Ρακιντζής: Με εμποδίζουν να ερευνήσω τους επώνυμους

Νέες αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας άφησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Ρακιντζής μίλησε ξεκάθαρα για εμπόδια που προβάλλονται στο δρόμο του όταν ξεκινά την έρευνα επώνυμων προσώπων, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και να αποκαλύψει ονόματα και μεθόδους συγκάλυψης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας επέμεινε και μίλησε για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους», ωστόσο και πάλι ο κ. Ρακιντζής απέφυγε να απαντήσει.

«Πρόσφατα βγήκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να το κρίνω. Υπάρχει τάση για εμπόδια, γραφειοκρατικά, κλπ. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα; Βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα».

Και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συνέχισε… «Δε μπορώ να κάνω έφεση στο βούλευμα. Δεν ελέγχω το ποινικό. Στην προσπάθεια που κάνω κατά των επωνύμων βρίσκω εμπόδια. Δεν μπορώ όμως να κατονόμασω υποθέσεις».

Μήπως πρέπει η Δικαιοσύνη να καλέσει τον κ. Ρακιντζή για εξηγήσεις;

Αιθεροβάμων ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης . Γιατί; Φαντάστηκε πως θα μπορούσε ποτέ να πιάσει τα “μεγάλα ψάρια”; Αστείο. Σκίζουν το δίχτυ και την… κάνουν, άμα κατά λάθος  πιαστούν κάποια φορά.

Αλλά…”όλα τα λεφτά” είναι το ερώτημα που διατυπώνεται στο παραπάνω κείμενο. “Μήπως”, λέει, “πρέπει η Δικαιοσύνη να καλέσει τον κ. Ρακιντζή για εξηγήσεις;”, Μα, η δικαιοσύνη συγκαλύπτει τους επώνυμους. Αν ήθελε τόσα χρόνια, θα είχε κόσμο και κοσμάκη καθίσει στο σκαμνί. Αλά δε θέλει. Οπότε, για να έχει σκοπό ύπαξης, πιάνουν κανένα “μικρό ψαράκι”,το ζεματάνε στο τιγάνι και έτσι ,”ζούνε αυτοί καλά” κι εμείς…χειρότερα.

Γνωστά αυτά. Δεν είπε τίποτα καινούριο ο κ.Ρακιντζής