΄Ο,τι σήμερα είναι προϊόν φαντασίας αύριο θα είναι η καθημερινή πραγματικότητα!

 

Για ανοίξτε αυτό πρώτα:

https://gr.news.yahoo.com/%CE%BE%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1–%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7–video–093555315.html

  Ο πρόγονός μας  χρειάστηκε χιλιάδες ,ίσως και εκατομμύρια χρόνια, για να μπορέσει να ανάψει φωτιά χωρίς …σπίρτα και αναπτήρα. Και ο δικός μας εδώ ερευνητής  την άναψε μέσα σε …10 λεπτά!

Τί έγινε αλήθεια;  Οι γνώσεις μας  αύξησαν και το iq μας; Σίγουρα.  Αν σήμερα, όπως υπλογίζεται, χρησιμοποιούμε το  7-10% των ικανοτήτων του εγκεφάλου μας, την εποχή του ” πρωτόγονου ανθρώπου” το ποσοστό θα ήταν πιό χαμηλό. Να φανταστούμε πώς θα είναι ο κόσμος μας ,όταν ο άνθρωπος φτάσει να χρησιμοποιεί το 20% των ικανοτήτων του εγκεφάλου του;

Καλά, για το 40 και 50% δε συζητώ. ΄Οσο για  80  και 100% , ζαλίζομαι και τρέμω στην ιδέα.

 Σε  ένα “αδέσποτο”  παλιότερο κείμενό μας, γράφαμε:

 

” ΄Ο,τι συλλαμβάνει η φαντασία μας σήμερα, μπορεί αύριο να είναι η πραγματικότητα. Παραδείγματα: Στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τηλέφωνα, υπολογιστές. Μόνο να  φανταστεί  μπορούσε κάποιος αυτές τις  ανακαλύψεις-εφευρέσεις-κατασκευές. ΄Ο,τι στα έργα του Ιουλίου Βερν είναι  μύθος,  στις ημέρες μας τα περισσότερα είναι πραγματικότητα.

Επομένως, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως εκείνα  που  συλλαμβάνει ακόμα και η πιο “αχαλίνωτη” φαντασία είναι αληθινά, με την ένοια πως έχουν εν δυνάμει την ικανότητα να γίνουν αληθινά.΄Ετσι φαίνεται μας προγραμμάτισε ο  “κατασκευαστής” μας. Μόνο αν κάτι δεν μπορούμε να το διανοηθούμε, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πραγματικότητα. Δηλαδή ,η φαντασία μοιάζει με το Σύμπαν ,δεν έχει περιορισμούς, αρχή και τέλος.

Ζαλίζουν τέτοιες σκέψεις.