ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ;

Η Ολομέλεια Εφετών αποφασίζει για τη Novartis

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια Εφετών για το αν θα αφαιρεθεί η δικογραφία της NOVARTIS από την αρμόδια Εφέτη εισαγγελέα Ε. Τουλουπάκη παρά το γεγονός ότι η θητεία της έχει ανανεωθεί και κυρίως ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα η προανάκριση.

Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήδη έχει προεξοφληθεί από πολλά «έγκυρα» ΜΜΕ παρά το γεγονός ότι δεν έγινε το ίδιο σε ότι αφορά τη δικογραφία για την τραγωδία στο Μάτι την οποία δεν χειρίζεται Εφέτης (όπως στην περίπτωση της NOVARTIS).

Η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για προαγωγή μερίδας εφετών σε προέδρους, μεταξύ των οποίων εντελώς συμπτωματικά βρίσκονται και εκείνοι που επιχείρησαν ανεπιτυχώς  με συλλογή υπογραφών στο παρελθόν να αφαιρέσουν τη δικογραφία από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Εξάλλου την αφαίρεση της δικογραφίας ζητούν επιτακτικά εδώ και καιρό οι ταγοί των φιλοκυβερνητικών επιχειρηματικών ομίλων της ενημέρωσης, οι οποίοι μάλιστα προεξοφλούν όχι μόνο την αυθαίρετη και εκτός των νομικών διατάξεων αφαίρεση της δικογραφίας στο μέσο της διερεύνησης αλλά και το να καταστούν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ακόμα και ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων!

Αναμένεται η απόφαση ενώ ο κάθε πολίτης θα είναι στη συνέχεια ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του για το βαθμό ανεξαρτησίας του βασικού αυτού πυλώνα της δημοκρατίας.

εφσυν

****

Οι εφέτες αν   διαπράξουν τέτοιο  έγκλημα, πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται.Είναι που είναι το δέντρο της ελληνικής δικαιοσύνης σάπιο, το  τσεκουρώνουν κιόλας, ο καθένας καταλαβαίνει πως θα πέσει με πάταγο στο γκρεμό.

Ας προσέξουν.  “Παίζουν εν ου παικτοίς”!

_______________________

1. α.Στη Σύνοδο με στόχο τη σαφή καταδίκη της Τουρκίας

Στη βελγική πρωτεύουσα στρέφεται το ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η τουρκική προκλητικότητα και η συμφωνία της γειτονικής χώρας με τη Λιβύη θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Σύνοδο με στόχο τη σαφή καταδίκη της Τουρκίας

β. Στον ΟΗΕ έστειλε η Τουρκία τα κείμενα και τους χάρτες της συμφωνίας με τη Λιβύη

γ. Η αναφορά Καμμένου στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο»

Οπως είπε μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική αναδημιουργία», «αν δεν υπάρξει από τον ελληνικό λαό αντίσταση και απόφαση εθνικής ομόψυχης αντιμετώπισης, έρχονται τεράστια δεινά για τη χώρα». Ενώ ζήτησε τμήμα του υπερπλεονάσματος αυτής της χρονιάς να δοθεί άμεσα για εξοπλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού όπως είπε ότι «τρόπος για να αποφύγουμε τον πόλεμο δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο».

Ο κ. Καμμένος μάλιστα αναφέρθηκε και στην διακυβέρνηση της χώρας από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, που διαχειρίστηκε αντίστοιχη κρίση στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι τότε «αποφύγαμε τον πόλεμο γιατί ήταν σίγουρο ότι θα βυθίσει το “Χόρα”», και συμπλήρωσε: «Δεν φθάνει να το λες, φθάνει να είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις”

***

Καλά οι φυλλάδες. Καρα(ακρο)δεξιές είναι τα συμφέροντα των αρπακτικών που κυβερνούν κι εκείνων που τους χρωστούν γραμμάτια, εξυπηρετούν. Οι μη δεξιές; Για τις εφημερίδες-ιστότοπους μιλάμε. Κανάλια δεν υπάρχουν.  Ρίχνουν κι αυτές νερό στο μύλο του Μητσοτάκη;

Συνεχίζουν τόσες ημέρες τώρα να παίζουν όλοι μαζί,εδώ και απέναντι το παιχνίδι “εσύ θα κάνεις πως με δέρνεις,κι εγώ θα κάνω πως πονώ”. Ποιος Ερντογάν και ποια Τουρκία απειλούν  την Ελλάδα; Αν κάποιος απειλεί τη χώρα  αυτή την ώρα να την οδηγήσει πάλι στη χρεοκοπία και τον οικονομικό μαρασμό ,είναι η  επάρατη αυτή κυβέρνηση των σκανδάλων.Η διεφθαρμένη οικογένεια που κυβερνά πάλι τον τόπο.

Δεν υπάρχει περίπτωση όχι πόλεμο να κηρύξει ο Τούρκος δικτάτορας  στη χώρα,αλλά ούτε θερμό επεισόδιο να προκαλέσει. Θα γαβγίζει συνεχώς , όσο του δίνουν σημασία από εδώ κι απ΄την Ευρώπη. Και όλοι αυτοί έχουν ο καθένας τους δικούς του λόγους να παίζουν  το παιχνίδι του.

  1. ΑΜΕΡΙΚΗ-ΝΑΤΟ:  Με Πρόεδρο έναν  επίσης διεφθαρμένο επιχειρηματία, φίλο και συνεργάτη του Ερντογάν στις απάτες ,τί να περιμένει κανείς; Τον στηρίζει. Ελπίζει κι αυτός να πουλήσει και στους δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ όπλα . Θα έχει το δικό του “διάφορο”.΄Οσο,πάντως,  το ΝΑΤΟ μένει μακριά (και καλά κάνει) από τις τεχνητές αυτές διενέξεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αυτό από  μόνο του το γεγονός, δείχνει πως η Β. Ατλαντική συμμαχία δε φοβάται πως θα εμπλακούν τα δύο μέλη της σε πόλεμο.
  2. ΕΥΡΩΠΗ. Γερμανία και Γαλλία,επιθυμούν διακαώς να πουλήσουν και άλλες …φρεγάτες και ανισόρροπα υποβρύχια. Ο Γιαννόπουλος περιμένει πώς και πώς να τα παραγγείλει. Ο βαμμένος Καραμανλικός και π. ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος, του άναψε  το πράσινο φως να προχωρήσει στις αγορές.
  3. ΕΛΛΑΔΑ. Ο Ερτογάν, αν στέκεται ακόμα στην εξουσία τα καταφέρνει επειδή ακριβώς συνδαυλίζει τον εθνικισμό των οπαδών του και καλλιεργεί αυτή την ατμόσφαιρα και την  τρομολαγνεία πολέμου. Οι απειλές του είναι κούφιες και στημένες,γιατί γνωρίζει πολύ καλά,πως αν τολμούσε όχι Αγαθονήσι να καταλάβει,αλλά μια σφαίρα να ρίξει από την από δω πλευρά  του ΄Εβρου ,η απάντηση από τους εθνικιστές εδώ θα είναι σκληρή. Η συμπλοκή δε θα κρατούσε πάνω από εβδομάδα. Αρκετός χρόνος ,να τον έχουν εκθρονίσει οι διωχθέντες στρατιωτικοί,οι Κούρδοι και  η άλλη μισή Τουρκία που είναι στις φυλακές.
  4.  ΕΛΛΑΔΑ. Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιο πολεμικό τζέρτζελο είναι η “αγία οικογένεια” και τα αρπακτικά στο ΥΠΕΠΘ που περιμένουν γερές μίζες από τις νέες αγορές του αιώνα. Οι ίδιοι γνωρίζουν πως για τους λόγους που αναφέραμε, ο δικτάτορας της Τουρκίας ένα μόνο δρόμο έχει για να επιβιώσει. Να μην κάνει πόλεμο.  Να απειλεί,να κάνει συμφωνίες-πέτσινες  με κυβερνήσεις που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα (Λιβύη).   ΄Αντε και   να στήσει κανένα θερμό επεισόδιο σε καμιά γκρίζα ζώνη,τύπου  ΄Ιμια. Αυτό είναι όλο.

Να το επαναλάβουμε κι ας γινόμαστε κουραστικοί.  Η συνθήκη της Λωζάνης δεν ΑΛΛΑΖΕΙ. Δεν  άλλαξε κοντά 100 χρόνια τώρα. Θα την αλλάξει ένας  ψωνισμένος, που το παίζει  Σουλτάνος; Δε γίνονται αυτά στον αιώνα τον άπαντα. Αλλά συμφέρει όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετέχουν σε αυτό το θέατρο, καθένας ,όπως είπαμε, για τους δικούς του λόγους.

Ο Αλέξης Τσίπρας γιατί, όμως ,συνεχίζει να  παίζει στην “τσόχα” που έστησε ο “Κούλης”; Ξέρει πολύ καλά πως “δεν …πάμ’ πόλεμο”, και πως ο μόνος λόγος που πάλι  ο Ερντογάν κάνει το παλικάρι,είναι οι…φρεγάτες. Το είπε χτες, αλλά όχι καθαρά. Να βγει και να πει την αλήθεια. Να τους καταγγείλει.Και να ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό ,πλην των χαχόλων της Δεξιάς,που δε θα καταλάβουν ,  πως και κίνδυνος δεν υπάρχει,αλλά και νέο οικονομικό σκάνδαλο πάνε να στήσουν ,με τι εξαγορές όπλων.

Εκτός,αν αυτό θέλει ο Αλέξης Τσίπρας! Να τους έχει στο χέρι μελλοντικά και με αυτό το σκάνδαλο. Στην “πολιτική”,τέτοια που είναι στην Ελλάδα,τίποτα δεν αποκλείεται.

 

 

2.MRB: Μπροστά η ΝΔ με 12,3% -Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί, ποιον θέλουν οι Ελληνες για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Η πανελλαδική έρευνα έγινε σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και διεξήχθη στο διάστημα 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019.

***

Είναι ψεύτες με περικεφαλαία.Και φυσικά τα έχουν πιάσει χοντρά.

Πρόσφατα δείξαμε  με τη δική μας  αντικειμενική  έρευνα, πόσο ανυπόστατες και χρησιμοθηρικές είναι αυτές οι “δημοσκοπήσεις”.Και μόνο οι εισαγγελείς δεν το βλέπουν στη  χώρα του Καφριστάν, της διαφθοράς και της απάτης

3.Πρώτο αντάρτικο στο κόμμα Βαρουφάκη: Η βουλευτής του Αγγελική Αδαμοπούλου ψήφισε «παρών» χθες
Αγγελική Αδαμοπούλου

Η βουλευτής του Γιάνη Βαρουφάκη Αγγελική Αδαμοπούλου είναι αυτή που ψήφισε διαφορετικά από τη γραμμή του κόμματος στη χθεσινή ψηφοφορία για την ψήφο των αποδήμων
Πηγή: iefimerida.gr

***

Δε γνωρίζουμε τη…συνεπώνυμη κυρία, ούτε τους λόγους που δήλωσε…παρούσα και όχι παρών έστω και με εισαγωγικά,που λέει η γνωστή ,εκτός των άλλων και με βεβαρυμένο παρελθόν στους βαρβαρισμούς και  την κακοποίηση της   ελληνικής γλώσσας. φυλλάδα. Ας είναι.Να ήτα μόνο αυτό;