ΠΕΤΡΟ ΣΟΜΠΟΛΕ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΣ, Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΡΧΗ.

   ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ  ΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ.

Π. Σόμπολος για Γλυκά Νερά: “Ένα από τα τέσσερα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα”!

΄Ατιμη φάρα!  Επί λόγου τιμής και  επίγνωσης. Ζουν από  το ανακάτεμα του βόθρου που χύνονται τα χειρότερα λύματα της ανθρώπινης παθογένειας.

Τι δουλειά έκανε και κάνει ,αλήθεια,  ο παραπάνω  κύριος Πέτρος Σόμπολος ;  Και το χειρότερο. Γιατί και με ποια προσόντα τον κάνανε  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ; (“άλλο αυτό”, θα πεις.  Καλώς,  τότε). ΄Ομως,

Ο  αγρότης, ο σκαφτιάς  καλλιεργεί τη γη και λες “χρυσά”  τα χέρια του . Ο   μπουλντοζιέρης κι αν δε χρειάζεται υπόκλιση για ό,τι προσφέρει. Ο γιατρός ; Θα είμαστε κάποιοι   τώρα μακαρίτες χωρίς  τις υπηρεσίες  των ορκισμένων με όρκο βαρύ  στον  Ιπποκράτη. Ο δασκαλάκος; Αυτός κι αν προσφέρει, αν έχει ανοιχτούς ορίζοντες και πάθος για το λειτούργημα που κάνει. 

Λίγο πολύ, ο καθένας σε αυτή την κοινωνία , σαν το μερμήγκι  έχει το δικό του σπυρί να κουβαλήσει στη φωλιά. ΄Ολοι κάτι κάνουν, μικρό μεγάλο .Εκτός από τους  απατεώνες, τους πονηρούς  και τα “τζιτζίκια”.   Α, ναι. Και  από κάποιους χαραμοφάηδες δημόσιους υπαλλήλους.  Και ασφαλώς  μέσα σε τούτους, σε περίοπτη   θέση  είναι  πολλοί   πολιτικοί,  οι οποίοι,  παραβαίνοντες   την Παυλικιανή  εντολή  ,” οι μη  εργαζόμενοι, μηδέ  εσθιέτωσαν”,τρώνε   έως σκασμού  και πίνουν   εις υγείαν των  χαχόλων  κάθε είδους.     

Τουλάχιστον, όλοι  τούτοι, αν και συνάφι κηφήνων  , δεν έχουν, πάντως (ακόμα)  ιδρύσει σωματείο. Οι Γκεμπελίσκοι ,όμως έχουν. Είναι και ο ανωτέρω  Πετράκης γραμμένος από τους πρώτους εκεί.  Αλλά η απορία ,παρόλες τις ταυτότητες  και τις κονκάρδες της ΕΣΗΕΑ που αφειδώς τους παραχωρεί,  παραμένει. Τί δουλειά κάνουν όλοι τούτοι και τι προσφέρουν στην ανθρώπινη κοινωνία;

Αν υπηρετούσαν τον Τύπο, ως Τέταρτη εξουσία, της οποίας   ΚΥΡΙΟ και σχεδόν αποκλειστικό έργο   όφειλε να είναι  ο αντικειμενικός και ανεξάρτητος έλεγχος τω άλλων  εξουσιών, τότε θα λέγαμε πως είναι η πρώτη και η σημαντικότερη εξουσία σε μια κοινωνία. Θα “βγάζαμε (και βγάζουμε ) το καπέλο”  σε τέτοιους. Είναι, όμως, Τύπος αυτός  του Αλαφούζου,  του Μαρινάκη, του Κυριακού   στην υπηρεσία των οποίων βρίσκονται , εδώ και χρόνια,   ο Σόμπολος,  ο Χατζηνικολάου, ο Πρετεντέρης, ο Πορτοσάλτε;  Ούτε αφελείς ή ευήθεις πλέον πείθονται  πως όλοι τούτοι και οι περισσότεροι στην συντεχνία,  είναι δημοσιογράφοι  και πως κάνουν τη δουλειά  τους , να  υπηρετούν την αλήθεια, την είδηση και την πληροφόρηση.

Γκεμπελίσκοι είναι, εν διατεταγμένη υπηρεσία.  ΄Εχουν, ως  επάγγελμα την προπαγάνδα, την παραπλάνηση, το ψεύδος και τη συγκάλυψη των εγκλημάτων. Επί πληρωμή!  Ζουν από την απάτη , την παραπλάνηση και τη συγκάλυψη εγκλημάτων.   Εξ ου και θα λέγαμε πως είναι η χειρότερη ,η πλέον απεχθής και επικίνδυνη κλίκα-συνάφι  σε μια κοινωνία,  ένα κράτος, ειδικά το ελληνικό, που απέχει πόρρω από του να είναι δικαίου- Πολιτεία.

Δεν ,είναι,  επομένως,  περίεργο που    ο …ειδικός   του αστυνομικού ρεπορτάζ (εδώ γελάνε) και με ικανότητες Σέρλοκ  Χολμς ,  Πέτρος Σόμπολος,  ακριβώς, επειδή είναι …έμπειρος, γνώστης και ειδικός,  αποφάνθηκε   πως  τέσσερα εγκλήματα είναι τα πλέον συγκλονιστικά!    Για τους λόγους ,βέβαια, που τα έκρινε έτσι, δε χρειάζεται ούτε να μας πει,  ούτε να  μαντέψουμε. ΄Ολη η συντεχνία υποκλίνεται σε θέματα με “αίμα και σπέρμα”.  Γνωστό και απολύτως  κατανοητό  σε μια κοινωνία που έχει Σόμπολες  “Παπαράτσι”     και   iefierida.gr ,  πατσαβούρες  παραπλάνησης.

 

 

Αλήθεια, όσα καταγγέλλονται  εδώ και χρόνια για την όντως  συγκλονιστική δολοφονία του καθηγητή Τριάρχη,  ο λαλίστατος σε άλλα και… ειδικός στο αστυνομικό ρεπορτάζ, Πέτρος Σόμπολος δεν άκουσε τίποτα;  Είναι  ψεύτης ολκής,  αν πει όχι.  Χρόνια πριν  είχε  ενημερωθεί κι από εμάς εδώ.

Απλώς, σιώπησε και τούτος, ως αισχρός κοντυλοφόρος  και συγκάλυψε το έγκλημα.  Πέρα από το γεγονός πως στα στοιχεία  του συγκεκριμένου  εγκλήματος ,δυστυχώς γι αυτόν και τους συναδέλφους του,  δεν εμπλέκονταν …τρίχες και υγρά γεννητικών  οργάνων. Ως εκ τούτου, δεν είχε και ενδιαφέρον, όπως τα άλλα, με  “αίμα, αλλά και σπέρμα” που είναι η ειδικότης  του εν λόγω Γκεμπελίσκου.

 

Να τελειώνουμε. Χίλιες φορές το έχουμε καταγγείλει. Και δε θα σταματήσουμε να το κάνουμε, έστω κι αν απειλούν να μας “κλείσουν το στόμα”.

  1. Ο Γιώργος Τριάρχης ήταν καθηγητής αποσπασμένος από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας στο πανεπιστήμιο της Τασκένδης ,όπου  δίδασκε για  περίπου  6  χρόνια ελληνική Ιστορία και γλώσσα.
  2. Στη διάρκεια της θητείας του αυτής, ανακάλυψε μα τεράστια διαφθορά. Το τότε ΥΠΕΠΘ και ΥΠΕΞ, με επικεφαλής υπουργούς την Μαριέττα Γιαννάκου και την Ντόρα Μπακογιάννη, απέστελλαν για χρόνια  τεράστια κονδύλια ,για ανύπαρκτες    και  ψευδείς  εκπαιδευτικές  ανάγκες, υποτροφίες, πολιτιστικές  εκδηλώσεις και άλλη  οικονομική υποστήριξη των ομογενών στις πρώην Ανατολικές, λεγόμενες χώρες. Μιλάμε για  ποσά ιλιγγιώδη, όχι για  κάποια  ψευτοκονδύλια.  Τα ποσά αυτά τα μοιράζονταν μεταξύ τους  οι αποστολείς των δύο Υπουργείων από την Αθήνα, που κρατούσαν το μεγάλο κομμάτι . Και τα  υπόλοιπα, τα μοιράζονταν οι  εγκάθετοί τους στην Ομογένεια (κάπου 6-10 άτομα).
  3. Ο τραγικός  καθηγητής, όλο αυτό το διάστημα ,  άπειρες φορές, γραπτά και προφορικά,  είχε ενημερώσει  για την ξετσίπωτη αυτή  διαφθορά  τους προϊσταμένους του   στην κεντρική εκπαιδευτική  υπηρεσία που είχε έδρα την πρεσβεία  μας στο  Κίεβο. Δηλαδή,   τον πρέσβη και τη συντονίστρια  εκπαίδευσης Οι αρμόδιοι  της Πρεσβείας του Κιέβου, που λάμβαναν τις καταγγελίες,  του έστελναν καθησυχαστικές απαντήσεις πως “ερευνάται το θέμα και έχει ενημερωθεί η Αθήνα”.  Στην πραγματικότητα και η ίδια η πρεσβεία, όχι μόνο ήταν  αναμεμειγμένη στο σκάνδαλο, αλλά και συντόνιζε την απάτη και κατηύθυνε  τους ενόχους   πώς θα ενεργούν, ώστε να  συγκαλυφθεί το σκάνδαλο.
  4. ΄Οταν πια ο έντιμος καθηγητής κατάλαβε πως η διαφθορά είχε πολλά κεφάλια και πως  οι υπουργίνες,  ο Πρέσβης, η συντονίστρια εκπαίδευσης,   άλλοι άλλοι αρμόδιοι παράγοντες  ήταν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, αποφάσισε να  προσφύγει στη δικαιοσύνη και στον τύπο. Με μήνυση τεκμηριωμένη απολύτως  με στοιχεία, αποδείξεις και μάρτυρες, ήταν  βέβαιο πως  η διεξαγωγή της θα συγκλόνιζε το πανελλήνιο. Παράλληλα, απέστειλε σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ(!) επιστολή στην οποία πέρα από την αποκάλυψη   του σκανδάλου ,προχωρούσε και στη δημοσιοποίηση των απειλών για τη ζωή του και ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕ τους  κατοπινούς δολοφόνους του. Πλην της εφημερίδας  ΕΘΝΟΣ (μια φορά) ,κανένα  άλλο μέσο δε δημοσίευσε την καταγγελία.
  5. Την ίδια περίοδο ( 2004) ήμουν αποσπασμένος κι εγώ στο Κίεβο. Δίδασκα 3 ημέρες την εβδομάδα σε δυο πανεπιστήμια και   2 μέρες  προσέφερα έργο στο Γραφείο Εκπαίδευσης της πρεσβείας μας  . ΄Οταν,  μετά από λίγο καιρό, ανακάλυψα κι εγώ πως τα ίδια και χειρότερα σκάνδαλα συνέβαιναν  σε όλες τις  π. Ανατολικές  χώρες (σχολεία , εκπαιδευτικό  προσωπικό  και  υλικό μόνο στα “χαρτιά”, υποτροφίες  και   μισθοί 5.000   σε   “δίμετρες” φοιτήτριες και γραμματείς που δε γνώριζαν καμιά γλώσσα, πέρα από τα ρωσικά,  ενοίκια  πανάκριβα για την  πρεσβεία, ενώ η χώρα μας διέθετε ωραίο και πανάκριβο κτίριο στο κέντρο του Κιέβου, βίζες να πουλιούνται  με το κιλό, κάπου 2-3  χιλιάδες ευρώ η μία, “τούβλα” τα πεντοχίλιαρα  στο διπλωματικό σάκο  για τις…ανάγκες  της  Εurovision ,  κ.α)  κόντεψε να μου έρθει τρέλα. Ξεκίνησα κι εγώ την ίδια εποχή τις καταγγελίες, όπου μπορούσα ,γραπτά και προφορικά. Ακόμα και με προσωπική επίσκεψη με άλλους δύο συναδέλφους στο ΥΠΕΠΘ  ,στην υπουργό και το προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Εξωτερικού.  Η… Μαριέττα κρύφτηκε! ΄Ηξερε πως… ξέραμε τις πομπές.   Δεν ήθελε να μας αντιμετωπίσει.
  6.   Ο Γιώργος Τριάρχης, μαθαίνει για τις καταγγελίες μου και με ενημερώνει για να συνεργαστούμε στην αποκάλυψη των σκανδάλων. Μου αποκάλυψε  επίσης  τους φόβους  για τη ζωή του και   πως έστελνε απανωτές αιτήσεις στη Γιαννάκου να προστατεύσει τη ζωή του και να τον ανακαλέσει στην Αθήνα.    Του συνέστησα να φυλάγεται, όπως έκανα κι εγώ στο Κίεβο.΄Ηταν αδίστακτοι. Είχαν βάλει φονιάδες της ρώσικης Μαφίας με συμβόλαια θανάτου να “καθαρίσουν” τα σκάνδαλα.
  7. Το Σεπτέμβριο  του 2006 ,  θα εκδικαζόταν  η μήνυση του Γιώργου Τριάρχη στην Αθήνα. Δεν πρόφτασε να πάει. Λίγες ημέρες πριν τον απήγαγαν στην Τασκένδη, τον ανέβασαν σε μια ταράτσα και τον κρέμασαν ,απειλώντας πως θα τον πετάξουν, αν δεν αποσύρει τη μήνυση.  Είπε ναι, αλλά δεν το έκανε. Παραμονές της δίκης,  του επιτέθηκαν στη μέση της πόλης, “μέρα ,μεσημέρι”   και  του  συνέτριψαν το κρανίο.  Μάζευαν με το “κουταλάκι” τα μυαλά στο πεζοδρόμιο. Η Αστυνομία εκεί  αρχικά μίλησε για αποτρόπαιο και πρωτοφανές έγκλημα, λίγο μετά, όμως,    είπε πως πιθανή αιτία να ήταν η…ληστεία!   Από μαρτυρίες  ανθρώπων μέσα από την “ομογένεια” της Τασκένδης,  οι ένοχοι από την Αθήνα   εξαγόρασαν το επικεφαλής της έρευνας του εγκλήματος  με το ποσό των   40.000 δολαρίων . ‘Ετσι εξασφάλισαν και τη σιωπή της αστυνομίας και του ιατροδικαστή.   Οι φυσικοί και ο ηθικοί αυτουργοί του φρικιαστικού  αυτού εγκλήματος, μένουν ατιμώρητοι. Ωσαύτως και οι  ένοχοι  για το μεγάλο σκάνδαλο και τη διαφθορά . 
  8.  Τόσο στα διοικητικά δικαστήρια,  όσο και στο ΣτΕ, έχω καταγγείλει  όλα αυτά τα εγκλήματα. Καταλεπτώς. Και τους ενόχους. Το ΣτΕ    στο οποίο την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος  του η  Κατερίνα  Σακελλαροπούλου,  προχώρησε σε πρωτοφανές δικαστικό πραξικόπημα  για να ματαιώσει τη συζήτηση. Κάλεσε…λάθος δικηγόρο, αντί του δικού μου, για να παραστεί!   Λίγο καιρό μετά,  η ίδια έγινε  πρόεδρός του  ΣτΕ και αργότερα και πρόεδρος της Δημοκρατίας!   Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε  για Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γόνος της γνωστής φαμίλιας!

Πέτρο, Σόμπολε, ξέρουμε πως δε θα το κάνεις.   Αλλά εμείς  για δικούς μας  ηθικούς λόγους και σύμφωνα με το δικό μας ηθικό κώδικα,  θα σου υποδεικνύαμε,    μόνο και μόνο, επειδή είσαι   μέλος της ελληνικής βουλής και βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ , να “βάλεις μια πέτρα στο λαιμό  και να κατηφορίσεις προς Φάληρο”.

Θα ήταν το “χαρακίρι” εξιλέωσής σου (*)!  Δε θα το κάνεις.  Θέλει αρετή και τόλμη η αξιοπρέπεια.

___________________________________________________

(*)Κατά την Ιαπωνική Παράδοση μετά την έλευση στην χώρα του Βουδισμού και την καθιέρωση του κώδικα «Μπουσίντο» («Bushido»), χαρακίρι ήταν  η τελετουργική αυτοκτονία σε περίπτωση που  διακυβεύονταν  η τιμή ή η αξιοπρέπεια ενός πολεμιστή ή ευγενή.