«Έχω περιουσία που ξεπερνάει τα 50.000.000€! Οπότε, αν με ψηφίζανε Ρομά, θα ξέρναγα από σιχασιά”.

Ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες ανατολικά της Χίου

Λέσβος: Νεκρό προσφυγόπουλο μετά από ανατροπή βάρκας | Znews

****

Κατά τα  άλλα,  Χριστιανοί φιλεύσπλαχνοι . Ξέρουν απόξω κι ανακατωτά τα “αγάπα τον πλησίον σου” και όλα τα σχετικά.  Κι ανθρωπιστές,  φιλόξενοι, μεγαλόψυχοι . Κι όλα αυτά ως ΄Ελληνες,  καμάρι της υφηλίου !

Ρώτα και τον Μπογδάνο.  Και όχι μόνο τη νεκρο-ξερο-κεφαλή τούτη. Τον…αγαθό μας νησιώτη, επίσης. ΄Ολα κι όλα .  Ορθοδοξάρα , μεν, αλλά δε θα μας γ@μήσουνε  κιόλας τα λαθρό.  Να πάνε να πνιγούνε. Αλλά , στον τόπο τους, στα δικά τους νερά.

Τα δικά τους,  βλέπεις,  εδώ είναι τουριστικά .   Βρωμάνε ,λέει,  άμα πέσουν μέσα  αλλόθρησκοι ,έστω και πνιγμένοι,  γιατί έχουν, ως αβάπτιστοι τούτοι,   μια  άσχημη μυρουδιά .  ΄Ετσι το λέει ο ταβερνιάρης από την ένδοξή μας και  προσφυγική   Λέσβο , που χρεώνει το  “ρουμ” στην υπόγα   50 ευρώ τη βραδιά και τη χωριάτικη σαλάτα ένα πεντάευρω.  Τη νύχτα μπίζνα  και  τη μέρα κυνηγάει πρόσφυγες και “κολασμένους της γης” με την καραμπίνα μην αποβιβαστούν στις απομακρυσμένες αμμουδιές “του”.

Πώς το λένε τα… ιερά σας κείμενα:  “Το αίμα του πάνω σε μας και τα παιδιά μας”. Εμείς λέμε ,όχι πάνω στα παιδιά σας, Δε φταίνε  τούτα  που έχουν τέτοιους  γονέους.    Πάνω σας,  ναι!

___________________________________________________________

                                                           ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Στη Μητρόπολη Αθηνών παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος – Δείτε τη μπομπονιέρα του γάμου (Φωτογραφίες)

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών ο θρησκευτικός γάμος του Φίλιππου Γλίξμπουργκ και της Νίνα Φλορ.

ΚΛΙΚ.

***

 Πέτρος Κωστόπουλος, λέει.   Με τ΄ όνομα και το ταγάρι!   “Ο βλάχος  άρχος κι αν γενεί…”

Πρίγκιπα αποκαλεί το γιο του Κωνσταντίνου!   Κι ως ,εκτός από βλαχαντερό,  παλιάνθρωπος και ασεβής,  “γράφει” το Σύνταγμα στα παλαιά του βολιώτικα σκαρπίνια. Κι ας λέει  ρητά και κατηγορηματικά ο “ανώτατος   χάρτης” της χώρας πως στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται  τίτλοι ευγενείας. Είναι συνταγματικό έγκλημα , αν λες τον  Φίλιππο  Πρίγκιπα και τον Παύλο  Διάδοχο.  Ούτε καν με εισαγωγικά.  Να διαδεχτεί ποιον ο  γιος του Κωνσταντίνου;  ΄Εχουμε βασιλεία  στην Ελλάδα;

Σιγά, που υπάρχει εισαγγελέας στην Ελλάδα να τον έχει δέσει σήμερα   τον πρώην σύζυγο του μοντέλου.  Τί λέμε;

Ενώ,  δέσανε εμάς στο Λονδίνο, όταν  παλεύαμε  να προασπίσουμε  το Σύνταγμα της χώρας στο Ελληνικό Κολέγιο, που φοιτούσαν το 1982 τα παιδιά του Κωνσταντίνου . Αυτά που κάνουν σήμερα  γάμους και χαρές στον τόπο μας!

Παλεύαμε   να μην γράφονται πρίγκιπες και διάδοχοι στα επίσημα  χαρτιά τους στο ελληνικό σχολείο και να μη  δίνει “θεώρηση”  στα  διαβατήρια το ελληνικό κράτος με τους τίτλους της “βασιλικής” οικογένειας.  ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  1981 και μετά. ΄Εδινε διαβατήρια  επίσημα θεωρημένα από την πρεσβεία του Λονδίνου στις …Αυτών Μεγαλειότητες τον Βασιλέα και την Βασίλισσα  της Ελλάδος!

Και κόντεψαν να μας σφάξουν οι εφοπλιστές στο Λονδίνο.  3 καθηγητές και  2 δάσκαλοι όλοι κι όλοι  δίναμε αγώνα.  Πάνω από  50  οι εκπαιδευτικοί, ΄Ελληνες και Εγγλέζοι  στο Κολλέγιο, που υπογράφανε  σχολικά έγγραφα με τους τίτλους των παιδιών!  Και αμείβονταν από τους εφοπλιστές  για την προσφορά τους με σπίτια πολυτελείας στο Λονδίνο, που για να νοικιάσεις ένα αχούρι,  ήθελες τότε 500 λίρες (σήμερα 1500).  Το αχούρι. Το τριάρι στο Τσέλσι;

Και μας σταύρωσαν!  “Φτύσαμε το  γάλα της μάνας” μας. Και για να μην ξεχνάμε τα ονόματα των “παιδιών”, των έντιμων εκείνων εκπαιδευτικών-αγωνιστών   τότε στο Κολλέγιο:  Ανδρέας  Σταματόπουλος ,φυσικός. ΄Αννα Κοστρίβα, Γαλλικών. Κώστας Λάμνιας και Αγγελική Αναστασοπούλου δάσκαλοι. Και ο γράφων. Ουδείς άλλος.

Αλλά κι εδώ, κι  όχι  μόνο οι εφοπλιστές στο Λονδίνο ,μας “πήραν με τις πέτρες”.   Οι Πασόκοι πρώτοι. Μόνο το ΚΚΕ μας στήριξε.   Κυνηγώντας το “βασιλιά”, κόβαμε ,βλέπεις, τις  επαφές του Ανδρέα με τον φιλοβασιλικό Λάτση ,τη Μαριάννα, το Διαμαντή  Πατέρα, τους Νομικούς  και τους άλλους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές  ,που τάχα θα στήριζαν  την πασοκική οικονομία, αν δίναμε στα παιδιά του Κωνσταντίνου  απολυτήρια με τους τίτλους τους.  ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ.   Δεν έχουν  τίτλους σπουδών  ,ως Διάδοχος  και Πρίγκιπες,  από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

Πληρώσαμε ακριβά κι εκείνο τον αγώνα τότε. Για να  βγαίνει  σήμερα  ο ξεδιάντροπος  Κωστόπουλος  να προκαλεί κι εμάς και  κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη που σέβεται τον εαυτό  του και το Σύνταγμα.

Σιχτίρ, γκλαμουρο-αληταριό!

2. α. Κοινωνική μάστιγα» χαρακτήρισε τους Ρομά ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

“Ο γνωστός δικηγόρος, έχοντας αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα με τον θάνατο του 20χρονου Ρομά, μίλησε στο Star το βράδυ της Κυριακής 24/11, τονίζοντας πως «Όσο συμπαθής και αν είναι αυτή η ομάδα των Ρομά, είναι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια κοινωνική μάστιγα. Όχι όλοι βέβαια οι Ρομά, γιατί υπάρχουν και επιστήμονες, υπάρχουν και άνθρωποι που εργάζονται τίμια αλλά σε μεγάλη πλειονότητα μία βόλτα να κάνετε κάθε μέρα στα κακουργιοδικεία όλης της Ελλάδας θα δείτε ότι τα 9/10 των κατηγορουμένων είναι Ρομά».

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, ο ποινικολόγος είχε κάνει ξανά δηλώσεις σχετικά με τους Ρομά, όπως το βράδυ των εκλογών του Ιουλίου 2019 όταν δήλωνε ότι «θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για την σύνθεση των ανθρώπων που ψήφισαν. Δηλαδή αν τελικά είναι οι Ρομά, αν τελικά είναι αυτοί με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν είναι τελικά οι λαθρομετανάστες που πήρανε διαβατήρια. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να έχεις σαν ψηφοφόρο σου τον ανεξάρτητο που δεν περιμένει το επίδομα. Εσείς θα χαιρόσασταν να σας ψηφίζουν αυτοί; Εγώ θα χαιρόμουν να με ψηφίζουν οι άλλοι».”

Αλέξης Κούγιας: Αυτά είναι όλα τα κωμικοτραγικά περιστατικά που μας έχει χαρίσει - Μερικά από αυτά τον έχουν πραγματικά σημαδέψει... [photos] | NewsNowgr.com

β. Κούγιας: «Έχω περιουσία που ξεπερνάει τα 50.000.000€»

“Αν εγώ έχω κατάντια που έχω ένα γιό στο πρώτο έτος της Νομικής Αθηνών, έχω μία κόρη αριστούχο στο Κολέγιο Αθηνών, έχω περιουσία που ξεπερνάει τα 50.000.000€, έχω συμμετάσχει σε περισσότερες από 25000 δίκες σε 47 χρόνια δικηγορίας, έχω 28 ακίνητα κατεγραμμένα όλα στην φορολογική μου δήλωση, έχω 12 αυτοκίνητα, είμαι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης και ιστορικότερης ομάδας της περιφέρειας της ΑΕΛ, έχω ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο 100 στρεμμάτων με 1000τμ στεγασμένους χώρους, κυκλοφορώ στα δικαστήρια όλης της χώρας και στους δρόμους χωρίς μπράβους απολαμβάνοντας την αγάπη και την εκτίμηση των συνανθρώπων μου που τρέχουν να φωτογραφηθούν μαζί μου”.

***

“΄Οπου  βρωμιά , θα πάει η μύγα πάνω”, ΄Οπου ειδεχθές έγκλημα, ναρκωτικά, βία, προστυχιά ,ο Κούγιας θα ζητήσει (διάβαζε παρακαλέσει) να τον πάρουν  οι δράστες συνήγορο.  Και τον κάνουν.  “΄Ομοιος ,ομοίω”.

Σεμνύνεται, λέει,  για τα 50 εκατομμύρια που έβγαλε με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω, τα   28 ακίνητα, τα 12 αυτοκίνητα , τα παιδιά στα Κολλέγια  και τις ποδοσφαιρικές του μπίζνες.

Ο καθένας κατεβάζει τον πήχη της ηθικής  στα μέτρα  που τον βολεύει. Γνωστό.   Και φτιάχνει, μάλιστα,  κανόνες και αρχές που  μπορεί να τους  βαπτίζει  …ηθικούς!  Το κάνανε και οι καλόγεροι στο Μεσαίωνα.

Εμείς θα ντρεπόμαστε να πούμε πως νιώθουμε υπερήφανοι για αυτά που  λέει  ο Κούγιας πως  είναι οι αξίες του.   Νιώθουμε, όμως , γεμάτοι  για άλλες, που δεν έχουν σχέση με τις δικές του. Ούτε με  τα μέτρα και τους πήχεις  του.  Κι ευτυχώς.  Ο καθείς , τελικά,  με τις επιλογές του. Και εφ ω έταξεν εαυτόν.

Φυσικά  “λακτίζει κανείς προς κέντρα” , αν προσπαθήσει  να δώσει σε  έναν  Κούγια  να  καταλάβει πως το δικό του  το σκ@το και του “Γύφτου”, δεν έχουν  ποιότητα και χρησιμότητα διαφορετική. “Ψιλά γράμματα”.

΄Οπως, δεν πρόκειται και στον αιώνα τον άπαντα να αντιληφθεί  πως, αν ζεις όπως ζει ένας Ρομά (“σαν… γύφτος”!),να σε έχουν πεταμένο στα σκουπίδια και  το ίδιο το  κράτος, τάχα μου, δικαίου, να έχει  “αποστρέψει το πρόσωπό ” του από σένα και τα  “άπλυτα” παιδιά σου,   όλοι να  σε πετροβολούν και να σε (κατα)διώκουν, να  ζεις στην καταφρόνια και την περιφρόνηση , εμείς με την ιδιότητα του ιστορικού και ο κοινωνιολόγος με τη δική του,  μπορούμε να  ερμηνεύσουμε και  μάλιστα   άνετα και μια χαρά, γιατί,  έστω κι αν είναι ψέμα αυτό που λες , “9 στους 10 κατηγορούμενους είναι Ρομά. Εσύ, όχι, αδύνατον να το καταλάβεις. ΄Οπως το λέει ,άλλωστες και η  λαϊκή αγχίνοια:  “Ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον καταλαβαίνει”.

Υ.Γ

΄Ενα μόνο θέλουμε να μας πεις, Αλέξη Κούγια.  Αλήθεια πιστεύεις πως  αξίζει να σε παραδώσουμε ιστορικά στις γενιές που έρχονται, ως παράδειγμα μίμησης;  Και είσαι σίγουρος πως θα προκόψουν,   όσοι γίνουν  σαν κι εσένα; Ναι,  θα πεις, αλλά αγνοείς μια λεπτομέρεια  που θα σου φανερώσουμε. Σε εκείνες τις κοινωνίες  “αύριο”, δε θα υπάρχουν Κούγιες. Δε θα επιβιώνουν.  Θα τους πετροβολάνε. Και  Ρομά, επίσης, δε θα διακρίνονται.    Τέτοιος ρατσιστικός   διαχωρισμός  σε Μπαλαμούς και Γύφτους , δε θα υπάρχει πια.

Λυπήθηκες;  Τί να κάνουμε;  Μπροστά μας είναι που “κάθε κατεργάρης  θα πάει στον πάγκο του”!

3.ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ ΚΟΝΤΗΛΟΦΟΡΟΙ.

“Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”. Μην τους πιστεύεις.  Γκεμπελίσκοι και τούτοι. Παραδάκι κοιτούν να  βγάζουν Καμιά αλήθεια δεν είναι σε θέση να υπηρετήσουν.

΄Οσο δάκρυ Κροκόδειλου  κι αν χύνουν. Κι ας  κόπτονται για  δίκιο και ανθρώπινα δικαιώματα.

Θέλεις να πιστέψουμε τον πόνο σου για τους “φτωχούς και τους καταφρονεμένους”;   Τράβα πρώτα να γίνεις… ντελιβεράς. Και έλα μετά στο TVXS να γράψεις ό,τι  τραβάει η ψυχή σου.

Πάψε, όμως, να είσαι ζήτουλας.  Εξαφάνισε το  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ  και …ό,τι προαιρείσθε.

Η μαχητική  δημοσιογραφία  δεν είναι επάγγελμα. Δεν τρως ψωμί απ΄αυτή.   “Βγάλε φράγκα”  από  το τζέρτζελο, το κουτσομπολιό, το ποδόσφαιρο, το “αίμα και το  σπέρμα”.΄Οχι, όμως , τα “άγια τοις κυσί”.  Τελειωμένο. Και χιλιοειπωμένο.