ΕΛΛΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ , ΝΑΤΟ …ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!

1.α Ξεκινάει η Σύνοδος-«φωτιά» του ΝΑΤΟ -Ερντογάν εναντίον Μακρόν και Μητσοτάκη

Ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Ταγίπ Ερντογάν

β. Μητσοτάκης για Ερντογάν: Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά -Προς το συμφέρον της Τουρκίας να αναδιπλωθεί

Συνάντηση στο Λονδίνο θα έχουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν

Με όλη αυτή την αρνητική ατζέντα συνέρχεται μία από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις του ΝΑΤΟ που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι καθοριστική για την περαιτέρω πορεία της Συμμαχίας.

γ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Δεν παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία» διευκρινίζουν πηγές του μεγάρου Μαξίμου σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν νωρίτερα πηγές του υπ. Αμυνας.

Τουναντίον, όπως σημείωναν από το Μαξίμου, συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις με την Αγκυρα και αναμένεται να οριστούν οι ημερομηνίες συνάντησης ανάλογα με την πρόοδο των συζητήσεων. «Δεν θα παγώναμε τα ΜΟΕ λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με Ερντογάν» έσπευδαν μάλιστα να προσθέσουν οι ίδιες πηγές.

*****

Ο Ερντογάν είναι  είδος της συνομοταξίας   Πούτιν και  Τραμπ.  Παρανοϊκός  και ασύνετος. Νομίζει πως η άσκηση της εξουσίας γίνεται ακόμα με  αντιλήψεις και μεθόδους  κάποιων αυτοκρατορικών  αιώνων πριν.

Από τη άλλη, το ΝΑΤΟ στην ουσία ,αν υπάρχει και συντηρείται, το χρωστά αποκλειστικά στην Αμερική. Κι όταν λέμε Βορειοατλαντική συμμαχία, οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας πως αναφερόμαστε τις ΗΠΑ.

Οι πρόεδροι της Αμερικής και να θέλουν, δεν μπορούν να αλλάξουν την πάγια εθνική, εξωτερική και στρατηγική  γραμμή της υπερδύναμης. Είναι προκαθορισμένα όλα στην πάσα   λεπτομέρεια  και ο πυρήνας τους δεν τροποποιείται στο ελάχιστο.

Οι πρόεδροι έρχονται και παρέρχονται.  Τα “ευαγγέλια” των ΗΠΑ δεν τροποποιούνται, όμως, επειδή  έτσι θέλει ένα πρόεδρος. Ειδικά,αν πρόκειται για παρανοϊκό.Κι αν εκείνος επιμένει, ξέρουν από τα “ερμητικά” κλειστά γραφεία,να τον βγάζουν από τη μέση ή να τον προειδοποιούν πως τράβηξε το σκοινί με τρόπο που δεν επιδέχεται αντιρρήσεις.

Επί μέρος διορθώσεις και αλλαγές, ακόμα και πρωτοβουλίες μπορούν να υπάρξουν και να παρθούν από τον εκάστοτε πρόεδρο.Αλλά μέχρι εκεί.  Ουδείς μπορεί να αλλάξει ό,τι ισχύει εδώ και χρόνια ως  εθνική,εξωτερική πολιτική και στρατηγική της Αμερικής.

Το υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά αυτό, για να επισημάνουμε πως η Τουρκία για την επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας έχει την ίδια και μεγαλύτερη    αξία   με την Ελλάδα. Η γεωπολιτική θέση και τω δύο χωρών τις καθιστά αναντικατάστατες .  Είναι πάγια θέση της Αμερικής. Αυτό πια το γνωρίζουν και οι εντελώς αδιάφοροι για τέτοια ενημέρωση.

Επομένως, ας μην είμαστε αφελείς πως θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί η Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ. Θα ήταν ακαριαίος θάνατος της συμμαχίας. Το μόνο που μπορούν να κάνουν ο ΗΠΑ στην περίπτωση ενός Ερντογάν για παράδειγμα, που θέλει “και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο”,δηλαδή και  τον Αμερικανό   να τον χαϊδολογάει    και με το Ρώσο να τα βρίσκει στις σύντομες λυκοφιλίες του ,είναι να του τραβούν το αυτί ,άλλοτε δυνατά ,άλλοτε προειδοποιητικά.  Ακόμα και τα εσκαμμένα να περάσει, δεν έχουν φόβο οι Αμερικανοί. ΄Εχουν τη δύναμη και τη βούληση   να το τραβήξουν εντελώς το χαλί από τα πόδια και ο Τούρκος δικτάτορας να βρεθεί…ανάσκελα. Δεν έχουν τον παραμικρό  ενδοιασμό να το κάνουν.

Οπότε, όσο και να θέλει ο Τραμπ να βοηθήσει τον καλό του φίλο και συνεργάτη στις παλιανθρωπιές Ερντογάν, μπορεί να το καταφέρει  μέχρι  ενός σημείου. Από κει και ύστερα, ό,τι και να κάνει ποτέ δε θα αφήσει το “βαθύ” αμερικανικό κράτος να  κινδυνεύσει η συμμαχία του ΝΑΤΟ από τις ανοησίες και τη απληστία ενός Ερντογάν και ενός Τραμπ. Μια κίνηση να κάνει  ενάντια στη συνοχή του  Συμμαχίας ή να πειράξει το οπλοστάσιο των ΗΠΑ στην Τουρκία, είναι χαμένος από χέρι ο  Σουλτάνος.  Αυτονόητα.

Επομένως, κανένα Μέλλον της συμμαχίας δεν παίζεται  αυτή την ώρα στο Λονδίνο  και αυτό το γνωρίζει ο Τούρκος δικτάτορας. Και είναι σίγουρο πως θα  γαβγίσει λίγο, θα κάνει τους γνωστούς λεονταρισμούς και στο τέλος θα  βάλει την ουρά στα σκέλια. Δεν το παίρνει να τσαμπουκαλεύεται σε μια Αμερική με πάνω από 16 αεροπλανοφόρα, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να επιβάλουν το… νόμο και τη δικαιοσύνη της υπερδύναμης. Τελειωμένα αυτά.

Ελλάδα και Τουρκία,για να μένουμε στη δική μας Νατοϊκή γειτονιά , θα είναι εσαεί σύμμαχοι και μέλη του ΝΑΤΟ. Δεν τις παίρνει και τις δύο να έχουν άλλες σχέσεις. Και οι δυο χώρες είναι…κούφιες   από τα πυρηνικά οπλοστάσια που κρύβονται  κάτω από το έδαφός τους. Ποιος να φύγει, πού να πάει και ποιος τολμάει  να διατάξει τους Αμερικανούς να πάρουν τα όπλα τους από τους δύο δορυφόρους, και …να  πάνε αλλού; Αστείο!

Δυο ετερόφωτα αστεράκια είναι και τα δύο μέλη του ΝΑΤΟ, που λένε, όμως, πως τους χωρίζει,αντί να τους ενώνει ένα Αιγαίο . Και αν  παίρνουν φως και λάμπουν, είναι  από το Νατοϊκό ήλιο της υπερδύναμης που έχτισε  και διατηρεί την Ατλαντική Συμμαχία.

 

Τα θερμά επεισόδια ανάμεσα στις δυο χώρες δεν πρόκειται να καταλήξουν σε ανάφλεξη σε καμιά περίπτωση. Ποια από τις δυο  θέλει να κάνει χαρακίρι;  Τα άλλα είναι σενάρια φαντασίας και συνωμοσιολογίες δημοσιογραφικές, που έχουν σκοπιμότητες και  “διάφορο” από πίσω.

Αλλά τότε, θα αναρωτηθεί κανείς ,γιατί διατηρείται αυτό το πολεμικό κλίμα; Προς τί  τα παραληρήματα Ερντογάν; Τί σημαίνουν όλα αυτά  τα επικίνδυνα σενάρια για σύρραξη ανάμεσα στα δύο μέλη του ΝΑΤΟ;  Ο λόγος ένας και μοναδικός. Και  δεκάδες χρόνια πριν ίδιος και απαράλλαχτος,όχι μόνο τωρινός.

Η πώληση όπλων στις δυο χώρες .  Αλλά, για να υπάρχει τέτοια εικονική  ανάγκη προμήθειας όπλων και διατήρησης ισορροπίας τρόμου,   χρειάζεται και  η κατάλληλη  περιρρέουσα ατμόσφαιρα.  ΄Ενα πολεμικό σόου στο  Αιγαίο και τη Μεσόγειο,  μια…ανάφλεξη κάθε  δέκα χρόνια, σαν εκείνο παλιότερα στα ΄Ιμια.

“Εσύ θα κάνεις πως με δέρνεις , εγώ θα κάνω πως πονώ” . Προς άφατον, βέβαια,  χαράν και ικανοποίηση, κυρίως των αμερικανικών, γαλλικών και γερμανικών πολεμικών βιομηχανιών. Των φίλων και  συμμάχων μας!

Αλλά, δεν  έχουν πανηγύρι μόνο οι χώρες που  πουλάνε όπλα .Οι εκάστοτε “Τσοχατζόπουλοι” Ελλάδας και Τουρκίας, ένας  ολόκληρος κόσμος εδώ κι εκεί, ακόμα και τα κόμματα, παίρνουν πάντα  μεγάλο κομμάτι από την πίτα της εξοπλιστικής αγοράς. Η μεγαλύτερη μπίζνα  μαζί με τα ναρκωτικά, είναι ως γνωστό το εμπόριο όπλων.  Επίσημα και ανεπίσημα

Κι ακόμα . Τον μπαμπούλα της σύρραξης των δύο χωρών,τον χρειάζονται χρόνια τώρα και οι ίδιες οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Και ο δυο λύνουν εύκολα και αποφασιστικά σωρό από εσωτερικά τους  προβλήματα. ΄Οπως αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν που έχει τη μισή Τουρκία να τον θέλει σε κλουβί ή σε φέρετρο!

Γιατί νομίζετε δε θέλουν ούτε Ελλάδα ούτε Τουρκία να πάνε σε διεθνή δικαστήρια να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις υφαλοκρηπίδες και τις γκρίζες ζώνες; Γιατί το ΝΑΤΟ δεν παίρνε  ΠΟΤΕ θέση σε τέτοιες  διενέξεις Ελλάδας- Τουρκίας;  Ούτε τους τραβάει ποτέ  από το αυτί να καθίσουν και τα δύο αυτά πολύτιμα μέλη του ΝΑΤΟ  σε δικαστήριο,για  να λύσουν τις διαφορές τους;  Αλλά, τότε οι χώρες του  ΝΑΤΟ, πώς θα πουλάνε αβέρτα  όπλα στους δύο ….ορκισμένους εχθρούς;

Το ΝΑΤΟ θα βγει ενισχυμένο  και σε αυτή τη Σύνοδο. Τα πυρηνικά θα μείνουν στις “κατακόμβες”   και των δύο γειτόνων.  Ο Ετνογάν θα συνεχίζει να απειλεί,να προκαλεί, να  τρολάρει. Ακόμα και νέα ΄Ιμια μπορεί να στήσει για να κουρδίσει καλά τον εθνικισμό των Τούρκων πατριωτών.Οι δικοί μας εδώ θα σιγοντάρουν.

Ειδικά, όσο υπάρχει Δεξιά κυβέρνηση,που έχει μάθει χρόνια τώρα στις λοβιτούρες, τις  λαμογιές, τις μίζες και τις απάτες. Η καλύτερή  της είναι αυτή η κατάσταση της αβεβαιόητας, της ενδεχόμενης  σύρραξης, της ανταλλαγής απειλών εκατέρωθεν. Και θα το συνεχίζουν.

Σύντομα θα ακούσουμε το μαντάτο.Πως τώρα που μας …περισσεύουν λεφτά και ο Ερντογάν  έγινε ακράτητος και κινδυνεύει το…Αγαθονήσι,  είναι επιτακτική ανάγκη να  παραγγείλουμε  καινούργια και έξυπνα όπλα.

Μόνο που ως νέα  και…έξυπνα τα όπλα, θα μας στοιχίσουν κάτι παραπάνω.΄Ετσι και αλλιώς, τις τιμές  τις κανονίζουν άλλοι. Το μεγάλο αφεντικό του ΝΑΤΟ, αλλά και τα υψηλόβαθμα μέλη,που δε θέλουν σε καμιά περίπτωση να ακούσουν πως Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν πια προσχήματα έντασης  μεταξύ τους και είναι πια  φίλοι και σύμμαχο, ως μέλη της ίδιας συμμαχίας. Ούτε να το συζητούν οι δύο κυβερνήσεις να τα βρουν . Τετελεσμένα!

 

2.ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δημητράς, μετά τον πατέρα Αντώνιο, έκανε μήνυση στον Σαμαρά για ρατσισμό

Αντώνης Σαμαράς

Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων εγκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Πλακιωτάκη «για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων».

Στη μήνυση περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής αποσπάσματα:

«Αντώνης Σαμαράς: Από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. ‘Αρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες… Μπήκαν παράνομα ως «εισβολείς»… Αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι… Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό»
»Γιάννης Πλακιωτάκης (στον ΑΝΤ1): Τίθεται θέμα “παράνομης εισβολής” στη χώρα από μετανάστες».

Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων επισημαίνει ότι «η πρόσφατη είσοδος δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών στην Ελλάδα δεν γίνεται με βίαιο ή/και ορμητικό τρόπο που μοιάζει με επίθεση, ούτε έχει γίνει μαζική εγκατάσταση αλλοδαπών σε οποιαδήποτε περιοχή, αραιοκατοικημένη ή μη, και μάλιστα με δική τους απόφαση (ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων σε νησιά του Αιγαίου γίνεται με απόφαση των ελληνικών αρχών). Είναι επίσης ψευδές πως “στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες”» προστίθεται στη μήνυση.

***

Μια κυβερνητική πλειοψηφία (αλλά, λαϊκή μειοψηφία)  ρατσιστών και  εθνικιστών που ντροπιάζουν τη χώρα.Μια δικαιοσύνη σε αποσύνθεση. Μια χώρα που αντί να παρακολουθεί την εξέλιξη και την πρόοδο,γυρίζει τον πολιτισμό  και την παιδεία δεκαετίες   πίσω.

΄Ενας Δημητράς δε φτάνει.Και το χειρότερο υπό τέτοιο καθεστώς, δεν πρόκειται να  έχουν την παραμικρή τύχη αυτές οι  μηνύσεις και οι  καταγγελίες. Οι κατηγορούμενοι   βγαίνουν λάδι παντού.  Εδώ δε θα πληρώσουν για το  σκάνδαλο Novartis. Και ,μάλιστα ζητάνε   και τα ρέστα. Ποιος θα τους κλείσει φυλακή για υποκίνηση μίσους κατά συνανθρώπων μας;

Πατριωτισμός, ρατσισμός και απάτη  πάνε πακέτο. Παράδειγμα…αυθεντικό ο Σαμαράς.  Ο φυλακές δε χωράνε πια από  το συνωστισμό   μικροαπατεώνων. Αλλά    τα… “κολάρα” μια ζωή,  μένουν έξω.

Ποιος θα σεβαστεί  τέτοια Δημοκρατία και Δικαιοσύνη πολλών ταχυτήτων;  Πώς να απατήσεις σεβασμό σε θεσμούς που τους εκπροσωπούν Σαμαράδες και Πικραμμένοι;

Ποιους εκπροσώπους   δικαιοσύνης να υπολήπτεσαι, όταν το ίδιο το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας  στέλνει με θράσος στους Αμερικανούς αίτημα να αποκαλύψουν τους…μάρτυρες σε προστασία; ΄Εχει ακουστεί ποτέ και πουθενά τέτοια παράλογη και προκλητική ενέργεια η ίδια δικαιοσύνη να φτάνει στον έσχατο εξευτελισμό   να θέλει απροκάλυπτα να αθωώσει προκαταβολικά ενόχους;

Σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου η  κυβέρνηση  διορίζει δικαστές σε αξιώματα  με αντάλλαγμα να καλύπτουν τις βρωμιές της;  Αντιλαμβάνεται κανείς σε τί καθεστώς και σε ποια χώρα ζούμε;

 

3. α. ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 600.000 ΜΑΘΗΤΕΣ
ΟΟΣΑ: Πάτωσαν οι Ελληνες μαθητές στην εκπαιδευτική αξιολόγηση PISA
Σχολείο θρανίο αίθουσα

Στην Ελλάδα:

Ανάμεσα στις 37 χώρες του ΟΟΣΑ η Ελλάδα κατετάγη τέταρτη από το τέλος, ενώ ακολουθούν η Χιλή, το Μεξικό, η Κολομβία και η Ισπανία.
Οι μαθητές που προέρχονται από ευνοϊκό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις στην

Πηγή: iefimerida.gr

β. 8 ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου, για το 2019

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πηγή: iefimerida.gr –

****

Το γράφουμε συνεχώς. Το επίπεδο εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες,ειδικά στα Πανεπιστήμια είναι τραγικό. Και φυσικά όλα ξεκινούν από  Α/θμια και Β/θμια Εκπ/δευση. Λογικό.

Οι φυλλάδες όμως,σαν την παραπάνω που δημοσιεύει την είδηση, δε χάνει ευκαιρία να διαστρεβλώνει την αλήθεια  και  να παρουσιάζει συνεχώς ψευδή στοιχεία πως τάχα τα ελληνικά πανεπιστήμια  είναι ψηλά στις διεθνείς  κατατάξεις! Ξεδιάντροπη φυλλάδα.

Αν κάτι είναι ψηλά σε αυτή τη χώρα, είναι η παραπληροφόρηση,η διαφθορά  και ο εθνικισμός. Τίποτα άλλο θετικό ως χώρα δυστυχώς, δε διαθέτουμε.Πικρή,αλλά η  αλήθεια είναι αυτή.