ΟΗΕ. «Μην τρομοκρατείτε τον Ι. Αποστολόπουλο» . Εμείς: ΄Ωρα να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες! (1ο)

Το Σύστημα με τις πολλές μουτσούνες που βάζει, ανάλογα τις εποχές, τις περιόδους και τις  συγκυρίες, στις ημέρες μας στην ευρωπαϊκή του  “έκδοση”-«εκδοχή»  καθεστώτων ,όπως του  ΄Ορμπαν, Μητσοτάκη, Ιταλικής ακροδεξιάς διακυβέρνησης, έχει αφηνιάσει (1). Σε άλλες εκδοχές του, όπως στη Ρωσία (2) ,την Κίνα, το Ιράν,  έχει εντελώς εκτροχιαστεί.

΄Οσοι αντιλαμβάνονται το παγκόσμιο  σύστημα διακυβέρνησης των χωρών, ως  απολύτως ενιαίο, μια “ευθεία γραμμή”,  κάνουν λάθος. Είναι οφθαλμοφανές και αυταπόδεικτο πως δεν μπορείς για παράδειγμα, να εξομοιώσεις το Κινέζικο με το Αμερικανικό Σύστημα και να μην αντιληφθείς τις διαφορές.

Εκεί που το Σύστημα  συμπεριφέρεται  ενιαία , είναι στην απόρριψη του «συστημικού»  μοντέλου των μελλοντικών κοινωνιών, που όπως το αναλύσαμε,  θα είναι αντιεξουσιαστικό,  αταξικό, αντικαπιταλιστικό, αντικαταναλωτικό, άθρησκο και άφυλο. Τέτοιες κοινωνίες δεν τις αποδέχεται το παγκόσμιο Σύστημα και δεν τις απορρίπτει απλώς, αλλά τις καταδιώκει και τις εξοντώνει   με  τους τρόπους που εκείνο γνωρίζει.

Εν τούτοις, παρά τις βασικές τους ομοιότητες και τους αυστηρούς ,κοινούς κανόνες που δένει  το παγκόσμιο Σύστημα  με τα  επί   μέρους συστατικά του, κάθε ένα από΄αυτά  , αυτονομείται σε  πολλά. Και, ανάλογα με το επίπεδο πολιτισμού, κυρίως πολιτικού, ενός συνόλου ανθρώπων, που εξουσιάζει,   δηλώνει συμπεριφορές και ασκεί την εξουσία του ανάλογα.

Είναι αυτός ο λόγος που με Άριστα το 10 , βαθμολογούμε με  ΜΗΔΕΝ (0)  την Αμερική ,τη Ρωσία και την Κίνα (να μείνουμε στις υπερδυνάμεις) σε ό,τι αφορά την αποδοχή, πολλώ μάλλον  την εφαρμογή   ενός, έστω και παρόμοιου  μοντέλου των μελλοντικών κοινωνιών, όμως , και οι τρεις αυτές  χώρες με τα ιδιαίτερα καθεστωτικά τους χαρακτηριστικά,  διαφέρουν. Και τουλάχιστον σε ό τι αφορά τον πολιτικό πολιτισμό (είναι αυτός που συμπεριλαμβάνει όλους τους άλλους καθώς και  την ποιότητα των θεσμών), τη μεν Αμερική θα μπορούσαμε να τη  βαθμολογήσουμε  με  εφτά (7) και τα   δύο δικτατορικά καθεστώτα Κίνας και Ρωσίας    με  …άσσο (1). Και πολύ τους είναι!

Οι κοινωνίες  που οραματιζόμαστε,  από τέτοια , Δυτικού τύπου ,  συστημικά μοντέλα θα ξεπηδήσουν. Γι  ΄αυτό τα στηρίζουμε ενάντια στα υπόλοιπα  δικτατορικά ,ακροδεξιά, θεοκρατικά, μαφιόζικα στον κόσμο.

Και θα ήταν, αν μη τι άλλο,  ανιστόρητο να περιμένεις  από τον «ρούσικο»  πουτινισμό  να ξεπηδήσουν  τέτοιες  κοινωνίες.  Αλλά ,είναι ομοίως παράλογο να  πιέσεις βίαια το Δυτικό Σύστημα  να φτάσει… σώνει και καλά στο  μελλοντικό μοντέλο.  Θέλει το χρόνο του. Αλλιώς,  θα ήταν σαν να επιχειρείς να  ξεγεννήσεις  μια έγκυο,   πριν να συμπληρώσει τους απαραίτητους  μήνες.  Και, ναι, μεν μπορείς να  επισπεύσεις  τη γέννα, αλλά   δε θα  ξέρεις  τις συνέπειες  αυτής της παράκαιρης,  βίαιης γέννας  για το παιδί και τη μητέρα.

Δουλειά μας δεν είναι να στήσουμε με τη βία ένα άλλο  Σύστημα , δίπλα  σε αυτό που ήδη υπάρχει, ως αντίπαλο δέος, αλλά να  αλώσουμε το υπάρχον, να το “εξουσιάσουμε”, να το αφήσουμε να ωριμάσει,  για να δρομολογήσουμε μέσα από τις δικές του εξελιγμένες  δομές ,τη δράση μας για την πορεία στις  μελλοντικές κοινωνίες.

Αυτή είναι η δουλειά των ακτιβιστών σήμερα.  Και  αυτός ο αγώνας μπορεί να πραγματοποιηθεί  με πολλούς τρόπου και μέσα  από διάφορους δρόμους.

Γράφαμε  λίγες ημέρες πρι στην  ανάλυσή μας  μας με τίτλο

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ . ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ; (20 Σεπτέμβρη 2022).

 

Ο  ακτιβιστής  Αμερικανός Ιστορικός Χάουαρντ Ζιν  συνήθιζε να λέει στις διαλέξεις του πως  “αυτό που έχει σημασία δεν είναι ποιος κάθεται στην προεδρική καρέκλα του  Λευκού  Οίκου. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος κάνει καθιστική διαμαρτυρία έξω από αυτόν».

Μπορούμε και έχουμε θεσμική υποχρέωση οι Ιστορικοί να (ξανα)γράψουμε την παλιά  Ιστορία και να (κατα)γράψουμε τη νέα  με εργαλεία που δε διαθέτουν  οι  συστημικοί και στρατευμένοι-εξαγορασμένοι  κοντυλοφόροι.  Αυτό, ακριβώς,  που επί 15 ολόκληρα χρόνια κάνουμε εμείς εδώ στο ιστορικό μας σάιτ. Ανασκάπτουμε το  Παρελθόν, ανατρέπουμε το Παρόν  και οικοδομούμε το Μέλλον . Αλλά κι αυτό δεν αρκεί.

Πάλι ο Χάουραντ Ζιν θα πει  πως  «την Ιστορία δε φτάνει να τη γράφουμε, αλλά και να τη δημιουργούμε».  Και σίγουρα  δε δημιουργείς Ιστορία    από την “καρέκλα”, αν δε την κουβαλάς και έξω από τα ασύδοτα  κέντρα εξουσίας για  καθιστική διαμαρτυρία.  Διαμαρτυρία για αρχή.  Δε μένουμε εκεί.  Τελικός στόχος είναι  η   ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

Μια “καρέκλα” και μια φωνή, έξω από τα γραφεία, όμως,  δεν τρομάζουν την  ανήθικη εξουσία, ούτε την γκρεμίζουν. Η δύναμη της Ανατροπής και της Οικοδόμησης περνάει απαραίτητα μέσα από τους αριθμούς. ΄Αρκεί η υπεροχή τους να είναι συνειδητή. Αλλιώς, το αριθμητικά υπέρτερο  πλήθος, είναι εύκολο να καταντήσει όχλος. Και μια  μη συνειδητοποιημένη “μάζα”, είναι ακόμα χειρότερη  κι από την  πλέον άδικη και παράνομη εξουσία.

Συνειδητή επιλογή και ένταξη σε όποιον αγώνα , σημαίνει ΑΤΟΜΙΚΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώση του περιεχομένου  και των επιδιώξεών  του  και ελεύθερη απόφαση συμμετοχής  για τη  διεξαγωγή του. Τότε μόνο κερδίζεις.  Αλλά, πρωτίστως,  ξέρεις τους λόγους που πρέπει να αγωνιστείς για να κερδίσεις.

Η πρώτη και η  βασικότερη ανατροπή σε ένα τέτοιο  κίνημα , πριν  τη ΜΕΓΑΛΗ,  είναι η κατάργηση της αρχηγίας.  Οι εξουσίες  χρειάζονται αρχηγούς ,για να διατάσσουν υπηκόους και στρατιώτες. Σε ένα ελεύθερο Κίνημα,  είσαι ο ίδιος  αρχηγός του εαυτού σου. Κι όσο (ανα) γνωρίζεις τις αρχές  τις οποίες υπηρετείς σε μια τέτοια συλλογική κινητοποίηση,   έχεις  πυξίδα. Και  πάντα σου δείχνει την κατεύθυνση  που οφείλεις να πορευτείς. Δε χρειάζεται να σου την υποδεικνύουν άλλοι.

Αν γνωρίζεις το τέλος, την κατάληξη του αγώνα που κάνεις, ευκολότερα και ασφαλέστερα ξεκινάς, αφού έχεις δυνατό μπούσουλα, ισχυρό προβολέα που σε οδηγεί   στην πορεία για να το “φθάσιμο”. Στον “πηγαιμό”, που όμως δεν είναι  ο Καβαφικός, μόνο το ταξίδι (είναι κι αυτό).  Η ανακατάληψη  της Ιθάκης ,η εκδίωξη των Μνηστήρων και η αποκατάσταση  της “φυσικής τάξης πραγμάτων” είναι ο κυρίαχος και τελικός στόχος.

(Συνεχίζεται)

 ________________________

(1). «Μην τρομοκρατείτε τον Ι. Αποστολόπουλο»

Απειλές θανάτου δέχεται ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος ...

Η Μέρι Λόουλορ δημοσιοποίησε επιστολή τριών εισηγητών του ΟΗΕ προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με την οποία ζητείται να σταματήσουν οι επιθέσεις στελεχών της κυβέρνησης και μερίδας ΜΜΕ κατά του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ● Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων δηλώσεις της Ελίζας Βόζεμπεργκ και του Γ. Οικονόμου που ενθάρρυναν συκοφαντίες και απειλές εναντίον του.

(2) Ο Πούτιν υπέγραψε την προσχώρηση των 4 περιοχών -Απειλεί και κατηγορεί τη Δύση, καλεί το Κίεβο σε συνομιλίες

Προκλητικό σόου Πούτιν για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υποβάλλει αίτημα «ταχείας ένταξης» στο ΝΑΤΟ -Μετά τις προσαρτήσεις Πούτιν

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Ζελένσκι Βολοντίμιρ

Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με τη Ρωσία όσο ο Πούτιν είναι στην εξουσία, είπε ο Ζελένσκι
«Κάνουμε το αποφασιστικό μας βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.