Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Δ. Κουφοντίνα

Aπό στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει με αιφνίδιο θάνατο ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας που από προχθές το απόγευμα νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας ύστερα από 42 ημέρες απεργίας πείνας.

Ο κίνδυνος λοιμώξεων στην Εντατική είναι υψηλός, ενώ ήδη η υγεία του είναι επιβαρυμένη με σοβαρές βλάβες: διπλωπία, περιφερική νευροπάθεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, αιμορραγία ούλων κ.ά.

Το ενδεχόμενο αναγκαστικής σίτισης του απεργού πείνας, την οποία διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, έχει απομακρυνθεί μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ότι «σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη» ενάντια στη θέληση του ασθενούς.

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Δ. Κουφοντίνα

Δεν περιμέναμε να  αισχύνεται ο Μητσοτάκης.  Ούτε ο Χρυσοχοϊδης και η Νικολάου.  Πολύ περισσότερο, οι κοντυλοφόροι σε όλο το φάσμα της παραπληροφόρησης.  Τούτοι έχουν ανοσία στην τσίπα. Ως κρετίνοι, την αγνοούν και σαν  λέξη.

Να ντρέπεται, όμως,  ένας ολόκληρος λαός, που κοντά στα τόσα κουσούρια, τα βαρίδια, τις παθογένειες που κουβαλάει,  σήμερα προστίθενται κι εκείνα της εκδικητικότητας, της χαιρεκακίας και της αφροσύνης. Ντροπή στον πανάθλιο αυτό λαό!

Οι μεγαλόσχημοι κάθε είδους  “πριονίζουν το κλαρί του δέντρου πάνω στο οποίο έχουν αράξει”.  Η πτώση τους θα είναι  βέβαιη, εκκωφαντική και τρομακτική.

Την εποχή που δε θα υπάρχει γυρισμός σε τέτοια “πέτρινα”  χρόνια.  Ευτυχώς!