“Κ.ΑΝ.Ε” (Κ.ΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝ.ΤΙΣΤΑΣΗ Ε.ΝΗΛΙΚΩΝ). ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ , ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

1.” ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ: 94 ετών σήμερα. Αντιδρά  σε όσους την κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες γιατί έτσι για πρώτη φορά βιώνει περιορισμούς με βάση την ηλικία της”.

2. Ρουμανία.

Από σήμερα, αλλάζουν τα δεδομένα για την κυκλοφορία των πολιτών, άνω των 65 ετών. Όπως ανακοίνωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος, άτομα άνω των 65 ετών θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ. και το βράδυ, από τις 19:00 έως τις 22:00. Τα άτομα αυτών των ηλικιών, θα μπορούν να βγαίνουν δύο φορές την ημέρα, είτε για ψώνια είτε για περιπάτους σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

***

Εκείνο που  προέκυψε απροσδόκητα από την εξάπλωση της απάτης του κορονοϊού, αν και υπήρχε πάντα ως υφέρπων φασισμός, είναι η ρατσιστική διάκριση των ανθρώπων σε ανήλικους, ενήλικες και… ηλικιωμένους.  Είχαμε ως τώρα διακρίσεις,  Μαύρος-΄Ασπρος,   Βόρειος-Νότιος, Γυναίκα, ΄Αντρας,  Μπαλαμπός -Γύφτος, Κοντός -Ψηλός ,΄Ομορφος- ΄Ασχημος, Σακάτης- Αρτιμελής . Σήμερα πια, με αφορμή την πανδημία της απάτης (δεν πρόκειται για πανδημία  ιού,όπως  τεχνηέντως   διαδίδουν), έχουμε  την απροκάλυπτη ρατσιστική  επίθεση εναντίον μεγαλύτερων ηλικιακών  ομάδων   από εκείνους  (νεότεροι), οι οποίοι κατευθύνουν τις συγκεκριμένες επιθέσεις . Κέντρα,κυρίως εξουσιών,  απ΄όπου    εκπορεύονται οι ηλικιακές,  ρατσιστικές αυτές διακρίσεις.

΄Οπως πάντα,ο Τύπος , η βιομηχανία  παραπληροφόρησης, πρωτοστατούσε   σε αυτά τα πογκρόμ.   Ειδικά πρόσφατα  με την ιστορία του κορονοϊού , έδωσε ρεσιτάλ απαξίωσης των  μεγάλων ηλικιών. (Αν δείτε στα   ρεπορτάζ τους γενικώς  , δεν αναφέρεται   πια το  όνομα ή άλλη ιδιότητα  του  “ο περί ου ο λόγος” , αλλά μόνο ο ηλικιακός  προσδιορισμός του  πχ. ο 87χρονος ή ο ηλικιωμένος κ.λπ).

Σήμερα,   με  τις καθημερινές, επαναλαμβανόμενες, ως πλύση εγκεφάλου, αναφορές  σε …ηλικιωμένους , γέροντες, παππούδες,  γιαγιάδες,  με  υπολανθάνουσα την απαξίωση, λόγω ηλικίας,  είναι φανερό, πως προσχηματικά μιλούν για  θύματα του ιού και εκφράζουν την συμπάθειά τους,τάχα. Στην ουσία, έχουν περάσει στον κόσμο   την πίστη  πως οι” γέροι” είναι στην πραγματικότητα   οι υπεύθυνοι για τη μετάδοσή του ιού!

Δύο κόσμους έχτισε όλο αυτό τον καιρό με την απάτη του ιού ο διεθνής τύπος. Των ενηλίκων και των ηλικιωμένων. Οι πρώτοι είναι η πραγματική κοινωνία, η ζώσα και ενεργούσα. Η  ζωή ανήκει σε αυτούς.  Η δεύτερη οι παρίες, οι άχρηστοι,  οι υποψήφιοι για  “Καιάδα”, μια και, πέρα από τις συντάξεις που ξεκοκαλίζουν ,μας μεταδίδουν ιούς, μας ταλαιπωρούν με τις συχνές  αρρώστιες τους, με τις αργές κινήσεις τους, με την ασχήμια τους.

Ακόμα και στις πιο άγριες στιγμές ,τις βάρβαρες της ιστορίας, όπως αυτή του Ναζισμού, μπορεί ο ρατσισμός να αφορούσε  ομάδες, μειονότητες, ράτσες, φυλές, πάντως ηλικίες ποτέ. Αντίθετα, Τύπος και κυβερνήσεις σήμερα, φαίνονται να αντιμάχονται ,έστω προσχηματικά, αυτές τις παλιές ρατσιστικές παθογένειες, αλλά δε δίστασαν να επιβάλουν,  με πρόσχημα τον κορονοϊό  (νοιαζόμαστε τάχα  για την υγεία και τη ζωή των…ηλικιωμένων μας), μια νέα ρατσιστική  αντίληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση των ομάδων που βρίσκονται σε μεγάλες ηλικίες. Είναι ολοφάνερο.

Ο κορονοϊος έχει καταγραφεί στην ιστορία, πέρα από απάτη και “μούφα” ολκής,  ως ο καλύτερος πυλώνας όπου απρόσμενα  εύκολα στηρίχτηκε η τεράστια δύναμη των εξουσιών ,η  αποχαύνωση των μαζών και  η καταπάτηση βασικών ατομικών δικαιωμάτων . Και επιπλέον, νέο τούτο,   η επισήμανση και ο συνεχής προπαγανδισμός  της αχρηστίας  και της επικινδυνότητας ,κι  ως εκ τούτων η παντελής απαξίωση, των  μεγαλύτερων ηλικιών.  Εκείνες, ακριβώς,  που μόλις  λίγο πριν,   παράδωσαν τη σκυτάλη των ποικίλων δραστηριοτήτων τους  στους σημερινούς  θύτες και υβριστές  τους.

“Σημεία των καιρών”!  Αναβίωση  ναζιστικών στερεότυπων  σε νέα μορφή, και αγριότητα. Αυτής της εξόντωσης ,της  περιθωριοποίησης ,της σωματικής και ψυχολογικής  εξόντωσης  του μισού και παραπάνω πληθυσμού της γης.  Όσοι δεν είναι πια παραγωγικοί.  Και  ως εκ τούτου, είναι ή πρέπει να είναι αναλώσιμοι.

Η σύνταξη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι άλλες παροχές , με  πρόστυχη και αποτελεσματική προπαγάνδα, ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ  αφήνουν να εμπεδωθεί, χωρίς αντίλογο πως είναι λεφτά τα οποία κόβονται από τους νέους, για να δοθούν σε άχρηστες πλέον κοινωνικές ομάδες. Δεν είναι επομένως  περίεργο, αν ρωτήσεις  σήμερα έναν 18χρονο να μη γνωρίζει  πως ο παππούς του εισπράττει την πενιχρή σύνταξη,που αντισυνταγματικά του την πετσόκοψαν , όχι από τον κρατικό κορβανά, αλλά αυτά είναι  χρήματα δικά του από “αποταμιεύσεις”- κρατήσεις  40 χρόνων δουλειάς,

΄Ηρθε ή ώρα της αντίστασης και της επίθεσης.  Χρόνια υπέβοσκε αυτός ο ναζισμός. Εξοντώθηκαν  γενιές γενεών, μεγαλύτερων ηλικιών με δεκάδες τρόπους.  Σήμερα, κορυφώνεται η επέλαση του ηλικιακού  ρατσισμού.

Σύντομα,  θα είμαστε κι εμείς γέροντες.  Αν ΤΩΡΑ δεν προστατεύσουμε τους πατεράδες και τους παππούδες μας ( στην ουσία τους εαυτούς μας) ,αύριο,  όπως εύκολα  μας μάντρωσαν οι εξουσίες σήμερα , το ίδιο εύκολα, θα μαντρώσουν  με διάφορα προσχήματα  τις “προβληματικές”  ηλικίες, στις οποίες δε θα απαγορεύουν απλώς  την κυκλοφορία,  αν είναι από 65 και πάνω, όπως τόλμησε  ο ΝεοΝαζί παραπάνω πρόεδρος  Κλάους Γιοχάνις , αλλά, δια νόμου, θα οφείλουν να  προσέχονται …οικειοθελώς από αυτοθυσία, για να  μπαίνουν στους  “φούρνους αποτέφρωσης” ,είτε γα να σωθούν  από ιούς και  αρρώστιες οι νεότεροι, είτε για τη στήριξη της οικονομίας (της Αγοράς πάντα).Ακόμα και για… πλάκα και στοιχήματα. Ο Ρουμάνος  “άνοιξε τον ασκό το Αιόλου”. Συμπτωματικά (!) είναι ακροδεξιός και Γερμανολάγνος.

 

Είναι ώρα για ένα παγκόσμιο  κίνημα εναντίον του  φασισμού της “ταυτότητας”. Του πογκρόμ ενάντια σε όποιον είχε την…ατυχία  να γεράσει.  Η φύση ορίζει: ΄Οπως οι  άνθρωποι  δεν ξεχωρίζουν με βάση το χρώμα ,τη φυλή ,το φύλο,  δε διακρίνονται και σε αναλώσιμο “κιμά”,  λόγω ηλικίας.

Οφείλουμε οι ακτιβιστές να προσέξουμε, ίσως περισσότερο απ΄όλα τα άλλα, αυτήν ακριβώς τη νέα φασιστική, ηλικιακή πανδημία με θύματα το μισό πληθυσμό της γης, ΄Ηδη, οδήγησε με πρόσχημα τον κορονοϊό,  τις κοινωνίες σε κραυγαλέες διαφοροποιήσεις, στρατόπεδα, εχθρότητες,φοβίες  και απαξιωτικές συμπεριφορές.

Είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα δούμε να γεννιέται μια   δυναμική αντίστασης  από  τα “άλογα” που δεν έχουν καμιά διάθεση να πεθάνουν, όταν γεράσουν  ή επειδή  γέρασαν!   Και σε αυτό το κίνημα ,μεγαλύτερο μερτικό θα έχουν οι νεότεροι. Αυτοί που  αύριο θα είναι  τα “άλογα”  υπό διωγμόν και  θα απειλούν  με σπιναλόγκες οι  νεότεροί τους. Η Κ.ΑΝ.Ε (ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) είναι σίγουρο πως τη δούμε σύντομα σε σύσταση και δράση.

Αν δε συμβεί, κι επειδή  σήμερα  δεν υπάρχουν πια “Καιάδες” και “Λάκκοι Λεόντων”,  αύριο  θα οδηγούν κατευθείαν τους γέροντες σε “φούρνους αποτέφρωσης” για την ..πληθυσμιακή και οικονομική  ισορροπία.   Ακριβώς  όπως έκαναν οι Ναζί στα κρεματόρια

Οργιστείτε, γέροντες και νέοι. Ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε ενάντια σε τέτοιες απάνθρωπες εξουσίες.  Αν το κέρδος και η οικονομία της αγοράς,  δολοφόνησαν παντοιοτρόπως  τη Φύση, νομίζετε  πως θα  διστάσουν να εξοντώσουν  κι εσάς;

Είστε τα επόμενα θύματα αυτού του  ρατσιστικού ιού.  Μπροστά του ο “Κορόνα” είναι αγγελούδι.