ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ (ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2021)

Η  τελευταία μας αυτή  έρευνα έγινε μετά δυσκολίας ,λόγω εποχικής απουσίας και  εργασιακής απασχόλησης των συνεργατών και φίλων. Εν τούτοις, ολοκληρώθηκε μέσα σε 3 εβδομάδες  με το γνωστό τρόπο, που διεξάγουμε  εδώ τις δημοσκοπήσεις- έρευνες. Δηλαδή, υπεύθυνα, αντικειμενικά  και προπαντός μακράν του να παρουσιάζουμε  “πέτσινα” αποτελέσματα, ως πραγματικά και  να κάνουμε τη “νύχτα ημέρα”, όπως πλέον έχει καθιερωθεί στις ελληνικές ,κερδοσκοπικές (κατ΄ ευφημισμό)  “εταιρίες δημοσκοπήσεων”.

Σε μια χώρα που οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας του 2007/8 , τα “λευκά κολάρα” της Novartis, η εγκληματική  διαχείριση του ιού από την κυβέρνηση   με τους ανεμβολίαστους δασκάλους και το νοσηλευτικό προσωπικό, τους  σχεδόν  13.000 νεκρούς, το νέο ξέσπασμα της πανδημίας επί θύραις,   την επικείμενη νέα χρεοκοπία  και με  μια σειρά άλλων “εγκλημάτων καθοσίωσης” ,  έχουν παραλύσει κάθε δικαιική αντίληψη πολιτισμού και   ακρωτηριάσει   παντός είδους χαρακτηριστικό της    έννοιας του  “κράτους  δικαίου”,  οι λέξεις  στην καθημερινή κυβερνητική και την   παραπλανητική των κοντυλοφόρων χρήση,  έχουν χάσει την πραγματική τους σημασία και  αντιστοιχούν πλέον στις αντώνυμές τους.

΄Ετσι, διαπιστώσεις και δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων   από μπαγαπόντηδες και διεφθαρμένους εκδότες και ιδιοκτήτες-κατόχους σφραγίδων επικύρωσης  ψευδών κα ανύπαρκτων δημοσκοπήσεων , παρουσιάζουν (ενδεικτικά) :

-Το γιο του πλέον διεφθαρμένου πολιτικού στην ιστορία της χώρας, του Κων. Μητσοτάκη (και ο ίδιος απόλυτα διεφθαρμένος),  να είναι ως πρωθυπουργός ακόμα κι αυτή την ώρα της συμφοράς και της  καταστροφής , ο πλέον αποδεκτός και επιτυχημένος    ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ της χώρας!  Και ακόμα χειρότερα.  Ο μόνος που μπορεί να τη βγάλει από τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία  ο ίδιος την οδήγησε! Η αλήθεια, βέβαια, είναι παντελώς διαφορετική. Ο πλέον μισητός και απεχθής πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης είναι και με διαφορά απ΄όλους  τους προηγούμενους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και η αποδοχή του δεν υπερβαίνει το 18-20% των Ελλήνων ψηφοφόρων. Και θα είχε πέσει κάτω του 15%, αν υπήρχε αυτή τη στιγμή στη Δεξιά ένας αξιόλογος και αναγνωρισμένος άλλος αρχηγός.

– Ως ικανοποιητικό ακόμα  και επιτυχή τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.  Και  την “επιδημία” άρνησης εμβολιασμού από (σχεδόν) το 60-65% του πληθυσμού, ως ευθύνη μόνο  των αντιεμβολιαστών και όχι από έλλειψη σωστής  ενημέρωσης από τα Μέσα της “Πετσολίστας” που δημιούργησαν πανικό, σύγχυση και ανασφάλεια με τις αντιφατικές και αντικρουόμενες απόψεις τους.

– Ως έργο ζωής ,σπουδαίο και χρήσιμο το τείχος του ΄Εβρου για την αναχαίτιση των ορδών  των…βαρβάρων, προσφύγων και μεταναστών!  Και παράλληλα, ο ίδιος Γκεμπελικός Τύπος παρουσιάζει τους ΄Ελληνες,  ως αντιρατσιστές,  φιλόξενους,  φιλάνθρωπους και  αλληλέγγυους στους “κολασμένους της γης”!

 

 

Η δική μας έρευνα αυτή τη φορά ,που παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως, έχει να κάνει με το τεράστιο πρόβλημα του φανερού και ευκόλως  διαπιστούμενου  ρατσισμού που επικρατεί στη Ελλάδα και την άποψη που έχουν ο ΄Ελληνες για τους μετανάστες , τους πρόσφυγες, τις μειονότητες αλλά και τον έμφυλο  ρατσισμό.

____________________________________________

ΕΡΕΥΝΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ  ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΣΕ ΔΕΙΓΜΑ  1500  ΑΤΟΜΩΝ (ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2021)

 

 

1.  ΥΠΑΡΧΕΙ (ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ)   ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

ΝΑΙ                                                        ΟΧΙ

1304                                                     167

 

 

2. ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ;

ΚΡΗΤΗ      ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ     ΠΕΛ/ΝΗΣΟΣ-ΣΤΕΡΕΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ  ΝΗΣΙΑ

660              597                                                          112                                                                       86

 

3. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ;

ΝΑΙ                                                        ΟΧΙ

980                                                            471

 

 

4.  ΠΟΙΕΣ “ΦΥΛΕΣ” ΘΩΡΟΝΤΑΙ   ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΙΘΗΜΗΤΕΣ  ;

ΑΛΒΑΝΟΙ        ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ         ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ      ΑΛΛΟΙ

580                            490                              303                      77

 

 

5.  ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ” ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ;

ΝΑΙ                              ΟΧΙ

203                              1078

 

 

6. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ;

ΝΑΙ                                               ΟΧΙ

345                                                 1117

 

 

7. ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ Χ.Α ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ;

ΝΑΙ                                                      ΟΧΙ

1145                                                      307

 

 

8. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΡΑ  ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ  ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ  -ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ  (Π.Χ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ,  ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΡΑΚΗΣ )

ΝΑΙ                                                           ΟΧ Ι

1220                                                           210

 

 

9 . ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΣ   ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ   ΚΑΙ     ΣΥΝΘΕΣΗΣ    ΟΜΑΔΑ  ΜΕ  ΕΜΦΑΝΗ  ΕΜΦΥΛΑ ΡΑΤΣΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ

“Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία” σε ανακοίνωσή της γράφει:

“‘Ενα από τα κύρια κίνητρα που υποκινούν τους άνδρες να σκοτώσουν, είναι οι προσπάθειες για τον έλεγχο και την κατοχή/κυριότητα των γυναικών, σύμφωνα με τη θεωρία «του ιδιόκτητου θηλυκού», που ενισχύει και αναπαράγει την πατριαρχία”.

ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ “ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ”;  ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ  ΕΜΦΥΛΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ  ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

ΝΑΙ                                                                           ΟΧΙ

1351                                                                                 122

 

 

10. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ  ΑΝ ΣΝΕΧΙΣΤΕΙ   ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΔΙΚΑΙΙΚΟ  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ;

ΝΑΙ                                                       ΟΧΙ

1215                                                                198