ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ… ” ΗΜΕΡΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ”! ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ TOY ΑΥΤΑΡΧΣΜΟΥ , ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

  1. ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΓΡΙΠΗ …ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2  (ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ)

Στον κόσμο ολόκληρο έχουμε κάθε χρόνο ΜΟΝΟ στις “προηγμένες” χώρες  από 250-500.000 νεκρούς από γρίπη  ΕΠΙΣΗΜΩΣ (  “ψευδή στοιχεία” στην πραγματικότητα).  Σ΄αυτούς, να προστεθούν και άλλες  τόσες χιλιάδες των ασθενών εκείνων ,που δεν πήγαν ποτέ στο Νοσοκομείο για μια…γρίπη και πέθαναν σπίτι τους. Οπότε, ουδέποτε  αυτή η κατηγορία μετρήθηκε στα επίσημα στατιστικά. ΄Αρα,  μιλάμε για πάνω από εκατομμύριο θύματα… τεθνεώτες από την μια απλή  γριπούλα.

Στο μεταξύ,δε συμπεριλαμβάνονται  σε αυτά τα νούμερα η στατιστική  από χώρες , αφρικανικές οι περισσότερες, αλλά και άλλες ασιατικές. ΄Αγνωστος  στην ουσία εδώ ο αριθμός των νεκρών από γρίπη. Το προφανές είναι κάποιο εκατομμύριο κι εδώ.  Και ποιους θανάτους από γρίπη να  μετρήσεις σε τέτοιες χώρες, όταν οι νεκροί από πείνα και δίψα μόνο, είναι χιλιάδες κάθε ημέρα.(14/15.000 νεκρά παιδιά κάτω από 5 ετών).

Πόσους νεκρούς έχουμε, επομένως,παγκοσμίως  από την…πανδημία της γρίπης και μάλιστα κάθε χρόνο; Εκατομμύρια. Και από τον Κορόνα φέτος;  Κάπου 180 χιλιάδες; Σύγκριση; Καμιά!

Στην Ελλάδα,με την παραπάνω συλλογιστική και όπως βλέπουμε στον πίνακα στη συνέχεια,έχουμε στα  δέκα τελευταία  χρόνια μέσα,  ΕΠΙΣΗΜΑ 1078 νεκρούς από γρίπη. Κι αν προσθέσουμε κι αυτούς που πέθαναν χωρίς ποτέ να πάνε σε νοσοκομείο (ποιος πάει για γρίπη στο νοσοκομείο) και δεν τους συμπεριέλαβαν ποτέ  στις στατιστικές τους, κάτι που δε συμβαίνει με τον Κορόνα,  έχουμε τη μεγάλη ανατροπή.  Περισσότερους συντριπτικά  νεκρούς από γρίπη, συγκρινόμενους με τους 120 από τον κορονοϊό στη χώρα μας.  ΟΤΑΝ ,ΜΑΛΙΣΤΑ ,  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΕΜΒΟΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ  ΑΓΩΓΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ!

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.   Και ας σκάσουν, όσοι τρέφονται ποικιλοτρόπως από τον κορόνα.

Από  τις πρώτες ημέρες διατυπώναμε τις ίδιες  απορίες.  Πώς γίνεται οι μεγαλύτεροι αριθμοί,ξαφνικά να μεταμορφώνονται σε μικρότερους από τους …μικρούς στην αρίθμηση νεκρών και κρουσμάτων από κορονοϊό; Τί …μαθηματική τρέλα είναι αυτή,τί παράνοια και κοροϊδία;

Το  πιο παρανοϊκό;  Αν πάμε σε θανάτους από άλλες μάστιγες, όπως καρκίνους, εγκεφαλικά καρδιές, ο κορόνα  είναι…απλό “συνάχι”,συγκρινόμενος με αυτές τις κατάρες.

Κι όμως. Πότε έβαλαν τον κόσμο καραντίνα για την εποχική γρίπη με τους περισσότερους νεκρούς; Πότε απαγόρευσαν δια ροπάλου τη μολυσμένη διατροφική αλυσίδα, κρέατα με ορμόνες, φρούτα λαχανικά, τίγκα στα φυτοφάρμακα, τσιγάρα, πιοτά; Αν ο κορόνα μας έδωσε  180 χιλιάδες νεκρούς ως τώρα, οι πραγματικές  αυτές μάστιγες, θα μας δώσουν συνολικά δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς το ίδιο διάστημα!

Τί ξεχωριστό και φρικώδες έχουν οι απείρως λιγότεροι θάνατοι από τον κορόνα σε σχέση με τους  αναρίθμητους των άλλων “ιών”, ώστε ακόμα και άρθρα του Συντάγματος να ανασταλούν για χάρη του; Μπορεί να μας απαντήσει πειστικά ο “Ψάλτης” με  το προκλητικά χαζοχαρούμενο, θρησκευάμενο ύφος του ,που το παίζει επιστήμονας, όντας ένας  παλιάτσος αχυράνθρωπος της κυβέρνησης;

Και τί επιχείρημα επιστράτευσαν οι αλητήριοι, για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους ; Φοβόμαστε ,λένε, τον ιό, γιατί δεν έχουμε ακόμα βρει φάρμακα και εμβόλια! ΄Ετσι έλεγαν τις προάλλες οι αυτοφωράκηδες  του Κούλη.

Γιατί, βρε, παλιάνθρωποι; ΄Εχετε βρει,τάχα,  εμβόλια και φάρμακα για τον καρκίνο που θερίζει; Εδώ δε μαζεύατε (ούτε και τώρα)  τόσα χρόνια τους άλλους εγκληματίες, τους καπνιστές, με τα εκατομμύρια θύματά τους, τους παθητικούς καπνιστές.

Γιατί δε βάζετε καραντίνα στον κόσμο για όλες τις αρρώστιες που δεν έχετε εμβόλια και φάρμακα;  Ποιον δουλεύετε ψιλό γαζί;  Απατεώνες σύμπαντες.  Και λαοί πρόβατα, μπουλούκια, όχλος.

΄Ενα παιχνίδι αισχρό παίζεται από τις εξουσίες με τον Κορόνα.Πολιτικές και του Τύπου. Και φυσικά η απείρως τραγικότερη   Δικαιοσύνη ως εξουσία, δεμένη χειροπόδαρα από τις άλλες δύο, κωφεύει. Σιωπά εγκληματική και ανίερη σιωπή!

Οι λαοί είπαμε είναι όχλοι. Δε θέλουν πολύ να …εξελιχθούν σε Ναζί. ΄Εχουμε το  πιο απάνθρωπο παράδειγμα των Γερμανών.  Και όχι μόνο στα νεότερα χρόνια. Δείτε άπειρες σελίδες της ιστορίας γεμάτες από τα  αιμοβόρα  κατορθώματα   των όχλων.

“Σταύρωσον,  σταύρωσον αυτόν”! Τέτοιες είναι οι συμπεριφορές  των μαζών.

“Βγείτε στους δρόμους και τις πλατείες” οι συνετοί, οι νοήμονες.    Αύριο θα επινοήσουν έναν άλλον, πιο πονηρό  και επικίνδυνο “ιό”,για  να  δέσουν και  σας χειροπόδαρα. Κι όχι μόνο τους χαχόλους τους, υπηκόους.

Επινοήστε ΤΩΡΑ, πριν να είναι αργά,  τρόπους να γκρεμιστεί αυτό το βρώμικο σύστημα εξουσιών,που καταδυναστεύει τη λογική,την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα και το σεβασμό στην ελεύθερη ζωή.

Και πρώτα από όλα, πολεμήστε  τον  Τύπο.  Δεν πρόκειται  για  λειτούργημα,όπως υποκριτικότατα  υποστηρίζουν  Είναι μαφία.   Μια μασκαρεμένη,  γκεμπελικού ,εγκληματικού χαρακτήρα επιχείρηση, που δεν ορρωδεί  μπροστά σε τίποτα. Μόνο στο κέρδος  υποκλίνονται .  Επισήμως και με το νόμο αναγνωρισμένο επάγγελμαμ αυτό του ..απατεώνα.

Τραβήξτε τη  μάσκα από τη μούρη της σιχαμένης συντεχνίας.  Δείξτε με κάθε τρόπο την απόλυτη  περιφρόνηση και αδιαφορία  στα  μεταμφιεσμένα   αυτά ζόμπι. Στους εγκληματίες του “λευκού κολάρου”.

Αριθμός Νεκρών (2009-2019, Ελλάδα) από επιπλοκές της Γρίπης
 Περίοδος  Γρίπης

(28/9 έως 22/5)

Αριθμός Νεκρών
2009-2010
149

2010-2011
180

…..

Σύνολο
1.078  !!!
Πηγή:KEΕΛΠΝΟ

2. Η ΝΕΑ ΟΜΕΡΤΑ.

Κωστάκη Βαξεβάνη, ” στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί”.΄Οπως θάψατε και καλύψατε οι Συριζαίοι τον υπόδικο της χρεοκοπίας της χώρας Κ. Καραμανλή με την “ομερτά” της “αλλαξοκωλιάς”, θα το ξανακάνετε και για τη νέα χρεοκοπία της χώρας.

Και ο Κούλης δε θα πληρώσει. ΄Ηδη όλα δείχνουν πως έχει “υπογράψει” κι άλλη  “ομερτά” ο Αλέξης μας.  Τα  δώρα- ανταλλάγματα μεταξύ σας  περιμένουμε να μάθουμε.

3. Η Έλενα Ακρίτα κατά του σκοταδισμού της Κεραμέως και των μεταρρυθμίσεων που προωθεί!

Το θεό τους δεν έχουν οι κοντυλοφόροι. Η παραπάνω κυρία,  τρόφιμος του ΔΟΜ, π. ΔΟΛ, που αγοράστηκε με τα ναρκοδολάρια του Μαρινάκη, υποδύεται τον  “κήνσορα και τον τιμητή”.   Και μάλιστα “επί παντός επιστητού” έχει άποψη . Και διαλαλεί την επαναστατική του καναπέ, πραμάτεια της συνεχώς και αδιαλείπτως.

‘Αντε, κυρά μου.Μη μας ζαλίζεις .Κοίτα μην… πνιγείς από τις μεγάλες  μπουκιές που κατεβάζεις από το… κατακάθαρο  βιός του  εφοπλιστή και ιδιοκτήτη   στα ΝΕΑ σου, που σε πληρώνει να..τραβάς τάχα πιστόλι με … κοντυλοφόρο . Και άσε σε άλλους, τις  πραγματικές “γυναίκες του Καίσαρα” που και είναι και δείχνουν ηθικές.

Μας έχεις κουφάνει πια   με τις “εφετμές” και τα μανιφέστα  σου     από  του Βαξεβάνη τη φυλλάδα. ΄Εχει και η γελοιότητα  όρια.

4. Έφυγε ο τελευταίος αντάρτης της Κρήτης

 

Ο Δημήτρης Κορνάρος, ή Καπετάν Αξάς

Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

Ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης στέλνει στερνό χαιρετισμό στον Δημήτρη Κορνάρο ή Καπετάν Αξά, εμβληματική μορφή των κινημάτων στην Κρήτη, που πέθανε λίγες μέρες πριν στα 62 του χρόνια από καρδιά.

Μαύρο σαρίκι, βασιλικός στ’ αυτί, μουστάκια, γένια, μαύρο ποκάμισο, στιβάνια βοσκικά χοντρόσολα, λυγερό κορμί, βαθιά μπάσα καλοσυνάτη φωνή, διεισδυτικό βλέμμα, ιδιοφυές μυαλό, πλατύ χαμόγελο. Ο Καπετάν Αξάς.

———————–

Δημήτρης Κορνάρος αλλιώς. Σύντροφος, συναγωνιστής, παραστάτης, αδερφός μου τριάντα ολόκληρα χρόνια. Βαθιά μου ρίζα μες στη γης και καταπράσινο κλωνάρι μου στον ουρανό. Το ’ξερα πέντε μέρες πριν πως θα φύγει (την οσμή του θανάτου τη νιώθουνε πρωτύτερα τα ζώα και οι ζωές που μεγάλωσαν μέσα σε φυσικές κοινότητες). Όμως το φευγιό του Καπετάν Αξά δεν θα μπορέσω να το συνηθίσω ποτέ στη ζωή μου.

———————-

Ήξερε κάθε πέτρα στα βουνά και κάθε κυματισμό της θάλασσας. Προστάτεψε στις φτερούγες του όλα τα ερημοπούλια ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και ταυτότητας. Αγωνίστηκε για μεμονωμένα άτομα, για ομάδες, για έθνη, για συλλογικότητες, για τον τόπο του και για όλο τον πλανήτη. Πίσω από κάθε αγώνα κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντολογικό, η ψυχή και ο νους ήταν πάντα ο Καπετάν Αξάς. Πάντα χωρίς να φαίνεται, πάντα χωρίς να προβάλλεται. Ο ορισμός του επαναστατημένου ανθρώπου. Το όραμά του για ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, δεν περιείχε κανένα «θα». Η επανάσταση του Δημήτρη ήταν γελαστή παρουσία, αδογμάτιστη κατάθεση και αυταπάρνηση κάθε παροντική στιγμή. Πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής του. Φλέρταρε πολλές φορές με το θάνατο. Ήταν η πραγμάτωση του ερωτευμένου ανθρώπου.

———————-

Δεν με πειράζει που ’φυγε ο αγαπημένος μου σύντροφος, ούτε το μαύρο κενό της ανυπαρξίας που απλώθηκε μπροστά στα πόδια μου. Με θλίβει που χάθηκε μια ποιότητα και δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά. Δεν θέλω να γίνομαι Κασσάνδρα, αλλά ο θάνατος του Δημήτρη νομίζω πως σηματοδοτεί και το θάνατο της Κρήτης, όπως την αγαπήσαμε (όπως ακριβώς ο θάνατος της Υπατίας σηματοδοτεί το τέλος του αρχαίου κόσμου και την έναρξη του ζοφερού μεσαίωνα). Η Κρήτη ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη, όλες τις εποχές, με το αντάρτικο που αντιπροσώπευε την αγάπη του ανθρώπου για ελευθερία και ομορφιά. Εάν όμως οι ιδέες δεν φωλιάζουν στις καρδιές κάποιας μειοψηφίας, κάποιων «τρελών», τότε πεθαίνουν αναπόφευκτα. Η εκκλησία είναι ο παπάς, η ζωγραφική είναι ο ζωγράφος και η επανάσταση ο επαναστάτης. Το Δημήτρη τον έβλεπες και σου θύμιζε αντάρτη, σου μιλούσε και καταλάβαινες πως ήταν πραγματικός αντάρτης, τον έβλεπες να δρα με ευστροφία, αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια και ένιωθες ότι πραγμάτωνε την αδούλωτη ψυχή της Κρήτης. Τυχεροί όσοι τον γνώρισαν κι ακόμα πιο τυχεροί όσοι πολέμησαν πλάι του.

———————-

Για να παρηγορήσω τα πλήθη των ανθρώπων που έπεσαν σε βαθιά θλίψη μαθαίνοντας τον χαμό του, αναφέρω τα εξής:

α) Ο Δημήτρης πέθανε στο σπίτι του ξαφνικά χωρίς να πονέσει.

β) Έζησε μια ζωή όπως την ήθελε.

γ) Διάλεξε να πεθάνει εν μέσω καραντίνας για να μη γίνει κοσμοσυρροή στην κηδεία του, καθώς απεχθανόταν τις φανφάρες.

δ) Ευτυχώς έφυγε νωρίς. Δεν θα προλάβει να δει την «ονειρεμένη» Κρήτη της «ανάπτυξης»: υπερσύγχρονα αεροδρόμια, φανταχτερά καζίνα, υπερπολυτελή γήπεδα γκολφ, τεράστια ξενοδοχεία και κολοσσιαίες μονάδες επεξεργασίας υδρογονανθράκων. Ένας συρφετός σκλάβων με φανταχτερά ρούχα που γελούν με αντικαταθλιπτικά, σ’ ένα κόσμο που αξίζει ό,τι μετριέται κι ό,τι υπολογίζεται. Θεός το κέρδος, κανένας χώρος για Όραμα!

———————-

Καλό ταξίδι, Καπετάν Αξά, αγαπημένε σύντροφε!

Καλή αντάμωση στα γουναράδικα…

———————-

Ο χορός του Καπετάν Αξά με τον Χαΐνη

https://www.documentonews.gr/article/efyge-o-teleytaios-antarths-ths-krhths

*****

“Διάλεξε να πεθάνει εν μέσω καραντίνας για να μη γίνει κοσμοσυρροή στην κηδεία του, καθώς απεχθανόταν τις φανφάρες” Τί όμορφη κουβέντα!

Δεν τον είχαμε ακουστά  τον καπετάν Αξά. Με όσα διαβάζουμε,μάλλον ήταν ένα άξιο τακίμι των επαναστατημένων, που δεν αλλάζουν τον κόσμο κάτω από τα παπλώματα.
Στο καλό καπετάνιε!