ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Αγάπη, έρως, σεξ, σεξισμός, αγαμία, οικογένεια. «Τρικυμία εν τω κρανίω».

Πώς τα έχουνε έτσι μπλέξει τα πράγματα οι άνθρωποι, ενώ  είναι τόσο απλά τα θέματα που έχουν σχέση με το σεξ, το σεξισμό, το  γάμο-συντροφικότητα, την αγάπη, τον έρωτα; Και πώς να μην είναι απλά, αφού  όλα έχουν καταλεπτώς, «χαρτί και καλαμάρι» συμπεριληφθεί στο  «ευαγγέλιο»  της φύσης, ευκολοδιάβαστο ακόμα κι από αναλφάβητους; Και να μην ξεχνάμε πως  «ουκ έσονται άλλα έγκυρα,  πλην αυτού».

Παραθέτουμε στη συνέχεια  τρία κείμενα που αγρεύσαμε σε ένα περιδιάβασμα στο διαδίκτυο. Σ΄αυτά  αποδεικνύεται καθαρά  η άβυσσος που χωρίζει τα μη σκεπτόμενα φυσικά, λογικά, ανθρώπινα άτομα από εκείνα χωρίς την άρνηση μπροστά.   Στα δύο πρώτα  κείμενα, οι πρωταγωνιστές  έχουν ξεφύγει εντελώς. Εδώ δεν έχουμε απλά αφύσικες καταστάσεις, έχουμε παράνοια, πραγματική  σύγχυση φρενών και «τρικυμία εν τω κρανίω». Διαβαζουμε:

1. Τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου δύο έφηβες με την αιτία της μοιχείας Οι άντρες με τους οποίους τις βρήκαν υπέστησαν μόνο μαστίγωμα.

(Φωτογραφία αρχείου)

Φρικτό θάνατο δια λιθοβολισμού βρήκαν δυο έφηβα κορίτσια στη Συρία από τα χέρια τζιχαντιστών με την κατηγορία της μοιχείας.   Η 17χρονη Hasna και η 16χρονη Madiha βίωσαν έναν μαρτυρικό θάνατο, πεθαίνοντας από λιθοβολισμό γιατί είχαν σχέση με δυο μεγαλύτερους από εκείνες άνδρες, που σημειωτέον υπέστησαν για τις ίδιες κατηγορίες μαστίγωμα.    Σύμφωνα με τον Ahmed Ramadan, τοπικό ακτιβιστή, η εκτέλεση έγινε στην περιοχή Hamidiya την Τρίτη το απόγευμα μαρτυρία εκατοντάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν εκεί για να δουν από κοντά τον λιθοβολισμό των δυο κοριτσιών, σύμφωνα    Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, αξιωματικοί της Sharia μετά από έρευνα βρήκαν τις δυο κοπέλες «σε ένα σπίτι με δύο αγνώστους να διαπράττουν μοιχεία», που στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν.   Στους δυο άντρες Abu Zubair al-Idlbi και Maher Hameed επιβλήθηκε τελικά πιο ελαφριά ποινή, καθώς το Δικαστήριο έκρινε πως αρκούν για την τιμωρία του 50 βουρδουλιές στον καθένα.    Σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτό προκάλεσε την οργή των κατοίκων που θεώρησαν άδικο να σκοτωθούν τα δύο κορίτσια και οι άνδρες να μαστιγωθούν απλώς και μετά να αφεθούν ελεύθεροι.
2. Η ΟΛΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ “ΝΑΙ ΣΕΞΥ!!!
Σκάνδαλο να μιλάει η Κεφαλογιάννη για τον ανδρικό σεξισμό!

Σκάνδαλο να μιλάει η Κεφαλογιάννη για τον ανδρικό σεξισμό!

Ε, όχι κι αυτό, ρε. Να είναι μια ζουμερή 40αρα, να την βλέπεις και επιτόπου να την φαντασιώνεσαι σεξουαλικά βέβαια, όχι… πολιτικά, να κυκλοφορεί με ρούχα που κάνει μπαμ η… χωρίστρα στο πλούσιο στήθος της και πάνω από το γόνατο το φουστάνι, και η κυρία να καταδικάζει τον… σεξισμό των ανδρών. Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μας έστειλε. Τι άλλο να πει για να μας τελειώσει.
Είναι πολιτικός η κυρία, πρώην υπουργός. Προέρχεται από τζάκι πολιτικό. Επόμενο, λοιπόν, να πουλάει πολιτική. Υποκρισία, δηλαδή. Για να μην πω θράσος. Είναι που είναι προκλητική ως γυναίκα, και εννοώ προκλητική σεξουαλικά, ερεθίζει με τον σεξισμό της, γίνεται και προκλητική με τον πολιτικό, με τον κοινωνικό της λόγο.
Συγκεκριμένα. Έκανε σικάτη εμφάνιση στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου και είπε ότι όταν μπήκε στη Βουλή την έβλεπαν σα γκόμενα. Δεν το είπε έτσι ακριβώς. Είπε ότι της έκαναν σεξιστικά σχόλια. Και ότι αυτό… δεν είναι σωστό, διότι μια γυναίκα δεν ασχολείται με την πολιτική για να επιδείξει τη θηλυκότητά της.
Ξανά μανά το λέω ότι δεν τα είπε έτσι, τα γράφω με δικά μου λόγια διότι το κολεγιοκόριτσο έχει περιορισμένο λεξιλόγιο. Και για να μεταφέρω τι ακριβώς είπε, τι ακριβώς εννοεί, έβαλα στο σενάριο και την δική μου υπογραφή.
Είναι σκάνδαλο να μιλάει ειδικά η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη για τον ανδρικό σεξισμό όταν η ίδια τον προκαλεί. Σ” όλες τις δημόσιες παρουσίες της το αρσενικό μάτι μαγνητίζεται στο μπούστο της. Γιατί; Επειδή η ίδια η κυρία Κεφαλογιάννη δεν… κρύβει τη σεξουαλικότητά της. Τι λέμε! Στις 7,5 από τις δέκα δημοσιευμένες φωτογραφίες της η κυρία ντύνεται με τέτοιο τρόπο λες κι είναι τοπ-μόντελ, ροκ τραγουδίστρια, ηθοποιός πριν γυρίσει σκηνές ερωτικές.

Μια χαρά της  «τα χώνει» της Ολγούλας ο τύπος εδώ. Είνα εντελώς για κράξιμο το κορίτσι.»΄Εχει χάσει τ΄αυγά και τα πασχάλια».΄Η, «ουκ οίδε» τί σημαίνει η λέξη σεξισμός ή είναι της γνωστής …ελληνικής «σχολής» -νοοτροπίας «ό,τι υποδεικνύουμε να πράττουν οι άλλοι, δεν ισχύει και για μας».

Στο παρακάτω, βέβαια, 3ο  κείμενο, έχουμε σχετική, όχι απόλυτη, ισοπεδωτική διαστροφή της φύσης. Επικρατεί, όμως,  εν πολλοίς η χριστιανική αντίληψη της ηθικής, που οφείλει να διέπει το γάμο (η αφύσικη, δηλαδή, ηθική). ΄Η αν θέλετε, κι αν δεν είναι η  εντελώς χριστιανική άποψη, είναι  εκείνη η «ηθική»  που  κατά   Φρουντ  εκπορεύεται από το  Super ego και πάντως και τούτη, ως επίκτητη στις κοινωνίες, είναι εκτός φυσικών νόμων.

Παραθέτουμε το κείμενο με «τα 13 μυστικά του παντρεμένου επί 72  χρόνια ζευγαριού»,αλλά μέσα σε παρένθεση βάζουμε και τις δικές μας απόψεις, που δεν είναι μεν  απότοκα   μιας τέτοιας πολύχρονης εμπειρία γάμου ή συμβίωσης,αλλά  ως  περιεχόμενα, όπως είπαμε, των φυσικών νόμων και της λοιπής διδασκαλίας της φύσης, είναι αυτονόητα, λογικά, φυσικά, ηθικά. Κι επομένως απολύτως υποχρεωτική η συντροφική και η  σεξουαλική συμμόρφωση σ΄αυτές και μόνο τις αρχέγονες, απαρασάλευτες και απαράγραπτες αρχές της Φύσης.

3. Παντρεμένο ζευγάρι επί 72 χρόνια αποκαλύπτει τα 13 μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο
Παντρεμένο ζευγάρι επί 72 χρόνια αποκαλύπτει τα 13 μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο [λίστα]
Ο κύριος και η κυρία Λομπάρντι είναι 95 χρονών και είναι παντρεμένοι εδώ και 72 (!!) χρόνια. Οι ίδιοι μοιράστηκαν 13 συμβουλές για το πως να μείνετε ευτυχισμένοι για πάντα με το άλλο σας μισό.
  • Απλά αγαπήστε και αγαπηθείτε
  • (Αφύσικο ,τεχνητό ,κατευθυνόμενο,προϊόν προπαγάνδας .  Σφοδρή επιθυμία για σεξ είναι η αγάπη και ο έρωτας.  Απλό. Και όπως όλα,  μια μέρα εξαφανίζετα  κι αυτό το πάθος για ένα και συγκεκριμένο πρόσωπο. Και μένει η πικρή γεύση του κορεσμού και φυσικά   το κυνήγι και η αναζήτηση του κυρίου άλλου… Εξαιρετικού και Υπέροχου. ΄Η της νέας Κυρίας… Μοναδικής και Ανεπανάληπτης. Και ο Σίσυφος δεν πεθαίνει  ποτέ μέσα τους).

  • Κάντε κοπλιμέντα ο ένας στον άλλον
  • (Ναι ,γιατί  όχι;  Η «παραμύθα», η κολακεία   αρέσει σε όλους. Αλλά και ο αυτοσαρκασμός επίσης έχει τη δικιά του  χάρη. Αρκεί να διαθέτουν και τα δυο  λίγο αλατοπίπερο. Και αυτό δεν είναι άλλο από το …χούμορ).

  • Ναι, στο καλό σεξ.Το σεξ πρέπει να είναι καλό όχι μόνο στα 30, αλλά και στα 60, 70…
  • (Απαραιτήτως και χωρίς ταμπού και… κρατήματα)

  • Ζήστε κοντά στην οικογένειά σας
  • (Δεν είναι απαραίτητο. ΄Αλλωστε,  είναι ανάλογα με την οικογένεια. Αν έχω ένα τρελο-κ@λό-παιδο, που το έφαγα στη μάπα  ως 18 του, γιατί να το τρώω και στα 45 του; Ας… πάει αλλού!).

  • Προσέξτε την διατροφή σας

 (Απαραιτήτως. Κα προπαντός διατροφή  με βιολογικά προϊόντα .Και τρώτε απ΄όλα, αλλά σε λίγες ποσότητες).

  • Μην απατήσετε ΠΟΤΕ
  • (Μέγα  και …παυλικιανό ψεύδος.΄Ολες αυτές οι προστακτικές του «Αποστόλου των εθνών» περί αιωνίου πίστεως, εγκράτειας και καταδίκης της μοιχείας είναι δημιούργημα του ταραγμένου μυαλού του ανέραστου Φαρισαίου Παύλου. Και βρήκε να τα πει αυτά στους Κορίνθιους!   Που η πόλη τους διέθετε το μεγαλύτερο σεξοτουρισμό στην αρχαιότητα.  Εξ ου και περίφημο  «ου παντός πλείν ες Κόρινθον»=αν δεν το λέει η τσέπη σου, μη πας για διακοπές στην Κόρινθο. (Πώς το λέγαμε τότε στη μάγκικη,  λυκειακή μας εφηβεία; «Σηκωθήκανε  οι μπάμιες,  να χτυπήσουν το μανάβη.». Δεν πάει, δε γίνεται).  

    Το φυσικό και υγιές   είναι να συναποφασίζει το ζευγάρι τη μοιχεία ή την «απιστία». Να είναι  οι σύντροφοι νουνεχείς και πάνω απ΄ όλα φυσιολογικοί, αφημένοι στην επιταγή του ενστίκτου. Αν δεν παραδεχτούν την ανάγκη να «ξενοπερπατήσουν»,  αναγκαστικά θα το κάνουν κρυφά. Κι αυτό είναι το  μέγα λάθος δι΄αμφοτέρους. Όλα μαζί, επομένως και στο «φως». Αυτό είναι το μέγα μυστικό της καλής, της ποιοτικής και της μόνιμης  σχέσης. Κι ας λένε εδώ οι θρησκευόμενοι παππούδες τα δικά τους. ΄Ετσι κι αλλιώς…δεν ξέρουν τί χάσανε 72 τόσα χρόνια να τρώνε… σκέτο καναβούρι-καναβούρι!)

  • Ποτέ μην πάτε τσακωμένοι για ύπνο
  • (Τσακωθείτε…ήρεμα, ανθρώπινα. Είναι υγεία, αλλά χωρίς μίση και αλληλοσπαραγμό.  Και προπαντός  μη λέτε την τελευταία κουβέντα , πρώτη. Αφήστε τη να ειπωθεί  στη σειρά της.  Μπορεί και ως τελευταία,  να μην ειπωθεί ποτέ. Και το κέρδος  είναι μέγα τότε. 

  • Να είστε όσο κουλ μπορείτε όταν τσακώνεστε
  • (Συνυπογράφουμε).

  • Σεβαστείτε τον
  • (Απολύτως. Αλλά,  όχι μόνον «τον». Και «την». Πρωτίστως «την». Είναι η σύντροφός σου. Αν δεν αξίζει του σεβασμού εκείνος ή εκείνη, απλά αλλάζουμε παρτενέρ).

  • Κρατήστε καθαρό το σπίτι σας
  • (Το «ήθελα στην ντουλάπα μου να γίνεται χαμός»  του πάλαι ποτέ ροζ   ζεύγος στο ντουέτο Μηλιώκα-Μάνου, απαγορεύεται αυστηρώς στον έγγαμο βίο, όπου συμβιώνουν δύο και περισσότεροι. ΄Αλλο να είσαι μόνος . ΄Εχουν δίκιο εδώ  οι παππούδες. Καθαριότητα παντού. Στο σώμα πρώτα, στο σπίτι επίσης.» Νους υγιής εν σώματι καθαρώ κι ας μην είναι ή  δείχνει  ωραίο). 

.

  • Γίνετε καλοί γονείς
  • (Αλλιώς , μην κάνετε παιδιά.  Στις μελλοντικές κοινωνίες, όπως ίσως γινόταν και  στις αρχέγονες, τα παιδιά δε θα ανατρέφονται από τους γονείς, που μπορεί να μην είναι και οι καλύτεροι, αλλά, από τη κοινότητα,που διαθέτει  πιο αποδεκτά  εχέγγυα για καλή ανατροφή παιδιού. Αργεί αυτή η ημέρα,βέβαια)

  • Οι κοινή στόχοι και η πίστη σε αυτό που έχετε θα σας φέρουν κοντά.
  • (Ασυζητητί. Πρωτίστως κοινή ιδεολογία και κοινοί στόχοι. Δεν μπορείς να είσαι ελεύθερη συνειδητοποιημένη γυναίκα-Πολίτης για παράδειγμα και να έχεις για σύντροφό σου τον..΄Αδωνι, το Λαζόπουλο, το Σφακιανάκη, τον Κασιδιάρη, Πέρα από… ξενέρα, είναι και επικίνδυνοι για το μυαλό σου, τα νεύρα σου, αλλά και για τη σωματική σου ακεραιότητα κάποιοι απ΄ αυτούς).

  • Ξεχωρίστε το καλό από το κακό
  • (Το έχει ήδη ξεχωρίσει η Φύση. Δε χρειάζεται κανένας άλλος να μας πει τί είναι καλό και τί κακό.΄Ο τι είναι φυσικό είναι ηθικό και τούμπαλιν. Ο Νους, ως κυρίαρχος κουμανταρέας του ανθρώπου, αν δεν είναι σκοτισμένος,  ξέρει ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό. Αυτόματα και…αυτεπάγγελτα).

(Οι 72 χρόνια παντρεμένοι  κύριος και κυρία Λομπάρντι)

Αλλά, μια εξήγηση είναι απαραίτητη εδώ κοντά στο τέλος.  Γιατί, άραγε,  το σεξ και η πολυγαμία  έχουν υποστεί και υφίστανται ανελέητο κυνηγητό από ιερατεία, εξουσίες, κοινωνίες ακόμα και σήμερα στον 21ο αιώνα; Η εξήγηση κυρίως της μαρξιστικής διανόησης πως  η μονογαμία εξασφαλίζει την ιδιοκτησία και τη μεταβίβασή της  κατευθείαν στον απόγονο, χωρίς τον κίνδυνο ο θεωρούμενος ως απόγονος να είναι το  παιδί του… κουμπάρου,δεν πείθει απόλυτα. Μπορεί να καλύπτει  μέρος ,αλλά δε φτάνει. Γιατί ας πούμε το σεξ και η πολυγαμία  απαγορεύονται δια ροπάλου ακόμα και σε κοινωνίες «ακτημόνων»;

΄Εχουμε την εντύπωση πως μια εξήγηση λύνει ικανοποιητικά ένα μέρος τουλάχιστον  του αινίγματος:  Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (διατροφή) και εκείνο της διαιώνισης (σεξουαλικό) είναι τα δυο πρώτα, κορυφαία και καταλυτικά.  Κι αν «νηστική αρκούδα δε χορεύει», μια ανέραστη «αρκούδα» τί κάνει;  Σίγουρα, δεν είναι στα καλά της, στη φυσική της κατάσταση. Και μια μη φυσική κατάσταση  εμπεριέχει  νευρώσεις, εμμονές, μανιοκαταθλίψεις, έλλειψη καθαρού μυαλού.

 Τα ιερατεία και οι εξουσίες  τέτοιους υπήκοους θέλουν. «Φυτά», ζόμπι με λοβοτομημένο μυαλό. Μια συνεχής σεξουαλική αποχή και αγαμία είναι, φυσικά,  το καλύτερο εισιτήριο για «στρατόπεδα». Δε χρειάζεται να πάμε στις μονές και τις σκήτες να δούμε  «τελειωμένους» στα μυαλά  ανθρώπους. Δείτε και  στην κοινωνία ανέραστους ανθρώπους, και όχι μόνο λόγω ηθικών αγκυλώσεων,αλλά για οποιεσδήποτε άλλες αιτίες. Αισθάνονται (και είναι) άρρωστοι, στερημένοι, ζαβλακωμένοι,  «χαμένοι».

Το σεξ, η ικανοποίηση  του καταλυτικού αυτού  για τη ζωή ενστίκτου ξελαμπικάρει το μυαλό,το κρατάει σε φόρμα, σε επαγρύπνηση,σε συνεχή επιφυλακή και ψάξιμο. Οδηγεί στη μακαριότητα, την ευτυχία, έστω και μέχρι την επόμενη κοντινή φορά, που θα ξανασυμβεί.

Και ένα τέτοιο μυαλό, έναν «ψαγμένο” και  χαρούμενο άνθρωπο,δεν «τον πάνε με τίποτα» οι ιερείς και οι άρχοντες. Είναι επικίνδυνος για το σύστημα αρχών τους, γιατί  δεν  υποτάσσεται. Ούτε παίρνει στα σοβαρά τα φληναφήματα και τις ανοησίες τους. Η καλύτερη υποταγή, η λοβοτομή του μυαλού επιτυγχάνεται κάλλιστα  με την αποχή ,τη στέρηση, την απαγόρευση   της σεξουαλικής πράξης.  Η μονογαμία και η αποχή από το σεξ είναι μια  από τις πιο ισχυρές φυλακές του ανθρώπου.

Περαίνοντας δείτε  και τη σχετική ανάλυση, που κάναμε εδώ πριν κάμποσο καιρό (26.12.11) σε κείμενο με τίτλο: “ΕΡΩΤΑΣ-ΑΓΑΠΗ: ΠΡΟΪΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ “ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.