ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Αυτοσχέδια ρουκέτα είχαν κατασκευάσει οι 9 Κούρδοι -Τι βρέθηκε στις γιάφκες

Στη γιάφκα των Κούρδων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα υλικά και σύνεργα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα βάζο με αμμωνιοδυναμίτιδα, μανταλάκια που λειτουργούν ως διακόπτες για τον εκρηκτικό μηχανισμό, καλώδια, ένα ρολόι, κινητό τηλέφωνο και ένα πιστόλι CZ που είχαν πετάξει στα κεραμίδια ενός σπιτιού.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τη συλλογή στοιχείων με τις αρχές να εξετάζουν τους υπολογιστές και τα στικάκια USB που βρέθηκαν στις τρεις γιάφκες, προκειμένου να βρουν στοιχεία για τον στόχο της βομβιστικής επίθεσης που ενδεχομένως ετοίμαζαν οι συλληφθέντες

Ούτε λίγο ούτε πολύ , μας πήγαιναν για πόλεμο με την  Τουρκία οι αναίσθητοι, οι παρανοϊκοί  αυτοί Κούρδοι τρομοκράτες. Είναι «ηλίου φαεινότερο» πως ετοιμάζονταν να χτυπήσουν τον Ερντογάν, που στις 7-8 Δεκέμβρη επισκέπτεται την Αθήνα! Αλλιώς τι τις ήθελαν τις ρουκέτες;   Σε πόλεμο πήγαιναν; ΄Η θα χτυπούσαν, Κούρδoι αυτοί,  ελληνικούς στόχους;  Το αποκλείουμε εντελώς.

Φαντάζεται κανείς τι θα συνέβαινε από την απέναντι μεριά, αν σκοτωνόταν  ο Ερντογάν στη χώρα μας;  Οι άλλοι και με το δίκιο τους, θα βομβάρδιζαν επί τόπου την Αθήνα. Μιλάμε για μακελειό πραγματικό. Και μάλιστα, θα υποστήριζαν πως η επίσκεψη  ήταν  παγίδα. ΄Εφερε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ερντογάν στην Αθήνα, για να τον σκοτώσουν οι φίλοι του Κούρδοι. Και είναι γνωστές οι εγκάρδιες  σχέσεις του ΄Ελληνα πρωθυπουργού με το σοσιαλιστή ηγέτη των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ και το σοσιαλιστή πρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Απίστευτες καταστάσεις. Αυτή η Ιστορία της συμμαχίας, της στήριξης  και της προσφοράς φιλοξενίας σε Κούρδους τρομοκράτες πρέπει να τελειώσει. Είναι απασφαλισμένη βόμβα η «εθνική» πολιτική που έχει χαραχτεί εδώ και χρόνια και αφορά τις καλές σχέσεις μας με τους Κούρδους και την αμέριστη στήριξή της Ελλάδας  για  την ίδρυση Κουρδιστάν. Κι ακόμα χειρότερα, όταν είναι σε όλους πια γνωστό πως πραγματοποιείται  και στρατιωτική εκπαίδευση Κούρδων τρομοκρατών στη χώρα μας.

Εδώ και τώρα να τελειώνουμε. Να καταγραφούν με πλήρη στοιχεία,  όσοι Κούρδοι μένουν στην Ελλάδα και να διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο μένουν εδώ. Αν θέλουν πολιτικό άσυλο, να κάτσουν φρόνιμα. Δεν έχει η Ελλάδα κανένα λόγο να παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες. Προπαντός στρατιωτική εκπαίδευση! Πού ακούστηκε τέτοιο πράγμα; Σε ποια πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης;

Κι ακόμα, να σταματήσουν τα σούρτα- φέρτα διαφόρων ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων, ιδιαίτερα εκείνων για την ανάμνηση  των…χαμένων πατρίδων, να προσκαλούν Κούρδους σε εκδηλώσεις τους για χορούς και τραγούδια. Πολλοί απ΄αυτούς έχουν βάψει με αίμα τα χέρια τους. Είναι δολοφόνοι. Και σε καμιά περίπτωση η ίδρυση οποιουδήποτε Κουρδιστάν, δικαιολογεί τέτοιες ειδεχθείς δολοφονίες.

Πόλεμος με την Τουρκία δεν έγινε ποτέ μετά τα Μικρασιατικά. Ούτε πρόκειται να γίνει. Η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και παρά τους λεονταρισμούς Ερτογάν, δεν υπάχει περίπτωση να αμφισβητηθεί έμπρακτα, με πόλεμο.

΄Ενας και μοναδικός κίνδυνος υπάρχει, αν ποτέ  προκληθεί  πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες. Το στοιχειωμένο για τον τόπο μας  Κουρδιστάν. Αν οι εθνικιστές Κούρδοι τρομοκράτες ξανακάνουν τέτοιες ή όμοιες   αποκοτιές,  αν επιχειρήσουν πάλι  εγκληματικά εγχειρήματα σαν αυτό που ετοίμαζαν οι  9 εγκληματίες στην Αθήνα, τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Οι Τούρκοι έχουν  ιδιαίτερη ευαισθησία για πολλούς λόγους στο θέμα   “τρομοκρατία  Κούρδων”.

Εδώ και τώρα απέλαση ΟΛΩΝ των Κούρδων τρομοκρατών  από  τη χώρα. Μπορεί να αντιληφθεί η κυβέρνηση πως με την ανοχή και τη φιλία σε τέτοιες οργανώσεις που έχουν πλέον χαρακτηριστεί επίσημα ως τρομοκρατικές από διεθνείς οργανισμούς και δικαστήρια, κινδυνεύει η ίδια η χώρα; Καιρός είναι να αναθεωρηθεί η πάγια αυτή “εθνική” στρατηγική περί  της  παραδοσιακής ελληνικής φιλίας με τους Κούρδους και της  στήριξης του αγώνα τους για την ίδρυση δικού τους  κράτους.

___________________________________________________________________

1.ΚΑΡΘΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.   ΟΧΙ ΑΛΛΑ  ΞΩΤΙΚΑ, ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΚΑΙ  ΛΥΚΟΙ
2. Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ Η…ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ
3. ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ.  ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ
1. Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες]
Τα ξωτικά δε στοίχειωσαν τις δικές μας γενιές μόνο. Να,  που συνεχίζεται  ακάθεκτη η πορεία τους μέσα στους αιώνες. Από τις Νύμφες, τον Πάνα,  τους Σάτυρους  της αρχαίας ελληνική μυθολογίας, στις πεντάμορφες  Νεράιδες της Σκανδιναβίας, αλλά και της νεότερης ελληνικής μυθολογίας. Κι ακόμα  οι Καλικάτζαροι, τα δύσμορφα αυτά πλάσματα που πειράζουν ακούραστα  τους ανθρώπους και τους σκανδαλίζουν, με  δικαίωμα, όμως,  να ανέβουν στον “πάνω” κόσμο  μόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα παραμύθια, για να μείνουμε μόνο στα δικά μας εδώ των νεότερων χρόνων, με τα παραπάνω ξωτικά, της μάγισσες, τα βασιλόπουλα και τις βασιλοπούλες, τους λύκους και τις αρκούδες, τους δράκους και τα τέρατα, είναι ώρα  να τα βγάλουμε από τη ζωή των παιδιών μας. Αρκετά φόβισαν τη δική μας ζωή και δε θα λέγαμε πως μας σφυρηλάτησαν και τον καλύτερο  χαρακτήρα  ή γονιμοποίησαν ικανοποιητικά τη φαντασία μας. 

Είναι ώρα το παραμύθι να αλλάξει. Νεο «στόρι», πλοκή, χαρακτήρες μηνύματα. Αποκοπή οριστική και αμετάκλητη  από τα φοβιστικά παλιά δικά μας παραμύθια .

΄Εχει γίνει μια προσπάθεια παρουσίας  του νέου, του μοντέρνου παραμυθιού και στην Ελλάδα, αλλά δε θα λέγαμε πως είναι  αυτό που περιμέναμε. Αν εξαιρέσεις τα μηνύματα που σε κάποια απ΄αυτά είναι  ανθρωποκεντρικά ,κοινωνικά, αλληλέγγυα, η πλοκή δεν πείθει. Ούτε το “θέμα”,  οι νέες  «μορφές» πείθουν τη φαντασία ενός παιδιού, το σαγηνεύουν, το στέλνουν στη υπέροχη κοιλάδα του φανταστικού.

 Κάτι λείπει απ΄αυτό το μοντέρνο παραμύθι. Ακόμα δεν είδαμε εκείνο που θα κάνει την τομή και που  θα αποτελέσει σταθμό. Θα δώσει την έμπνευση και σε άλλους συγγραφείς για καινούριους πειραματισμούς, άλλα ανοίγματα  σ΄αυτό το είδος της λογοτεχνίας, που είναι από τα πιο  δύσκολο, αλλά συνάμα και περισσότερο  καθοριστικό στη διαμόρφωση  του ανθρώπινου χαρακτήρα   απ΄όλα τα άλλα είδης της .

 

2. Η απίθανη απάντηση μικρού μαθητή στην παρατήρηση της δασκάλας για πιο ωραία γράμματα

Η δασκάλα ζήτησε από τον μικρό μαθητή της να κάνει πιο ωραία γράμματα. Εκείνος όμως θέλησε να της απαντήσει με τον πιο απίθανο τρόπο!

To περιστατικό σημειώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες. Ο μικρός Σπύρος, μαθητής Δημοτικού, έγραψε ένα μικρό κείμενο για τα δελφίνια και η δασκάλα του έκανε γραπτώς παρατήρηση να κάνει πιο ωραία γράμματα.

Εκείνος όμως θέλησε να απαντήσει καθώς είχε διαφορετική γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα. «Mια χαρά γράμματα κάνω» σημείωσε στο τετράδιό του κάτω από την παρατήρηση της δασκάλας του.

Η κίνησή του αυτή ξάφνιασε την δασκάλα, η οποία του απάντησε με σημείωμα: «Ωραία απάντηση έδωσες, δεν το περίμενα».

Λέγαμε χτες για την καθηγήτρια που έχει πάρει διαζύγιο από την παιδαγωγική με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε σε μαθήτρια της  από το «Χαμόγελο του παιδιού» στην αίθουσάς της. Να, όμως, σήμερα που ήρθε και το χαρμόσυνο μήνυμα. Δεν είναι όλοι οι δάσκαλο έτσι.

Δείτε το χιούμορ της δασκάλας πώς απάντησε  στο πανέξυπνο Σπυράκο  ,που την… παρατήρησε για την ,όχι και τόσο ευγενική,  σημείωσή της  κάτω από το  γραπτό του  πως κάνει  άσχημα γράμματα. Σαν να της έλεγε σημασία έχει αυτά που γράφεις να έχουν ζουμί, και όχι η καλλιγραφία.

΄Εξυπνη και η απάντηση του μπόμπιρα, αλλά και η ανταπάντηση της δασκάλας του. Καλά σημάδια τούτα σε μια «ξερή» ,άνυδρη εκπαίδευση, όπως είναι η ελληνική

 

3. Κόρη δείχνει τι έκανε το Αλτσχάιμερ στην μητέρα της μέσα σε 2 χρόνια

Μια 34χρονη χρήστης του Reddit από το Κάμντεν του Νιού Τζέρσεϊ της Αμερικής μόλις δημοσίευσε μια φωτογραφία που απεικονίζει τη μάχη της μητέρας της με το Αλτσχάιμερ και μας ραγίζει την καρδιά.

Το Αλτσχάιμερ είναι μια σοβαρή εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου που εξελίσσεται προοδευτικά. Αρχικά συμπτώματα είναι η ήπια έκπτωση της μνήμης και των άλλων νοητικών λειτουργιών που συχνά περνούν απαρατήρητα τόσο από τον ασθενή όσο και από τα μέλη της οικογένειάς του. Είναι η πιο κοινή αιτία της άνοιας.

Οσο όμως η νόσος εξελίσσεται, επηρεάζονται οι δραστηριότητες της καθημερινής ζωής και το άτομο φτάνει σταδιακά να εξαρτάται ολοκληρωτικά από τους άλλους. Κάποιες φορές παρατηρούνται επίσης διαταραχές στη συμπεριφορά, απάθεια ή επιθετικότητα, διαταραχές ύπνου και όρεξης, υπερκινητικότητα.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει αυτή την νόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς μπορεί το αλτσχάιμερ να αλλάξει ένα άτομο.

Μια 34χρονη χρήστης του Reddit μόλις δημοσίευσε μια φωτογραφία που απεικονίζει τη μάχη της μητέρας της με την νόσο και μας ραγίζει την καρδιά.

Η 66χρονη μητέρα της αγαπούσε να πλέκει. Σε διάστημα δύο ετών έπλεξε 14 τετράγωνα, τα οποία δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αργή εξέλιξη της νοητικής κατάστασής της και τις εξασθενημένες ικανότητές της για να ολοκληρώσει το έργο που κάποτε αγαπούσε.

«Επλεκε τετράγωνα για λίγο. Στη συνέχεια, όμως, έφτασε στο σημείο που απλώς κουβαλούσε τις βελόνες και τα νήματα στο πορτοφόλι της» σημειώνει η 34χρονη.

«Εχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που ήταν σε θέση να μιλήσει και πολλά από τότε που ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ποια είμαι» συμπλήρωσε.

«Η εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ μέσω των πλεκτών της μαμάς μου» ήταν η λεζάντα της φωτογραφίας που ανήρτησε η 34χρονη και ομολογουμένως προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με άνοια σε ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια, φτάνοντας τα 131,5 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

Η νόσος Αλτσχάιμερ, αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Ελληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000.

Αλτσχάιμερ η μάστιγα της εποχής μας!

Υπάρχουν φυσικά και άλλες ασθένειες – μάστιγες. Τούτη ,όμως, είναι ξεχωριστή για άλλους λόγους. Μπορεί να  πονάει ένας ασθενής, να  είναι εξασθενισμένος ,κατάκοιτος, αλλά έχει τα λογικά του. Αντιλαμβάνεται, συναισθάνεται, αντιδρά. Τουλάχιστον, αναγνωρίζει τους δικούς του,έχει μνήμες από το παρελθόν που  ξεκουράζουν και απαλύνουν τον πόνο του.

Στο αλτσχάιμερ, έχουμε «μπλακ άουτ» του μυαλού. Ξεκινά με μικρή άνοια και εξελίσσεται σε γενική. Πυκνό σκοτάδι  καλύπτει το μυαλό του ανθρώπου. Ο ασθενής δεν ξέρει ούτε καν ποιος είναι, ούτε έχει συναίσθηση ποιοι τον περιτριγυρίζουν και τι σχέση  έχει μαζί τους.

Το μεγαλύτερο δράμα, ωστόσο,  δεν είναι για τον ίδιο. Είναι περισσότερο για τους δικούς του ανθρώπους που ζουν δίπλα σ΄ένα «φυτό». Είναι αυτό που  λίγο πριν, ήταν ένα δυνατό  καρποφόρο, “δέντρο”, που, πέρα από τους καρπό του,  έριχνε και  πλούσια τη σκιά τους σ εκείνους που την αναζητούσαν

Ανθρώπινες τραγωδίες!