ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΙΣΙΑ

Τα γεγονότα και οι εποχές τους,  θα σας προφτάσουν.  Και θα σας πετάξουν έξω .  Δεξιούς και Αριστερούς. Φθαρμένες, εντελώς παλιωμένες έννοιες που δεν ανταποκρίνονται πια στους καιρούς και  την πραγματικότητα. Και δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Με την αποχώρηση Αλέξη Τσίπρα από την πολιτική, ο παλαιοκομματισμός  δείχνει να είναι κυρίαρχος. Κακή όραση.  Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι κομματικοί Νεάντερταλ  σαν τον Κυριάκο  Μητσοτάκη, τον Ανδρουλάκη, τη  Ζωή, τον  Κουτσούμπα και τον Κασιδιάρη,  υπάρχουν, μόνο  για  να βγάζουν  γέλιο (πικρό στην ουσία)   στις πλατείες των θεάτρων   ως πρωταγωνιστές  στις  επιθεωρήσεις και τις κωμικές  παραστάσεις. Είναι τόσο αστείοι, όσο μια μαϊμού που χορεύει ξεβράκωτη στα πανηγύρια. Μόνο που οι ίδιοι ,δεν  αντιλαμβάνονται, δε βλεπουν τις πομπές τους.

Οι μισοί ΄Ελληνες δε θέλουν ούτε να ακούσουν πια για κόμματα ,αριστερές και δεξιές παρατάξεις ,αρχηγούς και δυναστείες.   Τους σιχάθηκαν με όλη την ψυχή τους. Και έστειλαν το μήνυμά  τους πάλι  πρόσφατα με την ΑΠΟΧΗ που είναι πλεον η μοναδική, ισχυρή πολτική δύναμη στη χώρα.

Οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί, αν συνεχίζουν να αντιγράφουν τις παλιές κομματικές συνταγές, σύντομα θα βγουν από τις ράγες και θα εκτροχιαστούν. Θα επιβιώσουν και ,αργά αλλά σταθερά, θα βρουν το δρόμο προς την εξουσία,  μόνο όσοι ανταποκρίνονται στα μηνύματα των καιρών.  Ένα απ΄ αυτά είναι  η σύναψη     συμμαχιών , συνεργασιών,  η συμπόρευση.

Η  βασική   ταυτότητα, τέτοιων πολιτικών σχηματισμών, η  κυτταρική, ιδεολογική τους συνοχή ,  οφείλει να  συγκροτείται  από υλικά ανθρωπισμού, αλληλεγγύης,  δικαιοσύνης, ισότητας, αντιγκεμπελισμού,  προόδου. ΄Οσα, δηλαδή χαρακτηριστικά τα παλιά κόμματα, μόνο ως  παγίδες  δημαγωγίας και παραπλάνησης  είχαν στήσει στο κυνήγι της ψήφου.

Στόχος  των φορέων της  νέας αυτής πολιτικής αντίληψης,  είναι   η εξέλιξη και η κατάληξη σε μελλοντικές κοινωνίες  ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ,  ΑΤΑΞΙΚΕΣ,  ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ, ΑΘΡΗΣΚΕΣ, ΑΦΥΛΕΣ.   Και τέτοιες κοινωνίες  σίγουρα,  μόνο δεξιές δε θα  μπορούν   να είναι. Αλλά ούτε και αριστερές, έστω κι αν κάποια από τέτοια  γνωρίσματα   τα διέκρινε κανείς και   στα αριστερά, ακτιβιστικά  κινήματα.΄΄Ομως και ο όρος ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι πλέον φορτισμένος αρνητικά. Και είναι αυτός ο λόγος που  δεν έχουν  λόγο ύπαρξης τέτοιες διακρίσεις  και στενές  παραταξιακές, οπαδικές συμπεριφορές  στις νέες εποχές, που ζούμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  στο νέο ξεκίνημα, αν οφείλει  κάτι ουσιαστικό  να προσφέρει  στην ελληνική κοινωνία  τώρα πια,  είναι τούτο. Να καταργήσει αυτές τις κόκκινες γραμμές, τα εσκαμμένα.  Να ξεφύγει από τη φθορά, την ακινησία,   τη ναφθαλίνη που αποπνέει   όλος ο σημερινός συστημικός  κόσμος .  Να αφήσει έκθετες  τις παλαικομματικές καρικατούρες σήμερα,   να συνεχίζουν να  αναμηρυκάζουν τους γνωστούς μαυρογυαλουρισμούς και τις  γραφικές  ατάκες τους.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΜΑ. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ,  ΝΑ  ΡΙΞΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ. Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.  ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΄Η  ΑΛΛΩΝ, ΠΑΛΙΩΝ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ  ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ  ΝΕΑ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ  ΠΟΥ  ΣΟΥ   ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ  ΤΗΝ  ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ,   ΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΟΥΝ.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΙΣΙΑ.   ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ.                .