ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ “ΑΛΑΦΟΥΖΟΥΣ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ”

1. Αναβάθμιση των F-16 και των Mirage ψήφισε η Βουλή

Αναβάθμιση των F-16 και των Mirage ψήφισε η Βουλή

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

***

Δείτε ποια είναι η πλειοψηφία της Βουλής και ποιοι ψήφισαν να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της μίζας στους εμπλεκόμενους (αυτό ψήφισαν στην πραγματικότητα). ΄Ενας “ψεκασμένος”… ιδιοκτήτης  χειρόγραφης επιστολής του Ιησού Χριστού και το τιμ της διαπλοκής,της απάτης και της διαφθοράς που κυβερνά τη χώρα.

Είναι ηλίου φαεινότερο γιατί στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό του πολέμου,με εκατέρωθεν απειλές, προκλήσεις και τσαμπουκάδες.  Κι ακόμα δεν είδατε τίποτα, μέχρι να τελειώσει η καινούρια  “αγορά του αιώνα”. Οι Τσοχατζόπουλοι καιροφυλακτούν  και αδημονούν.

Ας μην τους αφήσουμε πάλι να κάνουν τα ίδια. Βρίσκονται στην τελική ευθεία. Ας  τους κόψουμε δυναμικά το δρόμο. Να ξεμπροστιάζουμε τους ίδιους και τους ομοίους τους.

 

2. Βγήκαν τα μαχαίρια ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της Real Group Νίκο Χατζηνικολάου και τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο.

  • «Να βγάλεις το σκασμό Γιαννάκη»

‘ Ολα ξεκίνησαν με την αναφορά στο όνομα του Χατζηνικολάου που έγινε από την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με έγγραφο του FBI που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ο Χατζηνικολάου φέρεται να έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα σε συναντήσεις του Φρουζή της Novartis με υπουργούς. Ενα έγγραφο που ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου το χαρακτήρισε «κωλόχαρτο».

Ο ΣΚΑΪ λοιπόν χθες και η Καθημερινή σήμερα στα ρεπορτάζ τους έλεγαν για τον δημοσιογράφο της Real News δημοσιεύοντας το σχετικό απόσπασμα.

Αντιγράφω από την Καθημερινή: «Ειδικώς για τον κ. Χατζηνικολάου σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ακόλουθα στο κατατεθέν μεταφρασμένο κείμενο: ”Είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Αμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο  Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα, η Novartis αύξησε τα τιμολόγια  με την REAL MEDIA (που ανήκει στο Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. Η Novartis πλήρωνε 3.000 Ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την REAL MEDIA άμεσα ούτως ώστε η REAL MEDIA να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών αντί εννέα μηνών”.

«Εχω απαντήσει από τότε» απάντησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην πρωινή του εκπομπή στον Real FM. «Και ο πλέον ηλίθιος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι με τον Φρουζή και την ίδια ώρα να βάζεις πρωτοσέλιδα εναντίον του. Η Real News είχε αναδείξει το σκάνδαλο Novartis. Ο Φρουζής παραδέχτηκε πως με έχει δει μία φορά στα γραφεία της Real Group. Μόνο αμνήμονες λασπολόγοι δεν το θυμούνται». Προέτρεψε μάλιστα τον Γιάννη Αλαφούζο, το «καλό παιδί και άξιο παλικάρι”» όπως τον χαρακτήρισε, να «κάνει μπάνιο στα λαθραία, στο Ασπρονήσι».

Και συνέχισε: «Είναι πολύ χαμηλό το ηθικό σου ανάστημα για να με πιάνεις στο στόμα σου, να βγάλεις το σκασμό Γιαννάκη». Ζήτησε μάλιστα να συγκρίνουν πόση διαφήμιση έλαβαν από τη Novartis ο όμιλος Αλαφούζου και η Real Group. «Εμείς πήραμε ψίχουλα, μόνο 30 χιλιάδες ευρώ ολόκληρο το χρόνο, σε ένα έτος με τζίρο 35 εκατομμύρια. Αντιθέτως έπαιζαν τα σποτάκια της Novartis κατά ριπάς στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε».

Εγραψε και μία σειρά από tweets. Ενδεικτικά:

  • Θα ζητήσει η εισαγγελία από τη Novartis τις διαφημιστικές της δαπάνες επί Φρουζή ώστε να δημοσιευθούν για να δούμε ποιοι τα πήραν χοντρά και τώρα λασπώνουν όσους έλαβαν ψίχουλα ή και τίποτε; Τι λες Γιαννάκη; Συμφωνείς να δημοσιευθούν;
  • Κουίζ: Ποιος διευθυντής «δεξιάς» εφημερίδας θύμωσε που έχασε την επιρροή που είχε επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΠ και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό γιατί επέλεξε διοικητή που δεν ήταν της αρεσκείας του;
  • Γιαννάκη αύριο το πρωί να ξυπνήσεις για πρώτη φορά πριν από τις 11 και να με ακούσεις στο ραδιόφωνο! Η ξαναζεσταμένη λάσπη… σκάει στο πρόσωπο σου! Άλλωστε έχεις ήδη μια καταδίκη για τις αθλιότητες σε βάρος μου στο βιογραφικό σου… Τα καλύτερα έρχονται!

H απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου, ήρθε σήμερα το απόγευμα με ένα tweet:

Απάντηση στην ΥΣΤΕΡΙΑ
Έχω κάνει σωστά και λάθη.

Όμως :

  1. Δεν έχω εκβιάσει τραπεζίτες για να με υπερδανείσουν
  2. Δεν έχω ζητιανέψει σε επιχειρηματίες για να ζω πολυτελώς
  3. Δεν έχω γλύψει Κυβερνήσεις  για να μου χαρίζουν τα χρέη μου προς Δημόσιο.

Τα υπόλοιπα στην Δικαιοσύνη.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε στο τιτίβισμα του Γ. Αλαφούζου: «Χα,χα! Στον καθρέφτη του κοιτιέται και από μόνος του… αγαπιέται! Οι εταιρείες του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής χρωστούν σε δάνεια 100 εκατομμύρια ευρώ!».

***

Αντιλαμβάνεστε τώρα γατί εμείς εδώ  έχουμε κηρύξει τον πόλεμο σε τέτοιου είδους “δημοσιογραφία” και τους εκπροσώπους της;  Κάνανε την παραπληροφόρηση μπίζνα εκατομμυρίων. Ζουν στη χλιδή και την γκλαμουριά  από τέτοια  αισχρά κέρδη.  Διαπλοκή, εκβιασμοί, απάτη. ΄Ετσι  κερδίζουν το μαύρο χρήμα. Κι αυτό σε βάρος όλων μας.

Οι πολιτικοί στη πλειοψηφία τους είναι “άγιοι” σε σχέση με το  άγριο  συνάφι των ιδιοκτητών της βιομηχανίας παραπληροφόρησης και των  “κοντυλοφόρων”. Ο Νίκος Κακαουνάκης, που ήταν  και τούτος ίδιος  με τους υπόλοιπους, οπότε τους γνώριζε καλά, έλεγε εκείνο  το αμίμητο πως “ο  καλύτερος από  εμάς έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Φαντάζεστε ο Χατζηνικολάου και ο  Αλαφούζος, που …δεν είναι κι  από τους καλύτερους;

Θέλουν “κρέμασμα ανάποδα”  για πολλά  και μεγάλα εγκλήματα. Πρωτίστως σήμερα για  το μεγάλο  έγκλημα της αποσιώπησης της χρεοκοπίας τς χώρας. Να ξαναβάλουμε άλλη μια φορά την ιστορία εκείνη.

 2008. Κάπου εκεί Οκτώβρη, είχαμε πλέον συνειδητοποιήσει την  επικείμενη χρεοκοπία της χώρας. Ξέραμε από δικές μας πηγές πως ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε διπλασιάσει το χρέος και το έλλειμμα ξεπέρασε το 15%.

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Η  κυβέρνηση το είχε αποκρύψει. Το ίδιο και οι φυλλάδες της εποχής. Το αποκάλυψε αυτό αργότερα ,αν θυμάμαι καλά το 2018, ο επίσης… μη καλύτερος Πρετεντέρης. “Δε μας αφήνανε να γράψουμε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα”,είπε σε μια  συνέντευξή του.

Αμέσως, μόλις καταλάβαμε το μέγα ανοσιούργημα  της  κυβέρνησης και του  δημοσιογραφικού αληταριού,  πιάσαμε   και  γράψαμε το πρώτο κείμενό μας με τίτλο “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ (27/11/2008).Εκεί αποκαλύπταμε πως η χώρα στην ουσία έχει χρεοκοπήσει,πως κυβέρνηση και Τύπος το αποκρύπτουν  και σε λίγο η χώρα θα αναγκαστεί να δανείζεται με επιτόκια απλησίαστα. Κι αν βρίσκει δανειστές. ΄Ενα χρόνο μετά,  συνέβη αυτό ακριβώς που λέγαμε.

Την ίδια μέρα, στείλαμε και το κείμενο αυτό, αλλά και ειδική επιστολή σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια  της εποχής. Φυσικά και στο Χατζηνικολάου και στη  Μεταξική  εφημερίδα  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,που είχε αγοράσει  η οικογένεια Αλαφούζου,  μια και  περί αυτών εδώ  ο λόγος. Τους είπαμε τί ακριβώς συμβαίνει, γιατί η χρεοκοπία της χώρας είναι επί θύραις και κάναμε έκκληση   όλοι μαζί να κηρύξουμε σταυροφορία ενημέρωσης.

Φυσικά  τσιμουδιά οι παλιάνθρωποι. ΄Ηταν η εποχή που  μάζευαν με τη σέσουλα το μαύρο χρήμα. Τους τάιζαν του σκασμού γα να σιωπούν.

Πώς  νομίζετε     πως έφτιαξε “ανάκτορο” στην Πολιτεία ο πανάθλιος  Χατζηνικολάου;  Πούλησε τη σιωπή του ακριβά. Και φυσικά τα αφεντικά του την εξαγόραζαν μετρώντας  το βάρος του σε χρυσάφι.  Ρωτάει κανείς αν θέλει ή όχι, “κρέμασμα ανάποδα”;

Ο τόπος (δηλαδή,εμείς) πλήρωσε και πληρώνει  με αίμα αυτούς αγύρτες.  Και δεν τιμωρήθηκε κανείς τους. Από ποιους άλλωστε;  Εκείνοι που χρεοκόπησαν τη χώρα κυβερνούν πάλι. Οι “Αγγελήδες” και οι “Ράικου” που όφειλαν να τους έχουν στείλει φυλακή, χυδαιολογούν, λασπολογούν, εξοντώνουν όσους φροντίζουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, φανερά διαπλεκόμενοι με βιομηχανία παραπληροφόρησης και  την κυβέρνηση του  γιου του Αποστάτη. Ποιος θα έβαζε το Χατζηνικολάου και τον Αλαφούζο φυλακή; Αστεία πράγματα.

Αλλά, να μη μας διαφεύγει και το άλλο:  Ποιος είναι ο Αλαφούζος και με με ποια αρμοδιότητα ασχολείται με  τον Τύπο;  Ο πατέρας του μπήκε στις μπίζνες του Τύπου, ενώ ήταν  εργολάβος. (΄Οπως και ο  Μπόμπολας επίσης). Ποιος είναι ο Χατζηνικολάου, που  με το ζόρι πήρε, αν πήρε, ένα πτυχίο και το παίζει δημοσιογράφος (και μάλιστα περιωπής);  Με ποιο δικαίωμα τούτοι και άλλοι πολλοί  ασελγούν πάνω στο δικαίωμα  της καθαρής πληροφόρησης, αφού, ούτως ή άλλως,  τους λείπουν ακόμα και τα τυπικά λεγόμενα προσόντα , για να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα της σωστής ενημέρωσης,όπως και το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει;

 Αλλά ένοχοι είναι και άλλοι. ΄Ολοι εκείνοι  που ασκούν  κριτική  από τα μαλακά μαξιλάρια του καναπέ τους. Που κάνουν  ζάπινγκ ,περνώντας και από το βρώμικο Σκάι του Αλαφούζου ή τις  αισχρές ειδήσεις του Χατζηνικολάου. ΄Εστω και από περιέργεια. Εξαγοράζουν και τούτη την ησυχία τους με την ανοχή και τη σιωπή τους.

3. Μάνη: Ελεύθερος ο παππούς της 12χρονης που κατηγορείται για ασέλγεια της εγγονής μαζί με τον ιερέα
Πηγή: iefimerida.gr

Μάνη: Ελεύθερος ο παππούς της 12χρονης που κατηγορείται για ασέλγεια

 Η  τελευταία που μπορεί να εξοργίζεται για το συγκεκριμένο ζήτημα και μάλιστα με ένα πηχυαίο, παιδεραστικό τίτλο και μια φωτογραφία παιδιού, όπως ακριβώς την βλέπετε πάνω, είναι φυσικά η πορνοφυλλάδα του Χρ. Ράπτη. Η μεγάλη της χαρά να έχει τέτοια θέματα .

Κι άλλες φορές έχει κάνει το ίδιο. Και τη καταγγείλαμε. Με πρόσχημα τάχα την… αγανάκτησή της,  βάζει ακόμα χειρότερες φωτογραφίες παιδιών  με σεξουαλικά υπονοούμενα …προσφορά  στους …άρρωστους σκουπιδοφάγους της.

Αυτή η χωματερή, λέει ο ιδιοκτήτης-αχυράνθρωπος, έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη χώρα! “Θου, Κύριε…”. Και για δαύτον  και για τους επισκέπτες του. Μια απέραντη χαβούζα, λοιπόν, αυτή η χώρα;

 

4. Βροντερό μήνυμα στέλνουν στον Σαλβίνι από τη Ρώμη οι «Σαρδέλες»

 

Βροντερό μήνυμα στέλνουν στον Σαλβίνι από τη Ρώμη οι «Σαρδέλες»

efsyn.gr

Κρατώντας ροζάρια, προσευχητάρια κι έναν τεράστιο σταυρό, περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από δικαστήριο του Τορίνο, το πρωί της περασμένης Τρίτης, προκειμένου να προσευχηθούν για τον Ματέο Σαλβίνι. Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λίγκας του Βορρά και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμηση του δικαστικού σώματος, ωστόσο ο ίδιος δεν εμφανίστηκε κατά την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας.

Το φαν κλαμπ του, οι «Πέντε Βράχοι», προέκυψε ως αντίδραση στο «Κίνημα της Σαρδέλας», μια ραγδαία εξελισσόμενη κίνηση ενάντια στις πολιτικές του Σαλβίνι και των ακροδεξιών συμμάχων του. «Το μόνο ψάρι που μας ενδιαφέρει, είναι το σύμβολο των πρώτων Χριστιανών», δήλωσε έξω από το δικαστήριο η ιδρυτής των «Πέντε Βράχων», Άντζελα Τσικόντε. Χρειάζονται ωστόσο πολλά περισσότερα από προσευχές, για να ανταγωνιστούν το «Κίνημα της Σαρδέλας», που τον τελευταίο μήνα συσπειρώνονται όλο και περισσότερο σε μαζικές διαδηλώσεις στις πλατείες των ιταλικών πόλεων.

Ώρες μετά την αγρυπνία, 35.000 άνθρωποι οπαδοί των «Σαρδέλων» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καστέλο του Τορίνο, στην τελευταία διαδήλωση του κινήματος που ξεκίνησε από την Μπολόνια, στα μέσα Νοέμβρη, ως αντίδραση στην πρόσκληση Σαλβίνι , προκειμένου να απελευθερωθεί η περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνα από την Αριστερά, στις εκλογές του ερχόμενου Ιανουαρίου.

«Είμαστε εδώ για να πούμε “αρκετά!” με αυτήν την άγρια, χυδαία πολιτική που καλλιεργείται με selfies και fake news», δήλωσε στον Guardian ο Πάολο Ραντσάνι, από τους οργανωτές της κινητοποιήσης στο Τορίνο. «Ωστόσο, δεν εξαιρούνται οι αριστερές και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν το παράδειγμα και μέχρι στιγμής δεν το κάνουν», πρόσθεσε.

Σήμερα Σάββατο, περισσότεροι από 120.000 διαδηλωτές αναμένεται να κατακλύσουν τη Ρώμη, σε μια πανιταλική κινητοποίηση. «Νιώθουμε πολύ συγκινημένοι με όλο αυτό που συμβαίνει και με το γεγονός ότι τόσο πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν το μήνυμα που προσπαθούμε να στείλουμε», τονίζει ο Αντρέα Γκαρέφα, εκ των τεσσάρων φίλων που ίδρυσαν το «Κίνημα της Σαρδέλας» και προσθέτει: «Η πολιτική μάς επηρεάζει όλους και η πλατεία είναι το μέρος όπου συγκεντρωνόμαστε και συζητάμε, για να βγούμε από αυτό το τέλμα των social media που αντί να χτίζει γέφυρες, χωρίζει τους ανθρώπους».

Roberto Morotti, Mattia Santori και Andrea Garreffa, οι τρεις από τους τέσσερις ιδρυτές του «Κινήματος της Σαρδέλας»AP Photo/Alberto Pellaschiar

Κρατώντας πλακάτ που απεικονίζουν σαρδέλες και τραγουδώντας το «Bella Ciao», το ιταλικό επαναστατικό τραγούδι, το πλήθος στο Τορίνο, που αποτελείτο από νέους, ηλικιωμένους, Ιταλούς, αλλοδαπούς, πολιτικά ενεργούς και ανθρώπους που για καιρό δεν ψήφιζαν, είχε στόχο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στο μίσος που καλλιεργούν οι ακροδεξιοί.

«Μπουχτίσαμε από τη γλώσσα του μίσους και όλον αυτόν τον ρατσισμό και είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Ιταλοί που δεν σκέφτονται έτσι», είπε η 61χρονη Μπέτι Ντεφιλίππι.

Ο Χαουάν Πουέντε, προγραμματιστής από το Μεξικό, που ζει στο Τορίνο από το 2004, δήλωσε: «Υπάρχει πολλή ψυχολογική ένταση αυτήν την περίοδο και ο Σαλβίνι είναι πολωτικός, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μια ισχυρή πολιτική δύναμη για να τον αντιμετωπίσει.

Το κόμμα του Σαλβίνι εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση, τον περασμένο Αύγουστο, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να διαλύσει τον συνασπισμό με τα «Πέντε Αστέρια» και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όσο συμμετείχε στη διακυβέρνηση, ήταν να εισάγει δρακόντεια αντιμεταναστευτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων για τους πρόσφυγες – μετανάστες. Το κόμμα του έχασε κάποια δύναμη έκτοτε, παραμένει πάντως περίπου στο 33%, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ιταλία.

Ένα είναι ωστόσο βέβαιο. Το «Κίνημα της Σαρδέλας» έχει καταφέρει να εξουδετερώσει την κυριαρχία του στις πλατείες, με το 40% των Ιταλών, σε δημοσκόπηση του Νοεμβρίου, να εκτιμούν ότι οι «Σαρδέλες» αποτελούν τον πιο επικίνδυνο εχθρό του.

«Το κίνημα αυτό απέδειξε ότι η Ιταλία δε θέλει να ταυτίζεται με τη βαρβαρότητα που προκάλεσε ο λαϊκισμός», εξηγεί ο Μάρκο Ρεβέλλι, πολιτικός επιστήμονας και πρόεδρος του Κέντρου Σπουδών «Πιέρο Κομπέττι» του Τορίνο. «Αντανακλά επίσης αυτό που ήταν κάποτε η δημοκρατική αριστερά της χώρας, καλύπτει ένα κενό κι όπως μου είπε ένας νεαρός, “είμαστε προϊόν αυτού που λείπει”», συμπληρώνει ο κ. Ρεβέλλι. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι πως θα εξελιχθεί αυτό το κίνημα. «Συνεχώς μας κάνουν αυτήν την ερώτηση και μάλλον η απάντηση θα δοθεί στη Ρώμη», είπε  ο Γκαράφα. «Δε θα απαντήσουμε εμείς, αλλά η πλατεία και η συμμετοχή του κόσμου. Μετά τη Ρώμη, τα πράγματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αλλάξουν», σημείωσε.