Κεραμέως. Να μη βάλει η καημένη και τούτη  11   …κεραμίδια στο κεφάλι της;

1. “Με ηχητικό της συνέντευξης Γαβρά απαντά το Documento στις διευκρινίσεις του σκηνοθέτη για Τσίπρα

Διαβάστε τη δήλωση-απάντηση του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη στα όσα είπε σήμερα ο μεγάλος σκηνοθέτης”

“Επειδή υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα και δηλώσεις για το τι είπε ο μεγάλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στη συνέντευξή του στο Documento που κυκλοφόρησε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, το documentonews.gr παραθέτει το σχετικό ηχητικό απόσπασμα με τα ακριβή λεγόμενα του μεγάλου σκηνοθέτη.

 Κώστας Γαβράς: «Η μόνη ελπίδα για να αλλάξουν τα πράγματα είναι να ξαναβγεί ο Τσίπρας»

Στην ερώτηση: «Να σας ρωτήσω να μου κάνετε έτσι μία μικρή κριτική για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ξαναβγεί; Ένα σχόλιο θα ήθελα».

Η απάντηση του Κώστα Γαβρά ήταν: «Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω, σήμερα η μόνη λύση στην Ελλάδα για να αλλάξουν ίσως τα πράγματα και λοιπόν είναι ο Τσίπρας. Δεν έχετε άλλον. Έχετε κάποιον άλλον; Βλέπετε κάποιον άλλον; Δεν βλέπω κανέναν άλλον».

Ακούστε τα ακριβή λόγια του μεγάλου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά:

Ακολουθεί η δήλωση του δημοσιογράφου του Documento, Αντώνη Μποσκοΐτη:

«Με όλο μου το σεβασμό στον κύριο Κώστα Γαβρά, όπως και με όλο μου το σεβασμό στους κυρίους Βαρουφάκη και Τσίπρα, μαθαίνω ότι ο κ. Γαβράς ένιωσε την ανάγκη να κάνει διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με τη συνέντευξη που μου παραχώρησε στα Χανιά για την εφημερίδα Documento και για το free press FAQ. Καλώς έπραξε αν θεωρεί πως ενδεχομένως δεν τα είπε όπως θα ήθελε. Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να τον παρερμήνευσα. Για του λόγου το αληθές, λοιπόν, παραθέτω το ηχητικό απόσπασμα από την, προ ημερών, δημόσια συζήτηση μας. Άλλωστε παρεμφερείς δηλώσεις ο κ. Γαβράς έκανε και στη συνάδελφό Αλεξάνδρα Χρηστακάκη για το ραδιόφωνο που δημοσιεύθηκαν στην ΑΥΓΗ της περασμένης Κυριακής. Αντώνης Μποσκοΐτης».

***

Τον Γαβρά τον έχουμε κρίνει εδώ και καιρό ιστορικά, ως παρτάκια, χρησιμοθήρα και …θεομπαίχτη.  (Παίζει εν ου παικτοίς).

Σήμερα, αποδεικύεται για άλλη μια φορά  τί παλιοχαρακτήρας είναι.   Δεν είχαμε καμιά περί τούτου αμφιβολία.

Μια  από τις αναφορές μας παρακάτω με αφορμή τους διθυράμβους τότε του σκηνοθέτη  για τον  Yánis Varoufákis   που έδινε ρεσιτάλ υπεροψίας, αυτοθαυμασμού και ανοησίας  στην Εσπερία.

“ADULTS IN THE ROOM”

Κώστας Γαβράς: Εμπιστευτήκαμε την Αριστερά σε άνδρες που απέτυχαν -Πρεμιέρα στη Βενετία για το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο»

***

Ενώ  ελόγου του,ο …μέγας Γαβράς,παραμένει ακραιφνής αριστερός  με…δεξιά τσέπη.

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από αμετροεπής  και καιροσκόπος ο Κώστας Γαβράς. Ας τους ρίξουμε μια  συντονισμένη “σβουριχτή σφαλιάρα”. Ουδείς σοβαρός και αξιοπρεπής να δει το σκουπίδι που ετοίμασε με πρωταγωνιστή ένα υπερφίαλο, ψωνισμένο οικονομολόγο.

2.  Κεραμέως. Να μη  βάλει η καημένη και τούτη  11   …κεραμίδια στο κεφάλι της;

 

Tσίπρας: “11 ακίνητα έχει η κυρία Κεραμεως. Εντάξει, ξέχασε σε κάποιο να πληρώσει τα κοινόχρηστα της
«11 ακίνητα έχει η κυρία Κεραμεως. Εντάξει, ξέχασε σε κάποιο να πληρώσει τα κοινόχρηστα της. Εμείς που έχουμε ένα, έχουμε τον διαχειριστή να μας τραβάει από το μανίκι. Όταν έχεις τόσα πολλά που να θυμηθείς πληρώσεις», είπε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5» και σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατίας, το οποίο ανέφερε πως η κυρία Κεραμέως χρωστάει ποσό των 3.470,86 ευρώ για κοινόχρηστα”.

***

Σίγουρα,  το απολύτως κατακριτέο δεν είναι γιατί η  υπουργός δεν πλήρωσε τα κοινόχρηστα,  έστω και τριάμισι   ολόκληρα χιλιάρικα, ακόμα  κι αν κέρδισε τις αγωγές πως δε χρωστάει. Αν αυτό ήταν το πρόβλημα, τότε άλλες γλώσσες λαλούμε με τους κατηγόρους Κεραμέως.
Θα μου πεις, τα μυαλά όλων δεν παίρνουν τις ίδιες και προς την αυτή κατεύθυνση στροφές. Και δε μιλάμε εδώ για εξυπνάδα. Αλλά , πώς το μυαλό (άρα και η συνείδηση) του καθενός διαχειρίζεται πολιτικά, φιλοσοφικά, ανθρωποκεντρικά την πρόκληση ,ένας περαστικός  από τούτο το…μάταιο  κόσμο  και μάλιστα υπουργός παιδείας , να  συσσωρεύει  πλούτο, τρελά λεφτά.        Εν προκειμένω 11 ολόκληρα ακίνητα!. ΄Ασε,  τα…εν οίκω μη εν δήμω!
Και δε ρωτάμε πού τα βρήκε. Ξέρουμε.  Η Ιστορία διδάσκει πως όλοι οι έχοντες και κατέχοντες, τηρούν  μια και μοναδική ,ύψιστη  αρχή. «Δούλεψε να φας και κλέψε να χεις».  Εμείς που δεν κλέψαμε, δεν έχoυμε. Και δεν είμαστε ούτε βλάκες, ούτε ακατάδεκτοι στην υγιή πρόκληση του Vivere pericolosamente.

Απλά, λέμε όχι στην απάτη,τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Και είναι τιμή και καμάρι μας. Εκτός των άλλων , γιατί μπορούμε να τα χώνουμε σε κάθε Κεραμέως,  και Κούλη, αλλά και σε κάθε Παπαδημούλη με τα 32 ακίνητα τούτος.

Τα λέμε καλά…σύντροφε,Συριζαίε;  “Η γυναίκα του Καίσαρα (πόσο μάλλον ο ίδιος ο Καίσαρα) οφείλει να είναι και να δείχνει έντιμη”.