“ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13” ΓΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι παράνομες βίζες, η έρευνα και η εμπλοκή ελληνικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Πολλά ερωτήματα εγείρει μία δικογραφία που πήγε στη Δικαιοσύνη ως υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή έναν υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών σε ότι αφορά τη δικαστική πορεία της υπόθεσης αλλά και τη στάση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται για υπόθεση παράνομων θεωρήσεων εισόδου Σένγκεν από την ελληνική πρεσβεία στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όπου υπηρετούσε κατά το παρελθόν ο εν λόγω υπάλληλος σε βάρος του οποίου είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο η εισήγησή της Εισαγγελέως προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών είναι απαλλακτική για το συγκεκριμένο υπάλληλο όπως επίσης και για τον πατέρα του και πλέον αναμένεται η οριστική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Η υπόθεση αφορά στο Νέο Δελχί το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2004 – Δεκέμβριος 2006. Την περίοδο εκείνη ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία του Νέου Δελχί ως επικεφαλής του προξενικού γραφείου. Μεταξύ των καθηκόντων του όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν 3361/2019 εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν και η «σύνταξη δημοσίων εγγράφων και η συγκεκριμένα η χορήγηση θεωρήσεων εισόδου (visa) Schengen σε διαβατήρια υπηκόων τρίτων χωρών. Ωστόσο ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να βεβαίωσε στις θεωρήσεις αυτές ψευδή περιστατικά. «Ότι δηλαδή συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν να έρθουν στην ελληνική επικράτεια και στον χώρο της Σένγκεν οι αλλοδαποί κάτοχοι αυτών των διαβατηρίων»

Το ποσό που φέρεται να λάμβανε για κάθε παράνομη θεώρηση φέρεται να ανέρχονταν σε 3.000 – 5.000 ευρώ. Οι παράνομες θεωρήσεις ήταν χιλιάδες. Μόνο το έτος 2005 χορηγήθηκαν 4.882 θεωρήσεις, ενώ το 2006 άγγιξαν τις 7.586. Δηλαδή ο αριθμός των χορηγήσεων αυξήθηκε κατά 50% στα δύο χρόνια που ο εν λόγω υπάλληλος υπηρετούσε στο Νέο Δελχί, ενώ το 2007, τη χρονιά που μετατέθηκε μειώθηκαν κατά 25%. Μάλιστα το συνολικό χρηματικό όφελος του συγκεκριμένου υπαλλήλου φέρεται να ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ.

Documento .

****

Καρμπόν η υπόθεση  Κιέβου. Μόνο που εδώ, εκτός από τις πωλήσεις βίζας  για περισσότερα από 6 χρόνια στην ίδια …τιμή με το Νέο Δελχί και το φαγοπότι  από ΥΠΕΞ (εποχή Ντόρας Μπακογιάννη) και “ομογενείς” εκατομμυρίων ευρώ, είχαμε μια δολοφονία, αυτή του  τραγικού καθηγητή Γ.Τριάρχη και  το κυνηγητό και τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του γράφοντος, επειδή αποκαλύψαμε αυτές  τις μεγάλες  απάτες.

Η δικαιοσύνη,  έκανε τα στραβά μάτια. Και μιλάμε για δολοφονία! Τα αισχρά Μέσα παραπληροφόρησης, το ίδιο. ΄Εθαψαν την υπόθεση Κιέβου. Τώρα, βέβαια, ξεσκέπασε το “Ντοκουμέντο” εκείνη στο  Νέο Δελχί. Ποιος ξέρει γιατί Από δημοσιογραφικό καθήκον, αποκλείεται. Αλλιώς, θα έφερναν στο φως και την άλλη, πιο σημαντική, ως αφορούσα και δολοφονία.

Εμείς, τους  έχουμε ενημερώσει ΟΛΟΥΣ εδώ και  καιρό. Δεν έχουν δικαιολογία.  ΄Ασε που πολλοί “κοντυλοφόροι” μας διαβάζουν κιόλας και ξέρουν “χαρτί και καλαμάρι” περί τίνος πρόκειται. Αλλά, φαίνεται,  δεν έχουν λόγους να ασχοληθούν.

________________________________

 

  1. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ.

Λέγαμε  πως μέσα από απειλές, τραμπουκισμούς, μονομερείς ενέργειες οι δυο κυβερνήσεις η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, κρατούν  στην επικαιρότητα  και μάλιστα προκλητικά ,τις διαφορές των δύο χωρών και κατηγορεί  η μια την άλλη για αδιαλλαξία. Τεντώνουν το σκοινί , αλλά ξέρουν  αμφότερες πως δεν πρόκειται να σπάσει.

Βρίσκονται και οι δυο χώρες  φυσικά εν αδίκω. Και λέγαμε πως η ελληνική κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι Ερντογάν για να πετύχει συναίνεση στην  αγορά όπλων. Κι αν δεν την έχει, θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τίπρας τρίβει τα χέρια του με τέτοια εξέλιξη.Κουτί του έρχονται όλα. Σύντομα,αν τολμήσει η κυβέρνηση και προχωρήσει σε  τέτοιες αγορές, το σκάνδαλο που θα σκάσει θα είναι μεγατόνων. Η Novartis θα είναι πια σε σχέση  με το μελλούμενο…πλημμέλημα. Γι΄αυτό και κάνουν οι Συριζαίοι  … τουπεκί. Τους περιμένουν  στη γωνία. Κακώς , όμως,κάκιστα.

Κι αυτό το σκηνικό του πολέμου, ως γνωστό  στήνεται το ίδιο, κάθε φορά, εδώ και εκατό χρόνια. ΄Εχθρες…διαχρονικές, απειλές, παραβιάσεις, αναχαιτίσεις, πολεμικό ντελίριο. Κι από τις δύο χώρες.

 Λύση υπάρχει και  είναι ΜΙΑ. Μονόδρομος. Συμφωνία για προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.  Με υποχρεωτικό προσύμφωνο  αποδοχής και από τις δυο χώρες   των αποφάσεων του δικαστηρίου.

Να μπουν όλα τα ζητήματα που χωρίζουν τις δύο χώρες.Να παρθούν πακέτο οι αποφάσεις.Και να γίνουν σεβαστές. ΄Ετσι ΜΟΝΟ θα λυθεί το πρόβλημα ειρηνικά, εποικοδομητικά και μόνιμα.

΄Εγινε λίγα χρόνια πριν με τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Γιατί ανέκαθεν οι δεξιές  κυβερνήσεις κυρίως ,ούτε να ακούσουν θέλουν τέτοια λύση; Θα κοπούν οι πλουσιοπάροχες μίζες; Ασφαλώς.

΄Οσοι αποκλείουν την προσφυγή, είναι απατεώνες. Και φυσικά  εχθροί της χώρας και ας  το παίζουν  πατριώτες. Μόνο τους  διεφθαρμένους δεν  εξυπηρετεί η    λύσης της Χάγης.

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Χάγη,λοιπόν,  εδώ και τώρα.

 

2. Εκλογές Βρετανία: Ισχυρή νίκη Τζόνσον με 362 έδρες – Δείτε τα αποτελέσματα

 

To Brexit πάνω από όλα! Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβάλλεται σήμερα ως ο ισχυρός άνδρας του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τον θρίαμβό του στις βουλευτικές εκλογές.

Εκλογές Βρετανία: Ισχυρή νίκη Τζόνσον με 362 έδρες – Δείτε τα αποτελέσματα | tovima.gr

Αν νομίζει κανείς πως οι εκλογές και η επικράτηση των εθνικιστών-ρατσιστών Εγγλέζων   έδωσαν λύση  στο πρόβλημα της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε, κάνουν λάθος. Τα προβλήματα για τους Βρετανούς τώρα αρχίζουν με τη σίγουρη πλέον αποχώρηση από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτή η ημέρα είναι η αρχή δεινών για τη γηραιά Αλβιώνα.

Θα εισπράξει  γερό χαστούκι από την Ε.Ε. Και αυτό είναι πλέον ή σίγουρο, γιατί, αν δεν υπάρξει, τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει διαλυθεί η Ευρώπη. Αν δε γίνει η Αγγλία  παράδειγμα προς αποφυγή και των άλλων επίδοξων αντιευρωπαϊστών, σίγουρα η κηδεία της Ε.Ε είναι κοντά και σίγουρη.

Κι αυτό σημαίνει νέο κύμα εθνικισμού στη γηραιά ήπειρο. Νέες μνήμες ναζισμού.  Ας προσέξουν οι ακροδεξιοί σε όλη την  Ευρώπη, αν νομίζουν πως είναι οι περισσότεροι. Δεν είναι .Απλώς, οι εκλογικές διαδικασίες είναι φτιαγμένες από φασίστες. Το ίδιο και οι εκλογικοί νόμοι τους.  Παράλληλα,  φωνασκούν περισσότερο και ακούγονται.

Στην ουσία, όπως θα δείξουν και τα επίσημα αποτελέσματα της Βρετανίας, οι απέχοντες από τις εκλογές   έδωσαν τη νίκη στον τρελαμένο εθνικιστή  Μπόρις Τζόνσον. Το ζητούμενο πλέον είναι να πειστούν οι φορείς της Αποχής πως με τη στάση τους ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου. Η  ιστορία αυτό αποδεικνύει πλέον.

 

3.”ΚΥΒΡΝΗΣΗ”  ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑι

Αλγερινοί αναμένουν σήμερα τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη, μια ψηφοφορία που σημαδεύτηκε από αποχή ρεκόρ και την οποία είχε απορρίψει έντονα το «Χιράκ», το λαϊκό κίνημα κατά του καθεστώτος που πέτυχε τον Απρίλιο την παραίτηση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Η Ανεξάρτητη Εθνική Εκλογική Επιτροπή (Anie) ανακοίνωσε σε SMS ότι ο πρόεδρός της Μοχάμεντ Σάρφι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου σήμερα στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), την ώρα που συνήθως οι Αλγερινοί βγαίνουν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που διαρκούς 42 εβδομάδες.

Χθες μόνο το 39,93% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμμετείχε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τον Σάρφι.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αλγερία σε προεδρικές εκλογές στις οποίες συμμετέχουν πολλοί υποψήφιοι. Είναι κατά δέκα μονάδες μικρότερο από αυτό των προηγούμενων προεδρικών εκλογών, που ήδη είχαν σημαδευτεί από τη χαμηλότερη συμμετοχή ως τότε, το 2014 όταν κέρδισε για τέταρτη φορά την προεδρία ο Μπουτεφλίκα.

Το «Χιράκ», το κίνημα κατά του καθεστώτος στην Αλγερία ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου και παρόλο που πέτυχε την παραίτηση τον Απρίλιο του Μπουτεφλίκα δεν φαίνεται να ηρεμεί και έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, την οποία το καθεστώς ήθελε να πραγματοποιήσει με οποιοδήποτε κόστος παρά την κοινωνική ένταση.

Το κίνημα καταγγέλλει «την εκλογική φάρσα» και απαιτεί την εκ βάθρων αλλαγή «του συστήματος» εξουσίας που κυβερνά την Αλγερία από το 1962 οπότε κέρδισε την ανεξαρτησία της, όπως και την αποχώρηση όλων όσοι υποστήριζαν ή συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Μπουεφλίκα, που βρισκόταν στην εξουσία επί 20 χρόνια.

***

Αν θεωρεί  κανείς τις εκλογές εργαλείο ανάδειξης της θέληση του λαού  ή εθελοτυφλεί ή είναι ανόητος.   Η αποχή από τις εκλογές σε όλες τις χώρες  από μόνη της βγάζει   “κυβέρνηση”.

Η διαδικασία ανάδειξης  των εξουσιών  με αυτό τον τρόπο είναι καταδικασμένη σύντομα  να μας αποχαιρετίσει  . ΄Οσα επιχειρήματα και αν επικαλείται το Σύστημα για να διασωθεί, δεν πείθουν κανένα συνειδητοποιημένο  πολίτη. Η ίδια η πραγματικότητα   των εκλογών αποδεικνύει την αποτυχία της.

Αλλαγή.  Και μάλιστα αλλαγή  πλεύσης των φορέων της Αποχής.  Είναι φανερό  πως μόνο τη πλειοψηφία και το κράτος δικαίου   δεν    εξυπηρετεί η ΑΠΟΧΗ ως πολιτική στάση.

Δεν είναι κακό να αναθεωρήσουμε απόψεις, να βλέπουμε τα πράγματα στις νέες, τις πραγματικές τους διαστάσεις. Αντίθετα η εμμονή σε παρωχημένες τακτικές,σε αδιέξοδες προτάσεις ,είναι ολοκληρωτισμός  και συντηρητισμός.

 

4. ΄Εγγραφο φωτιά του FBI κατέθεσε στην προανακριτική Novartis ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Το εν λόγω έγγραφο αποδεικνύει ότι η εισαγγελία Διαφθοράς και η Ελένη Τουλουπάκη είχε ενημερωθεί από τον Αύγουστο του 2017 πως δεν είχε στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.
Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Αυτά γράφουν  οι φυλλάδες Μαρινάκη, Ράπτη και Κουρτάκη.Η αλήθεια είναι πως ,όπως είπε (του ξέφυγε)  και ο …δικός τους Αγγελής, οι Αμερικανοί “έδωσαν” Αβραμόπουλο”. Και όχι μόνο.  Και οι δέκα κατηγορούμενοι  πολιτικοί της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνονται στις λίστες του FBI.

΄Αλλη μια κατακίτρινη σελίδα στην ανήθικη παρουσία  της παραπληροφόρησης στον Τύπο. Ας τη συμπεριλάβουν οι μελλοντικές σχολές δημοσιογραφίας στο αντίστοιχο μάθημα.

 

5. ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ»
Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Χιλιάδες αστυνομικοί καταθέτουν αγωγές κατά της Κασιμάτη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη στα έδρανα της Βουλής

Γελοία αντίδραση.  Το…σύνθημα  “μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι” ,αφορά μόνο εκείνους που νιώθουν ή είναι τέτοιοι. Μόνο αυτοί θίγονται.

Και στις δυο περιπτώσεις μόνο αστυνομικοί δεν είναι. Ως εκ τούτου  δικαιώνεται η βουλευτίνα. Κι  .αφήστε τους άλλους… “μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους”  να… πάνε να κουρεύονται. ΄Η καλύτερα να βάλουν μια πέτρα στο λαιμό και να τραβήξουν ομαδικά κατά Φάληρο μεριά.