ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

                        1.ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (από 20/4/2015)

Για τη δεινή πολιτική, κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθη η χώρα, ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση των εθνικιστών. Πρέπει μια μέρα να δικαστούν όλα τα πρωτοκλασάτα μέλη της συμμορίας των κομματικών μορφωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ για το μεγάλο αυτό έγκλημα και από ελληνικό δικαστήριο και από το ευρωπαϊκό.   

 

Η ενδιάμεση συμφωνία και η τακτική της κυβέρνησης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

 Για να θυμούνται  οι γενιές των Ελλήνων  τους ενόχους του μεγάλου εγκλήματος  της ταπείνωσης και της εξαθλίωσης της χώρας , τις συνέπειες του οποίου και για   για πολλές δεκαετίες θα υποστούν κι εκείνες .       

  2. ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ 30/4/2015

H κοινοβουλευτική Δημοκρατία «εξεμέτρησε το ζην». Πρέπει να αναζητήσουμε άλλους τρόπους εκλογής «αρχόντων» και ανάθεσης σε ανθρώπους ή «μηχανές» της διακυβέρνησης των κοινωνιών. Υ.Γ 2.200.000 πελάτες του κομματικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν με την ψήφο τους την πολιτική, κοινωνική και οικονομική καταδίκη της χώρας. Το σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών ανέρχεται σχεδόν σε 10.000.000! Τέτοιου είδους εκλογές θα μπορούσαν ποτέ να θεωρηθούν και να είναι ηθικές και δημοκρατικές; (΄Ο,τι είναι «νόμιμο» δεν είναι απαραίτητα και ηθικό).

_____________________________________________________________________

1. ΟΙ ΡΩΣΟΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
2. ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ “ΠΑΝΗΓΥΡΙ” ΤΟΤΕ  ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

__________________________________________________________________________

1. ΕΛΣΤΑΤ: Επιστροφή στην ύφεση με μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2%

Αύξηση 0,3% κατέγραψε στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ετήσια βάση, ωστόσο σε σύγκριση με το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 συρρικνώθηκε κατά 0,2% του ΑΕΠ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει να επιστρέψει στον εφιάλτη της συρρίκνωσης.

Η μείωση κατά 0,2% του ΑΕΠ ακολουθεί μείωση κατά 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2014, γεγονός που πιστοποιεί και τεχνικά την επιστροφή στην ύφεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ την Τετάρτη έχει ως εξής:

«Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου κατά το 1ο τρίμηνο 2015, παρουσίασε μείωση κατά 0,2%, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2014, ενώ σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο 2014 παρουσίασε άφιξη κατά 0,3%».

Την ίδια ώρα ,η Πορτογαλία έχει ξεφύγει από την κρίση και προχωράει ακάθεκτη στην ανάπτυξη.

Τί έγινε στην Ελλάδα και πήγαν όλα στραβά; Πώς  οδηγήθηκε η χώρα στην καταστροφή  στους λίγους μήνες που κυβερνούν οι εθνικιστές; Είναι πολιτικές οι επιλογές τους ή κατευθυνόμενες από το δικτάτορα Πούτιν, για να εξαργυρωθούν τα “γραμμάτια” από τον πακτωλό των “ρουβλίων” που έρρευσε και (ρέει)  στα ταμεία  και στις τσέπες προσώπων των  3 κομματικών μορφωμάτων  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Το έγκλημα που διέπραξαν οι εθνικιστές δεν αφορά τόσο τη Βουλή και τη δικαιοσύνη ,αλλά την Ιστορία.Και η Ιστορία έχει τις αποδείξεις  πως οι κυβερνώντες εξαγοράστηκαν και για το λόγο αυτό πέταξαν το σκάφος της χώρας στην ξέρα.

Τους καταγράφουμε στις ιστορικές μαύρες δέλτους ως Ρωσο-δωσίλογους και προδότες. Διέπραξαν έγκλημα εσχάτης προδοσίας. Θα τιμωρηθούν και από τους θεσμούς   της συντεταγμένης πολιτείας εν καιρώ.

____________________________________________________________________

2. Σημίτης: Ο Ακης διαφωνούσε με τη μείωση των αμυντικών δαπανών

Αιχμηρός κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου εμφανίστηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην κατάθεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός Εθνικης Άμυνας για την υπόθεση των εξοπλιστικών. Παρών στο δικαστήριο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καταθέτει επίσης σήμερα.

Σημίτης: Ο Ακης διαφωνούσε με τη μείωση των αμυντικών δαπανών

«Δεν ξέρω αν στην προκειμένη περίπτωση έγινε δωροδοκία, αποδείχθηκε ότι έγινε. Ξέρω ότι χωρούσε δωροδοκία και πριν και μετά την εισαγωγή της υπόθεσης στο ΚΥΣΕΑ», ήταν μια από τις φράσεις που επανέλαβε αρκετές φορές, ο πρώην πρωθυπουργός. 

 Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος χαιρέτισε το δικαστήριο όταν ανέβηκε στο βήμα και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στη συνείδησή του, τόνισε με την έναρξη της κατάθεσής του ότι επιθυμεί να συμβάλει στην απονομή δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει τις παράνομες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορουμένους και ότι η γνώση του προέρχεται απ’ όσα έχει διαβάσει στον Τύπο.

Ο κ. Σημίτης υποστήριξε ότι το γεγονός των Ιμίων ήταν «καθοριστικό» για την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπογράμμισε επίσης, αναλύοντας τη λειτουργία και τους συμμετέχοντες στο ΚΥΣΕΑ, ότι το όργανο επί της ουσίας αποφάσιζε επί ενός φακέλου και της εισήγησης του αρμόδιου υπουργού χωρίς να υπεισέρχεται σε τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες ήταν αρμοδιότητα των επιτροπών, των αρχηγών των σωμάτων και βεβαίως του υπουργού.

Σημίτης: Ο Ακης διαφωνούσε με τη μείωση των αμυντικών δαπανών

Διευκρίνισε επίσης, ότι, η δυνατότητα του ΚΥΣΕΑ ήταν να απορρίψει μία επιλογή για λόγους οικονομικούς ή στρατηγικής πολιτικής αλλά όχι και να αποφανθεί περί της καταλληλότητας και της διαλειτουργικότητας του όπλου για το οποίο άλλωστε, κάθε φορά, υπήρχαν οι σχετικές εισηγήσεις στο φάκελο.

Ο κ. Σημίτης κατέθεσε επίσης ότι μετά τα Ίμια και αφού έγιναν διπλωματικές προσπάθειες, εξομαλύνθηκε η κατάσταση με την Τουρκία, οπότε το 2001 η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε τον περιορισμό των αγορών παρά την αντίθετη άποψη που είχε εκφράσει ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.

<p> 	Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη προσερχόμενοι σήμερα στο δικαστήριο. </p>

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη προσερχόμενοι σήμερα στο δικαστήριο. 

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, την περίοδο της θητείας του ως πρωθυπουργός δεν ήταν απολύτως τίποτα γνωστό περί δωροδοκιών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά το 2007, όταν στη Ρωσία και τη Γερμανία έγιναν οι γνωστές δίκες για χρηματισμό αξιωματούχων.

Αντιδράσεις από την υπεράσπιση
Όπως ανέφερε ο κ. Σημίτης «είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι αυτές οι αθλιότητες έγιναν επί πρωθυπουργίας μου, όταν στόχος ήταν να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα».

Στην ερώτηση του Προέδρου του δικαστηρίου για το αν «μπορεί να δωροδοκηθεί ο υπουργός εφόσον το ΚΥΣΕΑ λαμβάνει την απόφαση αγοράς», ο μάρτυρας απάντησε: «Κάλλιστα χωρεί η δωροδοκία. Υπάρχει δυνατότητα. Εδώ, έγινε δωροδοκία», προκαλώντας τις αντιδράσεις της υπεράσπισης ότι ο μάρτυρας αποφάνθηκε ενώ αυτό ψάχνει το δικαστήριο.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας τι εννοούσε με τη «δυνατότητα» δωροδοκίας, «οι τιμές δεν είναι γνωστές, καθορίζονται κατά περίπτωση από τα υλικά αλλά και από τη διαπραγμάτευση που γίνεται. Αυτά είναι ελέγξιμα από επιτροπές. Εδώ, όπως απεδείχθη ή προέκυψε –για να μην αντιδράσει η υπεράσπιση- υπήρχαν πληρωμές σε τρία επίπεδα: σε μέλη των επιτροπών, στον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών και σε ανώτατο επίπεδο στον ίδιο τον υπουργό».

Στο σημείο αυτό παρενέβη και πάλι ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου κ. Γιάννης Παγορόπουλος ο οποίος είπε στον μάρτυρα: «Δεν είναι θέσφατο κύριε, αυτό ψάχνουμε», για να λάβει απάντηση από τον κ. Σημίτη: «Έμαθα πως δύο κατηγορούμενοι ομολόγησαν». Ο συνήγορος απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Λίγο αργότερα, απαντώντας σε αντίστοιχες ερωτήσεις της έδρας ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι δωροδοκία μπορεί να συμβεί στο πριν και στο μεταγενέστερο στάδιο του ΚΥΣΕΑ, αναφέροντας στο δικαστήριο: «Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν τεχνικά θέματα. Για παράδειγμα, το αεροπλάνο πρέπει να γίνει έτσι. Εκεί, μπορεί να χωρέσει δωροδοκία».

Σε ερώτηση της προέδρου εάν συγκεκριμένα στην προμήθεια των TOR M1 και των υποβρυχίων έγινε δωροδοκία, ο κ. Σημίτης απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Διευκρίνισε επίσης στο δικαστήριο ότι μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να θυμάται τις συζητήσεις που έγιναν στο ΚΥΣΕΑ για τα συγκεκριμένα όπλα. «Για τα υποβρύχια ωστόσο, θυμάμαι ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να γίνει συμπαραγωγή των όπλων αυτών με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά καθώς κρίθηκε ότι αντικειμενικά δεν μπορούσε άλλο ναυπηγείο της χώρας να συμμετέχει στο συγκεκριμένο έργο».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι στην οκταετία της διακυβέρνησής του, συνολικά το ΚΥΣΕΑ είχε συνεδριάσει 44 φορές ενώ το υπουργικό συμβούλιο 204. Και επανέλαβε ότι το ΚΥΣΕΑ «δεν μπορεί να αγοράσει το όπλο Χ εάν δεν το προτείνει το υπουργείο».

Εντονοι διάλογοι
Κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων προς τον κ. Σημίτη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, που του αφαίρεσε τον λόγο, καθώς όπως του είπε «δεν υποβάλλετε ερώτηση, αλλά κάνετε απολογία».

Αντιδρώντας ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός φώναζε στην αίθουσα ότι τελεί υπό απαγόρευση για «στημένη και κατασκευασμένη κατηγορία» ενώ σε έντονο ύφος επανέλαβε τη θέση του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος απευθυνόμενος στον ενικό στον κατηγορούμενο, νευριασμένος, του είπε: «Όπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη δίκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγιναν τα μύρια όσα. Αυτά θα έπρεπε να τα έχεις αναφέρει».

Λίγο πριν, ο Κ. Σημίτης είχε απαντήσει σε έντονο ύφος και σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. «Θέλετε να πω τη γνώμη μου; Θα την πω. Δε έχει καμία σημασία τι έργο έκανε. Αν έκανε αυτά που του καταλογίζονται κακώς τα έκανε»

Φανερά δε εκνευρισμένος από ερωτήσεις της υπεράσπισης, που αφορούσαν στον έλεγχο που ασκεί ο πρωθυπουργός στο έργο και σε επιλογές των υπουργών του απάντησε: «Με καλέσατε εδώ για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα, να δημιουργήσετε κάποιο επεισόδιο…».

«Δεν σας κάλεσα εγώ, αλλά το σεβαστό δικαστήριο» του απάντησε ο εκ των υπερασπιστών του κ. Τσοχατζόπουλου.

Λίγη ώρα πριν, ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την Πολιτική Αγωγή με αιχμή την τοποθέτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την αγορά των ρωσικών ΤΟR-Μ1, υπογραμμίζοντας ότι δεν έπρεπε να έχουν επιλεγεί, καθώς δεν ήταν – όπως υποστηρίζουν- διαλειτουργικά όπλα.

«Δεν ήταν δική μου δουλειά αυτό και δεν αφορά το ΚΥΣΕΑ. Η αγορά των ΤΟR έγινε με πολιτική σκοπιμότητα. Το ΚΥΣΕΑ καλείται μόνο για πολιτικά θέματα όχι για τεχνικά» απάντησε ο κ. Σημίτης.
Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής προκάλεσαν την αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος κατηγόρησε τον συνήγορο ότι «παίζει παιχνίδια».

Πρόεδρος (προς τον κατηγορούμενο): Σας παρακαλώ, θα σας αποβάλλω.
Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπούμε το Δημόσιο, δεν παίζουμε παιχνιδάκια
Τσοχατζόπουλος: Δυστυχώς παίζουμε…
Πολιτική Αγωγή: Ελέγχατε τις συμβάσεις; Πώς το ελληνικό δημόσιο παραλίγο να χάσει 2 δισ. ευρώ από τη σύμβαση των υποβρυχίων;
Σημίτης: Αφού το ΚΥΣΕΑ δεν είχε ούτε αρχείο σας λέω. Δεν τις έλεγξα. Θα έπρεπε να μπαίνει στις συμβάσεις ρήτρα σε περίπτωση δωροδοκίας να καταβάλλει στη συνέχεια αποζημίωση. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν αυτές οι ερωτήσεις για ‘μένα;
Πολιτική Αγωγή: Θέλουμε να δούμε αν είχατε ενημερωθεί σωστά από τον τότε υπουργό. Επιχειρησιακά δεν θα έπρεπε να επιλεγεί το ΤΟΡΜ1.
Σημίτης (έντονα): Τι αφορά αυτό το ΚΥΣΕΑ; Τι το αφορά;
Πολιτική Αγωγή: Ο κατηγορούμενος λέει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες για να επιτευχθεί ο πολιτικός του θάνατος.
Σημίτης: Δεν έχω άποψη.
Πολιτική Αγωγή: Υπέπεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δυσμένεια;
Σημίτης : Όχι, είχε την ίδια μεταχείριση με άλλους υπουργούς.
Πολιτική Αγωγή: Έχει προδώσει την εμπιστοσύνη σας;
Πρόεδρος: (προς τον μάρτυρα) Μην απαντάτε… Πολιτικές ερωτήσεις θα κάνουμε;
Πολιτική Αγωγή: Ο μάρτυρας όρισε τον κατηγορούμενο ως υπουργό Άμυνας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του συνηγόρου τού Άκη Τσοχατζόπουλου, Λ. Κοτσαλή, ο κ. Σημίτης διευκρίνισε πως δεν υπήρχαν πληροφορίες για περιπτώσεις δωροδοκίας. «Αν υπήρχε θα είχα αντιδράσει άμεσα» είπε και προσέθεσε πως «αν έγιναν πρόκειται για αθλιότητες και δεν έπρεπε να γίνει -είναι ντροπή».

«Το ΚΥΣΕΑ δεν αποφασίζει για τιμές κ.λπ., παίρνει πολιτικές κατευθύνσεις» επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου Γ. Νικολάου, αν τότε είχε λάβει δυο φακέλους που αφορούσαν τα εξοπλιστικά, και προσέθεσε. «Είναι δυνατό να θυμάμαι αν ήταν δυο οι φάκελοι, δεν είχα άλλες δουλειές; Δεν αντιλαμβάνεστε το βάρος της ευθύνης μου και της δουλειάς μου».

Σε ερώτηση αν έχει κάνει έργο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε σε έντονο ύφος κουνώντας το δάχτυλο: «Δεν έχει καμία σημασία τι έργο έκανε. Αν έκανε αυτά που του καταλογίζουν,κακώς τα έκανε.

Καλά τα είπε ο Κώστας Σημίτης. Να κάνουμε ,όμως,  δυο επισημάνσεις με αφορμή την κατάθεση του π.πρωθυπουργού:

1. Κανείς δε θα έμπλεκε τον Τσοχατζόπουλο,αν δεν είχε  καταρρεύσει η γερμανική κατασκευαστική εταιρία υποβρυχίων και δεν ακολουθούσε η κρατικοποίησή της. Το  γερμανικό  κράτος  ανακίνησε το θέμα της δωροδοκίας. Συγκεκριμένα: 
“Τον Φεβρουάριο του 2011 δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel, επικαλούμενο ανακριτικό υλικό της εισαγγελίας Μονάχου (που αφορούσε έρευνες εις βάρος 50 περίπου στελεχών της Ferrostaal, κατηγορούμενων, μεταξύ άλλων, για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων), έκανε λόγο για εξαγορά του πρώην υπουργού, αναφορικά με την συμφωνία πώλησης τεσσάρων υποβρυχίων των ναυπηγείων του Κιέλου HDW. ” (ΜΜΕ).

Δεκάδες υπουργοί είχαν χρηματιστεί πριν και μετά τον Τσοχατζόπουλο από διάφορες εταιρίες οπλικών συστημάτων (και από τις ρώσικες φυσικά). Ο ΄Ακης  είχε την ατυχία  να τον “καρφώσει” το ίδιο το γερμανικό κράτος και όχι οι ιδιώτες, που δεν “έδωσαν” ΚΑΝΕΝΑΝ από τους ΄Ελληνες υπουργούς που χρηματίστηκαn  και όχι μόνο για τα εξοπλιστικά. Παράλληλα, ο  ΄Ακης ύπήρξε και το εξιλαστήριο θύμα, βαλβίδα εκτόνωσης της οργής των “Αγανακτισμένων”. Τιμωρήθηκε δικαίως,  βέβαια,αλλά και για το θεαθήναι. Οι άλλοι (και είναι πολλοί) βρίσκονται έξω απο τα κάγκελα και ξεκοκαλίζουν τα …μπόνους.

2. Τα ΄Ιμια είναι μια σκοτεινή ιστορία.Εμείς εδώ και καιρό έχουμε τις πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές πως το επεισόδιο εκείνη τη νύχτα (30 Ιανουαρίου 1996) ήταν  στημένο,για να γίνει ακριβώς ό,τι έγινε και να εκτιναχτούν στα ύψη οι αγορές όπλων. 

Γράφαμε 30 Ιανουαρίου 2015

1. Στεφάνι από ελικόπτερο θα ρίξει ο Καμμένος στα Ίμια.
19 χρόνια μετά την κρίση. Η ρίψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

 

…1. Προτείνουμε,  αντί για στεφάνι στα ΄Ιμια ,να ρίξει ο Πάνος κατ΄ευθείαν… βόμβες στη Σμύρνη. Δικιά μας ήταν, οι αλύτρωτες πατρίδες περιμένουν  στη Μ.Ασία. Τώρα που έχουμε τη δυνατότητα  με τουρκοφάγο υπουργό ΄Αμυνας, γιατί να μην  επιχειρήσουμε να τις πάρουμε πίσω; Και όχι μόνο τη Σμύρνη. Τον κόσμο ολόκληρο. ΄Ετσι κι αλλιώς τον είχαμε κατακτήσει με το «Μέγα Αλέξανδρο». Λίγος ακόμα είχε μείνει. Πώς το  λέει ο αρχαίος; «Νῦν δὲ τῆς γῆς ἀνήλιον μέρος ἔμεινεν, ὅσον Ἀλέξανδρος οὐκ εἶδεν» (=τώρα δε απέμεινε χωρὶς ήλιο μέρος της γης, όσο δὲν κατέκτησε  Ἀλέξανδρος).  Να συνεχίσει ο Ελληνάρας υπουργός των…στρατιωτικών ,λοιπόν, να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο του Μακεδόνα  βασιλιά.

Μή χάσεις την ευκαιρία αυτή, Πάνο. Δε θα σου ξαναδοθεί. Σύντομα θα βλέπεις τον κόσμο μέσα από «σίδερα». Φυλακής ή τρελοκομείου,τί σημασία έχει;  Είσαι πάντως φουλ για τα… «σίδερα»!

2.

2. Πάλι με την ευκαιρία  της επετείου των Ιμιακών γεγονότων να επαναλάβουμε μια ερώτηση που είχαμε κάνει εδώ παλιότερα: Ο παλαβός δήμαρχος και οι υπόλοιποι Ελληνάρες τότε, προχώρησαν αυθόρμητα  σ΄αυτή την παρανοϊκή …πατριωτική ενέργεια να βάλουν σημαία στα βράχια, που λίγο έλειψε να κάνει το Αιγαίο μπουρλότο, ή είχαν κάποιο «διάφορο» και αν ναι, από ποιους και τί; Κι εμείς τον προβληματισμό αυτό τον  “κλέψαμε”  από πρόσωπο που ξέρει καλά τα γεγονότα εκείνα. Για πρσέξτε καλά κι αυτό και θα αντιληφθείτε το νόημα της ερώτησης:
«Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Κρίση των Ιμίων ήταν η αφορμή που έψαχνε η τουρκική πλευρά να θέσει θέμα Γκρίζων Ζωνών και να διεκδικεί αρκετά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, μια θέση που ποτέ δεν δέχθηκε να συζητήσει βέβαια η ελληνική πλευρά.»
Τυχαία,λοιπόν,  δόθηκε αυτή η αφορμή στους…εχθρούς μας;

Σήμερα συμπληρώνουμε. Τυχαία φώναζε ο ΄Ακης στο Σημίτη να αυξηθούν στα μέγιστα ύψη  οι αμυντικές δαπάνες ;