Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ “ΑΠΡΕΠΟΥΣ”, ΜΗ “ΚΟΣΜΙΟΥ” ΛΟΓΟΥ , ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

  1. ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΣΧΡΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

    Χυδαία επίθεση υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη, Τσιόδρα, Χαρδαλιά

    O υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Γρηγόρης

Χυδαία επίθεση εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Γρηγόρης προς την κυβέρνηση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, σε αναρτήσεις του τις τελευταίες ώρες προσβάλει δημόσια την προσπάθεια στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι εκφράσεις του είναι κάτι παραπάνω από χυδαίες, σχολιάζοντας την κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, την οποία παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός:

Από τις βωμολοχίες του, δεν «γλίτωσε» ούτε ο Αδωνις Γεωργιάδης, με τον Ηλία Γρηγόρη να χρησιμοποιεί όλως ακατάλληλη γλώσσα με αφορμή την υπόθεση των voucher:

Ωστόσο, από τις απαράδεκτες αναρτήσεις του δεν έλειψαν αναφορές προς τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Περιγράφει μάλιστα ως «μπουζούριασμα» την απόφαση του κατ’οίκον περιορισμού που έχει παρθεί στην πληθώρα των χωρών της Ευρώπης για να προληφθούν θάνατοι ανθρώπων από τον κορωνοϊό:

Τέλος, από τις αναρτήσεις του, δεν λείπουν ούτε οι δημοσιογράφοι στους οποίους επιτίθεται, επίσης, με αδιανόητες εκφράσεις και απειλές:

Πηγή: iefimerida.gr

β. Έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Ηλίας οοορηγόρης μετά το σάλο από την ανάρτησή του για τον Κ. Μητσοτάκη

Η δήλωσή του:

“Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των όποιων παρορμητικών και αδόκιμων εκφράσεών που χρησιμοποίησα στην ανάρτησή μου, μεταξύ φίλων στο facebook. Ουδέποτε στο δημόσιο λόγο μου τόσα χρόνια συνηθίζω να εκφέρω τις πολιτικές μου διαφωνίες με τέτοιες εκφράσεις. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε κρύβομαι πίσω από κομματικές ταυτότητες και δεν έχω απαίτηση να ανλαμβάνει τις ευθύνες μου ο κομματικός μου χώρος, τον οποίο σέβομαι και υπηρετώ τόσα χρόνια. Γι αυτό ζήτησα την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, αίτημα που έγινε αποδεκτό”.

****

Είναι για να… ζουρλαίνεσαι, να “χάνεις τ΄αυγά και τα πασχάλια”! Το αισχρότερο ,το πιο χυδαίο έντυπο,μια πορνοφυλλάδα που μάζεψε όλο το  σεξουαλικά ανώμαλο σκουπιδαριό των αναγνωστών της με … περήφανες τσόντες και αβέρτα μπουρδελοκουβέντες,κατηγορεί άλλους για χυδαιότητα. Λέμε καιρό. Οι λέξεις έχουν υποστεί βιασμό από  νοσηρούς κοντυλοφόρους  σαν τον Χ.Ράπτη και το σκυλολόι του. Και όχι μόνο απ΄αυτά τα “λέλουδα” του δημοσιογραφικού  υπόκοσμου.

Να εξηγηθούμε εδώ. Ο λεγόμενος χυδαίος , μη κόσμιος και απρεπής λόγος είναι επιτρεπτός ,ως χαρακτηρισμός και κρίση , όχι μόνο στην ιδιωτική ζωή,  αλλά και στη δημόσια,όπως στην τέχνη,  τη σάτιρα, την κωμωδία, τη λογοτεχνία γενικώς . Π.χ Αριστοφάνης, Σουρης, Εμπειρίκος (Μέγας Ανατολικός) . Και δεν υπάρχει ιδιωτική βωμολοχία που επιτρέπεται και άλλη, απαγορευμένη δημόσια. Κι ας λέει  “άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε” το  δικό μας σε  χριστιανικά  θεμέλια δομηθέν ποινικό δίκαιο.

Ποιος για παράδειγμα από τα τουλάχιστον 9 εκατομμύρια των Ελλήνων (μέσα και οι έφηβοι) ,όταν αναφέρεται στον Κούλη δεν τον αποκαλεί μ@λ@κ@ και ηλίθιο; Και το υπόλοιπο του πληθυσμού,  (η ελληνική μαφία του Τύπου το αναγορεύει σε… πλειοψηφία!), δεν αποκαλεί με το ίδια…κοσμητικά και τον Αλέξη;

Να μην ξεχνάμε πως ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού  παραδόθηκε επίσημα  στην Ιστορία και  ως ο  “Μητσοτάκης κάθαρμα”. Ο γιος του παραδίδεται σήμερα στην ιστορία, κατά λαϊκή απαίτηση,    ως  “ο Κούλης ο Μ@λ@κ@ς”!

Δηλαδή,  τί είναι ποιο  ηθικό,  λογικό και πρέπον; Να “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά” τους ο κοντυλοφόροι  αυτή την ώρα στη φυλλάδα ΤΑ ΝΕΑ για  τη  συγκεκριμένη λέξη -“ψωμοτύρι”  ή να έχει αγοραστεί η συγκεκριμένη με ναρκοδολάρια και τούτο το έγκλημα ποσώς να ενδιαφέρει τη μαφιόζικη αυτή φάρα;   “Ουαί, υμίν,  Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί”.

Ο σεξισμός είναι άλλο. ΄Οπως η χυδαία iefimerida.gr.΄Οταν ο λόγος ,η εικόνα έχουν άρρωστες σεξουαλικές επιδιώξεις και ανωθούν,  πέρα από το σεξισμό πάση φύσεως,  ειδικά την παιδεραστία, το μαζοχισμό,το σαδισμό και όμοιες τέτοιες ακρότητες, είναι δια ροπάλου απαγορευμένα από την φυσική ηθική και τη λογική. Κάθε άλλη έκφραση σε “απρεπή”  και χυδαίο-λαϊκό λόγο, για να εκφράσει αποδοκιμασία, θυμό, μη αποδοχή,  είναι αποδεκτή, σε κάθε άλλη περίπτωση

Ακόμα και στον επιστημονικό λόγο,είναι επιτρεπτός, όταν  είναι απαραίτητος (π.χ ιατρική).  και οπωσδήποτε στη λεξικογραφία. Κανόνα που ιδιαίτερα οι Εγγλέζοι πουριτανοί  λεξικογράφοι,αλλά και οι Ορθόδοξοι εδώ σε μας,  ” Μπαμπινιώτηδες” παραβαίνουν προκλητικά και απαράδεχτα. ΄Ομως,  ο χυδαίος, σεξιστικός, ειδικά λόγος,   είναι απαγορευτικός  από παράδοση   στην  Ιστορία.

Οι κλασικοί ιστορικοί δε βωμολοχούσαν στα γραπτά τους, ως να ήταν “Αριστοφάνηδες”. Προχωρούσαν, βέβαια, σε σκληρή και κάποτε “βάρβαρη” και υβριστική  κριτική,αλλά με λέξεις και φράσεις αποδεκτά  από το καθιερωμένο, το  παραδοσιακό ιστορικό ύφος.  Στόλιζαν με…κοσμητικά επίθετα τους ιστορικά κρινόμενους, αλλά ΠΟΤΕ με σεξιστικές κουβέντες ή υπονοούμενα ,με “χτυπήματα κάτω από τη μέση”. Εξαιρέσεις υπήρξαν, αλλά μόνο σε περίοδο  “παρακμής” μιας ιστορικής πένας (π.χ Προκόπιος). Γενικός κανόνας της Ιστορίας: Κρίνουμε αυστηρά,με λόγο σκληρό, άτεγκτο, υβριστικό,  μειωτικό  σε κρίσεις μας, αλλά,ποτέ σε λόγο με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ο κόσμος, πάντως, έχει δικαίωμα χρήσης  καθιερωμένης , λαϊκής βωμολοχίας για να εκφράσει την οργή,την αγανάκτηση και τα συναφή συναισθήματα. Ακόμα και δημόσια. ( Πρβλ.  ο αθυρόστομος, δημόσιος λόγος του  Γ. Καραϊσκάκη).    Ο έλεγχος σε τέτοιες λεκτικές υπερβολές είναι απαραίτητος σε περιπτώσεις παρουσίας παιδιών ή προσώπων με ιδιότητες που απαιτούν σεβασμό.

Και φυσικά, εντελώς απαράδεκτη  κρίνεται η επαναφορά από την κυβέρνηση Κούλη της κακόβουλης βλασφημίας των θείων με τις  τροποποιήσεις για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Να, οι  κατάπτυσες  δηλώσεις  του  υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα  Τσιάρα:
“Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα”.

Αλλά,βρε πανάθλιε και φονταμενταλιστή υπουργέ, ποιος ορίζει τα “θείον”;  Και, γιατί θεωρείται  κακόβουλη η βλασφημία των θείων, π.χ του Χριστού, αλλά όχι του…Απόλλωνα; (” Ψιλά γράμματα”, βέβαια, και πάντως όχι  για το μυαλό και την αντιληπτική και φιλοσοφική υποδομή  μελών μιας κυβέρνησης   Κούλη).

Κατά τα άλλα, είναι η μέγιστη υποκρισία  να μιλάνε οι πολιτικοί μεταξύ τους πιο  χυδαία κι από τον…λιμενεργάτη και στη Βουλή να το παίζουν …κυρίες. Σαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για παράδειγμα. Ο Σερραίος πολιτικός από δικές μας διασταυρωμένες πληροφορίες (και πολλοί άλλοι το γνωρίζουν) ήταν  αθυρόστομος μεν και υβριστικός στο στενό  του κύκλο,αλλά στη Βουλή και σε δημόσιο χώρο…Κύριος. Παροιμιώδεις  έμειναν  στα υπουργικά συμβούλια οι βαριές βρισιές  και τα…καντήλια που “κατέβαζε” ο ίδιος, όταν του την έδινε  κάποιος από το…συνεργείο του.

Στην ουσία τώρα. Ο υποψήφιος βουλευτής  καλά τα κοπάνισε στον Κούλη και την παρέα του. Και κακώς έκανε δήλωση μετανοίας. Εξευτελισμός να τα πάρει πίσω ,ως πιστό κομματόσκυλο .  Αυτό δείχνει   και γιατί  δε λέει κουβέντα για τον Αλέξη του, δε τον στολίζει κι αυτόν με τον “καραϊσκακικό” λόγο του, που σε όλη αυτή την  τελευταία τρέλα της καραντίνας,  το έπαιξε βασιλικότερος του βασιλέως  Κούλη.  Δε δήλωσε ο ίδιος    υποταγή, ανακρινόμενος ενώπιον του  αρχιερέως του ψεύδους  Χατζηνικολάου  με τη φράση  “στηρίζουμε την κυβέρνηση”;

Ντροπή στον Αλέξη Τσίπρα! Ντροπή και σε σας όλους,που όλο αυτό τον καιρό δε βγάζετε τσιμουδιά, για να μη φανεί  προς τα έξω η έλλειψη… αρραγούς ενότητας του Κόμματος. Ξέρουμε πως σαν τον Ηλία Γρηγόρη ,σκέφτονται οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ ,που τα έχουν χώσει στον Αλέξη μας γι΄αυτή τη στάση που τηρεί απέναντι στα εγκλήματα της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέξη Τσίπρα “έκανε χαρακίρι” τους  δυο τελευταίους μήνες.΄Αγνωστο, αν θα συνέλθει.  Σύνταγμα κουρελόχαρτο, κόσμος στη φυλακή, σωματικά και ψυχολογικά σε διάλυση, οικονομία στο κατήφορο της  χρεοκοπίας πάλι.  Καμιά από τις κινήσεις της κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού δεν ήταν σωστή και έγκαιρη.  ΚΑΜΙΑ. Και ο μόνος που κάνει πως δεν το βλέπει είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Δε έχει ξανασυμβεί στην ελληνική πολιτική ιστορία.Αρχηγός αντιπολίτευσης να μην κηρύξει ακόμα και για  λιγότερο σοβαρά θέματα, “σταυροφορία” και “ανένδοτο”.

Τί θα κάνετε, παίδες της Κουμουνδούρου, με τον αρχηγό σας; Ο κόσμος σας είναι στα κάγκελα. Θα ζητήσει συγγνώμη έμπρακτα ;  Θα απαιτήσει  ειδικό δικαστήριο για τον Κούλη,που διέπραξε εγκλήματα καθοσίωσης;

Και για όσους το αγνοούν.  Ο εγκληματίας, ο παράνομος,ο παραβάτης  δεν μπορεί να επικαλείται την ιδιότητα των άλλων όμοιών του για ελάφρυνση  της θέσης του. Δεν κλέβουμε την εφορία για παράδειγμα και επικαλούμαστε ως επιχείρημα αθωότητας  πως όλοι το κάνουν.

Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας, Ελλάδας, Ισπανίας,Γαλλίας,Αγγλίας είναι υπόδικες. Και δεν μπορούν να επικαλεστούν  το άλλοθι πως η μια έχει…λιγότερους νεκρούς απ΄την άλλη, άρα είναι …καλύτερη. Δεν είναι αριθμητικό το πρόβλημα. Οι κυβερνήσει αυτές δε έκαναν στην ώρα τους και με τον δέοντα τρόπο ,όσα έπρεπε να κάνουν.  Είναι υπόδικες.

Θα το πει ο Αλέξης κάποια στιγμή; Περιμένουμε με φραγγέλιο ή δάφνες. Ας διαλέξει .

 

2.α. ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM
Η Πρωτοψάλτη απαντά στους επικριτές της: Το δηλητήριο ορισμένων ας χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς

Η τραγουδίστρια Α. Πρωτοψάλτη

Η τραγουδίστρια ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων «Από τον Δρόμο με αγάπη» και η εν κινήσει συναυλία της στους δρόμους και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

β.ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK
Κραουνάκης για συναυλία Πρωτοψάλτη: «Δεν θέλω τα τραγούδια μου στου Κούλη τα λημέρια»
Σταμάτης Κραουνάκης

****

Χάσαμε την Ελένη Λουκά από τους δρόμους, τώρα μας προέκυψε αντικαταστάτρια και μάλιστα φουριόζα ,   η  τραγουδιάρα Πρωτοψάλτη. Εθνικόφρων-πατριωταρού και φυσικά ομνύουσα και τούτη στον θεούλη  Κούλη της.

Α, να μην ξεχάσουμε. Είναι φίλη και της Βασιλικής  Θάνου, που την έκανε, ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός τούτη, υπουργό πολιτισμού, την άλλη. (Κυρία πρώην Πρόεδρε του Αρείου Πάγου, προσέχουμε πού βάζουμε πολλά πράγματα,και πρώτα την υπογραφή μας,όπως λένε και στο όμορφο  χωριό σου, τη Στενή της Εύβοιας).

Λοιπόν, ΄Αλκιστη,   θυγατέρα ή εγγόνα κάποιου Ψάλτη κι εσύ (βρε,τί  πάθαμε,όλοι οι κολλητοί της μαφιόζικης οικογένειας Μητσοτάκη μας  προέκυψαν  ψαλτάδες), το δηλητήριο,που λες, μάλλον θα το χρειαστείς η ίδια, αν έχεις πέτσα. Και ως “φαρμακωμένη”,βάλε  και μια πέτρα στο λαιμό και να κατηφορίσεις κατά Φάληρο μεριά για τα περαιτέρω.

Βέβαια, κι αυτό αν κάνεις, δεν εξιλεώνεσαι. Ασυγχώρητες αυτές οι αμαρτίες.Και ειδικά για όσους λένε πως υπηρετούν  την τέχνη και όχι Μαμωνά και φασισμό,ως οπαδοί του Μητσοτακέικου.

Κι ακόμα πιο  αβάσταχτη  η ντροπή για τις άλλες, λίγο  πιο παλιές πομπές σου.

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ. ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΗ ΚΑΙ ΑΜΝΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΟΖΟΥΣΑ

 ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ (ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!)

Δηλώνει για τους νέους πρόσφυγες :

“Έβρος – Στρατός: Η συγκινητική ανάρτηση της  Πρωτοψάλτη για όσους φυλάνε τα σύνορα

Έβρος – Στρατός: «Είμαστε όμως μαθημένοι να υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα, κι αυτή τη φορά δεν θα είμαστε 300 θα είμαστε μια γροθιά», έγραψε η τραγουδίστρια.

¨Ενα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στα παιδιά μας που «φυλάσσουν Θερμοπύλες»

Image result for προσφυγοπουλο πνιγμενο

Το ναζισμό και το φασισμό  τον έχουμε μέσα μας.   Κι ας  λέμε “ποιος εγώ; Δεν είσαι καλά”. Οι κοντινοί μας, βέβαια, το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γιατί υφίστανται τις συνέπειες .  Οι άλλοι ξεγελιούνται.

Να, όμως, που “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”.΄Ολα μια μέρα έρχονται στο φως.

΄Οπως , εν προκειμένω,  ο  υφέρπων   Ναζιστο-Φασιμός της τραγουδιάρας Πρωτοψάλτη.΄ Ανοιξε  παραπάνω το  βόθρος  της  και είναι  τόσο βαριά δύσοσμος, επειδή, ακριβώς, έχει δημόσιο  εκτόπισμα.

“Φυλάνε τα παιδιά της Θερμοπύλες”, μας λέει η αθλία (πρόσφυγας κιόλας η ίδια !)  από …εχθρούς σαν τα πνιγμένα προσφυγόπουλα και   τους  κοκαλωμένους από το κρύο  μελλοθάνατους   στον ΄Εβρο, εδώ και χρόνια!  Πλήρωσαν το μέγα όνειρό τους γα μια καλύτερη μοίρα  με τη ζωή  τους.  Θύτες,  αισχρά φασιστοειδή,  τύπου   Πρωτοψάλτη.

Να τα τιμωρούμε, όμως,  τέτοιοι  τέρατα οι έχοντες τσίπα.  Να αρνούμαστε να συγχρωτιζόμαστε μαζί τους με κάθε τρόπο. Εν προκειμένω, δεν έχει  πια  θέση στα δικά μας  ακούσματα αυτό το όνομα.  Στον  Καλλιτέχνη, το έχουμε ξαναπεί,πάει “πακέτο”,  ταλέντο και προσωπικότητα. Δε νοείται το ένα, ερήμην του άλλου.

Να θυμηθούμε το  Φέρντιναντ Μάριαν (γερμ. Ferdinand Marian, ή Ferdinand Haschkowetz) τον ηθοποιό, ίνδαλμα των γυναικών, που χρησιμοποίησαν οι  Ναζί  για την προπαγάνδα τους.  Αλλά και την  Λίντα Μπάροβα (τσεχικά: Lída Baarová),επίσης βραβευμένη από τους Ναζί ηθοποιό και ερωμένη το Γκαίμπελς. Βεβαίως, και η δική μας εδώ Μελίνα Μερκούρη, ερωμένη Γερμανών στην κατοχή,  μεσουρανήσασα  ηθοποιός αργότερα και φυσικά   από τις φανατικότερες…Παπανδρεϊκές …σοσιαλίστριες! 

3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή είναι δώρο για την Ελλάδα υποστηρίζει η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ σε συνέντευξή της στο podcast -Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Αχ, βρε Ελένη μου! Πρέπει μια ζωή να σε νταντεύουμε,   για να μη λες ανοησίες σαν αυτή που  αμόλησες  (πάλι) για τον Κούλη σου;  Ολόκληρη Βυζαντινολόγος και λες τέτοια;

Καλά, η Πρωτοψάλτη και ο Σαββόπουλος ως, εκτός των άλλων και  αστοιχείωτοι. Τα λες κι εσύ,που παίζεις στα δάχτυλα το Βυζάντιο;

Το έλεγε ο ποιητής.  “Και πώς να τον βρίσεις κάθαρμα, όταν έχει κάτσει είκοσι χρόνια φυλακή… “

 

4. «Ετσι ξυπνάω τον κωφό και τυφλό σκύλο μου για να μην τρομάξει» -Το βίντεο που έγινε viral και μετρά πάνω από 10 εκατομμύρια like

 

άνδρας με σκυλί στο κρεβάτι

https://www.bovary.gr/faces/my-best/andras-deihnei-pos-xypnaei-kofo-kai-tyflo-skylo

.****

10 εκατομμύρια και λίγα είναι!  Η ομορφιά της τρυφερότητας και της ευγένειας της ψυχής.  Αξίζει.