“ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΩΣ ΠΑΙΔΙ … ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ”!

                                                    ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

“… Στέκεσαι μονόπλευρα στο θέμα του γάμου, της οικογένειας  και της μονογαμίας. …Αλλά δεν είναι μόνο το…πήδημα. Υπάρχουν και τα παιδιά. Πώς θα διαχειριστεί το  διαζύγιο των γονιών του  ένα παιδί και μάλιστα,όταν βγαίνει για…μοιχεία; ” ( Περίπολος”).

Περιπολείς, αλλά μάλλον με μάτια κλειστά , φίλε. Και δεν βλέπεις ούτε τα οφθαλμοφανή.

Λοιπόν,

Μια περίοδο πρωτοδιόριστος,   συνυπηρετούσα σε ένα σχολείο με μια από εκείνους τους εκπαιδευτικούς που θα έπρεπε είχαν γίνει χασάπηδες, κορδελιάστρες, πάντως όχι δάσκαλοι. Μάλιστα είναι  μόνιμοι, δεν  τους κουνάει από τη θεσούλα  τους ,ούτε..μπουλντόζα.  Χαραμοφάηδες.”Βρέχει χιονίσει” , πέφτει  ο μισθός (έστω και αυτός ο λίγος,που είχαν πάντα οι εκπαιδευτικοί).  Χριστούγεννα, Πάσχα, αργίες, καλοκαίρι, διακοπές,  ανεπάγγελτοι μετά αποδοχών!Ξεσαλώνουν στα χωριά τους.  Και  να έχουν και βύσμα τον βουλευτή, να σου κάνουν και τσαμπουκά ,άμα τολμούσες καμιά  παρατήρηση για τη συμπεριφορά τους στα παιδιά ή  τους έδινες να αντιληφθούν τη γνωσιολογική  τους ανεπάρκεια στην τάξη, όταν πολλές φορές καταγγέλλονταν  από  γονείς και μαθητές.   (“Μη μου κολλάς,  μη σε στείλω…΄Εβρο”, μου λέγανε!).

Μια φορά,  λοιπόν, σε αυτό το σχολείο, συνεκάλεσε ο Λυκειάρχης σύλλογο για να συζητηθεί το θέμα ενός μαθητή,που… αυθαδίασε  προς την εν λόγω  κυρία στη τάξη  μέσα, μετά από παρατήρηση που του έκανε.Κι ήταν  αυτός λόγος να φέρει το παιδί (τί παιδί, ολόκληρος 18χρονος έφηβος) στο γραφείο για να τιμωρηθεί.

Και ποια λέτε διέγνωσαν ως αιτία της απρεπούς και προκλητικής συμπεριφοράς του μαθητή, τα μέλη της  ομάδας των  σκληροπυρηνικών, όπως τους λέγαμε οι άλλοι καθηγητές   (θεολόγος, μαθηματικός  ανεπαρκής,αλλά αυστηρός στη βαθμολογία και κανα δυο θεούσες φιλολογίνες) ; Αποφάνθηκαν: “Είναι καλός μαθητής,αλλά με  απρεπή συμπεριφορά, μη κόσμια, εν τέλει είναι προβληματικός , απροσάρμοστος,  ως παιδί ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ γονέων.

Πρώτη φορά το άκουγα αυτό, αφού, φυσικά, δεν  ήταν  δουλειά μας να κρατάμε τέτοιους φακέλους  παιδιών με “προσωπικά δεδομένα”.  Και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτός λόγος να  χαρακτηρίσουμε ένα μαθητή, ως προβληματικό.  ΄Αλλωστε,  τον  είχα κι εγώ στην τάξη,  καλός χαρακτήρας και πανέξυπνος έφηβος (έγινε έμαθα μετά βιολόγος, κάπου εξωτερικό  έκανε καριέρα). Τί προβληματικό και απροσάρμοστο το βγάλανε οι Κογιόνηδες, οι Καραγκιόζηδες ένα τέτοιο μαθητή;

Τους λέω ,λοιπόν, μόλις πήρα το λόγο. -Για καθίστε, κύριοι, αν,είναι προβληματικό αυτό το παιδί ,και το κάθε παιδί που  οι γονείς του ζουν  χώρια, εν τέλει η μισή Ελλάδα θα είχε προβληματικό και απροσάρμοστο πληθυσμό. Από τις αρχές του 20 αιώνα  η χώρα στέναζε στην ξενιτιά. Φτώχεια και των γονέων, φεύγαν ο κόσμος,διαλύονταν οικογένειες,   σε Αμερικές ,Καναδά,  Αυστραλίες.   Να   δουλέψει ο “άντρας του σπιτιού” στην εξόντωση της οικοδόμησης  του “Νέου κόσμου”, να στείλει το γράμμα συστημένο  με 5δόλαρο το μήνα.  Μένανε ορφανές από πατέρα χιλιάδες οικογένειες, παιδιά μεγαλωμένα μόνα. ΄Ασε, δε, στα νησιά.  Ανέκαθεν. ΄Ανθρωποι της θάλασσας, μπαίνανε στα καράβια οι άντρες  και γυρίζανε πίσω με άσπρα μαλλιά.  Μοναχή και  ανέραστη η έρμη  γυναίκα,  σύζυγος και μάνα, να ανασταίνει τα παιδιά. Μονάχη να κρατά οικογένεια, και με γερόντους μέσα.

Βγήκαν όλα τούτα τα παιδιά του ξενιτεμένου,  του μετανάστη ,του ναυτικού, του χωρισμένου στην ουσία γονέα, προβληματικά και απροσάρμοστα  γ΄αυτό το λόγο; Μη μας τρελάνετε  οι ομνύοντες στο τρίπτυχο  “πατρίς θρησκεία, οικογένεια”.

Το διαζύγιο, υπό κανονικές συνθήκες,  όχι μόνο δεν έχει καμιά  επίπτωση στα παιδιά,αλλά είναι και λυτρωτικό, όταν αποφασίζεται χωρισμός, μετά από μια χρόνια συνοίκηση-κόλαση, με βρισίδι, χριστοπαναγίες, αλλά και ξύλο, συνήθως από τον “πατριάρχη”,αλλά και άλλη ψυχολογική επίσης ενδοοικογενειακή βία.  Να τα αφήσουν αυτά  ο “θεούσοι”  ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και  εκπαιδευτικοί .  Και ας μην πατάνε σε εκκλησιές. Τη θρησκευτική,όμως,  αντίληψη περί ηθικής και ρόλων την κουβαλάνε και τούτοι. Μέγας…ψυχολόγος ο Παύλος στην προς Κορινθίους Α΄ επιστολή του.  Κατά γράμμα την ακολουθούν οι μονογαμιστές  ψυχίατροι και οι  “ροζ”  συγγραφήδες.

Αν το παιδί νιώσει άσχημα λόγω χωρισμού των γονιών, φταίνε οι ίδιοι οι  γονείς  και ο περίγυρος.΄Οταν ο ένας  βρίζει και υποτιμά τον άλλον μπροστά στο παιδί, όταν γειτονιά,  σχολείο , “γυμναστήριο”επισημαίνουν διαφορετικότητα στο παιδί των διαζευγμένων ή και μονογονεϊκών  οικογενειών, .τότε βέβαια κι αυτό επηρεάζεται. Που,όμως,  δε θα συνέβαινε,αν όπως είπαμε, ο  πατέρας  έλειπε,ακόμα και για χρόνια ατελείωτα.

Αν κάποιοι   καταντούν  προβληματικοί, είναι όσοι, ακόμα και σήμερα που το 60% των ζευγαριών με παιδιά είναι χωρισμένοι, συνεχίζουν να αναπαράγουν αυτό το παλιό μοντέλο  του δυστυχισμένου, προβληματικού, απροσάρμοστου παιδιού, λόγω…διαζυγίου. Οπότε, να περιμένουμε τώρα μάλιστα   που καταρρέει εντελώς αυτός ο άθλιος θεσμός του γάμου ,  ο νεκροθάφτης  της  Φύσης,  πως ο κόσμος μας  θα γίνει ένας απέραντο τρελοκομείο  με προβληματικούς και ψυχικά  άρρωστα μέλη, λόγω…διαζυγίων;

Μη μας τρελάνουν  οι “νοικυραίοι” . Συνήθως,  Δεξιά καθικάκια,που μένουν μαζί, ως ζευγάρι κι ας μισεί αβυσσαλέα ο είς τον  έτερον Καππαδόκη. Και δε χωρίζουν μόνο και μόνο για  το τι θα πει ο κόσμος, αν  διαλύσουν την οικογενειακή  …επιχείρηση.

Παλιανθρωπάκηδες.  Εκτός από Δεξιοί ανεγκέφαλοι.

2. Απεβίωσε 74χρονη από κορονοϊό – Στους 230 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Στο μεταξύ,στατιστικά,στους 7 μήνες που έκανε και στη χώρα  μας  την τσάρκα του  ο κορονάκος, έχουμε  εκατόμβες θυμάτων από τροχαία, καρκίνους,  εγκεφαλικά,καρδιοπάθειες, τσιγαροπάθειες .΄Ολα τούτα διατροφικά και περιβαλλοντικά εγκλήματα.  Αλλά και από…γρίπη.  Πεθαίνει κόσμος κάθε χρόνια από την αθώα  γριπούλα,που την έχουμε όλοι μας περάσει καμιά…100η φορές στη ζωή μας και ούτε πού καταλάβαμε τίποτα  ή πάθαμε  ποτέ κάτι. Και άλλες 100,  όλα δείχνουν , πως θα περνάμε και την Κορονογρίπη τωρα πια.

Λένε, λοιπόν, πως  έχουμε και 230  που φύγανε από τη…μάστιγα του κορόνα.  Θερίζει,  μας λένε οι κοντυλοφόροι. Αλλά πώς γίνεται να είναι ο Χάρος μεταμορφωμένος σε Κορόνα και τελικά να έχουμε απείρως λιγότερα θύματα  από την απλή γρίπη;

Το αληταριό  συνομοταξίας “Τσιόδρα”, τα κρύβουν. Αλλά και η μαφία του Τύπου “ποιείται την νήσσαν”, γιατί  χτύπησαν  φλέβα χρυσού με τη πανδημία.

Ας μας πουν, αν έχουν, που δεν έχουν,  τσίπα,  στατιστικά  νούμερα. Ας μιλήσουν μια φορά τη γλώσσα της αλήθειας. “Τόσοι πέθαναν από αυτό, τόσοι από εκείνο και τόσοι από το άλλο”. Την ίδια περίοδο της πανδημίας. Αλλά να μας αναφέρουν και τις πραγματικές αιτίες των θανάτων. Και όχι “βρήκαμε παπά  (τον κορονοϊάκο) να θάψουμε πέντε δέκα” !

Αλλά αν δώσουν πραγματικά στοιχεία, χωρίς προπαγάνδα,    δε θα έχουν οι άθλιοι από πού να φύγουν. Θα τους πάρει ο κόσμος  στο μπουνίδι.  Θα τους χορτάσουν σφαλιάρες.

3.Θερίζει ο κορονοϊός με τα μέτρα – μαντζούνια

Documento

Για δείτε.Ο Κωστάκης Βαξεβάνης, “βασιλικότερος του βασιλέως.”

Ματζούνια είναι,λέει,  τα μέτρα.Θέλει το “μαχαίρι στο κόκαλο” το παλικάρι. ΄Ενα πιο σκληρό lockdown(ακι),ας πούμε,  είναι ό,τι πρέπει,  λουκούμι για τις κομματικές ανάγκες του Σύριζα.

Κλείστε μαγαζιά, μαντρώστε τον κόσμο στα σπίτια πάλι, οπότε, σου λέει ο “πονηρός  ο βλάχος”, πού θα πάει,θα γίνει “Τούρκοι” ο κόσμος,  ως ψυχολογικά και οικονομικά ερείπια.  ΄Ετσι, έχει …σοβαρές ελπίδες για να ξαναπάρει το κουμάντο ο Αλέξης,

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως και ο Βαξεβάνης θα έχει πια  καλό κομμάτι πίτας από τις κρατικές  τις διαφημίσεις. ΄Οχι σαν τώρα που ο Πέτσας ,  ναι,  μεν, ξέχασε να του κόψει κομμάτι βασιλόπιτας, αλλά στην επόμενη που θα τη κόψουν οι άλλοι, θα του πέσει και  το φλουρί! Θα το δείτε.

4. Αντώναρος: «Προσωπικά υπεύθυνος» ο Μητσοτάκης για τις «τρύπες» στο σύστημα προστασίας από τον κορονοϊό

Εκεί ,κολόνα ο γιος του γελοιογράφου Αρχέλαου. Να “ρίχνει νερό στο μύλο” του Σύριζα,  κατ΄ εντολή Κώστα Καραμανλή.

Εν ισχύει, όπως βλέπετε,  ακόμα η ομερτά.  “Σε βοηθήσαμε με τον Πάνο, τώρα βάζουμε πλάτη με τον Αντώναρο,  Καραμανλικότερο του Καμμένου”.  Για να  πέσει  επιτέλους η ταφόπλακα   στο σκάνδαλο της χρεοκοπίας  της χώρας. 12 ολόκληρα χρόνια τώρα, σαπίζει αυτό το πτώμα-μεγασκάνδαλο.

Ας πριονίζει το κομματικό κατεστημένο το κλαρί που κάθεται.  Χαρά μας!

5. Μαζικές μολύνσεις, καθυστερημένες αποφάσεις, άτολμα μέτρα

εφσυν

Μαζικές μολύνσεις, καθυστερημένες αποφάσεις, άτολμα μέτρα

Πέσανε πάνω στον Ερτογάν και  τον Κορόνα, φτιάξανε ατμόσφαιρα πολεμική, τρόμου, κινδύνου,απειλής και …από δω πάνε οι άλλοι. ΄Ολες οι φυλλάδες. Και οι…”αριστερές”.

Πού να βρεθεί  όχι “σαλόνι,”ούτε σε “ψιλά”,κάτω,  να μπουν  θέματα σαν το σκάνδαλο Νovartis , τους φόνους μαρτύρων και τις απόπειρες από μαφιόζικες τακτικές;  Κι ακόμα το μέγα δικαστικό σκάνδαλο, Μιχαλολιάκος και Ρουπακιάς να κυκλοφορούν ελεύθεροι! Και ο ΝεοΝαζί Κασιδιάρης να φτιάχνει στην Ελλάδα της Ναζιστικής Κατοχής…κόμμα Ελλήνων Ναζί!

Αλήτες!  Μπροστά τους ο Χίου… παίζει με κουβαδάκια στην παραλία. Εντελώς ακίνδυνος. Σε καμιά περίπτωση  δεν είναι “Χατζηνικολάου  και Παπαχελάς”. Αν  για κάποιον  είναι επικίνδυνος ο “λαλημένος”  Χίου, είναι για την ίδια του τη ζωή, τελικά!

6. Επιστήμονες εντόπισαν μετάλλαξη του κορωνοϊού που είναι 10 φορές πιο μεταδοτική -Το όνομά της D614G

Απεικόνιση του κορωνοϊού

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-bloomberg-metallaxi-10-fores-metadotiki

Πωπω!  Οι …προφήτες  (και “ψάλτες”;)  “Τσιόδρες”,ανοίγουν  δρόμο στους σαλτιμπάγκους της γκεμπελικής  παραπληροφόρησης .΄Ερχεται Αρμαγεδδώνας,  μας λένε με τη νέα μετάλλαξη του Κορονα.

Κρατήστε ,σώστε κάπου  αυτή την “αρβύλα”..Σε λίγους μήνες θα είναι σκουπίδι.

Λέμε και υπογράφουμε. Αληταριό.  Εκδότες και κοντυλοφόρρι. “Βασιλάκης” που λέγαμε, αλλά  και Φίλης” .Και  “Ταρζάν” (Τριαναταφυλλοπουλος)  αλλά και  Πρετεντέρης. “΄Ολα τα γουρούνια,  ίδια μούρη”

7. Τραγουδιστής για γέλια και για κλάματα

Ψάχνω στο ράδιο να βρω κανένα  καλό σταθμό  για μουσική και πέφτω στον… Νταλκά, που εκπέμπει  μολυσματικά, ραδιενεργά κομμάτια .Και μάλιστα, έπεσα ακριβώς πάνω στη… Χιροσίμα.  Πάρτε μια  γεύση μεγάλου… καλλιτέχνη (μπάζει από παντού).  Αλλά και  στίχοι και μουσική… υπέροχα, πέρα από την  φοβερή  απόδοση του “τραγουδιστή”.

(‘Μίλα κι εσύ,  ρε Νταλάρα.  Δείξε τους  τι σημαίνει λαρύγγι με…λαρυγγισμούς.   Αλλά,   αφού ο Γιωργάκης  το  αποφάσισε  να τραγουδάει …  Μικρασιατικώς,  τα έχει τα προσόντα. Τί να λέμε. ΄Αλλοι, οι περισσότεροι,   μην   ακουμπάνε όμοια  τραγούδια με τέτοιες…  φονητικές χορδές. Είναι έγκλημα καθοσιωσης!