“ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ” ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ… ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

H  ιστορική δημοσιογραφία, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου της, όπως τον έχουμε αναλύσει στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,   χρειάζεται  σωστή (έγκυρη) ενημέρωση ,που κι αυτή με τη σειρά της απαιτεί (καμιά φορά)  την προσφυγή  σε  “άνομα” μέσα για την εξασφάλισή της. Και όταν λέμε “άνομα”, δεν εννοούμε τόσο παράνομα  μέσα, που παραβιάζουν, δηλαδή, το νόμο, αλλά με τρόπους μη …προσήκοντες απόλυτα  στην ηθική τάξη και τις άγραφες, διαχρονικές αξίες και τις  αρχές που πιστεύουμε.

Μια βασική μας αρχή είναι πως σε καμιά περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο “ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα”. Μπορεί ο σκοπός να είναι ανώτερος, ιδεολογικός, σωτήριος για μονάδες ή σύνολα. Αλλά, η επίτευξή του   με οποιοδήποτε κόστος-τίμημα,  δεν καθαγιάζει τη χρήση  ενός μικρού ή μεγάλου   “εγκλήματος”, που θα χρησιμοποιήθεί. Το “έγκλημα” ενέχει  ηθική απαξία, αφ΄ εαυτού, την εμπερικλείει ως “γονιδιακή” του σύσταση.

Τα αναφέρουμε αυτά,  γιατί πολλές φορές στις σελίδες της Ιστορικής δημοσιογραφίας αναφερόμαστε σε “πηγές” που διαθέτουμε, στην παράθεση μιας πληροφορίας και οι οποίες συνήθως είναι μέσα  στο χώρο  από τον οποίο προέρχεται ή αφορά η πληροφορία. ΄Ενα πρόσωπο κυρίως, αλλά και ένα κακώς  στημένο  “στεγανό”  στον ίδιο το χώρο, μπορεί να   επιτρέπει τη διαρροή της είδησης.

Για παράδειγμα, μια πολύ καλή και υπεύθυνη (έγκυρη, σοβαρή) είναι η “πηγή”  (ένα πραγματικά για μας χρυσό  “κανάλι” αυτή την ώρα)    μέσα στην “Κουμουνδούρου”, την οποία πολλές φορές έχουμε “εκμεταλλευτεί” για την “εκ των έσω” αξιόπιστη πληροφόρησή μας . Κι αυτό το “κανάλι”   είναι  ο  παλιός  και δικιμασμένος σε δύσκολες εποχές φίλος (ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας διαφορές), ο οποίος παραμένει ακόμα έντιμος και…αφελής, όπως και στα χρόνια που υπήρξαμε “σύντροφοι” στο ίδιο μετερίζι, στο κοινό  ιδεολογικό μέτωπο. Είναι αυτός που δε διστάζει να μιλά ανοιχτά και μέσα στο κόμμα, αν έχει (και έχει πολλές) διαφωνίες, αλλά και να τις μεταφέρει “έξω”, εκτός “κονκλαβίου”, όταν χρειάζεται και το κρίνει σκόπιμο.

Εδώ και μέρες,  συζητάμε, λοιπόν,  με τον παλιό  “σύντροφο”  για τους χειρισμούς   της κυβέρνησης στις προσεχείς μέρες και   τα κυρίαρχα   σενάρια που πέφτουν στο τράπέζι  της  “Κουμουνδούρου” για την αντιμετώπιση της  μη κατά τα τα φαινόμενα αναστρέψιμης πλέον κρίσης. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, από δω και πέρα, όλοι το αντιλαμβάνονται,  το “μαρκάρισμα”   από τους δανειστές (οι χώρες, των ιδιωτών τα δάνεια  “κουρεύτηκαν” τα περισσότερα)  θα είναι ιδιαίτερα σκληρό κι επίμονο. Και όσο η στρόφιγγα συνεχίζει να είναι κλειστή, η Ελλάδα  κινδυνεύει με άμεση οικονομική κατάρρευση. Η στάση πληρωμών, όπως λέγαμε  χτες, έχει ήδη αρχίσει και η αδυναμία εξόφλησης και άλλων εσωτερικών, αλλά  και εξωτερικών υποχρεώσεων, είναι απόλυτα ορατή. Αυτό φυσικά σημαίνει χρεοκοπία.

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση, δυστυχώς,  ο Αλέξης Τσίπρας και  3-5 “παρακοιμώμενοι (μεταξύ αυτών ο  Φλαμπουράρης), δε φαίνεται να  σκέφτονται τόσο το μέλλον της χώρας, ούτε “τί τεύξεται η επιούσα” για ένα λαό που βρίσκεται εν αναμονή της “θανατικής του εκτέλεσης”, αλλά το καθαρά κομματικό κόστος που θα έχει για το ΣΥΡΙΖΑ η επερχόμενη λαίλαπα της χρεοκοπίας. Κι αυτό δεν ειναι καθόλου περίεργο ή ακατανόητο, αν σκεφτεί κανείς τη διαδρομή του κομματικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και μάλιστα από τη στιγμή,  που έβαλαν την υπογραφή τους στην καταδίκη της χώρας με την άρνησή τους  να συμφωνήσουν στην κοινή εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, χωρίς τις εκλογές. “Γαία πυρί μιχθήτω” είναι η τακτική τους.

Το έχουμε επανειλημμένα τονίσει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους πιο ανήθικους  (στα δάχτυλα της μιας χειρός μετρούμενοι) πρωθυπουργούς της χώρας από καταβολής ελληνικού κράτους. Είναι αδίστακτος και απρόβλεπτος (ικανός για όλα), αλλά και  παντελώς αδύναμος αυτή την ώρα να λάβει αποφάσεις  για  δύο κυρίως λόγους:  1. Δεν  είναι από τη στόφα των ηγετών εκείνων, των   προικισμένων      με ιδιαίτερες διανοητικές ικανότητες, ούτε διαθέτει κάποια ξεχωριστή  παιδεία ή έστω στοιχειώδη οικονομική, τουλάχιστον, κατάρτιση.  Συνεπακόλουθα, είναι και ανιστόρητος, με παντελή έλλειψη πολιτικού κριτιρίου και φανερή  αδυναμία-ανικανότητα  στη διαχείριση κρίσεων και τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Παράλληλα, και λόγω ηλικίας, χαρακτηρίζεται από  μια επικίνδυνη και διακριτή  ανωριμότητα-επιπολαιότητα   2. Ο Πάνος Καμμένος έχει καταγγελεθεί δημόσια από το ξένο΄”Τύπο” πως βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις λίστες χρηματοδότησης  “πρακτόρων” του δικτάτορα Πούτιν στην Ευρώπη.(΄Εχουμε στα χέρια μας στοιχεία-βόμβα, που επεξεργαζόμαστε ακόμα και σύντομα θα τα παρουσιάσουμε). Υπάρχουν και ακόμα πιο “βαριά” ονόματα τέτοιων αργυρώνητων πολιτικών στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στα Βαλκάνια.  Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, τουλάχιστον 2-4 Ρουμάνοι “πολιτικοί”  (Βίκτορ Πόντα, Έλενα Ουντρέα κ.α ) είναι ανάμεσα στα διασταυρωμένα ονόματα που χρηματίζονται από τη Μόσχα. Και βέβαια, στην περίφημη λίστα των πρακτόρων, που λειτουργούν ως “Δούρειος ΄Ιππος”  για την  αποσταθεροποίηση της Ε.Ε  (την έχει καταρτίσει ο ίδιος ο δικτάτορας), συμπεριλαμβάνονται και  όλα τα ναζιστικά και ακροδεξιά μορφώματα στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους  και η δικιά μας εδώ Χρυσή Αυγή (εκτός από τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο,όπως είπαμε).

Ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την ώρα είναι υποχείριο του Πάνου Καμμένου. Ο “Ναζί χωρίς στολή” ελέγχει απόλυτα την εθνικιστική κυβέρνηση, αφού, αν αποσυρθούν οι Ελληνάρες …ΑΝ.ΕΛ ,η κυβέρνηση πέφτει “σούμπιτη”.΄Ετσι, ο ελεεινός ακροδεξιός  κατάφερε να προσδέσει και να κρατά στο άρμα του τον ΄Αλέξη Τσίπρα σε σημείο,  όπως εύστοχα παρατηρεί    στέλεχος από τις “κόκινες γραμμές” του ΣΥΡΙΖΑ ,που  ” ο Πάνος παίρνει το κεφάλι του τον Αλέξη άμα θέλει , ανά πάσα στιγμή”.   Αυτό το ακροδεξιό, ημιναζιστικό  σφιχταγκάλιασμα προσπαθεί κυρίως και  πάση θυσία να αποφύγει η κομμουνιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που,όμως, μοιάζει αδύνατο.

Εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες  στην “Κουμουνδούρου” πέφτουν πολλά σενάρια   στο τραπέζι, για να καταφέρει να βγει  ο ΣΥΡΙΖΑ  από το αδιέξοδο μετά την παταγώδη αποτυχία ως κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά και σε  ό,τι  αφορά τη εφαρμογή, έστω και στοιχειωδών επιλογών ,  του  κοινωνικού  προγράμματος, όπως το είχε εξαγγείλει στη Θεσσαλονίκη  ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.΄Οπως αναφέραμε,  ο βασικός στόχος της ηττημένης από τα πράγματα κυβερνητικής συμμαχίας ,  είναι πια  να αποφύγουν  το μέγιστο  “πολιτικό” (διάβαζε κομματικό) κόστος. Κάθε σενάριο που πέφτει στο τραπέζι ,ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ)  ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!

Σύμφωνα τώρα με τις πληροφορίες που με το σταγονόμετρο ομολογουμένως διαρρέουν από την “Κουμουνδούρου”, ακόμα και προς τα πρωτοκλασάτα στελέχη το κόμματος ,το επικρατέστερο σενάριο (με 2-3 υποσενάρια)  είναι το παρακάτω:

Κορύφωση της κρίσης και των διαφωνιών με τους δανειστές. Κατά μέτωπον επίθεση της κυβέρνησης στην Ευρώπη και ανάδειξη σε απόλυτη και μοναδική  επιχειρηματολογία (και μάλιστα σε  ιδιαίτερα υψηλούς τόνους) της κυβερνητικής “αλήθειας”    πως   υπεύθυνοι  της  κρίσης και της έντασης είναι αποκλειστικά οι δανειστές, οι θεσμοί, όσοι εν πάση περπτώσει   επιθυμούν να πλήξουν στην καρδιά την “αριστερή”  κυβέρνηση της χώρας και να  στραγγαλίσουν ακόμα και  τις  στοιχειώδεις λαϊκές παροχές,που έχει ή πρόκειται να εφαρμόσει.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση προπαγανδίζει:  Εμείς, ως συνεπείς … αριστεροί και πατριώτες δεν αποστασιοποιηθήκαμε από τις αρχές και τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, ούτε προδώσαμε τα οράματά μας, αλλά πέσαμε πάνω στον ευρωπαϊκό  “τοίχο.” Οι Γερμανοί κυρίως,  οι ίδιοι ακριβώς που  ως Ναζί στην Κατοχή  κατέστρεψαν τη χώρα, αυτοί ακριβώς, ως Νεο-Ναζί σήμερα, συνεχίζουν το…εθνοκτόνο  έργο τους και οδηγούν τη χώρα σε νέα “ολοκαυτώματα”,σε  καινούρια “Καλάβρυτα” και “Δίστομα”. ΄Ελληνες που αυτοκτονούν καθημερινά από το οικονομικό αδιέξοδο που οι Γερμανοί μας οδήγησαν. Δεινή ανεργία, τρομακτική  απίσχανση της αγοράς , φτώχεια και κάθετη κάθοδος του βιοτικού επιπέδου  του ΄Ελληνα σε επίπεδα Βουλγαρίας. Ανασφάλεια, αβεβαιότητα, αγωνία για το αύριο.

Μια χώρα, που λίγα χρόνια  πριν ,έσφυζε από χαρά και ξεγνοιασιά,οι Γερμανοί την κατάντησαν κόλαση! Το χειρότερο είναι πως συμπαραστάτες  στο έργο τους, νέους Γερμανοτσολιάδες και δωσίλογους, είχαν οι “Γότθοι”  τις ελληνικές   κυβερνήσεις από το 2010 (!) και μετά , ως την εποχή που ανέλαβε η…εθνοσωτήριος, για να περισώσει, έστω ψήγματα,   της   αξιοπρέπειας και της τιμής  του ΄Ελληνος!

Το “ταξίμι ” θα είναι το ίδιο  σε κάθε νέο  ” χαβά”   που θα παίζει  από δω και πέρα η  κομπανία της κυβέρνησης και θα χορεύουν  οι τετυφλωμένοι οπαδοί-πελάτες της:  ΟΛΑ ΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.   Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ως Νεο-Ναζί, εξολοθρευτές των σημερινών Ελλήνων   δεν είναι  καλύτεροι από τους Ναζί της Κατοχής και τη βαρβαρότητα που επέδειξαν στους πατεράδες και παππούδες μας!

Αν  αυτό  ενσταλαχθεί στη συνείδηση του οπαδού ,  αν το κρατήσει ως στερεότυπη ιστορική  “ατάκα”,  ως συλλογική εθνική μνήμη  πως παλιοί και νέοι ΓΕΡΜΑΝΟΙ διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν “γενοκτονία” των Ελλήνων, η ανίερη κυβέρνηση θα  συνεχίζει  τη “λοβοτομή” των εξαθλιωμένων ιδεολογικά οπαδών της και θα εισπράττει τη στήριξή της  από εκείνους,  αφού πλέον αυτό  είναι,όπως είπαμε, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ζητούμενο των εθνικιστών.

Τα δύο κομματικά μορφώματα του ΣΥΡΙΖΑ και των Αν.ΕΛ ,έτσι,όπως εξελίχθηκε η κατάστασταση  ΔΕ θέλουν πλέον να “κυβερνήσουν”. Πολλά  από τα στελέχη είχαν προβλέψει παλιότερα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να ασκήσει εξουσία. Δεν εισακούστηκαν. Κάποιοι αποχώρησαν  για τούτο, άλλοι έμειναν, αλλά δεν εσιώπησαν (ανάμεσά τους και ο φίλος και …πληροφοριοδότης  μας).  Κι αυτοί αποτελούν  την  “καθαρή” και χωρίς  ιδεολογικές τσιριμόνιες  και “κωλοτούμπες” αντιπολίτευση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ . Σήμερα όλοι αυτοί εδικαιώθηκαν.

Περαίνοντας, ας   επισημάνουμε τα ακόλουθα:
Βασικός στόχος της εκτρωματικής, εθνικιστικής  κυβέρνησης, εδώ που έφτασε η ίδια τα πράγματα με τους χειρισμούς της,  είναι να πετάξει την “καυτή πατάτα” της χρεοκοπίας  από τα χερια της. ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΧΡΕΩΘΕΙ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ   ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Πιθανότερα υποσενάρια για να επιτευχεθί ο κυρίαρχος αυτός στόχος, είναι  …”το στρίβειν”  δια του δημοψηφίσματος ή  των εκλογών. “Παίζουν”  ακόμα και άλλα δύο το υποσενάρια,  εξίσου πιθανά με τα δύο προηγούμενα: Το ένα  προβλέπει   σύσταση  εθνικής  κυβέρνησης από πολιτικούς και εξωκοινοβουλευτικούς με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας. Το δεύτερο  εξαντλείται στην  επινόηση μιας τεχνητής διαφωνίας μεταξύ των δύο συνεταίρων  με αποχώρηση του εθνικιστή  Καμμένου από την κυβέρνση, που σημαίνει…ηρωική έξοδο της “αριστερής”  κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ ,πάντως, που έχου φτάσει τα πράγματα, φαίνεται πως έτσι πρέπει να γίνει. Το συμφέρον της χώρας απαιτεί να φύγουν εδώ και τώρα οι εθνικιστές. 2,5 μήνες ,που είναι πάνω με την εγκληματική τους διακυβέρνηση,  έφεραν τη χώρα 2,5 χρόνια πίσω. Θα πληρώσουν φυσικά γι΄αυτό σε καλύτερες ημέρες. Αλλά, δεν είναι αυτό το πρωτεύον.. Το καθοριστικά και απελπιστικά  επείγον είναι η σωτηρία της χώρας.  Είτε με εκλογές-δημοφήφισμα, είτε  με εθνική κυβέρνηση. Αλλά, ας   ξεκουμπιστούν αυτή την ώρα! Κι ας κερδίσουντις εντυπώσεις, ας μειώσουν το κομματικό τους κοστος. Ποσώς ενδιαφέρει. Μόνο να φύγουν!

Με μια προϋπόθεση:  Στη νέα κυβέρνηση στο νέο, όποιο σχήμα της, να μη δούμε ΠΑΛΙ τα ίδια πολτικά πρόσωπα από το παρελθόν. ΄Ο,τι καλό ή κακό είχαν να κάνουν στη χώρα οι “παλιοί” το έκαναν. Ας αποχωρήσουν,ας αφήσουν δρόμο ανοιχτό για νέα πολιτικά σχήματα, για νέους (ΟΧΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ) ανθρώπους, έντιμους, σοβαρούς, με “έξωθεν καλή μαρτυρία”  και προπαντός ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ.

Υπάρχει ελάχιστος ακόμα χρόνος.Ας προλάβουν το κακό!