ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΛΑΜΠ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

                                        ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

  1. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πήγε στο Διάστημα, έμεινε μερικά λεπτά και γύρισε σε 1,5 ώρα

Ρίτσαρντ Μπράνσον με διαστημική στολή

O πρώτος δισεκατομμυριούχος άνθρωπος που πετά στο Διάστημα, και μάλιστα με το δικό του διαστημικό σκάφος, έγινε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον χθες, γράφοντας ιστορία και κάνοντας την αρχή για τα διαστημικά ταξίδια.

Ο 70χρονος Μπράνσον και 5 συνεργάτες του από την εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic έφτασαν σε υψόμετρο 86 χιλιομέτρων πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού –αρκετά ψηλά ώστε να βιώσουν τρία έως τέσσερα λεπτά έλλειψης βαρύτητας και να δουν την καμπυλότητα της Γης– και στη συνέχεια επέστρεψαν στην επιφάνεια του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται πως η Virgin Galactic έχει ήδη περισσότερες από 600 κρατήσεις από πιθανούς διαστημικούς τουρίστες, με τα αρχικά εισιτήρια να κοστίζουν 250.000 δολάρια το καθένα. Και μετά την επιστροφή του στη Γη, ο Μπράνσον ανακοίνωσε πως θα δοθούν με κλήρωση τα δύο πρώτα εισιτήρια. Όσο για την Blue Origin του Μπέζος, περιμένει πρώτα το ταξίδι του ιδιοκτήτη της για να ανακοινώσει τις τιμές των εισιτηρίων.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον έγινε το πρώτο άτομο που πέταξε στο Διάστημα με το δικό του διαστημόπλοιο, νικώντας τον Τζεφ Μπέζος, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, κατά 9 ημέρες. Έγινε επίσης ο δεύτερος 70χρονος που ταξίδεψε στο Διάστημα (ο αστροναύτης Τζον Γκλεν είχε πετάξει με διαστημικό λεωφορείο σε ηλικία 77 ετών το 1998).

Ο Μπέζος έστειλε τα συγχαρητήριά του, προσθέτοντας: «Ανυπομονώ να μπω στο κλαμπ», αν και πριν από μερικές ημέρες κατέφυγε στο Twitter για να απαριθμήσει τους τρόπους με τους οποίους πιστεύει ότι οι τουριστικές βόλτες στο διάστημα με την εταιρεία του θα είναι καλύτερες.

*****

Πρέπει να είμαστε εντελώς  σε χαύνη  και καταστολή  οι ακτιβιστές απανταχού  της γης, για να συμβεί ό,τι συνέβη με το ταξίδι  του Μπράνσον πρόσφατα και του Μπέζος σε λίγο, για να μην πάρει φωτιά το σύμπαν.  Δε μιλάμε για την ευρισκόμενη σε παραλυσία  ανθρωπόμαζα.  “΄Αρτος, θεάματα, αίμα και σπέρμα” είναι η προσφιλής  τροφή της. Από κει και ύστερα, όχι μόνο Γαία , αλλά και Σύμπαν μιχθήτω.

Ούτε φυσικά για την παγκόσμια Γκεμπελική   βιομηχανία παραπληροφόρησης και παραπλάνησης, που ελέγχεται κι αυτή ασφυκτικά από την ίδια οικονομική ελίτ, μια και  οι ιδιοκτήτες -μέλη της είναι φίλοι και συνέταιροι. Θριαμβευτικά τα σχόλια  τους  για αυτό το νέο εγχείρημα . ΄Ηρωες οι μεγαλοαπατεώνες Μπράνσον  και Μπέζος.

Παραδώσαμε  και τον εκτός Γης  “κόσμο”  στην ιδιοκτησία των ολίγων. Των ισχυρών καπιταλιστών, που “πάτησαν  πόδι” και επισήμως   στα …κτήματα που κληρονόμησαν από τους πατεράδες τους!  Μια τέτοια συμπεριφορά θυμίζουν αυτά τα ταξίδια.

Για δείτε θράσος:

“Η Virgin Galactic έχει ήδη περισσότερες από 600 κρατήσεις από πιθανούς διαστημικούς τουρίστες, με τα αρχικά εισιτήρια να κοστίζουν 250.000 δολάρια το καθένα. Και μετά την επιστροφή του στη Γη, ο Μπράνσον ανακοίνωσε πως θα δοθούν με κλήρωση τα δύο πρώτα εισιτήρια. Όσο για την Blue Origin του Μπέζος, περιμένει πρώτα το ταξίδι του ιδιοκτήτη της για να ανακοινώσει τις τιμές των εισιτηρίων”.

Πουλάνε και αγοράζουν του καλού καιρού. ΄Εκλεισαν συμβόλαια, συμφωνητικά, πήραν άδειες ,εισέπραξαν  “ζεστό ” χρήμα και ξεκίνησαν τις μπίζνες. Πουλάνε,,,κοπανιστό  αέρα, βέβαια, αλλά αυτό δεν έχει σημασία ούτε για τις κυβερνήσεις (πολλές τις ελέγχουν οι ίδιοι  αυτοί δισεκατομμυριούχοι), αλλά ούτε για κείνους  που όφειλαν να κόψουν τα πόδια σε όσους τολμούν να οικειοποιούνται αγαθά, που ανήκουν σε όλους μας. Σύντομα θα μπηξουν παλούκια με σημαίες στη Σελήνη και στον Άρη για να ξεχωριζουν   οι  περιουσίες  και τα οικόπεδα των καταπατητών.

΄Ιδια ιστορία με παλιά. ΄Οταν πάλι κάποιοι σαν τον Μπέζος κατάργησαν τη Φύση και επέβαλαν ιδοκτησιακό καθεστώς σε  στεριά, νερό και αέρα. ΄Ετσι ξεκίνησε  εκείνο το κακό στη γη. Πάλι με  αυτό τον  τρόπο θα μεταφερθεί το έγκλημα και στους άλλους πλανήτες.

Το Σύμπαν δεν ανήκει στους  Μπέζος και Μπράνσον. Στην Αμερική ή τη Ρωσία.  Δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε ως άτομα  ούτε ως εξουσίες να  ταξιδεύουν εκεί.  Πολύ περισσότερο να  εκμεταλλεύονται  ό,τι δεν τους ανήκει.

 

2. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΡΑΣ ΚΑΙ  ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

“H σύζυγος του πρωθυπουργού και ο αδελφός της, μεταβίβασαν τις μετοχές που κατείχαν ως φυσικά πρόσωπα στην SCI Personal Ventures σε μια νεοσύστατη ελληνική εταιρεία, που τους ανήκει. Πρόκειται δηλαδή για μια ελληνική εταιρεία “μπάμπουσκα”, η οποία προφανώς θα εμφανιστεί στις προσεχείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους, προκειμένου να αποδειχθεί ότι όλα είναι νόμιμα.

Δεν είναι όμως όλα νόμιμα: ο πρωθυπουργός απέκρυψε επί τέσσερα χρόνια ότι η σύζυγός του είχε εταιρεία με έδρα την αλλοδαπή, κάτι που απαγορεύεται βάσει νόμου. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να θέτουμε τα ίδια ερωτήματα στον πρωθυπουργό και ας αποφεύγει να δώσει οποιαδήποτε απάντηση: «Τι είναι αυτό που ανάγκασε το πρωθυπουργικό ζεύγος να λάβει ένα τόσο μεγάλο ρίσκο, αποκρύπτοντας την κατοχή μετοχών σε μια εταιρεία με έδρα την αλλοδαπή, γεγονός που δεν επιτρέπεται βάσει νόμου από το 2016; Ποια περιουσιακά στοιχεία κρύβει η SCI Personal Ventures, η οποία παρά τις πρωθυπουργικές κραυγές, ουδέποτε έχει ελεγχθεί επί της ουσίας;».

Κύριε πρωθυπουργέ εξακολουθούμε να αναμένουμε την απάντησή σας. Είναι άλλωστε ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας”

****

“Σταγόνα στον ωκεανό.” Δεν είναι εκεί το πρόβλημα της διαφθοράς του ΄Ελληνα πρωθυπουργού.  Βεβαίως,  η συγκεκριμένη απόκρυψη  έχει τους δικούς της  λόγους, αλλά ,επαναλαμβάνουμε,  είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το  παράνομο και ΠΟΛΥ χρήμα της  φαμίλιας  Μητσοτάκη είναι αλλού. Και  ελάχιστοι γνωρίζουν και την προέλευση και την καβάτζα.

Η ουσία είναι αυτή  και την  επισημάναμε εδώ πρόσφατα. Ξαναβάζουμε ένα τμήμα  εκείνης της δημοσίευσης:

” Τα 32 διαμερίσματα και το σπίτι στο Παρίσι είναι η…κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς που βαραίνει τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό.

Το παράνομο   χρήμα του ίδιου που δεν είναι ορατό και μια μέρα θα έρθει  στο  φως (θα αναγκαστεί ο ίδιος  να το κάνει σε καλύτερες για τη χώρα πολιτικές  συνθήκες) , θα κάνει  κάποιους , το λιγότερο,  να “τρίβουν τα μάτια” .Και  άλλους, κυρίως,…αγαθούς και αφελείς,    να πέφτουν με …γδούπο από τα σύννεφα.

Να  διευκρινίσουμε, όμως,  κάτι.  Η σφοδρή έκπληξη δε θα αφορά  τη διαφθορά της φαμίλιας.  Αυτή είναι γνωστή και δεν υπάρχει στη χώρα άνθρωπος με στοιχειώδη  ενημέρωση και λογική που να μην το γνωρίζει.  Το πρωτάκουστο, όπως το χαρακτηρίσαμε, θα είναι πως  μιλάμε για  εξωφρενική και τέτοιας έκτασης διαφθορά, που  αποφέρει     αστρονομικά ποσά  και αδιανόητα  για τον  κοινό ,  του “μέσου” ανθρώπου, νου.

Να επισημάνουμε επίσης  κάτι πολύ σημαντικό εδώ. Ο παράνομος -αδικαιολόγητος αυτός πλουτισμός  αφορά ολόκληρη  την οικογένεια Μητσοτάκη.  ΄Οχι μόνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.  Κι το επί πλέον “πρωτάκουστο”  για  πολιτικές οικογένειες  σε χώρες με στοιχειώδη πολιτικό κα δικαιικό πολιτισμό, είναι τούτο.  Ο   αδικαιολόγητος  πλουτισμός   δεν αφορά , μόνο την προέλευση παράνομου  χρήματος, όπως την  ορίζει ο νομοθέτης, όταν αναφέρεται  στα γνωστά εγκλήματα του “λευκού κολάρου”.

Δεν πρόκειται συγκεκριμένα για  “μαύρο” χρήμα ΜΟΝΟ από μίζες,  νομοθετικές διευκολύνσεις,  άλλες χαριστικές αναθέσεις ” έργου”,  πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις, δωροδοκίες , χορηγίες , οι γνωστές μέθοδοι που  ορίζουν τη διαφθορά των πολιτικών και των πέριξ αυτών.  Ο συγκεκριμένος  πλούτος της  οικογένειας  έχει προέλευση από ένα πλήθος πηγών.   Από τη γνωστή πολιτική εκτροπή  με την Αποστασία και την προετοιμασία της ανακτορικής δικτατορίας των στρατηγών , τα υπεξαιρεθέντα χρήματα της Mayo,  μέχρι τις αρχαιοκαπηλίες  του “πατριάρχη” της οικογένειας, για να μνημονεύσουμε τα πλέον γνωστά, αλλά όχι και μοναδικά,  στο πανελλήνιο.

Είναι αυτή η πλούσια, αλλά παράνομη  κληρονομιά που άφησε στα παιδιά του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και της οποίας, φυσικά ,ουδείς ποτέ “εισαγγελέας”, οικονομικός ή όχι, τόλμησε   να ερευνήσει την προέλευσή της. Κάτι  αντίστοιχο  σε σύγχρονα κράτη δεν είναι εύκολο κανείς  να συναντήσει.  Μόνο σε χώρες σαν  τη Βουλγαρία και την  Αλβανία, για να μείνουμε στη γειτονιά μας, δε λείπουν  κι εκεί τα τελευταία χρόνια, φαινόμενα τέτοια.”.

Σε ημέρες καλύτερες για τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας, είναι  αυτονόητο πως δεν μπορεί ούτε να υπάρξει ούτε πολύ περισσότερο να έχει την ποιότητα  του ίδιου πολιτισμού άλλων χωρών, αν όλες οι πηγές της προέλευσης  του μαύρου χρήματος στο Μητσοτακέικο  δεν έρθουν στο φως. ΄Ορος  sine qua non για να μπορέσει κι αυτή η χώρα να αποχαρακτηριστεί επί τέλους  από Μανανία.