ΑΠΑΤΡΙΣ ΜΕΝ…ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΔΕ!

 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ»
Ραγδαίες εξελίξεις: Η Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Τραμπ [βίντεο]

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Τραμπ

Στην Αμερική κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

«Στην Αμερική, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε, πάντως, εμφατικά η Πελόζι. Το διάγγελμα της έρχεται μετά και την γνωμοδότηση τριών συνταγματολόγων που απευθυνόμενοι στους Αμερικανούς βουλευτές διατύπωσαν την άποψη πως ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία πιέζοντας την Ουκρανία να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν, από την οποία θα είχε πολιτικό όφελος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ABC, η Νάνσι Πελόζι ρώτησε τους Δημοκρατικούς αν υπάρχει κάποιος που να ενίσταται στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αποπομπής, με την απόφαση υπέρ να είναι ομόφωνη. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Στένι Χόγιερ, δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν βιαστήκαμε. Έχουμε πολλές πληροφορίες που εκτείνονται πίσω σε διάστημα μεγαλύτερο των δυόμισι ετών και από διαφορετικές πηγές, ανάμεσά τους και η έκθεση Μουέλερ».

***

Τέτοια κάνει η Αμερική και  τη…λατρεύω.  Κι αν και άπατρις, δηλώνω ευθέως και ευθαρσώς ..Αμερικανός! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα   της τα συγχωρώ της υπερδύναμης.

Πείτε μου μια χώρα, που θα  προχωρούσε σε τέτοιο βήμα με την παραπομπή του προέδρου της και με τον τρόπο που παραπέμπεται ο Τραμπ.  Πού αλλού λειτουργεί το πολίτευμα της Δημοκρατίας, όπως στην Αμερική; Θα τολμούσε θεσμός  παραπομπή  του δικτάτορα της Ρωσίας, της Κίνας, ακόμα και  άλλων χωρών με ικανοποιητικό πολιτικό πολιτισμό; Δε θα συνέβαινε ποτέ σε τέτοιες χώρες.

Δε είναι  τέλεια η Αμερική. Αλλά, όπως λειτουργεί στα περισσότερα,  ως κράτος, ως Πολιτεία,  είναι  πρώτη στον κατάλογο αξιολόγησης με την καλύτερη βαθμολογία. Και είναι αυτό που με κάνει να την παραδέχομαι.

“Πατρίδα” έχω όλο τον κόσμο. Αλλά αν με ανάγκαζαν να επιλέξω μια συγκεκριμένη χώρα, δε θα ήταν αυτή που γεννήθηκα,γιατί μόνο ντροπή και πόνο με γεμίζει. Θα δήλωνα…Αμερικανάκι.  Κι ας παρεξηγηθώ!

______________________________________

1.α. Μητσοτάκης-Ερντογάν: Διαφωνίες στο Λονδίνο για Αιγαίο, ΑΟΖ, μεταναστευτικό

β. Ο Μητσοτάκης συγκαλεί το ανώτατο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής

Μητσοτάκης και Ερντογάν με υπουργούς σε σύσκεψη

γ. Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F 16

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F 16

Επίκειται πόλεμος με την Τουρκία! Γνωστό αυτό. Η κατάσταση έχε ξεφύγει πλέον,ειδικά μετά την ασυμφωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο. Γι΄αυτό και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής!

Είχαν προηγηθεί 1-2 εβδομάδες πριν δημοσιεύσεις στις δεξιές φυλλάδες, με τα σενάρια πολέμου. Και ειδικά με την αναγκαιότητα των F16, το πιο ισχυρό όπλο της χώρας σε αυτό τον λίαν συντόμως επικείμενο πόλεμο.

΄Υστερα απ΄αυτά, χτες με τη λήξη της  αποτυχημένης συνάντησης  Κυριάκου- Ρετζέπ Ταγίπ η κυβέρνηση ανακοίνωσε  το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F16,που όπως διαβεβαιώνουν τα δεξιά Μέσα (παρα)πληροφόρησης,είναι τα μόνα που θα μας σώσουν στον πόλεμο που οσονούπω θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η…αναγκαία  αναβάθμιση, θα μας στοιχίσει, βέβαια, κάτι εκατομμύρια, αλλά τί να κάνουμε ; Ας πάει και το παλιάμπελο για τη σωτηρία της χώρας.

Στο μεταξύ εμείς μόλις  χτες και προχτές, γράφαμε εδώ:

‘Τα θερμά επεισόδια ανάμεσα στις δυο χώρες δεν πρόκειται να καταλήξουν σε ανάφλεξη σε καμιά περίπτωση. Ποια από τις δυο  θέλει να κάνει χαρακίρι;  Τα άλλα είναι σενάρια φαντασίας και συνωμοσιολογίες δημοσιογραφικές, που έχουν σκοπιμότητες και  “διάφορο” από πίσω.

Αλλά τότε, θα αναρωτηθεί κανείς ,γιατί διατηρείται αυτό το πολεμικό κλίμα; Προς τί  τα παραληρήματα Ερντογάν; Τί σημαίνουν όλα αυτά  τα επικίνδυνα σενάρια για σύρραξη ανάμεσα στα δύο μέλη του ΝΑΤΟ;  Ο λόγος ένας και μοναδικός. Και  δεκάδες χρόνια πριν ίδιος και απαράλλαχτος,όχι μόνο τωρινός.

Η πώληση όπλων στις δυο χώρες .  Αλλά, για να υπάρχει τέτοια εικονική  ανάγκη προμήθειας όπλων και διατήρησης ισορροπίας τρόμου,   χρειάζεται και  η κατάλληλη  περιρρέουσα ατμόσφαιρα.  ΄Ενα πολεμικό σόου στο  Αιγαίο και τη Μεσόγειο,  μια…ανάφλεξη κάθε  δέκα χρόνια, σαν εκείνο παλιότερα στα ΄Ιμια.

Αλλά, δεν  έχουν πανηγύρι μόνο οι χώρες που  πουλάνε όπλα .Οι εκάστοτε “Τσοχατζόπουλοι” Ελλάδας και Τουρκίας, ένας  ολόκληρος κόσμος εδώ κι εκεί, ακόμα και τα κόμματα, παίρνουν πάντα  μεγάλο κομμάτι από την πίτα της εξοπλιστικής αγοράς. Η μεγαλύτερη μπίζνα  μαζί με τα ναρκωτικά, είναι ως γνωστό το εμπόριο όπλων.  Επίσημα και ανεπίσημα.

Ειδικά, όσο υπάρχει Δεξιά κυβέρνηση,που έχει μάθει χρόνια τώρα στις λοβιτούρες, τις  λαμογιές, τις μίζες και τις απάτες. Η καλύτερή  της είναι αυτή η κατάσταση της αβεβαιόητας, της ενδεχόμενης  σύρραξης, της ανταλλαγής απειλών εκατέρωθεν. Και θα το συνεχίζουν.

Σύντομα θα ακούσουμε το μαντάτο.Πως τώρα που μας …περισσεύουν λεφτά και ο Ερντογάν  έγινε ακράτητος και κινδυνεύει το…Αγαθονήσι,  είναι επιτακτική ανάγκη να  παραγγείλουμε  καινούργια και έξυπνα όπλα.

Μόνο που ως νέα  και…έξυπνα τα όπλα, θα μας στοιχίσουν κάτι παραπάνω.΄Ετσι και αλλιώς, τις τιμές  τις κανονίζουν άλλοι. Το μεγάλο αφεντικό του ΝΑΤΟ, αλλά και τα υψηλόβαθμα μέλη,που δε θέλουν σε καμιά περίπτωση να ακούσουν πως Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν πια προσχήματα έντασης  μεταξύ τους και είναι πια  φίλοι και σύμμαχο, ως μέλη της ίδιας συμμαχίας. Ούτε να το συζητούν οι δύο κυβερνήσεις να τα βρουν . Τετελεσμένα!”

 

Πριν, λοιπόν, “στεγνώσει το μελάνι” μας εδώ, όπως λέγανε οι παλιοί  εφημεριδογράφοι, ο  Κυριάκος έσπευσε   να είναι συνεπής  σε όσα τον καταγγέλουμε. ΄Εχει την …ευγένεια  να μη μας διαψεύδει ποτέ. Δε θα το έκανε τώρα με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

“Είναι πολλά τα λεφτά”, Κυριάκο. Φουντώστε  πάλι τίποτα ΄Ιμια.  Ανεβαίνουν οι μετοχές  του τρόμου με τέτοια.

Και αγοράστε   κι άλλα όπλα. Αυτά δε φτάνουν .Οι  αναβαθμίσεις είναι ψιχία.  Θυμίσου την “αγορά του αιώνα” επί ημερών Τσοχατζόπουλου. Εκεί είναι η μεγάλη  μπάζα..Να φάνε και τα εγγόνια σου. ΄Οπως τρώνε και τα εγγόνια του πατέρα σου…αείμνηστου σε τέτοια Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

2.ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια.Αλλά,  αντί για ναρκωτικά εντόπισαν… αρχαίο αμφορέα!

****

Να δείτε που όλα τα ναρκωτικά στη χώρα αποθηκεύονται στα…Εξάρχεια. Ως γνωστό , τόνοι ολόκληροι ναρκωτικών καταφτάνουν στη χώρα με παντός είδους τόπους. Αλλά οι ναρκέμποροι από συνήθεια κυρίως, αλλά  και για περισσότεροι ασφάλεια τα καβατζώνουν στα Εξάρχεια. Εξ ου και τα συχνά “ντου” της αστυνομίας τελευταία στην πλατεία και πέριξ.

Αλλά, τελικά πάνε για ναρκωτικά  και… φεύγουν κουρεμένοι.  ΄Αντε, στην καλύτερη να πέσουν πάνω σε κανένα  αρχαίο αμφορέα! Οι εντυπώσεις να κερδίζονται.

 

Τόσο τραγικός ο Χρυσοχοϊδης  και το αφεντικό του ο Κυριάκος. Νομίζουν οι αφελείς, εκτός των άλλων,   πως με τέτοια σόου και παραστάσεις, θα τους σώσουν ο νοικοκυραίοι. Είναι λίγοι.Και που θέλουν, δε φτάνουν.

Το τέλος εγγύς της παρέας των λαμόγιων και της απάτης.  Σύντομα περιμένουμε  τα χαμπέρια τους.

.

3. α. Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη. Πέταξαν τρικάκια

Ο ίδιος ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μέσω ανάρτησής του, έγραψε: «σπεύδω όμως να προλάβω δηλώσεις τύπου: δεν πυροβόλησαν κιόλας…». Επιπλέον, αφού ανέφερε πως «μέσα εκεί μένει και ο 5χρονος γιος μου», ξεκαθάρισε: «Δεν τους φοβόμαστε!»

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη | tovima.gr

β. Η ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα

Τα καταδικαστέα και ελεγκτέα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο σχόλια του Γιώργου Λιάγκα στην τηλεοπτική του εκπομπή, για το επεισόδιο με τη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την επιχείρηση τρομοκράτησης από τον «Ρουβίκωνα», την ώρα μάλιστα που μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά του.

***

Απολίτικα πρόσωπα οι Ρουβίκωνες. Μπαχαλάκηδες. Το έχουμε ξαναγράψει. Δεν είναι ακτιβιστές, δεν είναι αναρχικοί. Κι ας μην τολμούν να οικειοποιούνται ιδιότητες που δεν τους ανήκουν.

 Καλαϊτζίδη, ούτε  απ΄έξω από σπίτι ,αν είναι  παιδιά μέσα, δεν τολμάς να περάσεις, αν υπάρχει,  έστω και η ελάχιστη περίπτωση να τα τρομάξεις.  Με τα παιδιά δεν τα βάζεις, κι ας  έχουν τους χειρότερους γονείς. Ακόμα και ένα Ναζί…χωρίς στολή. ΄Αστα να ντραπούν αυτά αργότερα για το γονιό τους.

Ούτε αυτό το αρχάριο μάθημα  ακτιβισμού και αναρχισμού  δε μάθατε; Σταματήστε αμέσως  τις ανόητες αυτές  ενέργειες. Σοβαρευτείτε καμιά φορά. Καταντήσατε κανονικοί  μπαχαλάκηδες. Επαναστάτες του γλυκού νερού.

 

4. α. Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

Ο Αντώνης Διαματάρης παραιτήθηκε από υφυπουργός Εξωτερικών

Ο κ. Διαματάρης είχε έρθει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ προκειμένου να υπηρετήσει ως υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού και εθεωρείτο προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Ωστόσο, ο κ. Διαματάρης μπήκε στο στόχαστρο από την στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν κάτοχος πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπως έγραφε στο βιογραφικό του

β.Κώστας Μπακογιάννης-Μπιλάλ Ερντογάν

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην αποφοίτηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του γιου του Προέδρου της Τουρκίας, Μπιλάλ Ερντογάν, από το πανεπιστήμιο του Χάρβαντ.

Ερωτηθείσα για το εάν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ήταν συμμαθητής με τον γιο του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο απάντησε: “Ο Κώστας Μπακογιάννης αποφοίτησε από το Χάρβαρντ μαζί με τον Μπιλάλ Ερντογάν. Όταν ήταν η αποφοίτησή τους, ήταν εκεί δύο μεγάλες οικογένειες οι οποίες χαιρόντουσαν για τα παιδιά τους. Η μία οικογένεια ήμασταν εμείς και η άλλη οικογένεια ήταν ο Ερντογάν. Από τότε δηλαδή γνωρίζονται οι δύο”.

***

Δηλαδή ποια η διαφορά Διαματάρη – Μπακογιάννη; ΄Η μάλλον υπάρχει.  Ο πρώτος μπορεί να μη  φοίτησε στο Κολούμπια, αλλά πήρε πτυχία με το σπαθί του από  άλλο πανεπιστήμιο.

Και πάντως, όχι,  ευτυχώς για τον ίδιο, από το Χάρβαρντ. Εκεί πας: α. αν έχεις “μπάρμπα στην Κορώνη (λέγε με Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) β.  έχεις την καβάτζα σου να πραγματοποιείς  δωρεές και χορηγίες.γ. Προορίζεις τον κανακάρη σου για πρωθυπουργό της χώρας.

Πώς λέτε να πήραν τα πτυχία από το πανεπιστήμιο των “έχηδων”  θείος και ανιψιός; Τουλάχιστον,ας μην  κομπάζουν   για τέτοια χαρτιά. Είναι “πλαστά” και στην πραγματικότητα  παράνομα.

 

5. ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΧΟΡΙΑΜΒΟ

Απίστευτο γλέντι στήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον πολυχώρο πολιτισμού «Χορίαμβος», με τη «Ρεμπέτικη Παρέα» να επιστρέφει για μία βραδιά, στο πλαίσιο του Χορευτικού ανταμώματος του συλλόγου.

****

Να συνεννοούμαστε.   “Στον Πολυχώρο πολτισμού”, λέει η ενημέρωση.  Και σωστά το  λέει. Μην πείτε ρεμπέτικο και πολιτισμός πάει; Πολιτισμός είναι όλες οι κατακτήσεις ,ακόμα και οι βλαβερές ή επιζήμιες του Ανθρώπου,μιας ομάδας, ενός λαού. Η θρησκεία για παράδειγμα ,είναι κομμάτι του πολιτισμού  μας. Κι ας είναι…ό,τι είναι.

Το   ρεμπέτικο με όλα τα κουσούρια του,  ανήκει κι  αυτό στην πολιτισμική μας παράδοση, την κουλτούρα μας . Υπ΄αυτή τη έννοια είναι πολιτισμός.

Αλλά,σταθείτε.  Μην φτάσουμε και σε απενοχοποίηση του ρεμπέτικου τραγουδιού ,πολλώ μάλλον  σε μυθοποίηση.   Κι ακόμα μια διευκρίνιση.  Το ρεμπέτικο δεν είναι δημοτικό, νησιώτικο  παραδοσιακό τραγούδι. Είναι εντελώς διαφορετικό, μουσικό άκουσμα. .Και σε μουσική και σε στίχο.Και διαφορετικοί οι  λόγοι γέννησης και ακμής του κάθε  είδους.

Το ρεμπέτικο είναι φερμένο από την Ανατολή, από τη Μ.Ασία με  την καταστροφή και τον ερχομό των ξεριζωμένων προσφύγων εδώ. ΄Εχει πόνο, τραύματα βαθιά της ψυχής, μνήμες, αναπόληση, συγκίνηση. Αλλά και “μαυρίλα”, περιθωριοποίηση, απελπισία. Και φυσικά ναρκωτικά. Και όχι μόνο μπάφους ,αλλά σκληρά, ηρωίνες και τέτοια.

΄Ηταν  και τούτα μέσα στη ζωή των απόκληρων. Αλλά τα άσματά τους δεν αγκάλιασαν όλο τον ελληνικό λαό εκείνες τις εποχές που γεννήθηκαν. Δεν ήταν η ελληνική επαρχία Πέραμα και Κοκκινιά.

Τα ρεμπέτικα   εξέφραζαν και πιστοποιούσαν “άγριες” καταστάσεις, ξένες στην πλειονότητα του υπόλοιπου λαού.  Διωγμούς,   ανεργία, εγκατάλειψη, φτώχεια, πείνα και των γονέων. Ο ΄Ελληνας στο χωριό, μπορεί να  είχε φτώχεια, αλλά όχι κατατρεγμό και περιφρόνηση.

 

Αργότερα  βέβαια,το ρεμπέτικο έγινε επιχείριση, “κονόμα”. Το μπουζούκι λατρεύτηκε ως μοναδικό ,λαϊκό, μουσικό όργανο. Και φωνές σαν του Τσιτσάνη, του Βαμβακάρη,των άλλων γνωστών  ρεμπετών,  έγιναν θρύλος.

Ακούω  ρεμπέτικα. Παλιότερα περισσότερο. Αλλά με αυστηρή επιλογή τώρα .  Δε με “σαλτάρουν” πια, ειδικά τα χασισοτράγουδα.

΄Ομως,  δεν είναι  τα ρεμπέτικα μόνο τέτοια. Είναι άλλα και μάλιστα πολλά που κάνουν τη διαφορά.  Δυνατή μουσική, καλός  στίχος. Για παράδειγμα: