα ευαίσθητα  ζητήματα, όπως αυτό που αφορά  την ισότητα των δύο φύλων.    Και μιλάμε για  μια πλειοψηφία…συντριπτική !

Στην πρόσφατη δημοσκοπική μας έρευνα, που  όπως είχαμε  ανακοινώσει  εδώ , ξεκίνησε  αρχές Νοέμβρη και περατώθηκε χτες , επιβεβαιώθηκε  η αρχική μας διαπίστωση   πως , ΕΙΔΙΚΑ  το κόμμα της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης,  εισπράττει την απαρέσκεια  μιας μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας   σε τρία κορυφαία ζητήματα.  α. της απόρριψης  της  κοινή γονικής μέριμνας και επιμέλειας. β. της   αποδοχής του  όρου “γυναικοκτονία”. γ. της υιοθέτησης των θέσεων  και  των συμπεριφορών του ελληνικού ΜΕ ΤΟΟ.

Μοιάζει αντιφατικό και αδιανόητο, αριστερά κόμματα  να  είναι αποδέκτες τέτοιων καταγγελιών  και μάλιστα σήμερα, μια ανάσα πριν τις εκλογές.   Κι αυτό με τη σειρά του   σημαίνει πως από το εκλογικό σώμα, όσοι προσέλθουν σύντομα  για να  ψηφίσουν, τα αντιεδεξιά κόμματα θα χάσουν ένα μεγάλο ποσοστό  ψηφοφόρων, εξαιτίας της λανθασμένης στάσης τους απέναντι στα τρία παραπάνω ζητήματα,

Το  δείγμα αυτής μας της δημοσκοπικής έρευνας ανέρχεται σε 2.000  άτομα (1000 γυναίκες και 1000 άντρες)    Η ηλικία προσδιορίστηκε κατά μέσο όρο , με  πρσοωπικά κριτήρια    των συνεργατών μας ,που διεξήγαγαν την έρευνα.  Κι αυτό σημείνει πως  η ηλικιακή ταυτότητα-ισορροπία  της είναι επισφαλής.

                                         ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1.  Γονική  μέριμνα  και επιμέλεια από κοινού.  Υπέρ ή κατά; ( ΥΠΕΡ= 1480.  ΚΑΤΑ= 397  ).

2. Να θεσμοθετηθεί στο ποινικό  δίκαιο όρος “γυναικοκτονία” αντί του υφιστάμενου ανθρωποκτονία;

    (ΝΑΙ= 189.  ΟΧΙ=  1670).

3. Υιοθετείτε στο σύνολο τους ή στο μεγαλύτερο μέρος , τις απόψεις και τη συμπεριφορά του ελληνικού ΜΕ ΤΟΟ;

    (ΝΑΙ=217.      ΟΧΙ =1.567)

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα εξουσίας, οφείλει να επιδείξει  ωριμότητα  και  να ξανασκεφτεί (έστω και τόσο αργά)  στις προεκλογικές του διακηρύξεις, αν πρέπει να επιμένει σε τέτοιες θέσεις που βρίσκουν αντίθετη την ελληνική κοινωνία.  Να παρατηρήσουμε, επίσης  πως σε αντίθεση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση,  η κυβέρνηση  δε βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη γνώμη  της πλειοψηφίας, όπως καταγράφηκε στην παραπάνω έρευνα.  Και αυτό  δηλώνει πως ένα σημαντικό ποσοστό  ψηφορόρων, θα χαθεί για το ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα θα το κερδίσει η  Ν.Δ, εξαιτίας της  εμμονής του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, να υιοθετεί αβασάνιστα απόψεις και θέσεις  που όχι μόνο  δεν έχουν κοινωνική αποδοχή, αλλά και παρουσιάζουν πολλά στοιχεία που συνθέτουν τον ορισμό της έννοιας… ΕΜΦΥΛΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!

Ας ξαναδιαβάσουν εκεί στην Κουμουνδούρου το παρακάτω κείμενό μας . ‘ Ωρα  να ξυπνήσουν.   “Οι καιροί  ου μενετοί”.

Ορατό το αποτέλεσμα από τότε. Με καθαρές και ξάστερες κουβέντες. Και με ποσοστά που …βγάζουν μάτι.  Η σύγκριση με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, δείχνει πως η ανδροκτόνα προεκλογική  τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ,  του στοίχισε τις αντρικές ψήφους και τον έριξε στα εκλογικά Τάρταρα.

Μέσα από το ποσοστά εκείνης της δημοσκόπησης λίγους μήνες πριν τις εκλογές, φάνηκε από τότε με ακρίβεια όχι μόνο  η διαφορά του 20% ,αλλά και η ενίσχυση των άλλων κομμάτων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ .Τα ίδια τα νούμερα   μιλάνε.

Ξαναθυμίζουμε.  Στις 2000  ψήφους    τα ποσοστά σε αριθμούς   1.480-1670-1567, δείχνουν   σε Μέσο ΄Ορο  τους χαμένους  ψηφοφόρους  για το  ΣΥΡΙΖΑ, που πήγε στις εκλογές με σημαία:

ΑΡΝΗΣΗ

–  ΓΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

-ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΝΤΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

– ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ  ΥΣΤΡΕΡΙΚΟΥ  ΜΙΣΑΝΔΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΟ  ΚΑΙ  ΤΟΥ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΥ  ΕΜΦΥΛΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ.

Να ομολογήσουμε εδώ  πως αν και  από παλιά και όχι μόνο στις 13 Δεκέμβρη 2022 ,επισημαίνουμε και καταδικάζουμε σε  πολλές αναλύσεις μας την εντελώς απολίτικη και ρατσιστική αυτή  συμπεριφορά  του μορφώματος ΜΕ ΤΟΟ και ζητούσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ να αποστασιοποιηθεί  φανερά, να μην ταυτιστεί, αλλά να καταδικάσει τις ακρότητές του, εν τούτοις , ακόμα και παραμονές εκλογών, όταν  οι έξαλλες από την Κουμουνδούρου Μαινάδες , συνέχιζαν να πετούν απασφαλισμένες βόμβες  έμφυλου  ρατσιμού ,ποτέ δεν κάναμε, όπως  μας κατηγορούν,  σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό  το ζήτημα.  Αντίθετα, κρατήσαμε  μια λογική και έντιμη  στάση.  Ακριβώς, για να μην κάνουμε ζημιά στο κόμμα της Αντιπολίτευσης. Και είναι άδικο να μας χρεώνουν τέτοιο λάθος.

Υιοθετήσαμε  τη γραμμή της συνεργασίας με τον Ανδρουλάκη σε περίπτωση που τα αποτελέσματα θα τους επέτρεπαν μετεκλογική συνεργασία. Μπορεί κανείς εύκολα να  διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Σε καμιά περίπτωση ,όμως,  δε  διανοηθήκαμε να αποκρύψουμε τα «Μαύρα Μαντάτα» ,για να μην κάνουμε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε χρέος  και τη δημοσκόπηση, που μας κατηγορούν πως υπήρξε   εχθρική και ζημιογόνα  στην Κουμουνδούρου,   να δημοσιεύσουμε και πάντα, ακόμα  και μετά τις εκλογές, να υποστηρίζουμε   (και  ΣΗΜΕΡΑ),  πως η  μίσανδρη τακτική   που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ταύτισή του με το φασιστικό μόρφωμα ΜΕ ΤΟΟ , ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

Κι ας λένε ό,τι θέλουνε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.  Εμείς το λίχνο δεν τον βάλαμε ποτέ  κάτω από το τραπέζι.  Αλλά, ψηλά στο ταβάνι, να φωτίζει όλο το σπίτι. Να προσφύγουμε σε αναλήθειες ή   να αποκρύψουμε στοιχεία ,για  να  κάνουμε χάρη στου ΣΥΡΙΖΑ  ούτε να περνάει από το νου τους.

Ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα, αφού δεν μας άκουσε στην άνεση χρόνου που είχε ,  καλούμε  τον Αλέξη Τσίπρα  να βγει  εσπευσμένα και ευθαρσώς να παραδεχτεί το  τεράστιο αυτό λάθος του κόμματος, στην άκριτη υιοθέτηση  του έμφυλου ρατσισμού του μορφώματος  ΜΕ ΤΟΟ ,αλλά  και των δικών του Μαινάδων,  μέσα στο κόμμα. Ας τους τραβήξει ,επί τέλους, το αυτί και μάλιστα δυνατά.

Αυτές  χαντάκωσαν το κόμμα. Με την τύφλα και το παραλήρημά τους κάθε φορά. ΄Οχι εμείς που του επισημάναμε την πραγματικότητα.  Με μαθηματική ακρίβεια όδευε στον γκρεμό, αφού κυνήγησε χιλιάδες ψηφοφόρους  που τους αρνήθηκε το δικαίωμα της συνεπιμέλειας ή ανήγαγε σε ..εφετμές  τις μπαγιάτικες  σεξιστικές  καταγγελίες  άρρωστων για δημοσιότητα σελέμπριτι.΄Εστρεψαν εναντίον του Αλέξη Τσίπρα έναν ολόκληρο αντρικό πληθυσμό.  Πραγματικά θεόσταλτο  δώρο στο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διέπραξαν έγκλημα. Και αντί να ζητήσουν άφεση, να μην επαναλάβουν την αφροσύνη τους,  ακόμα και τώρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, συνεχίζουν να πλέουν σε φουρτουνιασμένο  πέλαγος,  χωρίς τιμόνι και μπούσουλα. Βέβαιη  η συντριβή!

Να ξαναφρεσκάρουμε  τη μνήμη τους στην Κουμουνδούρου με τις αναλύσεις μας παλιότερα, που λάβαιναν ανελλιπώς και σε εύθετο  τότε χρόνο.΄Οταν μπορούσαν  να διορθώσουν  την πορεία του πλοίου και  δεν το έκαναν. ΄Αξιος ο μισθός τους!

 

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , Ο ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ (*)

18 Νοέμβρη 2022

Το μεγαλύτερο (ανάμεσα σε  πολλά άλλα) πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα, όπως επανειλημμένα γράφουμε , είναι η έλλειψη ικανών συμβούλων ΄Η, καλύτερα, η παρουσία  δίπλα του ανθρώπων  που τον σπρώχνουν στο γκρεμό.  ΄Οπως για παράδειγμα ο μακαρίτης  Ηλίας Νικολακόπουλος,  ο…άλλα αντί άλλων, συμβουλάτορας της  Κουμουνδούρου.  Φίλος του Τράγκα και του Χατζηνικολάου,  αλλά παράλληλα,  κατά δήλωσή του…  αριστερός  και σύμβουλος  του Τσίπρα! ΄ Ενας από εκείνους που με τις… σοφές  συμβουλές του,  οδήγησε   το  γόνο της διεφθαρμένης  φαμίλιας  Μητσοτάκη  στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Επομένως, καθαρά και ξάστερα: ΄Η, τέτοιοι σύμβουλοι, είναι εντελώς «αδιάβαστοι» ή, εκτός τόπου  και χρόνου ή  ανεπαρκούς αγχίνοιας (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο).

Αλλά, καλά τούτοι.  Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, με ισχυρή πολιτική  υποδομή πια, μετά τις «παιδικές, ιδεολογικές αρρώστιες»  που πέρασε,  με δυνατό  αριστερό εξοπλισμό  και  καλές  εξετάσεις ως πρωθυπουργός,   δεν αντιλαμβάνεται τα τεκταινόμενα;    Δεν ασφυκτιά  από τη βαριά,  περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα;

Πώς διολισθαίνει   εδώ και καιρό  στον γκρεμό; Γιατί   πέφτει σε σοβαρές  παγίδες; ΄Οπως  η πλέον επικίνδυνη αυτή την ώρα για το κόμμα του.   ΄Ετοιμη να  καταπιεί  ένα  αριστερό  κίνημα, που αν και δυνατό και υπέρτερο  σε πολιτική εκπροσώπηση στην Ελλάδα,  δυστυχώς έχει καταδικαστεί σε ουραγό,  λόγω αιτιών, που  δε δικαιολογούνται  σε καμιά περίπτωση.

Η αμείλικτη  ΝΕΑ πραγματικότητα είναι τούτη. Καιρό τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  μολύνει επικίνδυνα  τον πολιτικό –ιδεολογικό του ιστό, εξαιτίας  ενός πρωτοφανούς, απερίσκεπτου και ανεξήγητου  ρατσιστικού μισανδρισμού.   Πρωτοστατεί στη φασιστική ,έμφυλη  αντιπαράθεση  που τον οδηγούν κάποιες «Μαινάδες»  μέσα στο κόμμα ή το  ελληνικό,  ακροδεξιό μόρφωμα ΜΕ ΤΟΟ.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε εδώ και καιρό , πόλεμο κατά του αντρικού φύλου!  ΄Οχι κατά της πατριαρχίας  της φαλλοκρατίας  και της διαστροφικής συμπεριφοράς κάποιων «τεράτων¨, αλλά συλλήβδην κατά του αρσενικού  φύλου. Σαν να είναι ο άντρας η αιτία όλων των δεινών και όχι και τούτος θύμα,  όπως ακριβώς το αναλύει, έστω και με τις υπερβολές του σε κάποια σημεία του,  ο Γάλλος διανοούμενος  Πασκάλ Μπρυκνέρ στο νέο του βιβλίο «Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος»,

 

Στην τελευταία  μας  δημοσκόπηση, πριν λίγους μήνες, εντελώς  απρόσμενα, οι συνεργάτες μας έγιναν  μάρτυρες μια στατιστικής πραγματικότητας που ομολογούμε,  την υποψιαζόμαστε μεν, αλλά  δεν την είχε κανείς πάρει στα σοβαρά. Και η  αλήθεια που βγήκε στατιστικά είναι τούτη:     Η ΜΕΓΑΛΗ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ !

΄ Ηταν πραγματικά μια έκπληξη και την  ανακοινώσαμε την ίδια στιγμή τότε, μαζί με τα αποτελέσματα   της δημοσκόπησης. Είχαμε, μάλιστα,  εξαγγείλει μια νέα έρευνα με αντικείμενο αυτή τη διαπίστωση.    Μια δημοσκόπηση που εδώ και δυο σχεδόν εβδομάδες, έχει ξεκινήσει, πάλι  πανελλαδικά και το  δείγμα φιλοδοξούμε να φτάσει τα  2.000 άτομα. (Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερες  λεπτομέρειες).

΄Εχουμε, λοιπόν,  εδώ και καιρό, ένα  ΣΥΡΙΖΑ που έχει  κηρύξει   πραγματικό πόλεμο,  όχι κατά της ελάχιστης εκείνης μερίδας  αντρών, που συμπεριφέρονται  με βιαιότητα κατά γυναικών (ίδια, ασφαλώς συμπεριφορά τέτοια  άρρωστα άτομα, θα επιδεικνύουν  στη ζωή τους και σε άντρες), αλλά στον αντρικό πληθυσμό γενικά,  ως φύλο ,ως «ράτσα» και «γένος» πλέον.  Ο καλύτερος, ως γνωστόν, τρόπος  απαλλαγής του ενόχου και απόσεισης της ατομικής ευθύνης, η οποία συλλογικά πλέον μετατίθεται στο «είδος», τη «ράτσα»   που δεν μπορεί, και να θέλει, να πράξει διαφορετικά, εξ αιτίας του ατταβιστικού φορτίου που κουβαλάει από τη φυσική του κατασκευή. (Ίδια, ακριβώς, ερμηνεία για όλες τις ρατσιστικές ,ειδικά τις ναζιστικές  συμπεριφορές. )

Σε αυτό, λοιπόν  τον έμφυλο πόλεμο-ρατσισμό,  αυτή την αλλόκοτη  εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Φύσης,  ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ  ο ΣΥΡΙΖΑ.   Σε αντίθεση με τη Ν.Δ που σε ανάλογες περιπτώσεις ,όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά βιαιότητας,  τηρεί τις λογικές  αποστάσεις, επιμερίζει προσωπικές ευθύνες σε άτομα και όχι σε σύνολα ,αλλά κι αποφεύγει  χτυπήματα «κάτω από τη μέση» ,όπως  ακριβώς δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα το γκεμπελικό επιτελείο της παράταξης, αλλά και σημαντικά στελέχη του  κόμματος του Αλέξη Τσίπρα,  φαντάζονται πως  κάνουν  αντιπολίτευση με  υστερικές  εμμονές    σε παιδοβιασμούς,  βιασμούς και  γυναικοκτονίες. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΘΥΤΕΣ ΑΝΤΡΕΣ!  Και μάλιστα, αν είναι και στελέχη της Δεξιάς, η υστερία λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά αλλόκοτου   παραληρήματος.

Μέχρι και ειδικό  άρθρο συνέστησαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει   με αναφορά   (συνηθισμένη  στη γαμική  παράδοση και όχι μόνο την ελληνική)  στην εκπόρνευση   μιας 12χρονης  από τον Κολωνό. Όμως, χρόνια τώρα δεν είδαν , δεν άκουσαν στο ΣΥΡΙΖΑ  για τα  τσιγγανάκια που τα παζαρεύουν οι οικογένειες από τα 6 τους και στα 12 είναι  ήδη γονείς!   Εδώ η πορνεία  καθίσταται  νόμιμη δια του (αφύσικου) γάμου και τέτοια  εκπόρνευση και αγοραπωλησία , κατανοητή , λόγω φτώχειας!

Αλλά  και σε άλλα, ακρούντως   ευαίσθητα κοινωνικά  ζητήματα, όπως αυτό της συνεπιμέλειας των παιδιών  στα διαζύγια,  ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε σε ένα πραγματικά φασιστικό-ρατσιστικό-απάνθρωπο έγκλημα,  αρνούμενος     τη   φυσική  συνεπιμέλεια  , φτύνοντας στην κυριολεξία στα  αναφαίρετα ,ως φυσικά,  δικαιώματα και μάλιστα  του ΝΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ , ο οποίος ,πλην των άλλων , ελάχιστη σχέση  έχει πια  με τον παλιό «πάτερ φαμίλια».  Το …αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ “εκχωρεί”  πραξικοπηματικά την ανατροφή του  παιδιού  στη μάνα. Και  καταδικάζει τον πατέρα-γονιό σε  φορέα  “επιχορηγίας” , με αντάλλαγμα τις εβδομαδιαίες,  ολιγόωρες συναντήσεις με το παιδί του,   που μπορεί κι αυτές  να τις στερηθεί,  αν δεν υπάρξει καλός “κουβαλητής” στο νέο νοικοκυριό  που άνοιξε η πρώην του!

Αν ήμουν  Συριζαίος, αλλά και πατέρας μικρού παιδιού,  μετά από μια τέτοια  ανήκουστη συμπεριφορά  από  το κόμμα μου  στα γονικά δικαιώματά μου , «θα είχα τινάξει τη σκόνη από τα παπούτσια  μου» και … θα την έκανα. Όχι ψήφο, ούτε πέρασμα απ ΄έξω από την Κουμουνδούρου και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ,  θα έκανα.

Μισούν τον άντρα.  ΄Οχι μόνο οι «Μαινάδες» του ΣΥΡΙΖΑ .  Συνυπογράφουν αυτή  την υστερία, κορυφαία στελέχη του κόμματος. Μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας,  που ακολουθεί, αν δεν το συναισθάνεται,  αφύσικη, ρατσιστική και φασιστική πορεία.  ΄Εχει προχωρήσει σε ένα  απίστευτο, αλλά πραγματικό και ορατό δια γυμνού οφθαλμού, σε μας τουλάχιστον ,  χαρακίρι!

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  έπιασε την μπάλα στον αέρα. Μια παράταξη  παραδοσιακά υπέρ  της πατριαρχίας και  της φαλλοκρατίας, «έβαλε νερό στο κρασί» της και χωρίς κραυγές, κορώνες, μισανδρία   και έμφυλο ρατσισμό, κράτησε τις φυσικές και λογικές  αποστάσεις .  Και κέρδισε, έστω και αν δεχτούμε  ως  δημαγωγικά τέτοια τερτίπια, μεγάλη μερίδα   αντρών ψηφοφόρων.

Μια απόδειξη είναι και  η πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηθοποιό  Βάνα Μπάρμπα,  που δημόσια έχει πάρει θέση κατά των  υπερβολών  και των  συλλήβδην επιθέσεων  κατά του αντρικού φύλου  του μορφώματος του ΜΕ ΤΟΟ .   Δεν αποκλείεται ,μάλιστα, να την   ετοιμάζει και  για υπουργό πολιτισμού, αν καταφέρει ο γιος του Κων.Μητσοτάκη  με όλα αυτά τα τετρτίπια,  να πάρει πάλι  τις εκλογές.

Η Βάνα Μπάρμα (**),  ώριμη  πλέον ηλικιακά,  “ιέρεια”  επί συναπτά έτη της βιομηχανίας θεάματος και του σεξισμού, χορτασμένη όμως  σεξουαλικά και χωρίς νευρωτικές στερήσεις, κράτησε  έξυπνα,  φρόνιμες   αποστάσεις από  το  Μπεκατωρισμό-Παπαχαραλαμπισμό.    Και σήμερα ασφαλώς,  εξαργυρώνει αυτό το γραμμάτιο.

Στις ιστορικές μας κρίσεις, είμαστε και το γνωρίζουμε, εξαιρετικά  αυστηροί  με τις  κυβερνητικές επιλογές, αλλά και το χαρακτήρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Του   αναγνωρίζουμε, όμως, στο συγκεκριμένο ζήτημα  πως αντελήφθη  τα  σημεία των καιρών, έπιασε  την ευκαιρία από τα μαλλιά και κατάφερε ΑΚΟΠΑ, να κερδίσει, έστω και ευκαιριακά, ανδρικούς  ψήφους, που παραδοσιακά ανήκαν σε άλλους κομματικούς χώρους , έξω από το δικό του.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ.  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΝΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ,  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ,  ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΑ…ΠΕΝΑΛΤΙ.  Ο ΕΜΦΥΛΟΣ ΡΑΤΣΙΜΟΣ  ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ  Ο  ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ.

 

Υ.Γ  ΑΣ  ΔΩΡΙΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ  “ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ”.   ΑΛΛΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ… ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ, ΜΕ…ΚΑΤΑΛΟΓΟ!   ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΙ “ΜΑΙΝΑΔΕΣ” ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΤΩ ΚΡΑΝΙΩ ΣΕ Ο ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΓΙΗ  ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΑΝΔΡΙΣΜΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΩΝ.

 

(*) Πασκάλ Μπρυκνέρ: Πώς κατέληξε ο «λευκός» άνδρας ο αποδιοπομπαίος τράγος της εποχής μας

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο Προεδρικό: Η εκπληκτική ...

Ο διάσημος Γάλλος διανοητής Πασκάλ Μπρυκνέρ στο νέο του βιβλίο «Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, εξηγεί πώς η νέα Αριστερά, έχοντας μετατοπίσει το κέντρο βάρους της από την πάλη των τάξεων στην πολιτική ταυτοτήτων, μετατρέπει ρατσιστικά τον λευκό ετεροφυλόφιλο άνδρα σε ένοχο για τα πάντα, οδηγώντας λαϊκιστικά τον δυτικό πολιτισμό σε ένα πολύ επικίνδυνο δρόμο.

***

ΕΜΦΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΜΦΟΤΕΡΙΖΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ.

Στην πρόσφατη   δημοσκόπησή μας,  υπήρχε ένα στοιχείο που δεν κατατέθηκε ,επειδή δεν είχε εξ αρχής προσδιοριστεί ανάλογη διερεύνηση του θέματος.  Δεν είχε πάει το μυαλό μας στην  ανάγκη  τέτοιας διαπίστωσης .  Κι αυτός ήταν ο λόγος που ούτε παρουσιάστηκε ούτε αναλύθηκε, όπως έγιναν με τα άλλα ζητήματα της πανελλαδικής μας έρευνας, Σεπτέμβρη-Οκτώβρη 2022.

Η παρατηρητικότητα όμως δύο συνεργατών μας από εκείνους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση , μας άνοιξε όχι μόνο τα μάτια, αλλά και νέο πεδίο έρευνας που    θα επιχειρήσουμε και μάλιστα με ένα από τα βασικά της ζητούμενα   την   επιβεβαίωση ή όχι της συγκεκριμένης διαπίστωσης.  Δεν  εξαγγέλλουμε πως θα γίνει   σύντομα,  επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα, αλλά  και δε θέλουμε να δημοσιεύουμε δημοσκοπήσεις, κάθε τρεις και μία,  όπως κάνουν οι γνωστοί απατεώνες με  τις “πέτσινες” ,που πετάνε  από μια, μπορεί και δύο , στημένες δημοσκοπήσεις , κάθε εβδομάδα. “Χρυσή” έκανε ο Μητσοτάκης αυτή την μπίζνα των ΦαναροΠαναγοπολοΓεράκηδων. Και τούτοι  οσμίστηκαν από την αρχή το μέγα φαγοπότι και  δε διστάζουν να ξεβρακώνονται  ανελλιπώς σαν μαϊμούδες. (“Είναι πολλά τα λεφτά,παίδες” , μεγαλη η μπάζα από τέτοιες βιομηχανίες ψεύδους και απάτης).

Θα  πραγματοποιήσουμε, όμως, εν καιρώ τη δική μας δημοσκόπηση. Το υποσχόμαστε. Μέχρι τότε θα το «προσέχουμε» το θέμα . Θα το διερευνήσουμε εκτενέστερα  «εκ των ενόντων».

Η διαπίστωση,  λοιπόν των συνεργατών μας,  ήταν τούτη: Αν και το  «δημοσκοπικό δείγμα” των 3.000 ατόμων  ήταν μοιρασμένο ανάμεσα και στα δύο φύλα (ίσος αριθμός αντρών και γυναικών) , α.  εκείνοι που  δήλωσαν πως θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία και όχι ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΑΝΤΡΕΣ! Καταπληκτικά μεγάλος αριθμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε  ψήφους στις νεότερες ηλικίες και στις γυναίκες. β. ΄Αντρες επίσης, παρά γυναίκες ήταν οι περισσότεροι από εκείνους που δήλωσαν πως απέχουν από τις εκλογές  ως πολιτική στάση  διαμαρτυρίας.

Το συζητήσαμε επανειλημμένα το ζήτημα και όχι μόνο με τους δημοσκόπους  μας. Κυρίως με μια  άτυπη    “ομάδα σοφών”  που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία  χρόνια   και των  οποίων τη γνώμη ζητάμε πολλές φορές. Πάντα τους συμβουλευόμαστε, κυρίως σε κρίσιμα ζητήματα.

Και να καταθέσουμε εδώ με την ευκαιρία τούτο.  Είναι καταπληκτικό πως   σε  σοβαρά θέματα , οι απαντήσεις των ανθρώπων μας  είναι σχεδόν ίδιες.  Συμφωνούν, έχουν   κοντινές   απόψεις και πολλές φορές ταυτόσημες  πάνω σε τέτοια  “ειδικά”  ζητήματα. Αναφερθήκαμε κι άλλες  φορές  σε αυτή την «ομάδα των σοφών», όχι μόνο των δικών μας “συμβούλων”. Επισημαίνουμε εδώ συχνά και χρόνια   την ανάγκη  σύστασης μιας  επίσημης, παγκόσμιας  τέτοιας  διευρυμένης ομάδας ,  που θα προετοιμάσει τη νέα “διακυβέρνηση” των κοινωνιών με τα φυσικά χαρακτηριστικά τους.

Τί συμβαίνει, λοιπόν; Γιατί οι άντρες από τη μια παρουσιάζονται με συντηρητικές , κομματικές προτιμήσεις και φτάνουν να ψηφίζουν Κυριάκο Μητσοτάκη  κι  από την άλλη, πάλι άντρες, είναι οι περισσότεροι φορείς της ΑΠΟΧΗΣ και επομένως  προοδευτικά μυαλά και  πολιτικά «ψαγμένοι»; Να επισημάνουμε επίσης μια   άλλη  διαπίστωση   συναρτώμενη  στη  ίδια παρατήρηση των δυο συνεργατών μας  και  τούτη.  Οι περισσότεροι από τους άντρες που απέχουν από τις εκλογές, αν ήταν να  επιλέξουν ανάμεσα  τον Αλέξη Τσίπρα και  τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαλέγουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ!

Περίεργα, ανεξήγητα ,»κουφά» όλα τούτα;  Με τον  ιστορικό φακό, που φωτίζει όλες τις απόψεις μας, αλλά και με δυνατό μπούσουλα τις διαβεβαιώσεις από σύγχρονα  “καθαρά μυαλά”, με αφορμή σήμερα  τη δημοσκοπική  παραπάνω παρατήρηση, θα επαναλάβουμε όσα συμπεράσματα  χρόνια τώρα καταθέτουμε  σε αυτό τον ιστότοπο για   τον έμφυλο πόλεμο, που στις ημέρες μας έχει ξεσπάσει  άγριος.

Βάνα Μπάρμπα για Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Τον ευχαριστώ πολύ που με άκουσε.Γι’ αυτό θα ψηφίσω Κυριάκο Μητσοτάκη”,

 

«Ευχαριστώ πολύ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που με άκουσε, μου πρότεινε και βρήκαμε λύσεις, για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας… Δε μασάει ο πρωθυπουργός».

mparmpa_mitsotakis82