Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ … ΚΟΡΟΝΑ ΑΠΕΘΑΝΕ. ΖΗΤΩ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ … ΚΑΥΣΩΝΑΣ!

 1. ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥ

  Newsweek: Εκθεση-βόμβα της CIA -Η Κίνα έκρυβε την αλήθεια για τον κορωνοϊό για να κερδίσει χρόνο

Κινέζοι αστυνομικοί με μάσκες στην απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου στη Κίνα

Η CIA πιστεύει ότι η Κίνα παρότι γνώριζε, εμπόδισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να εκδώσει παγκόσμια προειδοποίηση για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό του άρθρο το αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

Το περιοδικό επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές των μυστικών υπηρεσιών που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς και εξήγησαν ότι το Πεκίνο απείλησε να μην συνεργαστεί με την έρευνα του ΠΟΥ για τον ιό εάν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Κίνα συνέχισε να συγκεντρώνει ιατρικές προμήθειες από άλλες χώρες, ενώ ο ΠΟΥ διατηρούσε τη σιωπή του.

Μιλώντας στο Newsweek, ο ΠΟΥ αρνήθηκε την άμεση εμπλοκή του Xi, χωρίς ωστόσο να σχολιάζει τους ισχυρισμούς για την προσπάθεια της Κίνας να καθυστερήσει την παγκόσμια έκτακτη ανάγκη. «Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες συζητήσεις που διεξάγονται με κράτη-μέλη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΠΟΥ ενήργησε βάσει τεκμηρίων που επικεντρώνεται στην προστασία όλων των ανθρώπων, παντού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού.

***

Εδώ και πολύ καιρό καταγγείλαμε τη Κίνα για την απόκρυψη της επιδημίας του Κορόνα στη χώρα.  Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μόνο που (και πάλι) θα μείνει ατιμώρητη αυτή η φασιστική  υπερδύναμη.

Σεμνύνεται, εκτός των άλλων, πως έχει …κομμουνιστικό καθεστώς! . Στο μεταξύ, είναι από τι λίγες χώρες παγκοσμίως που τα αφεντικά εκμεταλλεύονται ασύστολα την παιδική εργασία και μάλιστα με εξευτελιστικά μεροκάματα.  Γα μικρούς και μεγάλους. Αν αυτό είναι κομμουνισμός,  φασισμός τί είναι;

Να μην ξεχνάμε, επίσης, πως είναι η ίδια, εκτός των άλλων,  ισχυρή  σύμμαχος του επίσης δικτατορικού καθεστώτος της Β.Κορέας.  Χιλιάδες αντιφρονούντες κι εδώ, όπως και στην Κίνα βρίσκονται  υπό συνεχή διωγμό  ή υφίστανται απάνθρωπα βασανιστήρια  στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Γράφαμε  στις 28/2/2020

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΝΟΣΟ»

κινα

Η κομμουνιστική Κίνα, σύμφωνα με τον «Economist», στην αρχή απέκρυψε την εμφάνιση του ιού, ένα σοβαρό λάθος που του έδωσε χρόνο και χώρο να εδραιωθεί στην επαρχία Χουμπέι, όπου η θνησιμότητα έφθασε σχεδόν το 3%, έναντι μόνο 0,4% στην υπόλοιπη χώρα.

****

Καλά, η Κίνα έχει   κομμουνιστικό καθεστώς;   (Εδώ γελάνε θορυβωδώς).

Ουδεμία σχέση έχει το κινέζικο καθεστώς, βέβαια,με την ιδεολογία του κομμουνισμού. Αν έχει συγγένεια είναι με το παλιό, σοβιετικό καθεστώς με όλες τις γνωστές παθογένειες και τις εγκληματικές παρενέργειες.

Και τέτοια καθεστώτα, όπως και τα δικτατορικά και τα θεοκρατικά είναι,εκτός των άλλων, επιρρεπή  και σε εγκληματική αποσιώπηση, απόκρυψη γεγονότων που θεωρούν  πως χαλάνε την εικόνα τους  και δίνουν αφορμές στους αντιπάλους τους να τους κατηγορούν για ανικανότητα ή αποτυχία των στόχων τους.

Στο παρελθόν  συνέβησαν πολλά τέτοια εγκλήματα, τα οποία θέλησαν να διατηρήσουν “απόρρητα”  όμοια  καθεστώτα . Να υπενθυμίσουμε  χαρακτηριστικά:

-Το σταλινικό ανοσιούργημα του Ουκρανικού “Ολοκαυτώματος ( Γολοντομόρ= εξολόθρευση από πείνα)  με άγνωστο αριθμό θυμάτων (υπολογίζονται σε 4 εκατομμύρια). Μέχρι σήμερα,παρά τις άπειρες αποδείξεις και μαρτυρίες, οι σταλινικοί (μεταξύ αυτών και  το ελληνικό Κ.Κ ), αμφισβητούν  το Γολοντομόρ με αισχρά και ανήθικα ψεύδη και ανιστόρητες επινοήσεις.

-Το μέγα ανοσιούργημα  της  απόκρυψης των  ναζιστικών  μεθόδων εξόντωσης  (θάλαμοι,  αερίων, φούρνοι κ.α ) με  εκατομμύρια θύματα   στο χιτλερικό “Ολοκαύτωμα”. Οι Ναζί και οι ΝεοΝαζί,  επίσης, με τη γνωστή  γκεμπελική μέθοδο “λασπολογείτε, λασπολογείτε στο τέλος κάτι μένει”), αμφισβητούν κι αυτό το μέγα έγκλημα της εξόντωσης σχεδόν 5 εκατομμυρίων Εβραίων, Τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων και άλλων πληθυσμιακών ομάδων  με τις μεθόδους που αναφέραμε.

-Μαοϊκό, κινέζικο  “Ολοκαύτωμα”  (1959-1961), στην εκστρατεία του Μάο , γνωστή ως το “Μεγάλο Άλμα” .  Μόνο στη διάρκεια των 3 αυτών χρόνων ,  δεκάδες εκατομμύρια θύματα πλήρωσαν με τη ζωή τους την παράνοια του  έτερου “Στάλιν” της  Κίνας, Μάο Τσε Τουνγκ.

-Πυρηνική έκρηξη στο Τσερνομπίλ  της Ουκρανίας το  ξημέρωμα   της   26ης Απριλίου 1986, όταν ένας  αντιδραστήρας  την ώρα  κάποιου  πειράματος από τους τεχνικούς , εκρήγνυται . Και πάλι το σοβιετικό καθεστώς απέκρυψε  τη μεγάλη καταστροφή,που έγινε αντιληπτή   στις 28 Απρίλη από  επιστήμονες  στη Σουηδία ,όταν ανακαλύπτουν τη τραγική αλήθεια, ανιχνεύοντας  ραδιενέργεια στα παπούτσια τους.Τότε μόνο οι σοβιετικοί  αναγκάζονται  να παραδεχτούν  το εγκληματικό τους μυστικό.

Σήμερα, πάλι η Κίνα …πιστή   στις αρχές της, ως ολοκληρωτικό καθεστώς,  απέκρυψε την εμφάνιση του  Κορονοϊού. Και ουδείς γνωρίζει πόσο καιρό. Οι Κινέζοι  ισχυρίζονται  πως το κράτησαν απόρρητο για κάποιες ημέρες. Ουδείς πιστεύει τέτοιες  ανακοινώσεις από όμοια καθεστώτα ψεύδους και τρομοκρατίας. Δεν αποκλείεται από  αυτή την ολιγωρία και την απόκρυψη του κινδύνου να δόθηκε η δυνατότητα στον ιό να εξαπλωθεί τόσο εύκολα και επικίνδυνα.

2. Οι… «γαλάζιοι» έχουν χρέη: 308 εκατ. ευρώ τα τραπεζικά δάνεια της ΝΔ

Κόμμα και βουλευτές της Ν.Δ έχουν (ξε)σηκώσει  με δάνεια,  μέγα  χρήμα από τις τράπεζες. Ο Κωστάκης Βαξεβάνης που παρουσιάζει αυτό το θέμα σήμερα, κάνει επιδερμική, (μικρο)κομματική  κριτική και  δε διαφωτίζει τον κόσμο, δε μιλάει για την “ταμπακιέρα”. Γιατί παίρνουν, ως κόμμα,αλλά και τα στελέχη  και οι βουλευτές της Ν.Δ  τόσα  πολλά και υψηλά δάνεια;

Στα ταμεία της Ν.Δ εισρέουν εκατομμύρια δωρεές από επιχειρηματίες  με ή χωρίς εισαγωγικά. Χορηγοί,που θα πάρουν πίσω, όσα δίνουν, με χίλιους τρόπους από την κυβέρνηση της διαπλοκής  και της διαφθοράς. Γι΄αυτό το λόγο  δε θέλουν να φαίνονται  πως  χρηματοδοτούν το κόμμα και  μάλιστα με μεγάλα ποσά.  Τα χρήματα στα ταμεία του αισχρού κόμματος, δικαιολογούνται από τα…δάνεια! Το ίδιο συμβαίνει και με   υπουργούς,αλλά και βουλευτές.

Το “φακελάκι” και μάλιστα παχύ- παχύ, πάει  σύννεφο.Πώς θα κρυφτεί τόσο χρήμα; Απλό. Βουτάς εύκολα  ένα δάνειο και τελείωσες. Το δάνειο είναι το πιο καλό “πλυντήριο”. Το παίζεις και φτωχός, που ζεις με δανεικά!

Μάλιστα, πολλοί από δαύτους πήραν τεράστια δάνεια (και όχι μόνο τώρα) με υποθήκες- προσημειώσεις οικημάτων  η άλλων περιουσιακών στοιχείων, ευτελούς αξίας.Κι αυτό σημαίνει πως μια ωραία πρωία , θα σταματήσουν να εξοφλούν τα δάνεια ,θα …χάσουν τη σαβούρα (!) και θα τους μείνει κι αυτό το βρόμικο και πολύ, δανεικό  χρήμα . Εκτός από τις τεράστιες μίζες,που τσεπώνουν κάθε φορά.

Ηρακλής!Πού είναι ένας Ηρακλής; “Κόπρος του Αυγείου”. Βουνό. Με λάστιχο και   μάνικα δεν    ξεπλένεται αυτή η βρόμα και η δυσωδία.  Ζέχνει χρόνια τώρα.

Μια η λύση. Να τους βάλουμε μόνοι τους να κατεδαφίσουν την κόπρο τους .Και  αν δεν μπορούν να την εξαφανίσουν μακριά από τον καθαρό κόσμο, ας το αναγκάσουμε να τη…φάνε. Δικά  τους είναι τα σκα@τά.  Ας ξεβρομίσει επιτέλους  ο τόπος από δαύτους.

3.Ομοβροντία Αντώναρου κατά ΝΔ και Θεοδωρικάκου για το «έχουμε καπιταλισμό»

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Στα 46 χρόνια της μεταπολίτευσης έξη πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού: Ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Κώστας Μητσοτάκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας έβδομος πρωθυπουργός ήταν ο υποδειγματικός Τζανής Τζαννετάκης που δεν είχε όμως την προεδρία του κόμματος. Οι έξη από τους επτά, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλη μέχρι και τον Αντώνη Σαμαρά, έμειναν πιστοί, άλλος σε μεγαλύτερο άλλο σε μικρότερο βαθμό,. στην βασική αρχή που είχε διατυπώσει και, κυρίως, είχε κάνει πραξη ο ιδρυτής του κόμματος του οποίου πρωτοεγινα μέλος (μεταξύ των άλλων ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ) από το 1976: Στην Ελλάδα εφαρμόζονται όι αρχές της λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς με ξεκάθαρα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Δεν είμαστε με τους επιχειρηματίες. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Αλλά είμαστε με τον άνθρωπο.

  (Ντοκουμέντο)

***

Ο Αντώναρος είναι Δεξιός. Καραμανλικός ως το κόκαλο. Επομένως συνένοχος στο έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας.

Στηρίζει τον  Τσίπρα, επειδή  ο Αλέξης δεν έβαλε τον Κωστάκη φυλακή για αυτό το έγκλημα καθοσίωσης. Είναι η περίφημη  “Ομερτά”.   Τώρα, συνεχίζουν  τις  αλλαξοκωλιές.

΄Οσα λέει ο Αντώναρος  δεν έχουν καμιά υπόσταση. Θεωρητικές προσεγγίσεις.  Οι αρχηγοί και διατελέσαντες πρωθυπουργοί  της Δεξιάς, ήταν  ό,τι χειρότερο για τον τόπο. Κι  ο  ένας πιο κακός  από τον άλλο.

Φυσικά, χείριστος  όλων ο…πατριάρχης. Ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής. Χρεωμένος με πλείστα εγκλήματα,ζωές ανθρώπων, αγωνιστών, αλλά και των απλών,των φτωχών και μη στον ήλιο εχόντων μοίρα. Μυρμηγκιές τους έστελνε  γα κιμά στις… φάμπρικες της Γερμανίας  και τα σφαγεία  των ντόπιων βιομηχάνων .Κρέας φτηνό για κατανάλωση,με χιλιάδες “παράπλευρες” απώλειες .

Βεβαίως, μια και μιλάμε για αρχηγούς και πρωθυπουργούς, ας τελειώνουμε με την ευκαιρία το θέμα από κάθε πλευρά. Τα έχουμε ξαναπεί, βέβαια. Απλώς τα (ξανα)θυμίζουμε.

Λέμε,λοιπόν, πως δε βρίσκεται στο ιστορικό απυρόβλητο και ο έτερος Καππαδόκης ,σοσιαλιστής  τούτος,  Ανδρέας Παπανδρέου. Μπορεί να μην είναι ο χειρότερος αρχηγός και πρωθυπουργός, σαν τους Δεξιούς,αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ο…΄Αγιος της Αριστεράς.

Διέπραξε και τούτος πολλά λάθη. Κάποια εγκληματικά. Το χειρότερο ήταν το κράτος των πρασινοφρουρών που έκτισε. Μέγα επίσης ολίσθημα  και ο χρηματισμός του από τον Κοσκωτά. Αναμφισβήτητος και ατιμώρητος.

΄Ομως, ιστορικά είναι αναγνωρισμένη η αλήθεια πως  ήταν  εκείνος που φώτισε τη  “σκοτεινή πλευρά” της σελήνης. ΄Εδωσε “ψωμί'”, έστω και από τα δανεικά ,αλλά και φωνή στον “κακό” ΄Ελληνα, το “μίασμα”,το “συμμορίτη”,το μη δεξιό και “πατριώτη”. Με άλλα λόγια στη μισή και παραπάνω Ελλάδα των   βεβαρημένων πιστοποιητικών  φρονημάτων .Ουδείς μπορεί να το αρνηθεί.

4. ΦΛΕΓΕΤΑΙ» Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Παγκόσμιο φαινόμενο: Ερχεται καύσωνας με 40άρια στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη απόκλιση θερμοκρασίας στον πλανήτη!

iefimerida.gr

Θερμοκρασία χάρτης Meteo καύσωνας Μαϊου

Τους έχει λωλάνει  (Πελοπ. ιδιωματισμός,=τρελάνει, από το λωλός-ωλωλός-όλλυμι) ο Χρ.Ράπτης με την  ακροδεξιο-πορνοφυλλάδα του.  Τους  βγάζει σιγά-σιγά  από την κόλαση του Κορόνα, τους μπάζει τώρα στον Αρμαγεδδώνα του  καύσωνα! Τρεις μήνες από δω και μετά , η καλύτερή τους οι απαίσιοι  κοντυλοφόροι. Πάλι εύκολο,άκοπο,γρήγορο, πιασάρικο ρεπορτάζ-χρήμα , οι ζέστες.

Δεν τους αφήνουν σε ησυχία. Ξέρουν πόσο ανόητο είναι το πόπολο.Πως ζουν και ζένονται  με θέ(α)μα-σπέρμα -αίμα.Κι αυτό κάνουν. Σε χλωρό κλαρί δεν τους αφήνουν. Κάνουν το σταυρό τους να ενσκήψουν τσουνάμια, σεισμοί, καταποντισμοί, λιμοί, λοιμοί,καταποντισμοί, πυρκαγιές , καύσωνες.  Σκηνικά “Αποκάλυψης” αν είναι δυνατό.

Αλλά το χόμπι τους, το “ψωμί” τους  είναι κάθε μέρα να μετράνε  νεκρούς. “Σήμερα  100. Και προβλέπεται ανοδική πορεία θυμάτων”! Η καλύτερή τους.

Το 1987 σκότωσαν οι γνωστοί “δολοφόνοι των μανάδων” τους”, τα στυλό  και τα μικρόφωνα , 1.300 άτομα στη Ελλάδα.  Αυτοί είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι.΄Οχι ο καύσωνας. Σε καμιά περίπτωση. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών εκείνων.

Πάνε να κάνουν τα ίδια και  τώρα. Βγάζουν τα υποζύγια από το ζυγό του Κορόνα και τους ζεύουν στον καύσωνα.  Κι ας είναι σε δυο εβδομάδες καλοκαίρι και τα 40άρια είναι απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα. Ακόμα και 45άρια.

Μάλιστα, η ομοιότητα με όσα έγιναν το 1987 με τον καύσωνα , είναι καταπληκτική με τα διαδραματισθέντα λόγω κορονοϊού. ΄Ιδιες τακτικές, συμπεριφορές, τότε και τώρα. Με την αηδιαστική αυτή φάρα  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

 Διαβάστε ένα παλιότερο  κείμενό μας:

ΙΟΥΛΗΣ 1987. 1300-1500 ΝΕΚΡΟΙ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ (ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


 Στις 20/7/1987,  ένας καύσωνας  που κράτησε  μια σχεδόν βδομάδα, με θερμοκρασίες συνηθισμένες στην Ελλάδα  για την εποχή από 40-44  βαθμούς,  συνδυάστηκε με το θάνατο 1300 ανθρώπων (κατά άλλους 1.500), όλων των ηλικιών,  αλλά περισσότερων ευπαθών ομάδων (άρρωστοι, ηλικιωμένοι ) και αποδόθηκε στο συγκεκριμένο «ακραίο καιρικό φαινόμενο».  Στο μεταξύ,  πολιτεία, αρμόδιοι και σχετικοί με την υγεία παράγοντες, αλλά προπαντός τα Μέσα παραπληροφόρησης («Τύπος») της εποχής, ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου απέδωσαν τους θανάτους αυτούς ΜΟΝΟ και αποκλειστικά  στον καύσωνα και πουθενά αλλού.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις εφημερίδες της εποχής, θα συγκλονιστεί ,αν είναι υποψιασμένος για το τί συνέβη εκείνη τη χρονιά με τους συγκεκριμένους θανάτους, όχι μόνο από τα ανεύθυνα και  τρομακτικά ρεπορτάζ της εποχής (από δημοσιογραφίσκους, που σήμερα εξελίχθηκαν σε…αστέρες) ,  με τα πτώματα, σαν  να ήταν «Κατοχή»,τσουβαλιασμένα, ακόμα και σε… βαγόνια τρένων, αλλά και με την παντελή επίσης  ανευθυνότητα  της τότε κυβέρνησης και των ειδικών (γιατροί, ιατροδικαστές)  που απέδιδαν άπαντες, χωρίς καμιά αμφιβολία, τους θανάτους εκείνους στον καύσωνα των…44 βαθμών. Σαν οι καύσωνες να ήταν πρωτάκουστο και ασυνήθιστο φαινόμενο στην Ελλάδα!

΄Οσοι έχουμε μια κάποια ηλικία σήμερα και εκείνη τη χρονιά ζήσαμε ως ενήλικες την τραγωδία με θύματα χιλιάδες νεκρούς, αλλά προπαντός, αυτοί  που διαθέτουν  στοιχειώδη μνήμη και  κρίση, είμαστε από τότε υποψιασμένοι πως ο δολοφόνος δεν έπρεπε να αναζητηθεί στο συνηθισμένο για τη χώρα μας καύσωνα, που κάποια καλοκαίρια χτυπάει ακόμα και 50άρια, αλλά σε άλλη αιτία. Κι αυτό δε χρειαζόταν  και πολύ μυαλό να το αντιληφθεί κανείς,  αν λάβει  υπόψη του  το εξής.

Από τα στοιχεία που διαθέτουμε τόσο από τη Μετεωρολογική υπηρεσία, αλλά και από προσωπικά αρχεία σχετικών επιστημόνων ,ακόμα και από τον προ-προηγούμενο αιώνα , δεν ήταν λίγες οι φορές  που οι καύσωνες τα καλοκαίρια στη χώρα μας, όντως έφταναν τους 50 βαθμούς και κρατούσαν μέρες. Παραθέτουμε ένα σχετικό πίνακα:

ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Τέτοιο κακό, όμως, να θρηνεί  η χώρα ,όπως  με τον ηπιότερο του 1987 ,αναλογικά με άλλες, παλιότερες χρονιές, καύσωνα,  1.300 ίσως και περισσότερους νεκρούς, δεν ξανάγινε. Αλλά, έστω κι  αν υπήρχαν νεκροί τα παλιότερα χρόνια, θα ήταν στις ευπαθείς ομάδες και σίγουρα «μετρημένοι στα δάχτυλα των δυο χεριών».

Πέρα, όμως,  από τα επιστημονικά ,στατιστικά αρχεία, αλλά και από τον «Τύπο» τουλάχιστον των τελευταίων 150 χρόνων, όσοι έχουμε ασφαλή και πρωτίστως ανεπηρέαστη μνήμη, θυμόμαστε πολύ καλά πως έτσι ήταν  τα πράγματα σχετικά με τους καύσωνες ,όπως ακριβώς τα διασταυρώνουμε σήμερα και από τα στατιστικά στοιχεία, που έχουμε υπόψη μας.  Ο γράφων για παράδειγμα, τη δεκαετία το ’70 υπήρξε φανατικός ….κατασκευαστής-ιδιοκτήτης ερασιτεχνικού ραδιοφωνικού σταθμού. Μια μεγάλη (κρυφή) κεραία στην ταράτσα του σπιτιού μας στο Περιστέρι και κάτι παλιατζούρες  μηχανήματα αγορασμένα  από το Μοναστηράκι ή δανεικά από άλλους  φίλους «ερασιτέχνες» ,ήταν ο εξοπλισμός  του σταθμού (σε διάστημα πέντε χρόνων άλλαξε 6 ονόματα!), που μετέδιδε κυρίως τα βράδια μουσικούλα  όλων των ειδών και των εποχών και αφιερώσεις.

Μάλιστα, για πληρέστερη ικανοποίηση των ακροατών,  το πρόγραμμα διέθετε και πεντάλεπτες σύντομες  ειδήσεις στα ενδιάμεσα, κυρίως κοινωνικές και…ποδοσφαιρικές. Μια από τις ειδήσεις μας ήταν και η πληροφόρηση των ακροατών  για τον καιρό από το δελτίο  του εθνικού τότε ραδιοφώνου.

Θυμάμαι, λοιπόν,  πολύ καλά πως κάποια καλοκαίρια, Ιούλη συνήθως μήνα,  η…εκφώνηση της είδησης από το ερασιτεχνικό μας εκείνο ραδιόφωνο, ήταν κάπως έτσι. «Σήμερα η θερμοκρασία στη Φιλαδέλφεια κυμάνθηκε από 40 έως 45 βαθμούς κελσίου ΥΠΟ ΣΚΙΑΝ.» ΄Ετσι ακριβώς. ΄Εχω την εντύπωση πως στην Αττική είχαν «σταθμό» τότε στη Φιλαδέλφεια και έδιναν από εκεί την υψηλότερη  θερμοκρασία της Αττικής. Αυτό δεν το γνωρίζω  ακριβώς, αλλά γνωρίζω, όμως, τί μεταδίδαμε  στο ερασιτεχνικό εκείνο δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας. Και ήταν αυτό που ακούσατε: «Υπό σκιάν» το θερμόμετρο έδειχνε και 45 βαθμούς τη δεκαετία του ΄70.  Όμως, νεκρούς από τους τότε καύσωνες δε θυμάμαι να μεταδώσαμε ποτέ, ούτε οι ερασιτέχνες ούτε οι «εθνικοί» σταθμοί  (κανάλια-ραδιόφωνα).

Κι αν οι νεότεροι αναρωτηθούν πώς αντιμετωπίζαμε  τότε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες, θα λέγαμε …κανονικά.  Στις πόλεις είχαμε μεγάλους  και αποτελεσματικούς ανεμιστήρες.  Συνήθως ,κρέμονταν από τα ταβάνια.  Αλλά και μικρά με μπαταρίες ανεμιστηράκια,  που έδιναν δροσιά και ανακούφιση. Κι ακόμα βεντάλιες, ελαφρύ ντύσιμο, μπόλικο νερό, σκιερά μέρη, βρέξιμο  με το λάστιχο τους τοίχους και τις ταράτσες των σπιτιών.

Και  αντιμετωπιζόταν μια χαρά   ο καύσωνας. Ούτε που τον καταλαβαίναμε οι περισσότεροι .Και στην επαρχία, ακόμα καλύτερα, ως παιδί θυμάμαι . Το «Σταμνάκι» και η «Παραβόλα» για μπάνιο ολόγυμνοι, οι δροσιές στο ρέμα στα Ποτσέικα, οι καστανιές και οι καρυδιές στους λόγγους στο Κουφόπουλο, αλλά προπαντός τα ψηλά, Μανιάτικα ΠΕΤΡΙΝΑ σπίτια μας ,με τοίχο πάνω από 70 εκατοστά πάχος και κεραμίδια στη σκεπή, ήταν ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών ,που τότε ,δεκαετία του ’60, στην Ανδρίτσαινα, δεν είχαμε θερμόμετρα να τις μετρήσουμε.Σίγουρα, όμως, τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί και να χτυπούσαν 45αρια και περισσότερο .Καύσωνες μεν, αλλά χωρίς… νεκρούς και τραυματίες.

Κι αφού έτσι  έχουν τα πράγματα, αφού ανέκαθεν η χώρα χτυπιέται  από καύσωνες,  τι έγινε το 1987 ξαφνικά και 1300 συνάνθρωποι σε όλη  τη χώρα με 40-44 βαθμούς  σε μια εβδομάδα μέσα, πέθαναν και άλλοι γλύτωσαν παρά τρίχα;  Οι επιλήσμονες συμπατριώτες μας, έχουν την απάντηση βέβαια, που δεν επιδέχεται κιόλας αμφισβήτηση. (Και πώς να μην την έχουν; Πώς το έλεγε ο σοφός; «Αν κάποιοι ξέρουν τα πάντα, ακόμα και όσα δε γνωρίζουν οι  ειδικοί,  τα ξέρει   ο…κόσμος»!). Σου  δίνουν, λοιπόν,  την εξήγηση και… σε στέλνουν αδιάβαστο «Δεν υπήρχαν  τότε, το 1987, κλιματιστικά και γι΄αυτό πέθαιναν σαν μύγες»!  Μάλιστα.  Και ξεμπερδεύουν με την αφελή τούτη εξήγηση. Κι αν τους πεις ,μα είχαμε ανεμιστήρες, άλλα μέσα και ακόμα πιο ψηλές θερμοκρασίες από το 1987, παλιότερα, αλλά δεν πεθαίναμε ,κουνάνε το κεφάλι και σου λένε… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Την ευθύνη της δολοφονίας και μάλιστα εν ψυχρώ, και όχι ως ηθικοί, αλλά ως φυσικοί αυτουργοί, 1300 ανθρώπων ,μπορεί και παραπάνω, τη φέρουν αποκλειστικά οι ιδοκτήτες και οι υπάλληλοι-δημοσιογράφοι  της  εμπορικής  δημοσιογραφίας της εποχής.  Το 1987  ήταν  η σημαδιακή χρονιά που τα «αρπακτικά» ,οι επενδυτές,  έμποροι της είδησης, της πληροφορίας, της διαφήμισης, που στην Ελλάδα την (κατ)είχε αποκλειστικά τα κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα, είχαν ξεκινήσει έναν άνευ προηγουμένου    πόλεμο με μπροστάρηδες  τους πολιτικούς («τοπικοί άρχοντες» μερικοί) της Δεξιάς κυρίως παράταξης, που ζητούσαν ελεύθερο, ιδιωτικό ραδιόφωνο και κανάλια . Όχι, πως εκόπτοντο οι καραδεξιοί  ΄Εβερτ, Ανδριανόπουλος, Κούβελας και λοιπός κομματικός συρφετός  για την ελεύθερη ενημέρωση-διακίνηση ιδεών, βέβαια,  τον  πλουραλισμό και την ελευθεροτυπία. Στην ουσία, και, όπως πάντα, οι «σκληροί» αυτοί πολιτικοί, πρωτοστατούσαν σε εκείνο τον πόλεμο ως ενεργούμενα  των εφοπλιστών και των εκδοτών. Εντολές διεκπεραίωναν. Τα συμφέροντα εκείνων εξυπηρετούσαν. Με πρώτο και καλύτερο τον πρόσφατα αποθανόντα (ατιμώρητος κι αυτός) Μίνωα Κυριακού, ο οποίος, λίγο μετά,  την ίδια  χρονιά,  ξεκίνησε τη λειτουργία   τον ΑΝΤΕ1σε ραδιόφωνο και ενάμιση χρόνο περίπου  αργότερα και το κανάλι.

Ας δούμε τον Τύπο της εποχής τι έγραφε για το συγκεκριμένο θέμα:

…Το 1987 αποτελεί έτος σταθμό για τα τηλεοπτικά δεδομένα καθώς για πρώτη φορά εκφράζεται έντονα η βούληση των δήμων να σπάσουν το κατεστημένο της ΕΡΤ, αρχικά μεταδίδοντας δορυφορικά προγράμματα και στη συνέχεια το δικό τους τηλεοπτικό κανάλι. Το ραδιόφωνο αρχίζει ήδη να απελευθερώνεται, η τηλεόραση όμως συναντά αρκετά εμπόδια καθώς είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Οι ιστορίες με τις επιδρομές των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη εναντίων των πομπών του δήμου γίνονται καθημερινά πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και αποτελούν την αιτία για έντονη πολιτική διαμάχη. 

Ήταν το 1987, όταν οι μεγάλοι δήμαρχοι της παράταξης της ΝΔ (Έβερτ, Ανδριανόπουλος, Κούβελας) συμφώνησαν να συστήσουν αντιπολιτευτικό μέτωπο ιδρύοντας δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Έτσι συστήθηκαν και λειτούργησαν ο Αθήνα 9,84, το Κανάλι 1 Πειραιά και το FM 100, υπ’ ευθύνη των δήμων στους οποίους ανήκαν».(Μeta journalism, 
Χρονολόγιο Δημιουργίας Ελεύθερης Τηλεόρασης (1987-1997) και   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8E%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

Τον  Ιούλη , επομένως,  το 1987, μαζί με το συνηθισμένο  καύσωνα των 40-44 βαθμών, είχαμε και μια  πρωτοφανή  για τα ελληνικά δεδομένα “ραδιοφω(ο)νική» έκρηξη , επίθεση, εισβολή στην παραδοσιακή  πληροφόρηση, αλλά ως δεινή  παραπληροφόρηση από πολλές μεριές.  Τα νέα ιδιωτικά, κυρίως δημοτικά ραδιόφωνα, μετέδιδαν, ανεξέλεγκτα,  προκλητικά,   θρασύτατα  ό,τι τους κατέβαινε. ΄Ενας καταιγισμός ψεύτικων,  κατασκευασμένων  ειδήσεων, με σκοπό η νέα καπιταλιστική ,εμπορική εισβολή  των ιδιωτικών, ραδιοφωνικών αυτών  σταθμών,  να δείξει τη δύναμη και την υπεροχή τους  έναντι των κρατικών ΜΜΕ.  Και ειδικά τη σημασία ,την αξία της διαφημιστικής πλύσης εγκεφάλου  εμπορικών προϊόντων για κατανάλωση. Από κοντά,  οι τότε εφημερίδες και τα περιοδικά, φυσικά.

Ανεύθυνα  «παιδάκια» με ένα μικρόφωνο  στο χέρι  και  φωνή απόγνωσης, πανικού, υστερίας, ως «πρόβα τζενεράλε» της επερχόμενης λαίλαπας της παραπληροφόρησης και της τρομοκρατίας της εμπορικής δημοσιογραφίας, αλλά και «σοβαρές» εφημερίδες και περιοδικά, μετέδιδαν-διέδιδαν από παντού την είδηση πως ναι,  μεν,  δεν… ενέσκηψε στις 20 Ιούλη 1987 πάλι «Τούρκος» στην  Κύπρο ,όπως την ίδια ημερομηνια το 1974,αλλά  το ίδιο επικίνδυνος ,επέπεσε επί του πληθυσμού φονικότατος καύσωνας, επικινδυνέστερος και από  τον εισβολέα στο πολύπαθο νησί.

Αν θυμηθεί κανείς από τους πιο μεγάλους, εκείνες τις εκπομπές και μάλιστα με ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, πρωτοφανή για την εποχή, αλλά και τον τρόπο εκφώνησης ,που προκαλούσε πανικό και υστερία, μπορεί  να αντιληφθεί τι συνέβη σε έναν πληθυσμό, άμαθο από τέτοια προπαγάνδα. Ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, που πληροφορούνταν εκτάκτως από τις «σειρήνες» που ούρλιαζαν στα ραδιόφωνα ή από κρεμασμένους πηχυαίους τίτλους στα περίπτερα, πως… κινδυνεύουν  από στιγμή  σε στιγμή, λόγω καύσωνα. Πως είναι πολύ πιθανό  να μην  αντέξουν και  θα πεθάνουν   γέροντες, άλλοι βαριά άρρωστοι και ευπαθείς ομάδες! Ένα  πραγματικά όργιο φημών, ένα οργανωμένο  σοκ, από τη νέα μορφή παραποιημένης πληροφόρησης, που είχε σκοπό την ισοπεδωτική επικράτηση και το κέρδος.

Την τρομοκρατία και  τον εκφοβισμό   του πληθυσμού  με  την επίδειξη  της νέας τρομερής  ενσκήψασας δύναμης,  της  εισβολής της ιδιωτικής, κερδοφόρας επιχείρησης  της εμπορικής  δημοσιογραφίας  το 1987,   τα εισέπραξε ο ελληνικός λαός με  1300 μπορεί και περισσότερους νεκρούς!  Και οι  εφοπλιστές, οι εκδότες, οι επιχειρηματίες οι δημοσιογράφοι εκείνη τη χρονιά στην Ελλάδα …”έτριβαν τα χέρια» τους. Απέδειξαν,  όχι απλά πως μπορούν να  επηρεάσουν  τις μάζες,  αλλά και να τις κατευθύνουν   εντελώς, ως  άβουλα όντα, ως «τάμπουλα ράζα».

Μια ομαδική υστερία, ο τρόμος, λένε οι ειδικοί, μπορεί να καταβάλουν  ακόμα και υγιή άτομα και να προκαλέσει σωματικά άλγη, ακόμα και θάνατο από  πολλές  και ξαφνικές παθήσεις. Πόσο μάλλον σε ασθενείς ή σε ευπαθή άτομα, όπως ήταν τα περισσότερα που πέθαναν το 1987,  όχι από τον  καύσωνα, αλλά από τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά, την ψυχική υπερένταση, την αγωνία  και τα άλλα όμοια, έκτακτα περιστατικά. Και όλες αυτές οι φοβερές παρενέργειες,  αποτέλεσμα του πανικού και της ομαδικής  σύγχυσης ,που προκάλεσαν τα αρπακτικά, οι «ύαινες»  της πρωτοεμφανιζόμενης τότε, ιδιωτικής,  εμπορικής δημοσιογραφίας και της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

 

Ο καλός «σινεμάνθρωπος»  Γούντι ΄Αλλεν  με την ταινία  του  «Τo Rome with Love», έδωσε μια εξαιρετική και άκρως αποκαλυπτική εικόνα για τη δύναμη επιρροής  που έχει στις μάζες  η εγκληματική χρησιμοθηρία  των ιδιοκτητών της βιομηχανίας παραπληροφόρησης-ακροάματος-θεάματος   και των υπαλλήλων τους δημοσιογράφων, «ο καλύτερος των οποίων έχει σκοτώσει τη μάνα του», όπως λένε οι ίδιοι στο συνάφι τους.

(https://www.youtube.com/watch?v=HhPW6cnNUf8)

Roberto Benigni

Υ.Γ. Ζητήσαμε  πρόσφατα  από πολλά ραδιόφωνα της εποχής, που λειτουργούν ακόμα από τότε ή άλλαξαν ιδιοκτήτη ή επωνυμία, να μας επιτρέψουν να ηχογραφήσουμε από τα αρχεία τους τα  έκτακτα δελτία ειδήσεων και τις διαφημίσεις   εκείνης της φοβερής παραπληροφόρησης.  Ούδείς απάντησε. ΄Οταν επανήλθαμε με απειλή πως θέλουμε να τα υποβάλουμε με αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου πάγου,  2  απ΄αυτά  απάντησαν,  αλλά αρνητικά, επειδή δεν υπήρχαν…αρχεία στο σταθμό από εκείνη τη χρονιά ,δικαιολογήθηκαν. Όμως, όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει κρατικός ή ιδιωτικός σταθμός (ραδιόφωνο, κανάλι) και μάλιστα «δημοτικά»,  που να μη διαθέτουν αρχείο εκπομπών τους από την αρχή της λειτουργίας τους.  Πανάθλια φάρα! Χείριστοι  εγκληματίες!


5. α. Δίκη Τοπαλούδη: Αν είναι δυνατόν – Ο Άκης Σκέρτσος «νουθετεί» τους δικαστές πως πρέπει να δικάζουν

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο έργο μιας εισαγγελικής λειτουργού και γενικότερα όλων των εκπροσώπων της Θέμιδας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, παραλληλίζει με… θεατρική παράσταση την αγορευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σχολιάζοντας ότι «τα δικαστήρια δεν είναι λαική απογευματινή»!

 

β. Ενταση στη δίκη Τοπαλούδη για την αγόρευση της εισαγγελέως -Διαμαρτυρήθηκαν οι δικηγόροι, παραμένει στη θέση της

κατηγορουμενοι αστυνομικοι
“Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο που δικάζει την υπόθεση Τοπαλούδη, μετά την άφιξη εντός του δικαστηρίου του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Κλεφτοδήμου.

Ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε από την Έδρα τον λόγο -σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου της ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσού που ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου- για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η κ. Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων.

΄Ενταση στη δίκη Τοπαλούδη
Έχοντας στο χέρι του την ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος ανέφερε ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους». Η πρόεδρος επιχείρησε να επιβάλει την τάξη επισημαίνοντας στον σύμβουλο ότι δεν έχει τον λόγο και ότι «υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος”

***

“΄Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν”. Η κυβέρνηση των παιδεραστών δε θα το  έκανε κι  αυτό; Είχε κι άλλο λόγο. Ακροδεξιός  υπουργός  και βουλευτής του Κούλη, πίεζε αφόρητα να αντικατασταθεί η εισαγγελέας της έδρας. Η οικογένεια του ενός δολοφόνου στη Ρόδο, είναι ΠΑΤΕΝΤΑΤΗ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.  Ζήτησαν, μέσω κομματικής οδού,  να διώξουν από την έδρα μια εισαγγελικό λειτουργό  που κάνει ακριβώς  με ανεξαρτησία και υπευθυνότητα τη δουλειά της , αυτή  που δεν τίμησαν οι εισαγγελείς της Δεξιάς  Ράικου,Αθανασίου, Αγγελής και τα λοιπά γνωστά  …μαργαριτάρια.

΄Οσο για τους δικηγόρους,άλλη μαφία τούτη . Στο συνάφι τους σε ποσοστό τουλάχιστον 70%  είναι αληταριό (Ξέρω ,όμως, και “καλά παιδιά” δικηγόρους. ΚΥΡΙΟΥΣ!).

Τούτος παραπάνω,  μπήκε ο ξετσίπωτος στην αίθουσα του δικαστηρίου και τα έβαλε με μια εισαγγελέα παλικάρι, που είπε την αλήθεια τσεκουράτη .Τόσο άθλιος.

Δεν είναι απλά απαράδεκτος.Προσβάλει τη μνήμη του δολοφονημένου παιδιού, προκαλεί με τη στάση του και όσα είπε τους δικούς της  και προσβάλει  ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, που τιμάμε τη μνήμη αυτού του θύματος της φαλλοκρατίας και της “σερνικάδας” που εγκλημάτησαν αιώνες σε βάρος της γυναίκας.

 

Και να πώς έφτασαν τα τέρατα να δολοφονήσουν το κορίτσι. Από διασταυρωμένες πληροφορίες και από το υλικό που έχουμε μαζέψει καιρό από μάρτυρες κοντά στους δράστες και το θύμα.

 1. Ο Αλβανός υποσχόταν πολύ καιρό  στο Ροδίτη πως θα του φέρνει “γκόμενες”, για να κάνουν “τρίο”.Το ποσό είχε κανονιστεί στα 30 ευρώ κάθε φορά.
 2. Με δυο κοπέλες έκανε το ίδιο πριν, αλλά δεν τελεσφόρησε.Και ο Αλβανός του έφαγε κάπου 100 ευρώ.
 3. Λίγες ημέρες πριν το φονικό, τα έριξε στην Ελένη. Δεν ανταποκρίθηκε. Συνέχιζε την πίεση. Κουβέντιασαν σε ανοικτό χώρο 2-3 φορές.
 4. Το μοιραίο βράδυ από νωρίς ο Αλβανός   τον ξεγέλασε πάλι. Υποσχέθηκε στο Ροδίτη πως “απόψε θα κάνουμε τρίο,έχω γκόμενα που δέχτηκε”. Ο πανάθλιος που είναι και πρεζόνι, του έδωσε τα 30 ευρώ,αλλά του είπε “αν κι απόψε δε γίνει κάτι,  θα σε σκοτώσω”.
 5. Ο αλήτης πήρε το Ροδίτη και χτύπησαν το κουδούνι της Ελένης. Μίλησε αυτός στο θυροτηλέφωνο και της ζήτησε να κατέβει  να την κεράσει σουβλάκι. Μάλιστα, για να τον ακούσει ο άλλος πως τάχα ήταν από πριν όλα  κανονισμένα, της είπε “ήρθαμε”!
 6. Εκείνη ξαφνιάστηκε. “Ποιοι ήρθατε”, τον ρώτησε. “Θα σου εξηγήσω”, της απάντησε,κατέβα.
 7. Η Ελένη πήγε  με σκοπό να  φάνε  σουβλάκια .΄Ομως ,οι αλήτες άλλαξαν δρόμο και την πήγαν στο εξοχικό. Εκείνη κατάλαβε πως της την είχαν στήσει, αλλά ήταν αργά. Το μόνο που κατάφερε  να κάνει ήταν να τηλεφωνήσει  στην κολλητή  της και να της πει   “πάρε με σε μια ώρα”.
 8. ΄Οταν την πήγαν στο σπίτι  έγιναν τα εξής σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του χαπάκια Ροδίτη.  Ο Αλβανός της είπε να γδυθεί. Εκείνη αρνήθηκε και τους  είπε “τι κάνουμε εδώ και γιατί ήρθαμε;” .Ο Αλβανός ,τάχα έξαλλος, για να τον πιστέψει ο άλλος  “μωρή”, της λέει, ” δεν κανονίσαμε να κάνουμε τρίο;  Γιατί, τώρα αλλάζεις;” Και άρχισε να την χτυπά. Η Ελένη πρέπει να έπαθε σοκ.  Κατάλαβε  τι παιζόταν  και έκανε το μοιραίο λάθος να τους βρίσει και να τους ζητήσει  αμέσως να την πάνε στο σπίτι.
 9. Αυτό ήταν και  το τέλος της. ΄Αχισαν μαζί να την χτυπούν μέχρι θανάτου.Κι αφού τα καημένο παιδί  ξεψύχησε μέσα σε φρικτό βασανιστήριο,  τα τέρατα έσυραν  το ξέψυχο κορμί και το πέταξαν στα βράχια
Μη δείξετε έλεος, δικαστές.  Τέτοια απάνθρωπα κτήνη,πρέπει την τιποτένια ζωή τους να την τελειώνουν σε κλουβί. Κανένα ελαφρυντικό. Και στις φυλακές,ας τους “περιποιηθούν” καταλλήλως, όσοι είναι γονείς παιδιών στην ηλικία της Ελένης.