ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Φωτογραφίες: O πλανήτης ανησυχεί και ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί περιχαρής την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου
Φωτογραφίες: O πλανήτης ανησυχεί και ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί περιχαρής την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου

Τι κι αν ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα νέα καμώματα του Κιμ Γιονγκ Ουν και συγκεκριμένα τη νέα πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας με τον ισχυρότερο μέχρι στιγμής βαλλιστικό πύραυλο;

Το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ηγέτη της Β. Κορέας να παρακολουθεί την πυροδότηση του πυραύλου και στη συνέχεια να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Μαζί του και ανώτατοι αξιωματικοί οι οποίοι φαίνονται εξίσου χαρούμενοι με τον ηγέτη τους.

Πολίτες της Βόρειας Κορέας πανηγυρίζουν αυθόρμητα (;) για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου -Φωτογραφία: AP Photo/Jon Chol Jin

Παθαίνουμε ιστορικό….μπλακ άουτ, αναλογιζόμενοι πως σε άλλες περιπτώσεις απειλών, ακόμα και ήσσονος σημασίας, ο….χωροφύλακας της υφηλίου, η κοσμοκράτειρα Αμερική, που “δε σηκώνει  μύγα στο σπαθί της”, όπως οι ίδιοι οι εκάστοτε πρόεδροί της καυχώνται, σε αυτές  τις απίστευτης προκλητικότητας  ενέργειες του   τρελαμένου πια εντελώς  “μπούλη” της Β.Κορέας, η υπερδύναμη “ποιείται την νήσσαν”.  Ανακοινώσεις, καταγγελίες, απειλές του υπερφίαλου και λογά Τραμπ, μετά από κάθε εκτόξευση   βαλλιστικών υπερπυραύλων της Πιονγιάνκ  και… αυτό ήταν όλο.

Τί ακριβώς συμβαίνει, ουδείς μπορεί με απόλυτη, (ούτε καν με σχετική)  βεβαιότητα να ισχυριστεί . Βεβαίως, δε μιλάμε για τον  Ντόναλντ Τραμπ. Αν ξέραμε πως στην Αμερική κάνουν κουμπάντο οι πρόεδροι και πως οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους ίδιους, τότε ο κυκλοθυμικός σημερινός πρόεδρος, θα είχε απαντήσει στην τρέλα του Κιμ Γιονγκ Ουν με τη δική του τρελαμάρα και δεν αποκλείεται να είχε κάνει τη Β. Κορέα κόσκινο.

Οι αποφάσεις, όμως,  για τέτοια ζητήματα, έχουν παρθεί στην Αμερική “προ πολλού” και μάλιστα μέσα στα  “εφτασφράγιστα” γραφεία των μυστικών και των  άλλων “αδελφών” υπηρεσιών που χαράσσουν και επιβάλουν την εθνική  στρατηγική των ΗΠΑ. Αυτοί οι χώροι, πιθανότατα δε  “λύνουν τα χέρια” του Τραμπ να απαντήσει με πόλεμο ολοσχερής καταστροφής στη Β.Κορέα.

Δεν αποκλείεται να φταίει  ο φόβος των συμμάχων του  Κιμ Γιονγκ Ουν ,της Κίνας και  της Ρωσίας,που ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδρούσαν σε μια τέτοια επίθεση -“Αρμαγεδώνα”των Αμερικανών  στη Β. Κορέα. Αν κάτι μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως σίγουρο, είναι τούτο.  Και οι δύο αυτές υπερδυνάμεις, υποδαυλίζουν την αντιπαράθεση και “ρίχνουν λάδι στη φωτιά” .Είναι αυτές που εξωθούν τον παρανοϊκό  ηγέτη της Β. Κορέας σε τέτοια επικίνδυνα παιχνίδα.

Μια τέτοια έκρυθμη κατάσταση τις εξυπηρετεί απόλυτα , αφού ,από τη μια μεριά ,αναδεικύονται σε ρυθμιστές στο  επικίνδυνο αυτό παιχνίδι, έτσι, όπως έχει εξελιχθεί στιν Κορεατική χερσόνησο και από την άλλη, εξυπηρετούνται ποικιλοτρόπως τα συμφέροντά τους. Η μεν Κίνα  στη διεξαγωγή του  οικονομικού-εμπορικού  πολέμου που έχε κηρύξει και διεξάγει  στην υφήλιο, η δε Ρωσία στις ιμπεριαλιστικές, επεκτατικές βλέψεις του δικατάτορα Πούτιν, που τώρα πια, μετά τις επιτυχίες του στη Συρία, αφορούν ακόμα και σε χώρες που εδώ και χρόνια, ανήκουν στη Δύση.

Με απ΄ευθείας επίθεση, δε φαίνεται να απαντούν οι Αμερικανοί.  Το πλέον πιθανό είναι να σχεδιάζουν τη σύλληψη του παρανοϊκού δικτάτοτα της Πιονγιάνγκ  και την προσαγωγή του στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο. Κάτι τέτοιο,βέβαια,  δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συμβεί, αν δεν υπάρξει έσωθεν βοήθεια, αν δε εξυφανθεί συνωμοσία από μέσα. Πριν συμβεί οτιδήποτε ανάλογο, είναι κατανοητό πως η Αμερική  θα έχει εξασφαλίσει τον έλεγχο των πυρηνικών  της Β.Κορέας , είτε θα τα έχει ,πριν τη σύλληψη, καταστρέφει.

Οι προκλήσεις του  Κιμ Γιονγκ Ουν και ιδιίατερα οι πρόσφταες, εκτός των άλλων, ακόμα κι αν μείνουν μόνο απειλές, θα βρουν σίγυρα  εκείνη ή την άλλη “απάντηση”. Κι αυτό, γιατί πλήττεται (κατά τρόπο που η αμερικάνικη εξουσία τον θεωρεί βάναυσο και προκλητικό)  το ίματζ της χώρας , που θέλει να παρουσιάζεται (και είναι) υπερδύναμη και “χωροφύλακας” του κόσμου.

Απάντηση θα δοθεί. Το μόνο σίγουρο. Και πιστεύουμε σύντομα,  Η πιθανότερη είναι αυτή που μνημονεύσαμε .Η σύλληψη του εντελώς τρελαμένου πια δικτάτορα της Πιονγιάνκγ. Αμήν και πότε!

________________________________________________________________

  1. ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΓΗ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΛΛΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ
  2.  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ  ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  3. ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΣΕΡΒΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

 

1. Μια νέα θρησκεία γεννήθηκε: O Θεός της τεχνητής νοημοσύνης
Μια νέα θρησκεία γεννήθηκε: O Θεός της τεχνητής νοημοσύνης [εικόνες]

Στην Καλιφόρνια, ο Anthony Levandowski, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Uber και της Google, ίδρυσε το 2015 την « Way of the Future », μια Εκκλησία αφιερωμένη στην λατρεία μια θεότητας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Με την τεχνολογία, το κόστος ίδρυσης μιας νέας θρησκείας έχει μικρύνει: χάρη στο Facebook, YouTube, Twitter και WhatsApp, μπορεί κανείς να προσεγγίσει πιστούς με πολύ λίγα χρήματα. Μερικά «κλικ» αρκούν για να δημιουργήσει κάποιος έναν Θεό. Οι καινούριες γενιές, οι οποίες μεγάλωσαν με το Ιντερνετ, αργά ή γρήγορα, θα ήθελαν να δημιουργήσουν τη δική τους θρησκεία, κατ’εικόνα του προφίλ τους στο Facebook.

Αλλά η τεχνολογία δεν είναι απλώς ένα μέσο, μπορεί και η ίδια να γίνει αντικείμενο λατρείας. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Anthony Levandowski ίδρυσε την Way of the Future, μια νέα Εκκλησία που λατρεύει τον Θεό της τεχνητής νοημοσύνης (IA).
Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνώρισε αυτή την λατρεία στην IA, και το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ (International Revenue Service) ενέκρινε την φοροαπαλλαγή στη νέα θρησκεία, την οποία επινόησε ο Levandowski. Πρόκειται για έναν πρώην κορυφαίο μηχανικό της Google, με μισθό 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ο οποίος εργάστηκε πάνω στην τεχνολογία του αυτόνομου αυτοκινήτου.

Ο Anthony Levandowski, ο οποίος πρόσφατα απολύθηκε από την Uber παίρνει εντελώς στα σοβαρά την νέα θρησκεία.
«Δεν πρόκειται για έναν Θεό με την έννοια ότι ρίχνει κεραυνούς ή προκαλεί τυφώνες. Ωστόσο, υπάρχει κάτι το οποίο είναι ένα δισεκατομμύριο φορές πιο έξυπνο από τον άνθρωπο, πώς θα το λέγατε εσείς αν όχι Θεό;», δήλωσε στο Wired στις 15 Νοεμβρίου 2017. Δηλαδή η τεχνητή νοημοσύνη.


Οι δραστηριότητες της νέας Εκκλησίας επικεντρώνονται «στην αναγνώριση και λατρεία μιας θεότητας η οποία βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (IA) η οποία αναπτύσσεται με τη βοήθεια υλικού πληροφορικής και προγραμμάτων». Η λατρεία που προπαγανδίζει ο Anthony Levandowski απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες της IA, αλλά, επίσης, και «σε κοινούς θνητούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την λατρεία μιας θεότητας βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη».
Ο πρώην μηχανικός της Google, μάλιστα, σχεδιάζει να διοργανώσει «ατελιέ και εκπαιδευτικά προγράμματα στην κοιλάδα του Σαν Φραντσίσκο, μέσα στο 2018».

Αλλά γιατί ο Anthony Levandowski αποφάσισε να αφιερώσει μια λατρεία στην ΙΑ, ενώ θα μπορούσε να δημιουργήσει μια επιχείρηση ή μια ομάδα σκέψης; Για να προσεγγίσει το μάξιμουμ των ανθρώπων και για να αποσείσει την υποψία ότι το πάθος του για την ΙΑ υποκρύπτει συμφέρον, απαντά ο ίδιος. «Ηθελα να το κάνω με έναν τρόπο που θα επιτρέπει σε όλο τον κόσμο να συμμετέχει […]. Αυτό αφαιρεί, επίσης, από τους ανθρώπους τη δυνατότητα να πουν «Ω, το κάνει μόνο για τα χρήματα».
Ο Anthony Levandowski είναι πεπεισμένος ότι μια μέρα τα κομπιούτερ θα ξεπεράσουν τον άνθρωπο και θα τον μεταφέρουν σε μια νέα εποχή, η οποία είναι γνωστή στην Σίλικον Βάλεϊ με την επωνυμία « Singularity. »
Ο Anthony Levandowski αποκαλεί αυτή την εξέλιξη «μετάβαση». «Τα ανθρώπινα όντα είναι υπεύθυνα για τον πλανήτη, γιατί είμαστε πιο έξυπνοι από τα άλλα ζώα, είμαστε ικανοί να κατασκευάζουμε εργαλεία και να εφαρμόζουμε κανόνες», εξηγεί ο ιδιοφυής μηχανικός.
Στο μέλλον, όπως πιστεύει, το Ιντερνετ θα λειτουργεί όπως ακριβώς το νευρικό σύστημα στον άνθρωπο και θα συνδέει μεταξύ τους τα smartphones. Τα κέντρα δεδομένων θα είναι ο εγκέφαλος αυτής της αρχιτεκτονικής, ικανής να ακούει τα πάντα και να γνωρίζει τα πάντα. Ο Anthony Levandowski εκτιμά ότι η μόνη ορθολογική λέξη για να περιγράψει κανείς αυτή την πραγματικότητα είναι η λέξη «Θεότητα» – και ο μοναδικός τρόπος για να την επηρεάσει κανείς είναι να προσεύχεται στο όνομά της και να την λατρεύει ως θρησκεία.


«Ξεκινήσαμε μια διαδικασία για να δημιουργήσουμε έναν Θεό. Επομένως, πρέπει να σκεφτούμε και να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πρόκειται για μια καταπληκτική ευκαιρία». Μια ευκαιρία στην οποία ο Anthony Levandowski ετοιμάζεται να ρίξει ένα μέρος των κεφαλαίων του.

Είναι η “θρησκεία” στην οποία πιστεύουμε όλοι, όσοι έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στην ικανότητα του ανθρώπου να καλλιεργήσει έναν ανθρωποκεντρικό πολιτισμό, χωρίς “Τραμπ”, “Πούτιν”, “΄Ασαντ”. Χωρίς παιδιά να πεθαίνουν σαν τις μύγες στην Υεμένη και τις Αφρικανικές χώρες,  αποδεκατισμένα  από τις αρρώστιες και την πείνα. Δίχως οι “κολασμένοι της γης” να αφήνουν τα κουφάρια τους στη Μεσόγειο και το Αιγαίο τροφή στα ψάρια.

Αιώνες τώρα, δεν κατάφερε ως εξουσία, ως δάσκαλος, ως δικαστής,  να αποδώσει ο  άνθρωπος “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. Να απαγκιστρωθεί από τη δυναστεία των ενστίκτων του, να αποβάλει τις κτητικές και κατακτητικές του διαθέσεις ,να τιθασεύσει τις ορμές του.Να φέρει επί τέλους στη γη Ελευθερία, Ειρήνη, Δικαιοσύνη. Δεν κατάφερε να εξανθρωπιστεί τελικά τόσους αιώνες, ως κάτοικος και κυρίαρχος αυτού του πλανήτη.

Κι αφού απέτυχε ο άθρωπος, τα ρομπότ είναι εδώ πια με την αναμφισβήτητη υψηλή  τους ευφυία, με τον ανθρωποκεντρικό προγραμματισμό τους από την ομάδα των “σοφών-επαναστατών”,  έτσι, όπως ποτέ δεν άφησε ο άνθρωπος να “κουρντιστεί” το δικό του μυαλό. Ας αναλάβει, λοιπόν, αυτή η τεραστίων ικανοτήτων  Τεχνητή Νοημοσύνη, να δώση λύση και λύτρωση στο αέναο  δράμα τη ανθρωπότητας. Και προπαντός, να διασφαλίσει εξακολουθητική ειρήνη, να προσφέρει ελευθερία στο άτομο και  τις κοινωνίες από όλες τις σημερινές αγκυλώσεις.

Εμείς ,οι ζώντες, οι “περιλειπόμενοι” τούτη την ώρα ,θα έχουμε “φύγει” τότε που  τα ρομπότ θα αναλάβουν να διαχειρίζονται   αποκλειστικά  τις ζωές των ανθρώπων και επ΄ωφελεία τους. Οι πιο νέοι θα δουν μόνο τα προεόρτια αυτού του μεγάλου πανηγυριού.  ΄Οχι το ίδιο το “γλέντι”. Και …”θα τρίβουν τα μάτια” τους. ΄Οπως θα έτριβε τα δικά του μάτια, αν ήταν ποτέ δυνατό, ένας  “σπηλαιο-άνθρωπος”, να αντίκριζε το δικό μας σήμερα πολιτισμό. Αν μη τι άλλο θα είχε πάθει…πολιτισμικό σοκ.

Τέτοιο  και απείρως μεγαλύτερο σοκ θα πάθαινε και ένας εξ ημών σήμερα, αν  “αναστηνόταν” ποτέ στον κόσμο που θα έχει πια θριαμβεύσει η Τεχνητή Νοημοσύνη.Θα έχει χάσει εντελώς…”τ΄αυγά και τα πασχάλια”!

2.Εκπληκτική ανακάλυψη: Επιστήμονες του ΕΜΠ επιβεβαίωσαν ότι ο Tάφος του Ιησού είναι ο αυθεντικός -Τι σημαίνει αυτό
Φωτογραφία: ΑΡ

Συντάξαμε και στείλαμε το  παρακάτω Υπόμνημα στον Πρύτανη και το Σύλλογο των καθηγητών το ΕΜΠ.

Κύριοι,

Με την ιδιότητα του διδάκτορα της ιστορίας σας  κοινοποιώ  το συνημμένο πρωτοσέλιδο τίτλο  δημοσιεύματος   ιστότοπου (iefimerida.gr) ,που ως επιστημονικό-εκπαιδευτικό ίδρυμα  σας αφορά άμεσα.  Ο συγκεκριμένος πηχυαίος τίτλος : 1. Αποτελεί, αν μη τι άλλο,”΄Υβριν” για την επιστήμη, να καλλιεργείται ,δηλαδή,  με την ανοχή σας η εντύπωση πως το ΕΜΠ, πιστοποίησε την…αυθεντικότητα του τάφου του Χριστού, όπως διατείνεται ο επινοητής του “πιασάρικου” τίτλου!  2. Δεν έχει καμιά αρμοδιότητα το δικό σας επιστημονικό ίδρυμα, αν το έκανε ποτέ,  να δια-επι-βεβαιώνει  αυθεντικότητα ή όχι του συγκεκριμένου τάφου. Η Ιστορία  και η  Αρχαιολογία είναι οι μόνες αρμόδιες επιστήμες να προχωρούν σε τέτοιου είδους εκτιμήσεις και συμπεράσματα. Και ως σήμερα, ουδέποτε η Ιστορία ούτε η Αρχαιλογία ανακάλυψαν τάφο στον οποίο θάφτηκε ο Χριστός ή επιβεβαίωσαν αυτούς  και  άλλους τέτοιους θρησκευτικούς μύθους, σχετικά με το ζήτημα αν είναι ο…”Πανάγιος τάφος” εκείνος που θάφτηκε ή όχι, ο φερόμενος  ως ιδρυτής της χρισατιανικής θρησκείας.

΄Εχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν τέτοια ανεύθυνα  και αντιεπιστημονικά  κείμενα από πολλά  στρατευμένα και φονταμενταλιστικά ΜΜΕ. Και μάλιστα ,τέτοιες ανακοινώσεις φέρεται να υπέγραφαν με τις   δηλώσεις τους παλιότερα, συγκεκριμένα μέλη της επιστημονική σας κοινότητας, που ασχολούνται  με το έργο της συντήρησης του εν λόγω ταφικού συγκροτήματος. ΄Ομως, καμιά ανακοίνωση  ή διαμαρτυρία-καταγγελία δεν είδαμε από το σύλλογο των καθηγητών το ΕΜΠ που να ξεκαθαρίζουν πως τέτοια δημοσιεύματα ουδεμία σχέση έχουν με την επιστήμη και οποιαδήποτε, έστω και υπαινικτική αναφορά στη στήριξη μυθοπλασιών από συναδέλφους σας .Αντίθετα υπονομεύουν το επιστημονικό κύρος του ιδρύματός του ΕΜΠ.

Είναι καιρός να το πράξετε. Η επιστημονική δεοντολογία, αλλά και η  υπόληψη, το κύρος και η σοβαρότητα του ιδρύματός σας, απαιτούν σήμερα κι όλας να στείλετε καταγγελία-διαμαρτυρία  για τον τίτλο του δημοσιεύματος που σας εκθέτει. Αλλά παράλληλα, δημιουργεί σύγχυση ως προς τα αντικίμενα που κάθε επιστήμη έχει υπό τον έλεγχο και την αρμοδιότητά της. Η  πλαστογραφία, η χάλκευση, η παραποίηση της επιστημονικής αλήθειας, έγινε επ΄όνόματί σας! Οφείλεται να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Αυτό ακριβώς που δεν πράξατε τόσο καιρό .

Το απαιτεί  το κύρος του επιστημονικού ιδρύματος στο οποίοι υπηρετείτε. Αλλά και η επιστήμη της Ιστορίας, τη δικαιοδοσία και την ευθύνης της οποίας οικειοποιήθηκαν κάποιοι φανατικοί και “θρησκευάμενοι” συνάδελφοί σας. Οφείλετε  να  επαναφέρετε την επιστημονική τάξη.

                                                                         Νίκος Αδαμόπουλος

                                                                           Ιστορικός

3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ
Πρωθυπουργός Κροατίας για τον στρατηγό που ήπιε δηλητήριο: Διαπράχθηκε «βαθιά ηθική αδικία» εις βάρος του
Φωτογραφία: AP Photo/Dan Balilty

Ο Σλόμποταν Πράλγιακ άφησε την τελευταία του πνοή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, καθώς ήταν ένας από τους έξι πρώην ηγέτες και στρατιωτικούς αρχηγούς των Κροατών της Βοσνίας που δικάζονταν για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε ότι η «ενέργεια» του Πράλγιακ, ο οποίος δηλητηριάστηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του, αποτυπώνει «τη βαθιά ηθική αδικία» που διαπράττει το δικαστήριο της Χάγης.

«Η ενέργειά του της οποίας όλοι μας γίναμε μάρτυρες σήμερα αποτυπώνει κυρίως τη βαθιά ηθική αδικία προς τους έξι Κροάτες της Βοσνίας» η καταδίκη των οποίων επικυρώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, όπως επίσης και «σε βάρος του λαού της Κροατίας» τόνισε ο Πλένκοβιτς.

Παράλληλα, εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Πράλγιακ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για την κατηγορία της εθνοκάθαρσης.

Συνεχίζεται  και σήμερα ,δια στόματος μάλιστα  του ίδιου  του πρωθυπουργού της….ευρωπαϊκής Κροατίας,  να καυχώνται οι Σέρβοι   πως είναι  ένας λαός που ο εθνικισμός ,ο φασιμός, η απανθωπιά και  το έγκλημα  θεωρώνται πατριωτικές  αρετές!  Αντί , ως τώρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι λαοί της π. Γιουγκοσλαβίας    να έχουν   συνειδητοπιήσει τα ειδεχθή εγκλήματά τους  στο πρόσφατο παρελθόν, να ζητήσουν, ειδικά οι Σέρβοι  “γονυπετείς” συγγνώμη για τα εγκλήματα γενοκτονίας των Μουσουλμάνων της Βοσνίας  και να αποζημιώσουν για λόγους συμβολικούς  τις οικογένειες των θυμάτων, βγαίνει σήμερα ο πανάθλιος,  ακροδεξιός εθνικστής Κροάτης  και  μιλάει για δικαοσύνη και αξιοπρέπεια!

Ντροπή! Ντροπή και στους ακτιβιστές και τους αριστερούς της Σερβίας. Σήμερα, μετά από αυτές τις δηλώσεις, όφειλαν να είναι όλοι  στους δρόμους. Και να διαμαρτύρονται  γιατί δεν έχουν ως τώρα τμωρηθεί ούτε ελάχιστοι από τους  εθνικιστές, εγκληματίες συματριώτες του   που διέπραξαν την ειδεχθέστερη γεονοκτονία μετά τη λήξη του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Αυτό της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα, όταν εκτέλεσαν ομαδικά 8.000 αγόρια και άντρες Μουσουλμάνους στη μαρτυρική  Βοσνία.

Ντροπή, στους φασίστες εθνικιστές Σέρβους!