ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ , ΖΗΤΑΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.

1.Η Τεχεράνη διαψεύδει τους απολογισμούς θυμάτων

Κατά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν, πρατήρια καυσίμων, αστυνομικά τμήματα, τζαμιά, εμπορικά κέντρα και δημόσια κτίρια κάηκαν ή δέχτηκαν επίθεση, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον “208 άνθρωποι” σκοτώθηκαν στην καταστολή, δήλωσε τη Δευτέρα η Διεθνής Αμνηστία, σύμφωνα με την οποία ο “πραγματικός απολογισμός” είναι “κατά τα φαινόμενα μεγαλύτερος”.

Οι ιρανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει παρά τον θάνατο πέντε ανθρώπων –τεσσάρων μελών των δυνάμεων της τάξης που σκοτώθηκαν από “ταραξίες” και ενός πολίτη και ανακοίνωσαν σχεδόν 500 συλλήψεις από τις οποίες 180 “υποκινητών”.

***

Θεοκρατικό καθεστώς . Δικτατορία από τις πιο σκληρές. Η απόλυτη σιωπή και απόκρυψη  για ό,τι συμβαίνει μέσα στη χώρα. Οι πραιτοριανοί, οι δολοφόνοι  “Φρουροί της Επανάστασης”  σκοτώνουν εν ψυχρώ κόσμο. Πάνω από 300 νεκροί λένε οι πληροφορίες.  Είναι εγκληματίες, αδίστακτοι. Ικανοί για τα χειρότερα.

Οι Ιρανοί είναι οι  αρχαίοι  Πέρσες.΄Ενας όμορφος,  αρχαίος λαός έζησε σε αυτή τη χώρα ,με  βαθιά  καλλιέργεια των Τεχνών (ποίηση ,μουσική κατ΄εξοχήν ),της φιλοσοφίας και του ανθρωπισμού. Να σκεφτούμε πως ήταν από τους λίγους πολιτισμούς (Μήδες-Πέρσες),που δεν είχαν θρησκευτικό πολιτισμό, όπως ήταν ΟΛΩΝ των άλλων Ανατολικών λαών  και των Ελλήνων.

Κρίμα που το ισλαμικό καθεστώς των Αγιοταλάχ  σκλάβωσε  έναν  ολόκληρο λαό.  Ξένοι στην  ίδια τους τη χώρα!  Κι από τις παραδόσεις της γης  τους.

Και το χειρότερο, χωρίς φωνές, διαμαρτυρίες ,ακτιβιστικές  εκδηλώσεις στον ελεύθερο κόσμο. Παλεύουν  χρόνια χωρίς ουσιαστική βοήθεια απ΄έξω οι Ιρανοί  με το καθεστώς που έχουν επιβάλει οι βάρβαροι. Χειρότεροι κι από τους Τζιχαντιστές, οι  “Φρουροί της Επανάστασης”.

 

2. Novartis-Κατάθεση Μανιαδάκη: Με πίεζαν να εμπλέξω 5 πολιτικούς -Το διαμέρισμα στη Μιχαλακοπούλου και ο ρόλος της Τουλουπάκη

Ο Νίκος Μανιαδάκης

“Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Μανιαδάκης φέρεται να είπε στους βουλευτές ότι η εισαγγελία διαφθοράς του πρότεινε συνεργασία, αρκεί να έδινε πληροφορίες για χρηματισμούς πολιτικών. «Ηθελαν να μάθουν αν είδα υπουργούς να χρηματίζονται. Αν είδα βαλίτσες. Τους απάντησα ότι δεν έχω δει τίποτα. Μου απάντησαν: σκέψου το 20 ημέρες γιατί μπορεί να είσαι μέρος μιας παράνομης συναλλαγής και να μην το έχεις πάρει χαμπάρι».

iefimerida.gr

΄Ομοιο τίτλο, πανομοιότυπο, έχουν σήμερα  όλες οι φυλλάδες παραπληροφόρησης της Δεξιάς, Πως τάχα οι εισαγγελείς   πίεσαν το Μανιαδάκη   να πει ψέματα,να εμπλέξει πολιτικούς.

Αν έγινε  αυτό ,είναι έγκλημα. Οι εισαγγελείς, δηλαδή,  ήξεραν πως δεν υπάρχουν στοιχεία και προσπαθούσαν να τα κατασκευάσουν!Η Τουλουπάκη με άλλα λόγια εν γνώσει της, έστησε σκευωρία,προφανώς κατόπιν συνεννόησης  και παραγγελίας ! Από την τότε  κυβέρνηση; Από τους Αμερικανούς μήπως;

Καλά, ούτε ένα παραμύθι δεν μπορούν οι πανικόβλητοι να στήσουν να έχει μια έστω αληθοφάνεια. Οι ίδιες οι φυλλάδες αναιρούν όσα ισχυρίζονται,τους ξεφεύγουν καμιά φορά Τι λέει για παράδειγμα η ακροδεξιά  φυλλάδα  παραπάνω;   Αποκαλύπτει άθελά της αυτό ακριβώς που είναι η αλήθεια: Γράφει: “Ηθελαν να μάθουν αν είδα υπουργούς να χρηματίζονται. Αν είδα βαλίτσες. ”  Αυτό είπε  το λαμόγιο ο Μανιαδάκης.

Ε,και; Πού  είναι το περίεργο;  Αυτό είναι εξαναγκασμός; Τί έπρεπε, δηλαδή, να ρωτήσουν ο εισαγγελείς; Πόσες γκόμενες έχει  και πού τις πάει για να βγάλουν  τα μάτια τους;

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Κι “ο κλέφτης και ο  ψεύτη τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τώρα ελπίζουμε πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Και θα πληρώσουν, αργά ή γρήγορα.

3.ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ρουβίκωνας προκαλεί Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις: Εχουμε ένα… φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ

H ανάρτηση του το μέλος του Ρουβίκωνα στο facebook
Ενημέρωση από το…δικαστικό μέτωπο του Ρουβίκωνα.
Χτές παρουσιάστηκε στην ΓΑΔΑ η συντρόφισσα που είχε κληθεί από την οικονομική αστυνομία για το ζήτημα των 30.000 ευρώ που έδωσα ως εγγύηση.
Αναμένω να μου έρθει κλήση στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από την αστυνομία για τα…οικονομικά της ομάδας.Το έχουμε ξαναπεί, σου λένε δώσε τριάντα χιλιάρικα για να μην μπεις φυλακή και εάν τα δώσεις σε κατηγορούν επειδή τα..βρήκες.
Φυσικά δεν με λένε πχ Αριστείδη Φλώρο η Μηλιώνη (υπόθεση energa), και δεν έφαγα με την παρέα μου εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όποτε το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο και θα αποδοθεί δικαιοσύνη αφού όλοι σε αυτήν την κοινωνία αναρωτιούνται που στο διάολο βρήκαμε τα λεφτά της εγγύησης.
Παράλληλα με την οικονομική έρευνα έχουμε και τα δικαστήρια.
Αυτήν την Πέμπτη δικάζεται ο σύντροφος μας για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Κικίλια.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου δικαζόμαστε 10 άτομα για την επίθεση του Ρουβίκωνα στα διόδια του Κιάτου(στον γνωστό δρόμο καρμανιόλα όπου έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι).Η δίκη είναι σε δεύτερο βαθμό και είχαμε φάει πρωτόδικα 55 μήνες φυλακή.Που σημαίνει ότι με την σχεδόν σίγουρη καταδίκη που θα επιβληθεί θα πρέπει τουλάχιστον εγω να πληρώσω ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αφού δεν έχω δικαίωμα αναστολής.
Η δική θα γίνει στο Ναύπλιο.

Την επόμενη μέρα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου δικάζονται 8 σύντροφοι-ες μας στην Σύρο για την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην Τήνο όπου είχε γίνει θανατηφόρο εργατικό “ατύχημα” με δυο νεκρούς εργάτες. Πρωτόδικα είχαμε αθωωθεί αλλά φυσικά έγινε έφεση του εισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφασης και η δική θα επαναληφθεί.
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου έχουμε την δίκη για την κατάληψη της ισπανικής πρεσβείας όπου δικαζόμαστε δεκάδες άτομα. Η δίκη αυτή είναι επίσης σε δεύτερο βαθμό όπου και εκεί θα χρειαστεί σε περίπτωση καταδίκης να πληρώσω μεγάλη χρηματική ποινή όπως και στο Κιάτο.

Οπότε έχουμε 4 δικαστήρια μέσα σε 14 μέρες όπου θα πρέπει να πληρώσουμε μεγάλες χρηματικές ποινές. Παράλληλα έχουμε στοχοποιηθεί όσο καμία άλλη κατάληψη και περιμένουμε να γίνει εισβολή και εκκένωση στον χώρο μας ενώ τρέχει παράλληλα και η περιβόητη οικονομική έρευνα.

Γιατί τα γράφω όλα αυτα;

Καταρχήν δεν ξέρω πια άλλη ομάδα αν της συνέβαιναν ολα αυτά ταυτόχρονα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει και να μην συνθλιβεί από την πίεση.
Εμείς αυτή την περίοδο πέραν της νομικής και πολιτικής υπεράσπισης που ετοιμάζουμε για τις δίκες, οργανώνουμε και τις γενικότερες πολιτικές μας δραστηριότητες. Παραλληλα έχουμε ετοιμάσει και ένα…φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα. Επίσης προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στα μετωπικά σχήματα όπου συμμετέχουμε.
Ολα αυτά (δράσεις Ρουβίκωνα-άμυνα των δομών μας-δικαστήρια) θα εξελιχθούν παράλληλα.Μιλάμε δηλαδή για έναν τεράστιο φόρτο εργασίας και πολλαπλών προκλήσεων σε ελάχιστο χρόνο.
Με βάση όλα αυτά ζητάμε τουλάχιστον την κατανόησή των δεκάδων ανθρώπων που καθημερινά μας ζητάνε να πάμε στο Α η Β σημείο όπου έχει υπάρξει κάποιο ζήτημα.Αλλα και να καταλάβουν πως δεν είμαστε ταβέρνα για να κάνουν παραγγελίες.Και να καταλάβουν και όλοι αυτοί-ες που μας ρωτάνε “καλοπροαίρετα” γιατί δεν κάνουμε κάτι για το ένα η το αλλο ζήτημα, πως εάν θέλουν να γίνει κάτι κάπου, να σηκωθούν από εκεί που κάθονται να βρούνε κόσμο και να πάνε οι ίδιοι.Η ανάθεση είναι καταστροφική για όλους.
Τα ψέματα τελείωσαν.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

***

Παίδες, καλά  και άγια όσα λέτε.  Δηλαδή λογικά. ΄Ολες αυτές οι δικαστικές περιπέτειες χρειάζονται χρήματα.  Δεν το αμφισβητεί κανείς. Τα  ηθικά προβλήματα, όμως,για μας ξεκινούν από τη στιγμή που δεν απαντάτε σε  βασικά ερωτήματα:

  1. Δεν έχετε κάνει ποτέ “ντου”, ούτε “ενοχλείτε”  με οποιοδήποτε τρόπο  ρώσικες “περιοχές”. Είτε πρόκειται για πρεσβεία, προξενεία, αχυράνθρωπους,  βιομηχανίες. Πώς τα κομμάτια ιδεολογικά κρατάει η συνείδηση σας να κάνετε ..απόβαση στην Ισπανική πρεσβεία,για παράδειγμα,  να στηρίζετε στην ουσία ακροδεξιούς  εθνικιστές και να αφήνετε στο απυρόβλητο ένα δικτάτορα, τον Πούτιν, που δολοφόνησε  (μαζί με τον ομόλογό του δικτάτορα ΄Ασαντ) στον πόλεμε της Συρίας 600.000 ανθρώπους και κατέστησε πρόσφυγες εκατοντάδες χιλιάδες άλλους; Κι ακόμα, πώς και δεν βγάζετε τσιμουδιά για τους 10.000 νεκρούς  στην κατάληψη της μισής Ουκρανίας από το ίδιο ;  Ούτε καν για  το επιβατικό αεροπλάνο με τους 300 επιβάτες μεταξύ αυτών  παιδιά, που έριξε πάλι ο Πούτιν, δεν κουνήσατε ούτε δάχτυλο.  Τί σόι ακτιβιστές είσαστε εσείς; Πώς εξηγούνται όλα αυτά;  Με ποια κριτήρια κάνετε τις  επιλογές σας; Μόνο οι Αμερικανοί είναι οι …φονιάδες των λαών;  Για να σοβαρευτούμε.
  2.   Δε λέμε να βγάλετε στη φόρα τα ονόματα όποιων σας στηρίζουν οικονομικά, αν είναι  πολίτες. Αλλά,όχι, σε καμιά περίπτωση “δε αγιάζει ο σκοπός τα μέσα”.Να σας βοηθούν, δηλαδή, οικονομικά αχυράνθρωποι των Ρώσων.  Ξεκαθαρίστε το  αυτό .  Αλλιώς, πού βρίσκετε  τα χρήματα; Εσείς “απαλλοτριώσεις” δεν κάνετε (και καλώς).Από που στο διάβολο  βρήκατε έστω και τα 30 χιλιάρικα;

4.Ο Διονύσης Αυγέρης, ανάμεσα στα άλλα, γράφει:

“Δε λέτε τίποτα  και για τα τις μηχανές ,που οι οδηγοί τους σπάνια τηρούν  τα σήματα και έχουν εγκληματική οδική συμπεριφορά; Από τα πιο σοβαρά προβλήματα ,αλλά δε βλέπω  να το έχει κατανοήσει η πολιτεία…”

***

Αγαπητέ Διονύση,έχουμε γράψει παλιότερα και γι΄αυτό το ζήτημα που είναι κορυφαίο πρόβλημα στην Ελλάδα.

΄Οποιος έχει ζήσει σε εξωτερικό και έρχεται στην Ελλάδα παθαίνει εγκεφαλικά από πολλά ανεπίτρεπτα και εγκληματικά που συναντά. Μιλάμε για την καθημερινή ζωή,αυτή που είναι τόσο απλή και εύκολη σε άλλες χώρες στην Ελλάδα δίνεις αγώνα για να επιβιώσεις.Και δε μιλάμε για τις δημόσιες υπηρεσίες,τη γραφειοκρατία,τη συμπεριφορά των υπαλλήλων. Το ανύπαρκτο κράτος εν ολίγος.  Ας τα αφήσουμε αυτά. Τα καθημερινά προβλήματα είναι άλλα. Και αναφερόμαστε ,όπως είπαμε σε αυτά που σπάνια συναντάς έξω και μάλιστα σε τέτοια συχνότητα και  έκταση. Να σχολιάσουμε μερικά:

α. Το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. “Ταλιμπάν” οι καπνιστές, “Αφγανιστάν” η χώρα.Πείτε πού στην Ευρώπη πας να πιεις ένα καφέ,να φας μια πίτσα και σε ντουμανιάζει αναίσχυντα  ,προκλητικά, δηλαδή φασιστικά, ο πανάθλιος καπνοϋπόδουλος;

Και κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο …βλαχαντερός. Κουτοπόνηρος. Αν του κάνεις παρατήρηση, σου λέει έκπληκτος ,μα δεν απαγορεύεται,να τα τασάκια στα τραπέζια. Τι λες, βρε βλάχο,αστοιχείωτε; Ο Κογιόνης ο μαγαζάτορας κοιτάζει να τα πάρει απ΄όλους, καπνιστές και μη. Και δε φροντίζει το αυτονόητο, να σε πετάξει έξω. Εσύ; ΄Ενα δράμι σεβασμού και αξιοπρέπειας να διέθετες, δε θα τολμούσες να ανάψεις τσιγάρο δίπλα σε ανθρώπους.

΄Ο,τι για τους ξένους είναι αυτονόητο,στην Ελλάδα δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, αλλά να το σεβαστεί και να το εφαρμόσει.Τόσο Κάφροι!

β. Οι Μοτοσυκλέτες.΄Αλλο κακό τούτο.΄Ολη η Ελλάδα εποχούμενη σε μηχανές μικρού και μεγάλου κυβισμού. Μετράς σε κόκινο φανάρι αυτοκίνητα και μηχανές και είναι μισά -μισά.Μπορεί και περισσότερες οι μοτοσυκλέτες. Κι αυτό άλλο ένα φαινόμενο που δεν το συναντάς σε άλλες χώρες. ΄Εχει να κάνει εδώ περισσότερο με τη φτώχεια (ακριβά καύσιμα, αμάξια ), αλλά και  στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που στις πόλεις ώρες-ώρες είναι αλλόκοτο. Οι μηχανές ξεφεύγουν,τα αμάξια εκεί, κόκαλο επί ώρες,κι ας είναι μπροστά αναμμένο πράσινο φανάρι.

Αλλά, πώς ξεφεύγουν οι μοτοσυκλέτες τα μποτιλιαρίσματα; Μα…παρανομώντας. Ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια,χώνονται ανάμεσα στα αυτοκίνητα, περνάνε με κόκινο ,με στοπ και όχι μόνο όταν έχουν οι δρόμοι κίνηση, αλλά έτσι γα πλάκα. Δεν μπορούν να περιμένουν. Γενικά δεν τηρούν σχεδόν ούτε τους στοιχειώδης κανόνες κυκλοφορίας.

Εξ ου και η συχνότητα των δυστυχημάτων με μηχανές.Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, δεν είναι εύκολη η διασταύρωση ,αλλά παλιότερα είχα ακούσει πως πανελλαδικά έχουμε καθημερινά πάνω από 10  ατυχήματα μηχανών με βαρείς τραυματισμούς, αλλά και θανάτους. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μεγάλη διαφορά από τις άλλες σε τέτοια τροχαία.

Ασυδοσία, έλλειψη οδικής συμπεριφοράς,αλλά και  σεβασμού πρώτα στην ίδια τη ζωή του, ο οδηγός της μηχανής και μετά σε όλους τους άλλους. Δείχνει κι αυτό το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας. Μάλιστα,είχα παλιότερα ακούσει πως τα καλοκαίρια  οι τουρίστες  για εδώ, ανάμεσα στα άλλα που τους ενημερώνουν γραφεία και ΜΜΕ στις χώρες τους, είναι να προσέχουν   γιατί οι ΄Ελληνες οδηγούν επικίνδυνα και ειδικά οι έχοντες μοτοσυκλέτες. ΄Οπως στην Αγγλία,που οδηγούν δεξιά, και για τους ανύποπτους , ξένους  “αριστερούς” περαστικούς γράφουν στους δρόμους , “κοίτα δεξιά ,κοίτα αριστερά”.΄Ετσι  κι εδώ, θα πρέπει να βάλουν παντού στους δρόμους ταμπέλες. Προσοχή. Οδηγός μοτοσυκλέτας.Υποψήφιος φονιάς και θύμα!

3. Οι ανύπαρκτες πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων. Επιχειρήστε να μετρήσετε σε μια συνοικία της Αθήνας  , πόσοι δρόμοι είναι…ανώνυμοι λόγω μη αναγραφής του ονόματός τους .  Σπανιότερα μπορείς να διαβάσεις ταμπέλα στην αρχή της οδού, αλλά στα ενδιάμεσα αποκλείεται να υπάρχει. Σε άλλες χώρες σε όλη την έκταση του δρόμου,σε πόλεις και χωριά,  υπάρχουν  κατατοπιστικές  πινακίδες.Και καθαρές. Χωρίς να τις κρύβουν κλαριά ή να είναι μουτζουρωμένες.

 Υπάρχουν δεκάδες τέτοια προβλήματα,μικρά και μεγάλα,που τα  συναντάς μόνο στην Ελλάδα. Θα βρούμε χρόνο  άλλη φορά να επισημάνουμε και άλλα.