Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΓΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΑΜΙΑΣ

α. Tο διπλό φονικό στην Καβάλα

Η 31χρονη

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές
Αφού ολοκλήρωσε το αποτρόπαιο έγκλημα, σκοτώνοντας το ίδιο του το παιδί και τη σύντροφο που ζήλευε παθολογικα προσπάθησε δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όταν τελικά ο 56χρονος δράστης έστρεψε το όπλο στην καρδιά του, η πρώτη του προσπάθεια να αυτοκτονήσει απέτυχε, καθώς φαίνεται πως γλίστρησε το όπλο από τα χέρια του. Ο 56χρονος αυτοπυρολήθηκε πρώτα λοξά, από τα δεξιά προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει μερικά πλευρά του, χωρίς όμως να προκαλέσει τον θάνατό του. Ο δράστης τότε έβαλε νέα σφαίρα στο όπλο και αυτήν τη φορά έβαλε στο στόμα του την κάννη και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, καθώς κατακερμάτισε τον εγκέφαλό του.

«Ήταν αδιάφορος. Τη θεωρούσε κτήμα του»
Αν και μετά από μια δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του λίγων μηνών παιδιού του, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, δίνοντας την επιμέλεια στη μητέρα, δεν υπήρξε ένταση μεταξύ τους στο δικαστήριο, σύμφωνα μ ετη δικηγόρο της άτυχης γυναίκας. Η ίδια μάλιστα είχε αφήσει ελευθερία στο κτηνοτρόφο να βλέπει όποτε ήθελε το παιδί του.

β.Σεξολόγος ζει με τον σύζυγό της, τα παιδιά τους και τον σύντροφό της και περιγράφει τη συμβίωση

Η Ταμίκα με τον σύζυγό της

Η σεξολόγος με τον σύζυγό της, Χάρι και τα δύο τους παιδιά

Η σεξολόγος με τον σύζυγό της, Χάρι και τα δύο τους παιδιά

Η σεξολόγος με τον σύζυγό της Χάρι και τα δύο τους παιδιά
«Γύρισα στο σπίτι, στον πατέρα των παιδιών μου, και του είπα τα πάντα για αυτό το άτομο που είχα γνωρίσει. Του ξεκαθάρισα πως δεν είμαι διατεθειμένη να μην τον ξαναδώ. Υπάρχει κάτι εκεί με εμάς τους δύο, του είπα, και είναι ένα νήμα που θέλω να ακολουθήσω» είπε η σεξολόγος μιλώντας στο podcast Parentkid.

Πώς είναι να ζεις κάτω από την ίδια στέγη με τον σύζυγό σου, τα δύο σας παιδιά και τον εραστή σας; Μια σεξολόγος αποκαλύπτει.

Η Ταμίκα Γουάιλντ ζούσε με τον Χάρι, τον επί 11 χρόνια σύντροφό της στη Μελβούρνη, όταν γνώρισε τον Ρομπ σε ένα μουσικό φεστιβάλ στο Μπάιρον Μπέι το 2018.

Τι έγινε όταν αποκάλυψε η σεξολόγος στον σύζυγό της ότι γνώρισε έναν άλλον άνδρα
Η 37χρονη μητέρα δύο παιδιών, η οποία ήταν πάντα ξεκάθαρη για το μη μονογαμικό στυλ της σχέσης τους, μίλησε αμέσως στον σύζυγό της για τον νέο άντρα που είχε γνωρίσει.

Η σεξολόγος με τον σύζυγό της Χάρι και τα δύο τους παιδιά
«Γύρισα στο σπίτι, στον πατέρα των παιδιών μου, και του είπα τα πάντα για αυτό το άτομο που είχα γνωρίσει. Του ξεκαθάρισα πως δεν είμαι διατεθειμένη να μην τον ξαναδώ. Υπάρχει κάτι εκεί με εμάς τους δύο, του είπα, και είναι ένα νήμα που θέλω να ακολουθήσω» είπε η σεξολόγος μιλώντας στο podcast Parentkid.

Η ζωή μέσα σε ένα σπίτι με σύζυγο, εραστή και δύο παιδιά
Συνεχίζοντας, είπε πως αποφάσισε με τον Ρομπ, ο οποίος είναι επίσης σεξολόγος, να ξεκινήσουν αρχικά μια σχέση εξ αποστάσεως, προτού τελικά τον γνωρίσει στην υπόλοιπη οικογένεια. «Νομίζω ότι βγήκαμε μία ή δύο φορές με τα παιδιά μαζί, και μετά οι δύο μπαμπάδες έκαναν παρέα μόνοι τους, και κάπως έτσι αποφασίσαμε να είμαστε όλοι μαζί» είπε η Ταμίκα.

Η Ταμίκα με τον σύντροφό της Ρομπ, τον οποίο γνώρισε σε ένα μουσικό φεστιβάλ
Στη συνέχεια ο Ρομπ μετακόμισε στη Μελβούρνη και εν τέλει στο σπίτι της οικογένειας. Η συμβίωση όλων αυτών των ατόμων σήμαινε πως οι ενήλικοι θα έπρεπε να βεβαιώνονται πως δεν ξεπερνούσε κανείς τα όρια κανενός και πως οι ανάγκες τους ικανοποιούνταν.

«Στην αρχή της σχέσης μας θυμάμαι να λέω στον Χάρι: “Ναι, θέλω να είμαι μαζί σου, αλλά δεν θα είσαι μόνο εσύ”. Και έτσι αυτός μας οδήγησε σε έναν ολόκληρο κόσμο χωρίς να καταλαβαίνουμε πλήρως τι σήμαινε αυτό εκείνη την εποχή. Ωστόσο, όσο περισσότερη ελευθερία και ευελιξία δίναμε ο ένας στον άλλον, τόσο πιο κοντά ερχόμασταν» εξήγησε η σεξολόγος.

Η Ταμίκα με τον σύζυγό της
Οι καλές και οι κακές ημέρες
Παρότι ήταν πολυγαμική από την αρχή της σχέσης της με τον Χάρι, η συμβίωση με έναν από τους συντρόφους της ήταν κάτι καινούργιο. Η Ταμίκα εξήγησε πως κάποιες μέρες έτρεφε δέος για την υπέροχη δυναμική τους και πρόσθεσε πως τα παιδιά της λάτρευαν να έχουν δύο πατρικές φιγούρες. Ωστόσο, άλλες μέρες κοιτούσαν ο ένας τον άλλον και παραδέχονταν, όπως σε κάθε σχέση, πως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα.

Η σεξολόγος συνέχιζε να βγαίνει ραντεβού και να κοιμάται με άλλους άνδρες εκτός των δύο κύριων σχέσεών της, αλλά κάτι δεν λειτουργούσε. Έτσι, μετά το lockdown, η Ταμίκα, τα παιδιά της και ο Ρομπ μετακόμισαν στο Μπάιρον Μπέι. Κι ενώ ο Χάρι δεν ζει πλέον μαζί τους, εξακολουθεί να είναι «εκεί συνέχεια». «Είμαστε όλοι πολύ στενοί φίλοι, ο σύντροφός μου και ο πατέρας των παιδιών μου κάνουν παρέα και πηγαίνουν βόλτες» λέει η Ταμίκα.

****

 

Δυο κόσμοι,  εντελώς διαφορετικοί. Ο πρώτος   ΑΦΥΣΙΚΟΣ,  ΤΕΧΝΗΤΟΣ,  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ,    εγωιστικός,  κτητικός . Κάποτε και νοσηρός, άρρωστος,  όπως εκείνος που ζούσε ο φονιάς  και αυτόχειρας στην Καβάλα.     Κουβαλάει  εκείνα, ακριβώς,  που τα μέλη του, αν και νομίζουν   πως είναι  δικές τους επιλογές, στην πραγματικότητα,   τους τα    έχουν  εμφυτεύσει   ως τσιπάκι,  με την παιδιόθεν προπαγάνδα.

Δε διαλέξαμε οικογένεια, πατρίδα, γλώσσα,  θρησκεία, συμπεριφορά. Τα βρήκαμε έτοιμα ,ως παρακαταθήκες  και μάλιστα δια ροπάλου, εξ απαλών ονύχων εγγεγραμμένες,  σφραγισμένες  και επικυρωμένες.  Στοιβαγμένες από τα παιδικά μας μυαλά  στη συνείδηση. Μια   tabula rasa που   πάνω της κατέγραφαν ,ερήμην και εν αγνοία μας, ό,τι ήθελαν οι  «άλλοι», γονείς,  δάσκαλοι,   ιερείς, Γκέμπελς.  Κανένας χώρος για  δικές μας επιλογές. ΄Ιδιο καλούπι, όμοιος τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Κι ας είμαστε, ως μέλη της κοινωνίας, τόσο διαφορετικοί, όσο και τα αποτυπώματα και η κόρη του ματιού μας.

Γενιές γενιών, αναντάμ παπαντάμ, όμοια πάντα εγκληματική ανελευθερία.  Το κοινωνικό κουστούμι, κομμένο και ραμμένο ίδιο για όλους. Και κανενός  στα μέτρα του.  Το μόνο που σου επιτρέπουν να κάνεις , είναι το φορέσεις.  ΄Οσο γελοίο, ως αταίριαστο κι αν είναι. Κι αν αρνηθείς, σου το βάζουν με το ζόρι. Κι αν επιμένεις, σου αλλάζουν φορεσιά. Σου βάζουν ζουρλομανδύα  ή  στολή φυλακής.

Από τους 10    που θα  πληροφορηθούν για το δεύτερο κόσμο της πολυγαμίας,  των μελών εκείνων της κοινωνίας, που αυτονομήθηκαν από το σωρό, την αγέλη,   εντελώς φυσικός, αυθεντικός και  ανθρώπινος κόσμος,  όσοι δεν μπόρεσαν ή δε θέλουν  να τους μοιάσουν, περισσότεροι,  όχι μόνο θα αρνηθούν τη συναίνεσή τους στο «διαφορετικό», αλλά θα σηκώσουν το δάχτυλο στην καλύτερη περίπτωση . ΄Η , και θα πετροβολήσουν (κυριολεκτικά κάποτε, όπως συμβαίνει στις θεοκρατικές κοινωνίες)  το φορέα του.

Είναι η ψυχολογία της μάζας. Από τα πιο  απλά και συνήθη, ως τα πλέον σοβαρά και  σύνθετα. Φυσικός, ορθός, δοκιμασμένος, είναι ο δρόμος που ακολουθούν οι πολλοί. Κι αν  τολμήσεις και ξεστρατίσεις,   γίνεσαι  αυτόματα αποσυνάγωγος, περιθωριακός, γραφικός.

Ζούμε σε κοινωνίες που οι φυσικές επιταγές, οι ανάγκες που εκφράζονται μέσα από την ίδια μας την ανθρώπινη ιδιότητα, δέχονται ισχυρά πλήγματα αιώνες  τώρα  (και σήμερα)  από  τις αφύσικες, τις  τεχνητές  και τις σκηνοθετημένες αυτές παρακαταθήκες, που αναφέραμε.

Οι μελλοντικές, άφυλες  κοινωνίες, θα είναι πρωτίστως πολυγαμικές.  Μόνο που  τα χαρακτηριστικά  τέτοιων κοινωνιών,  θα είναι συγκοινωνούντα  δοχεία. Δε θα  μπορούν  να σταθούν οι άφυλες κοινωνίες,  για παράδειγμα, αν δεν είναι και αντιεξουσιαστικές και άθρησκες.