ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΟΤΑΝ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
2.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕ  ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
3. ΠΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΄60
 4. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ  ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
5.  Φ. ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ. Ο ΘΕΟΛΓΙΖΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
6. ΛΟΥΚΑ ΣΕ ΡΟΛΟΥΣ  ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ  ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

 

1. Οι Θεσμοί ζητούν αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου των εκπαιδευτικών
Φωτογραφία: Intime News

Tις αποφάσεις του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και των προκατόχων του αδειάζουν οι Θεσμοί, οι οποίοι κρίνοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί, ζητούν αύξηση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Επίσης οι θεσμοί ζήτησαν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Εν τω μεταξύ, μετά τις χθεσινές συναντήσεις με το κουαρτέτο, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι το Σάββατο μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Γνωστό χρόνια τώρα πως οι ΄Ελληνες  δημόσιοι υπάλληλοι, δουλεύουν με το ραχάτι τους. “Τα ζώα μας αργά”.

Οι  εκπαιδευτικοί δεν αποτελούν εξαίρεση. Επί …επαράτου Παπανδρεϊκής εποχής ,της αλήστου μνήμης “Τσοβόλα δώστα όλα”, οι συνδικαλιστοπατέρες της ΟΛΜΕ, σκληροί πρασινοφρουροί στις κλαδικές, έδιναν τα ρέστα τους. “΄Ελυναν και έδεναν”. Μείωσαν  το εβδομαδιαίο ωράριο των εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης στις 18 ώρες.   Που σημαίνει, ακόμα και σήμερα πως   πηγαίνουν πολλοί καθηγητές στα σχολεία  το πρωί στις 8.15 και φεύγουν  στις 11!

 Και το πιο τραγικό-κωμικό στις μέρες μου.  Μπορούσε ένα  σχολείο να μην είχε μια ειδικότητα και στο διπλανό να περίσσευαν ώρες από τη ίδια ειδικότητα. Τί νομίζετε γινόταν; Αρνιόταν  ο εκπαιδευτικός να μετακινηθεί  μισό χιλιόμετρο. ΄Εμενε χωρίς να συμπληρώνει ωράριο στο σχολείο του και  τις υπόλοιπες υποχρεωτικές από το εβδομαδιαίο 18ωρο, τον δήλωνε  ο διευθυντής στο πρακτικό, τάχα πως κάνει δουλειά  γραφείου ή ασχολείται με τη βιβλιοθήκη.  Το άλλο σχολείο μπορεί και όλη τη χρονιά να έμενε χωρίς την ειδικότητα και οι μαθητές να κάνουν “κενό” τις ώρες του μαθήματος εκείνου!

Από αξιολόγηση, ας μη μιλάμε καλύτερα ,μια και το έχουμε εξαντλήσει παλιότερα το θέμα. Νεοδιόριστος καθηγητής,  πρόφτασα  κάπου εκεί το 1980-81 μια επιθεώρηση. Μετά κατάργησε το ΠΑΣΟΚ το θεσμό.

΄Ηρθε, λοιπόν, τότε  για μια και μόνη ώρα ο επιθεωρητής να δει πώς κάνω μάθημα και να με αξιολογήσει. Μετά εξαφάνισαν το είδος. ΄Εκτοτε, μέχρι που παραιτήθηκα από τη δημόσια εκπαίδευση,  ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δε με αξιολόγησε. Να δει βρε,αδερφέ, αν μη τι άλλο, αν ήμουν κατάλληλος, να βρίσκομαι ανάμεσα σε εφήβους.   ΄Η, αν ήμουν εντελώς ανεπαρκής παιδαγωγικά και γνωσιολογικά για να διδάσκω. Τίποτα. Οι συνδικαλισταράδες λέγανε πως, αν έρθει σύμβουλος και ζητήσει να μπει στην τάξη σας, μην τον δεχτείτε. Κλωτσιές έξω!

Πώς λέτε να πήγε η εκπαίδευση κατά διαόλου; Πώς νομίζεις πως ο άλλος έγινε φιλόλογος, διορίστηκε στο σχολειό, αλλά    δεν ξέρει να διδάξει Παπαδιαμάντη; Και για ποιο λόγο λέτε; Γιατί ατός του τελείωσε τμήμα Νεοελληνικό στη Φιλοσοφική και ο  “Κοσμοκαλόγερος” γράφει στα…αρχαία!

Τραγικά πράγματα συμβαίνουν στα σχολεία μας. Αλλά, δεν είναι, βέβαια,  καλύτεροι οι γονείς των μαθητών στη δική τους δουλειά.΄Ιδιοι και χειρότεροι. Οπότε, “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”.

Στο κάτω-κάτω, ας τα μάθουν τα παιδιά στα φροντιστήρια, αφού δεν επαρκεί το σχολείο. ΄Αλλο βέβαια, αν και το φροντιστήριο   “πουλάει φίκια για μεταξωτές κορδέλες”. Φιγούρα, “μαγκιά κλανιά”. Μπάζει κι αυτό, ως  νεοελληνικός, εκπαιδευτικός θεσμός από παντού.

Περιμέναμε τους θεσμούς να μας αναγκάσουν  να δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον 25 ώρες την εβδομάδα. Και να υπάρχει αξιολόγηση, κανονική και αυστηρή. Γιατί, με παιδιά ασχολούνται οι εκπαιδευτικοί. Δεν κόβουν κιμά στο χασάπικο.  Τίποτα.

Να δείτε που θα λυσσάξουν τώρα. Θα βγουν στους δρόμους και θα τα κάνουν λίμπα, αν τους βάλουν, έστω και 2 ώρες παραπάνω την εβδομάδα. Και για αξιολόγηση, ούτε που θα το συζητάνε. ΄Αλλωστε, είναι γνωστό το…καταλυτικό  επιχείρημα-ερώτημά τους. “Ποιος θα κρίνει ποιον;” Δεν υπάρχουν, δηλαδή, στην ελληνική εκπαίδευση 100-200 εκπαιδευτικοί ,άξιοι να κρίνουν την  κατάρτιση των συναδέλφων τους. Τόσο αισχροί και παράλογοι. Κι ας είναι εκπαιδευτικοί.

Η Ελλάδα,θέλει το “Γερμανό” της. Κανονικά όμως. Να έρθει εδώ να κυβερνήσει. Να μην υπάρχει στο ελληνικό κοινοβούλιο ΄Ελληνας. Ούτε για δείγμα.

Θέλετε, Ελληνάρες μου, να πουν από την  Ευρώπη,να γίνετε και σεις χώρα της προκοπής; Λοιπόν, τις αλλαγές, τα συμφωνημένα, για να μείνετε στο ευρώ,  δε θα τα αφήσουμε στο χέρι σας .Ούτε θα έρχεται η “τρόικα” να σας ελέγχει. Για μια εικοσαετία, αναλαμβάνουμε εμείς να σας κυβερνήσουμε με ειδικό νόμο,που θα ψηφίσουμε στις Βρυξέλλες.

“Δε γίνονται τέτοια πράγματα” θα πει πάλι ο μίζερος, ο σκεπτικιστής. Δεν έχει δικαίωμα η Ευρώπη να επεμβαίνει με τέτοιο τρόπο στα εσωτερικά των χωρών μελών της.

Εν τάξει.  Ας μην επεμβαίνει τότε. Αφήστε το γιο του Μητσοτάκη να κυβερνήσει. Και για τα υπόλοιπα 100 χρόνια και τα δισέγγονά σας θα έχουν στο κεφάλι του “Δερβέναγες” τους δανειστές, τους θεσμούς, τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Πανάθλια χώρα,ως κράτος. Αμετανόητος λαός.

2.  ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
Καθηγήτρια προσέβαλε μαθήτρια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» μπροστά σε όλη την τάξη
Φωτογραφία: Eurokinssi

Με τον χειρότερο και τον πιο ταπεινωτικό τρόπο μίλησε μία καθηγήτρια στην Καλαμαριά στην 14χρονη μαθήτριά της, η οποία μένει σε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σύμφωνα με την Espresso, το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, ενώ το κοριτσάκι που δεν έχει μητέρα ξέσπασε σε κλάματα μέσα στην τάξη.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια διάλεξε τον πιο ταπεινωτικό και απαράδεκτο τρόπο για να κάνει παρατήρηση στην μικρή που μιλούσε με την διπλανή της.

Η καθηγήτρια αντιλήφθηκε τη συνομιλία, πλησίασε την ανήλικη και κάθισε ακριβώς από πάνω της και φέρεται να είπε: «Εσείς στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν μιλάτε. Μη νομίζεις ότι μπορείς να μιλάς μέσα στην τάξη».

Η 14χρονη, που δεν έχει μητέρα, ξέσπασε σε κλάματα μέσα στην τάξη. Πολλοί από τους υπόλοιπους μαθητές αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πήγαν και κατήγγειλαν στη διευθύντρια το περιστατικό, ενώ αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε το περιστατικό.

«Δυστυχώς είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που συμβαίνουν. Υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που ξεχωρίζουν κάποια παιδιά, τα υποβιβάζουν και τα προσβάλουν. Στην περίπτωση αυτή με δική μας παρέμβαση, το θέμα το χειρίστηκε καλά η διευθύντρια του σχολείου και η καθηγήτρια ζήτησε συγγνώμη από τη μικρή». Εξέφρασε τη χαρά του που οι συμμαθητές της 14χρονης στάθηκαν στο πλευρό της.

«Αν και είναι τιμή όσων παιδιών μεγαλώνουν στο Χαμόγελο, δεν είναι ωραίο να τα στιγματίζεις. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι για εκπαιδευτικοί», ανέφερε.


Και φυσικά η καθηγήτρια θα είναι ακόμα στη θέση της. Δεν τη στείλανε  να πλένει πιάτα σε κανένα σουβλατίζδικο.

Τα είπαμε παραπάνω. Ουδείς την επιθεώρησε, κανένας δεν την αξιολόγησε, δε νοιάστηκε όλα αυτά τα χρόνια να δει,  αν η εκπαιδευτικός είναι για τάξη ή για να… μαζεύει σαλιγκάρια.  Παίρνει “βρέχει χιονίσει” το χιλιάριο (παλιότερα ,ζευγάρι εκπαιδευτικών έβαζε  το χρόνο στο σπίτι  κοντά στα 35-40 χιλιάρικα!) και ….πάει καλιά της.

΄Ασε που πολλοί εκπαιδευτικοί, ειδικά κυρίες, είναι θεούσες! Το τί λένε στις συνεδριάσεις των συλλόγων εκαπιδευτικών, δε λέγεται. Θυμάμαι περιπτώσεις πως σε σύνολο 20 εκπαιδευτικών, οι μισοί ήταν Οροδοξάρες. ΄Η, θυμάμαι επίσης,  εκπαιδευτικούς   της συνομοταξίας  “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”,  να αποφαίνονται στις παιδαγωγικές συνεδριάσεις πως “αυτά τα παιδιά είναι άτακτα και χρειάζονται τιμωρία,  γιατί είναι παιδά χωρισμένων γονέων”!

Μιλάμε για τέτοια “κουφά”. Κρίμα για το ελληνικό σχολείο με τέτοιους δάσκαλους. Τούτοι και οι δικαστές είναι οι βασικοί, οι πρώτοι   ένοχοι της κακοδαιμονίας που δέρνει αυτό τον τόπο.

 

3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΑΔΡΕΑ
Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν εξερράγη χάρη σε οικογένεια και εκκλησία
Σε γεύμα με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο
«Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι καθοριστικός και για την πορεία του έθνους μας και του λαού μας, αλλά και για τον αγώνα επιβίωσης που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας πως «Η οικογένεια και η Εκκλησία κρατάνε την Ελλάδα όρθια».

Ανεκδιήγητος αυτός ο Πάκης. Παλιομοδίτικες οι κουβέντες του, μυρίζουν μούχλα ,ναφθαλίνη.  Γυμνασιάρχη σε πανηγυρικούς εθνικών εορτών μου θυμίζει ο πρώην υπουργός του Κώστα Καραμανλή και συνένοχος με τον πρωθυπουργό του για τη χρεοκοπία της χώρας.

Η εκκλησία έσωσε το τόπο, μας είπε χτες στην Πάτρα  και μάλιστα με την ιδιότητα του προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή, πώς μας κράτησε η εκκλησία, κύριε Παυλόπουλε; Πώς μας έσωσε; Μας έδωσαν οι παπάδες λεφτά ή εμείς τους συντηρούμε  και τούτους από το δημόσιο κορβανά και μάλιστα χωρίς να προσφέρουν κανένα έργο;

Μια ζωή ανήθικοι οι ΄Ελληνες πολιτικοί. Δημαγωγοί, λαϊκιστές, “δωσίλογοι”. Κατέστρεψαν τη χώρα. Και συνεχίζουν οι ίδιοι να κάνουν κουμάντο. Αντί να έχουν κρυφτεί, αφού ακόμα δεν μπήκαν φυλακή, το παίζουν αθώοι. Και μάλιστα διαμαρτυρόμενοι για τα δεινά της χώρας!  Και όχι μόνο . Αναγορεύονται  και σε  νέους  σωτήρες τους ΄Εθνους.

Το είπαμε. ΄Αθλια χώρα.Πανάθλιος λαός

 

4. Το λάδι της… φοροδιαφυγής -Απόκρυψη εισοδημάτων από ελαιοπαραγωγούς και ελαιοτριβεία
Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Απόκρυψη εισοδημάτων ευρείας κλίμακας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις διασταυρώσεις δεδομένων για ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβεία, επιδοτήσεις και δηλωθέντα έσοδα.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε περιοχές όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΑΑΔΕ, τα φαινόμενα αυτά προσλαμβάνουν τις μεγαλύτερες διαστάσεις και συγκεκριμένα σε Κρήτη, Μεσσηνία, Αργολίδα, Λακωνία και Φθιώτιδα.
Αυτό που παρατηρείται είναι ότι μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών δίνει την παραγωγή του σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία αντί για τους τοπικούς συνεταιρισμούς, χωρίς να τηρούνται παραστατικά ενώ και η διακίνηση του ελαιολάδου στη συνέχεια γίνεται με παράνομο τρόπο με αποτέλεσμα να αποκρύπτονται εισοδήματα και να συντελείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

΄Αμα ρωτήσεις τους Ρουβίκωνες (οι νέα βέρσιον εργατοπατέρων  της παραπάνω αλήστου  μνήμης Παπανδρεϊκής εποχής που λέγαμε), αν πρέπει να κλέβουν οι αγρότες επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, άλλα ευρωπαϊκής και ημεδαπής προέλευσης κονδύλια,  θα σου πούνε, φυσικά. Καλά κάνουν. Κλέβουν… τους κλέβοντες. Τα γνωστά πομπώδη και λαϊκίστικα, όλων αυτών, που έχουν αυτοαναγορευτεί σε προστάτες του πόπολου και ομνύουν στο όνομα του λαού.

Αλλά, είναι λαός   οι  παραπάνω απατεώνες αγρότες, που δηλώνουν ανύπαρκτα στρέμματα χωράφια και κεφάλια ζώων, που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο, δε συμμετείχαν   ούτε με μια δραχμή στη στήριξη της οικονομίας αυτού του τόπου; Και όχι μόνο. Είναι αυτοί που στους πάγκους τους στις λαϊκές αγορές  και στους τενεκέδες με το λάδι που σου πουλάνε “χρυσάφι”, αντί τελικά  για ζαρζαβατικά και ελαιόλαδο , αγοράζεις για να ταϊσεις   τα παιδά σου δηλητήρια και  ορμόνες.

Η έννοια του λαού δεν είναι “κολυμβήθρα του  Σιλωάμ” να θεραπεύει  “πάσαν νόσον”.Τις λαμογιές,την κλοπή, την απάτη, τη διαφθορά. Και  οι ΄Ελληνες αγρότες με τον καιροσκοπισμό, τη διαφθορά,  τις άλλες κατάπτυστες συμπεριφορές  που επέδειξαν  τις τελευταίες δεκαετίες, μόνο λαός δεν είναι.

5. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Ανατροπή στον θάνατο του 21χρονου φοιτητή – Νέα νεκροψία διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών
Ανατροπή στον θάνατο του 21χρονου φοιτητή - Νέα νεκροψία διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών

Η σορός του 21χρονου Νίκου αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα από τη Ρόδο στην Αθήνα, για τη δεύτερη νεκροψία

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή είχε ζητήσει εξ αρχής να διενεργηθεί η νεκροψία από τον ιατροδικαστή κ. Κουτσάφτη, κάτι το οποίο είχε απορριφθεί απ τον Εισαγγελέα. Μετά την απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών, δεν αποκλείεται στη νέα νεκροψία να παρευρίσκεται και ο κ. Κουτσάφτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, ενώ η σορός του βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου, άγρια χτυπημένος σε πρόσωπο, χέρια και πόδια.

Γιατί, δηλαδή , ο ιατροδικαστής της Ρόδου δεν ξέρει καλά τη δουλειά του και πρέπει να παρίσταται και ο γνωστός Κουτσάφτης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας;  Τί περισσότερο θα πει τούτος;

Να θυμίσουμε πως ο εν λόγω ιατροδικαστής είναι εκείνος που χορήγησε πιστοποιητικό  θανάτου του…Ιησού Χριστού πάνω στο σταυρό!  Οπότε, …”Θου, Κύρε φυλακήν  τω στόματί μου”,να μη τα τα λέμε πάλι  για τον…περί ου ο λόγος.

 

6. «Ντου» της Ελένης Λουκά στον Σπίρτζη -Του φώναζε «Τούρκε, γερμανοτσολιά!» [βίντεο]
«Ντου» της Ελένης Λουκά στον Σπίρτζη -Του φώναζε «Τούρκε, γερμανοτσολιά!» [βίντεο]

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Σπίρτζη στη Μάνδρα Αττικής, για να ενημερωθεί για τις διαδικασίες καταβολής της έκτακτης βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

Την ώρα που ενημερωνόταν από τους αρμόδιους κρατικούς υπαλλήλους, έκανε ντου στο δημαρχείο η Ελένη Λουκά, φωνάζοντας εναντίον του «Τούρκε, γερμανοτσολιά, μουσουλμάνε».

  Η… συνάδελφος του Ρουβίκωνα ξαναχτυπά κι αυτή δυναμικά!  Και με επεισοδιακά, μιλάμε,  “ντου”.

Τί να έχουν πάθει όλοι; Τρέλα, γραφικότητα, αδιέξοδα, άγρα εντυπωσιασμού; Τί απ΄όλα συμβαίνει με αυτούς τους επαναστάτες του “γλυκού νερού”;  Μπορεί κανένας ψυχίατρος να μας τα εξηγήσει;